icon

IVF jar 2011. Kto ide do toho?

matkal73
27. jan 2011

Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))

makovicka53
20. mar 2011

@katy213 no to mas neja kombinovane lieky ...veru aj ja som nafuknuta ako balon brucho mam mega velke...aj som pribrala ale to sme asi naliate vodou alebo co ...takze ja budem podla tvojich info este pichat asi 3 injekcie no uvidim mudrejsia budem zajtra po kontrole...ked ridem sa ozvem ale ty este asi budes v CAR tak ked dojdes hned napis co a ako to prebiehalo oki? 😉 ...drzim silno palce aby vytiahli co najvalitnejsie vajicka 🙂

makovicka53
20. mar 2011

@krisbar ahojky paradicka....teda zajtra mas transfer? nejak rychlo to zbehlo a kolko mas embrijok ....veru si porob teraz,lebo potom je dobre aspon tie 3-4 dn relaxovat a nic nerobit 🙂 ....sranda ze neberu krvicku to nechapem lebo ten test nemusi ukazat na 14 den pravdu 😕

dorotka66
20. mar 2011

@makovicka53 ale kde makovička, ja fičím v práci na plné obrátky a ešte sa mi to teraz aj skomplikovalo, jedna kolegyňa nás ide "opustiť" a ja si to všetko "zlíznem" . takže si užívam pracovný život, ale som zvyknutá žiť stále hekticky a teraz asi nemôžem zmeniť režim, lebo by moje telo asi zblblo 😀 som zvedavá ako zajtra dopadneme 😉

dorotka66
20. mar 2011

@veronikabv ja mám 225, to je vraj 50 % z dávky v injekcii, ale ešte tam zostáva "v rezerve" cca 70 sestrička povedala, že tie injekcie mám odkladať, ak budem potrebovať ešte niečo dopichať 😎

dorotka66
20. mar 2011

@krisbar zajtra držííííím palce, nech sa zadarí. a ten gonal sa nedá prestavovať 😒

makovicka53
20. mar 2011

@dorotka66 neboj urcite dobre 🙂

veronikabv
20. mar 2011

ja mam 150 a mam teda len jedno to pero

veronikabv
20. mar 2011

@dorotka66 ja mam 150 a mam teda len jedno to pero

dorotka66
20. mar 2011

@veronikabv & ale predpokladám, že po kontrole ti ešte niečo dajú 🙂 lebo to máš tak max na 3-4 použitia a stimulka je cca 10 a niekedy aj viac...aspoň čo som čítala 😎

veronikabv
20. mar 2011

@dorotka66 s gonalom zacinam na druhy den cyklu na siesty idem na kontrolu a este mam merional a cetritide inj.

lume
21. mar 2011

@krisbar No aj keby Ti vysiel negativny tehotensky test, tak chod urcite radsej aj na krv. Ved pozname pripady tehot.test negativny a krv pozitivna.
@renka1801 No ved to som zvedava, doma mame papagaja a okolo toho zvierata sa teda nabeham, takze uvidim ako to bude vychadzat.

krisbar
21. mar 2011

kocky - ja som si to asi pomylila. asi dostanem predpis na tehotensky test ale cez krv 😝 ja som totiz dostala pokyny v Fr a som si ich prekladala cez google translate a az ked som si to pozrela este raz mi doslo ze oni myslia predpis na test cez krv 🙂 nie taky na moc 🙂
kazdopadne uvidim dnes poobede.

dorotka66
21. mar 2011

ahojte, tak som po kontrole 🙂 bola som tam len 1x počas stimulky a lekár už rozhodol, že 27.3. si mám pichnúť pregnyl, do piatku gonal bez zmeny, teda 225 a ( sestrička mi šla brať krv, vraj netreba 😖 ) a 29.3. odber....
idem volať sestričke, lekár nepovedal nič o stave a ja krava som sa nepýtala.. ale podľa toho ako to nastavil, asi dobré, nie?? ja som sa teda prepočítala, myslela som si, že 29.3. bude vklad 😅

makovicka53
21. mar 2011

@dorotka66 ahojky ale na kontrolu este pojdes ci? ja idem mat asi odber v stredu tiez ma uz ukoncuju...preco si bola pocas stimulky len 1x na kontrole?nejak malo ci?..ja som chodila kazdy 3 den

mabumi
21. mar 2011

@dorotka66 ahoj, kam to chodíš do CAR? daj si pozor, kontroly by mali byť pravidelné, minimálne ako píše makovicka, no ja som chodila každý druhý deň. mali by ti sledovať vývoj folikulov, ale hlavne, aj podľa krvi upravovať dávky gonalu - buď zvýšiť ak sa pomaly vyvíjajú, alebo znížiť, mohla by si dosťať aj OHSS alebo iné komplikácie. pri týchto liekoch musíš byť sledovaná lekárom. skús si tam ešte zavolať, ale nedaj sa odbiť 😉 .
hádam tam nemáš ísť najbližšie až po 27.3. 😕 , veď to je až o týždeň.

