IVF jar 2011. Kto ide do toho?
Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))
@krisbar ja sa len tych injekcii trochu obavam.hej ved jasne preplaca
@veronikabv - injekcie su to najmenej. fakt to neboli. su velmi tenucke a vlezu do brucha ako do masla 🙂
ahojte, ako tak citam, tak sa k vam pridam... caka nas prve iui ale ked citam o tych spermiach.. tak to bude minimalne na IVF...
este mam otazku na @pici ked si bola na iui 11.den idem na krv a ultrazvuk.. ten ultrazvuk to je ako pri sledovani folikul? cize plny mechur, alebo nie je treba .. to som sa zabudla spytat..
dakujem
@krisbar to je super, držím palce nech si pekne zvykajú a vydržia!!!!
baby ja som tu včera nebola, ale asi som to mierne zahovorila, pretože ma v piatok večer začali bolieť vaječníky a hlavne pravý, ten je asi "vadný" 😠 no a ráno to pokračovalo. nakoniec som si dala alchemilku, spravili si mimo program a nejako to prešlo. celkom sa teším na zajtrajšiu kontrolu a som zvedavá čo mi povedia. možno máte s tou bolesťou skúsenosti? bála som sa i či nezačína OHSS 😖,no iné príznaky som nemala.
@makovicka53 dnes som si presne v polovici, podľa injekcií a som happy 😀 my chodíme do ke, takže neviem či budeme mať rovnaký postup a diskusiu s embriologičkou. skôr si myslím, že asi nie. 😉
PS: a ten gonal naozaj cuká, pero tlačíte a pomaly to púšťa dávku a vydáva zvuky. najprv som si myslela, že robím niečo zle. ale je to v pohode 😔
@dorotka66 a kedy budem vediet ze je to tam pichnute vsetko ked to bude uplne zatlacene dolu? 🙂
@dorotka66 mna tiez bolia vajecniky ale vraj je to normalne ...podla mna postup bude minimalne podobny ....ja sa dnes zase citim nejak divne..vcera sa mi tocila hlava a dnes mi je dajak akoby na chorobu som nejaka slaba...neviem ci to robia tie hormony alebo daco na mna lezie 😒
@veronikabv najprv si nasadíš ihlu ( tých je v jednom balení kopec - jednorázovky), potom si nastavíš presnú dávku, akú ti dá lekár a potom to pero natiahneš, ako keby si mala klasickú striekačku. no táto je iná, tá pôjde natiahnuť len po číslo, kt. si si nastavila. potom si dáš dole chránič ihly (predtým si potrieš miesto vpichu alkoholom - ja alpou) a pichneš. samozrejme musíš to jednou rukou tlačiť a tou istou rukou držíš pero, takže to chce trocha cviku. tlačíš, kým to ide, ďalej ťa to už nepustí. ja si dávam polovičnú dávku, kt. je v injekcii a trvá to tak 3 sekundy. ihly, ako už spomínala katy sú nazoj jemné a idú do brucha ako po masle.
pozor, ak si raz na pere nastavíš dávku a natiahneš, už sa nedá prestaviť.!!
@makovicka53 🙂 no krisbar ma už poučila. nemáš problémy s tlakom? môže to byť z toho, to točenie. ale dávaj pozor, nechoď moc medzi ľudí, teraz sú všade vírusy. 😒 mne môj dlhoročný lekár povedal, že na mojom mieste by teraz neabsolvoval IVF. ale verím, že v tvojom prípade je to skôr reakcia na tú konskú dávku hormónov, ktoré teraz do seba ládujeme. 😠 drž sa!
@dorotka66 no veru nikam netreba chodit...vsak ja som cele dni doma len obcas na nakup skocim...snad to bude v poho 😉 ....uz sa tesim na zajtra snad ma dr. potesi 🙂 ..a ty si PN?
@dorotka66 ty mas aku davku?
