icon

IVF jar 2011. Kto ide do toho?

matkal73
27. jan 2011

Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))

makovicka53
21. mar 2011

@dorotka66 veruuuu musiii 🙂 ...

dorotka66
21. mar 2011

@mabumi našťastie PCO nemám a tak sa asi neboja OHSS, ale istota je istota. aj my chceme preto urobiť všetko a škoda by bolo niečo zanedbať. urobím to podľa toho ako sa budem cítiť 😉 a ty si teraz ako na tom?

mabumi
21. mar 2011

@dorotka66 presne tak 😉 . ale pre istotu choď aspoň raz medzitým aj keby si sa cítila dobre. vieš, nejde len o možné komplikácie, ale čo ak ti folikuly porastú zrazu rýchlejšie a začnú praskať? ja viem, je ich tam veľa a všetky naraz nepopraskajú, ale....
možno podľa kontroly zistia, že by si potrebovala upraviť dávku 😉
ja teraz len čakám, mala by som dostať ms a potom idem na kontrolu. ak bude všetko ako má, tak na ďalší mesiac ma čaká KET 😀

makovicka53
21. mar 2011

@mabumi @dorotka66 .....zienky a neviete ako je to pri anesteze s gelovymi nechtami? lebo v pokynoch pisu vraj nenalakovane nechty a ked mam gelove tak co snad to nevadi 🙂

mabumi
21. mar 2011

@makovicka53 no z vlastnej skúsenosti neviem, ale už sa tu raz o tom písalo a baby hovorili, že gélové by nemali vadiť 😉

dorotka66
21. mar 2011

@makovicka53 makovička to si helios je teda iný "level" ja mám v pokynoch, že doniesť osobné veci a prísť za istých podmienok s partnerom. to je všetko 😖 včera som si všimla túto otázku na MK, skúsi to hodiť do fóra. inak ja sa chystám ráno pred odberom niečoho napiť, teda vody, nevydžím bez tekutiny. myslíte si, že by som nemala, len tak málinkooo

@mabumi to budeš aprílovka 😉 pri kete už asi berieš iba lieky, je to tvoje prvé ketko? moje prví ivf, tak sa stále mám čo učiť.

makovicka53
21. mar 2011

@dorotka66 nesmies pit ani jest od pol noci.a to koli tomu aby ti nebolo zle po narkoze... 🙂

makovicka53
21. mar 2011

@dorotka66 dakujem tak baby ich mali v pohode 🙂 😀

dorotka66
21. mar 2011

@makovicka53 asi radšej zvládnem malú nevoľnosť ako sucho v hrdle 😉 a pri tej narkóze z vás dajú dole nočnú košeľu? ja som si myslela , že sa sa ide naholáka 😉

mabumi
21. mar 2011

@dorotka66 podľa mňa len málinko by si mohla, aj keď ja som radšej ani nepila nič. už si bola v narkóze? potom by ti mohlo byť ťažko keď sa preberieš, a to nie je nič príjemné 😒
pri ket sa berú už iba lieky na sliznicu, aby dobre narástla 😉 no a samotné ket mi vyjde asi najskôr na máj

makovicka53
21. mar 2011

@dorotka66 cooo? 😨 podla mna nie len ti ju odhrnu...

makovicka53
21. mar 2011

@mabumi a ake lieky sa beru na tu sliznicu?aako dlho ? 😀

dorotka66
21. mar 2011

@mabumi tak máj lásky čas 🙂 denne vypijem 4 l a to aj mimo ivf, teda bežne. a neviem si dobre predstaviť, že by som si nič nedala do úst. pravdou však je, že som ešte pod narkózou nebola ☹ a tak nepoznám reakcie

dorotka66
21. mar 2011

@makovicka53 teraz ma napadlo, že ja už 3 mesiac poctivo pijem denne alchemilku. pekne 10 min. lúhujem a potom pomaly pijem. od 30-ky mávam brutálne kŕče počas m a toto mi naozaj pomohlo. verím prírodnej medicíne a teraz ju vraj môžeme piť. skús si ju uvariť 2 x denne do vkladu. škoda, že už ej tak málo času.

mabumi
21. mar 2011

@makovicka53
1. keď som bola na laparke, na operačný stôl som išla úplne bez všetkého... na OPU mi dali oni svoju košeľu, ale pod ňou nemáš vôbec nič a tuším ju iba odhrnú. záleží od centra.
2. ja mám teraz predpísaný ten estrimax, ale v minulosti som brala aj estrofem. okrem toho mám fraxiparín na riedenie krvi

dorotka66
21. mar 2011

a k tomu mi dávno jeden uznávaný lekár odporúčal brať pupalku s vitamínom A (je to jedna tableta) a tento vitamín pomáha ženám upravovať cyklus, hormóny, cysty ai. ženské choroby.