dorotka66
21. mar 2011

@makovicka53 no veď o to ide makovička, menzes mi meškal, takže som bola v care presne na 15 deň, hneď cestou späť došiel 😎, tak sme sa dohodli (už mi urobil aj ultrazvuk aj krv a nasadili liečbu), že nemusím prísť na tú akože I. kontrolu. Na ktorej podľa všetkého nastavujú dávky liekov ai. No a dnes bola len akože prvá počas stimulky a bez krvi, lebo doktor povedal, že netreba a mám prísť už len na odber. veď som si tu toho už dosť prečítala a s takýmto niečim som sa nestretla ☹
a ty si ako dopadla?

dorotka66
21. mar 2011

@mabumi mám a som si plne vedomá toho, že až o týždeň ☹, ale čo som mala tomu lekárovi povedať, že si myslím, že mám chodiť častejšie??? chodím do splnu ke

dorotka66
21. mar 2011

a ešte som zabudla, že foliky sú do 10 mm (6 x 225 gonal) . takže som to prepočítala matematicky a sedí to cca na tie 4 injekcie, ktoré mám dobrať

makovicka53
21. mar 2011

@dorotka66 no teda tomu ozaj nechapem presne ze ty mas byt monitorovana...podla mna sa ho na to opytaj telefonicky...no ja som dopadla tak ze dnes som bola v heliku a cakam na hovor co dalej...kazali mi dnes pichnut doobeda injekcie a uz asi zajtra pichat nebudem uz len pregnyl...ale budem mudrejsia poobede...no a foliky som mala od 14-21 dost ich bolo ale dr pvedal ze by mali byt v rovnakej velkosti a ja som ich mala kadejake xi..dufajme ze nieco z toho vyberu a hlavne kvalitne ...v stredu al stvrtok odber ...no a este sliznicu mam nizku ze jej treba este dorast...7 mm je malo.ale tak zatial mi nedali nic na nu...dufam ze narastie potvora lebo ta zohrava pri vklade velku rolu 😒

dorotka66
21. mar 2011

@makovicka53 tak to ma predbehneš 😀 držím palce, nech dorastie potvora! práve som čítala, že folík už pri 18 mm je ok. a ako to je ak nerastie sliznica, tak ako má. vklad je aj tak? alebo to môže ešte niečim podporiť?

makovicka53
21. mar 2011

@dorotka66 no veru ano, dakujem ....ja tebe tiez a hlavne tam zavolaj,lebo sa mi to nejak nezda...hlavne aby to bolo vsetko ok 🙂 ..to netusim ako to je ked nenarastie...oni to asi nejak nadopuju aby narastla...vsak som sa na to ani neopytala lebo dr na mna vybehol so zmenou ze idem ukoncovat tak som bola v soku z tolkych info..a potom som sa nad tym zacala zamyslat ...skusim sa opytat na to koordinatorky ak bude ona volat...

mabumi
21. mar 2011

@dorotka66 skús tam zavolať a opýtať sa na to. keď budú vidieť, že trochu tomu rozumieš, možno sa zľaknú a zavolajú ťa. ale ak nie, tak choď normlálne k svojmu dr a dohodni sa s ním, že budeš chodiť na kontrolu k nemu. aj keď ti nebude upravovať dávky (nebude chcieť brať na seba zodpovednosť), ale aspoň budeš vidieť, či je všetko tak ako má a aj budeš vidieť, aké máš folikuly. a ak by niečo bolo inak ako má byť, tak pôjdeš natvrdo do car 😉 .
v každom prípade by si naozaj mala byť monitorovaná. veď stojí to veľa stresu, námahy, peňazí a bola by škoda keby to kvôli nejakej základnej chybe vyšlo nazmar. nehovoriac o možných komplikáciách zdravotných 😒 . ale nechcem ťa stresovať, iba ti poradiť. neboj sa. je lepšie, aby si urobila všetko ako by si si potom mala niečo vyčítať.