@makovicka53 ahojky🙂 dlho som tu nebola, lebo sme mali doma problemy s netom, takze dnes dobieham posledne prispevky...Ja idem zajtra na odber, tak som zvedava, co sa vo mne vyprodukovalo 😝 Ja som mala celu stimulku dovolenku, pretože som nevedela ako budem na liečbu reagovať...dnes mi ale končí, takže budúci týždem budem zasa riešiť PNkou. Ty si na tom ako?
@katy213 ahojky a uz ho mate spojazdneny 😉 ...zajtra mas OPU? budem teda drzat palce 😉 ..mne tiez vychadza na tento tyzden cca okolo stvrtku z ajtra budem mudrejsia , dnes picham 10 injekciu menopuru a ty si kolko dni pichala FHS?...ja som na PN od zaciatku a nelutujem... 😉
@lume ahoj v den transferu som ležala, druhy den som už sem tam pochodila. Robím ľahšie bežné prace v domacnosti.Samozrejme že sa ale šetrim, nič ťažke nedviham ani nerobim. Pred transferom som si urobila take vačšie upratovanie , okna, paplony a tak. Teraz som doma, nechodím do práce. Treba klud, pohodička, dobrá nálada. Robota neutečie. A ak sa podarí, tak už nebudem robiť nič. Veď načo máme manželov.? 🙂
@makovicka53 no ja som mala 16 dni diphereline, 10 dni gonal v rôznom pomere podla ordinacie a nakoniec 4 dni menopur. Vcera som si pichla pregnyl na na vyvolanie. Zajtra to je vlastne teda odber vajicok no a kedy bude embryotransfer to by som sa mala dozvedieť v utorok. Všteko zaleží od toho, čo sa získa. Dali ti PN v centre, alebo tvoj gynekolog?Pisala si že mas bolesti vajecnikov, tak to mam aj ja, taky tupy tlak, ze niekedy ledva kracam 😝 , ale to tak asi fakt musi byť, ked je to vo vnutri cele nafuknute 😖 .
kocky pozeram ze sa nam to super rozbehlo! uz pichame, transferujeme, cakame 🙂 Parada!! tesim sa!
ja som zistila z coho mam tu bolest brucha - asi z toho ze ako ma prenasali z operacneho stola na postel tak to je taka vnutorna svalovica..moze to byt? lebo vsekto mi vnutri funguje normalne / ja mam inak problem s traviacim traktom, co ma najskor aj vystrasilo lebo prvy den po odbere som mala hrozne bolesti/ len mam taku bolest akoby som mala svalovicu na vnutornom svalstve...tazko povedat, ale pomaly to ustupuje. nastastie. bohvie ako ma tam otacali 😠
inak kocky s puregon perom je to podobne ako gonal, len tam ked sa natiahne aj viac tak sa to da stiahnut spat. ked sa to natiahne uplne na koniec tak sa to potom stiahne spat - neda sa to tak aj s gonalom?
a co sa tyka kludu tka ja som nezamestnana, cize pohoda, ale tiez som si dnes vymenila periny, spratala zimne veci a zajtra rano upracem (transfer je po obede) aby so sa potom mohla venovat len lenoseniu, nejakemu uvareniu, prechadzkam ...no a sedeniu na MK 🙂)) lebo ako sa poznam tak ja som strasne aktivny clovek a keby som mala neporiadok tak mi to neda a beham s vysavacom 😝 a takto sa aspon od toho usetrim 🙂
vcera som si citala opat pokyny co som dostala vraj zajtra dostanem predpis na tehotensky test a ma sa orbit 14 den po transfere. co je ine ako na SK ze ak je negativny tak sa ma prestat brat utrogestan a koniec a ked je pozitivny tak treba ist ku gynekologovi na krv...zvlastne ze sa tak spoliehaju na ten tehotensky test...to ma celkom prekvapilo..aj ked viem ze dnes su velmi citlive..ale aj tak..zaujimave ze si to nepotrebuju overit.

@miskab aj my