@makovicka53 sliznicu máš takú istú ako minulý týždeň? tuším si tiež mala 7 mm, však? no, ešte to nie je stratené, do vkladu môže narásť aj prirodzene. budeš mať PK alebo nie? ale nabudúcu kontrolu by ti už mohli niečo predpísať na podporu rastu. ak nie, pýtaj si 😉

makovicka53
21. mar 2011

@mabumi no ano pred 3 dnami som ju mala tiez 7 mm...ja mam problemy s nou ako ma raz cistili po missed a odvtedy mi nejak nechce dorastat....vsak oni to tam aj vedia ze ju mavam nizucku...neviem ci bude predlzena ale asi ano podla poctu oplodnených vajicok....ale vysvetlovala nam to ze PK je lepsia ze vlozia kvalitnejsiu blastocystu ...no pojdem na odber asi v stredu al stvrtok tak im poviem lebo to je naozaj malo...ked ja som sisi chcela som sa na to opytat ale...dr. ma zahovoril tak zabudla ☹

dorotka66
21. mar 2011

@makovicka53
@mabumi
kočky ja som tam už volala a vraj je to všetko "učebnicové" a vajíčka sa dobre tvoria aj napravo aj naľavo 😀 a maternica je ok, tak vraj môžem cítiť bolesti v bruchu,ale to vraj len sa vraj len vajíčka nemajú kde umiestňovať, lebo ich je dosť...tak ja asi pôjdem k svojej lekárke, neviem síce čo mi povie, a dám si spraviť ultrazvuk. ja som totálne neznalá v tejto oblasti, tak sa radšej spýtam... bude vedieť aj moja gyn (nie je z car) posúdiť vývoj vajíčok? zdravotný stav asi áno...
makovicka _ dnes máme prvý jarný deň, tak sa všetko podarí čo si dnes zaželáš 😀 rýchlo želaj !
a ďakujeme za vaše názory...pomohli ste mi

mabumi
21. mar 2011

@makovicka53 hm, to poznám 😀 , človek niekedy zabudne aj ako sa volá. nič si z toho nerob, skús sa aj telefonicky na to opýtať. ale on keby chcel, tak ti hneď predpíše estrimax alebo estrofem. tak asi nechcel ešte dnes. ale aj tak, zavolaj a opýtaj sa. zase platí - keď na seba upozorníš, tak ti dajú viac 😉 . aj mne sa to stalo, hovorím z vlastnej skúsenosti. je to síce smutné, že to takto funguje, ale čo už 😒 . ešte že máme MK a vieme získať informácie 😀

makovicka53
21. mar 2011

@dorotka66 super...jasne ze sa vyzna a pozrie ako ti to tam pracuje 🙂 ...juuj uz som si zelala 😀 ....musi vyjst 😀

makovicka53
21. mar 2011

@mabumi no to ti poviem...ale ja som ten estrimax raz brala ale ten mi so sliznicou ani nehol myslim ze ho mam este aj doma ...hmmm....ja som skor myslela na nejaku injekciu...no ja neviem ale mam z nej obavy ☹

dorotka66
21. mar 2011

kočky , ja som sa vždy dozvedela o 90% viac info cez telefón ako na kontrole u lekára. v tej ambulancii mi to akosi nepáli 🙄

dorotka66
21. mar 2011

@makovicka53 😀 tak nech vyjde!!!

mabumi
21. mar 2011

@dorotka66 to je super, že máš všetko učebnicové, som rada 😀 . ale keďže dnes si bola na kontrole, tak ku svojej lekárke choď napr. v stredu (alebo vo štvrtok ak sa budeš cítiť dobre). ona ti urobí folikulometriu, čiže posúdi ako sa vyvíjajú folíky 😉 . ak ich máš naozaj moc veľa, tak tam sú určité riziká s OHSS (aj preto sa musí monitorovať), ale ak nemáš PCO, tak možno preto sa neboja. ale istota je istota. radšej ísť zbytočne ako niečo dôležité zanedbať. Ak by ťa moc silno bolelo brucho, mala by si ho veľmi nafúknuté, alebo by si mala ťažkosti s dýchaním, tak treba ísť na pohotovosť. ale to sa tebe nestane 😉 .
takže keby si išla vo štvrtok, tak potom už do pondelka do kontroly v car vydržíš. ale medzi tým minimálne tá jedna kontrola 😕. veľa šťastia