makovicka53
21. mar 2011

@dorotka66 vies ze aj tu som pijavala ale mne nepomohla ...mne co jedine pomohla a videla som aj na mrche...ked som brala gynex ..ale zial teraz ho neberiem

makovicka53
21. mar 2011

@mabumi noo tak sa nechajme prekvapit 🙂 ale ved v podstate je to jedno...len nech dobre vyberu 🙂

dorotka66
21. mar 2011

@makovicka53 no mne zistili pri stere v decembri aj mykoplazmu a tú sme si liečili obaja silnými ANT možno mi tie bolesti zmiernila tá liečba. ale ja len, keď tá moja je vcelku ok 😉

dorotka66
21. mar 2011

baby teraz som sa dostala k jednému prieskumu, jasné že nie u nás a vyzerá celkom optimisticky 🙂 čo ma však zarazilo, že nad 40 majú baby väčšiu úspešnosť ako tesne pod....http://www.fertilitysuccessrates.com/

mabumi
21. mar 2011

@dorotka66 aj ja som taký "pijan" 😀 , a to je práve dobré pri týchto hormónoch, že toľko vypijeme. ale skús naozaj nepiť. ak to nevydržíš, tak si len ovlaž ústa. po OPU síce nemáš také bolesti, takže ani tie nevoľnosti by nemali byť také hrozné. ale po laparke /robili mi väčší zásah/ ma celú noc naťahovalo a to boli hrozné muky... a to som pred narkózou tuším nepila 😒

makovicka53
21. mar 2011

@mabumi @dorotka66 ...o zavisi aku silnu narkozu vam daju...ak je silna tak ti je zle aj ked nepijes a nejes ale my ideme na kratky zakrok cize aj narkoza bude light...dufam poviem viac po OPU 🙂

mabumi
21. mar 2011

@makovicka53 áno, je to tak 😉 . ja som sa po OPU prebrala chvíľu po tom, ako ma doviezli na izbu - ešte tam bol lekár a akurát hovoril mm ako to dopadlo. ja som to nejako v podvedomí započula a hneď som sa pýtala "ako to dopadlo???" ešte po spiačky. sa zo mňa smiali všetci 😀
predtým po tej LSK som sa zobudila až podvečer 😝

makovicka53
21. mar 2011

@mabumi 😀 tak to je dobre si akcna xixi ...a mm bol pri tebe ked si sa prebrala?pustili ho?

mabumi
21. mar 2011

@makovicka53 hej, mala som šťastie, že som bola sama na izbe, tak tam mm so mnou a na mňa celý čas čakal 😀

krisbar
21. mar 2011

@dorotka66 - radsej vobec nepi pred narkozou. ide tam najma o to,ze ak ides do celkovej tam budes intubovana a ak by ti nahodou prislo zle tak by si sa mohla udusit aj ked troskou.
ono sa to da vydrzat, dobre je si len usta preplachnut vodou, ale pit urcite neodporucam (lekari urcite vedia preco to hovoria)
inak to som dost prekvapena ze ta nebudu sledovat lebo naozaj sa to moze vyvijat hocijako...ale nechcem ta strasit. lekari urcite vedia co robia. a ak si "ukazkovy" pacient tak ta mozno nepotrebuje vidiet.
co s atyka nocnej koseli tak to ti len vyhrnu (aspon tak to robili na SK, tu v Lux mi dali tu ich koselu co sa zapina zo zadu)

a uz aj ja mam informacie.
celkovy pocet vajicok 16, dobrych 12, embryi 9, zavedene 2, zmrazene 7. opat bol problem so zavedenim, lebo mam poskodeny krcok maternice (bohvie ci to tiez nie je dovod neplodnosti), ale trvalo to ovela kratise ako v Iscare.
ALE!!!! co bol obrovsky rozdiel medzi SK a LUX, ze tam BOL so mnou moj manzel. drzal ma za ruku, ukludnoval (lebo trasfer je pre mna najhorsi zo vsetkeho - co sa tyky bolesti (plny mechur, svorky, atd) , a opat celkovy pristup lekarov.
V iscare sa vsetko dialo na "operacke", tu sa to dialo na "koze" v ambulancii kde potom som ostala hned prikryta lezat, nechali nam 10 min klud vsetci, ziadny stres, ze treba opustit miestnost a ide dalsia pocientka.
viem ze teraz kritizujem a viem aj ze pristup vsetkych CAR su uz uplne inde ako ine statne ambulancie, ale tu su prava pacientov a pacient na prvom mieste je este dalej...
test o dva tyzdne. este som sa nerozhodla ze ci si ho urobim skor, ale ako poznam svoju netrpezlivost tak asi ano 🙂

kocky , drzme si palce navzajom. nech prebijeme vsetkych 30-40 % statistiky a sme 100% uspesne!!!

makovicka53
21. mar 2011

@mabumi mileee naozaj...ved to je take super ked mas pri sebe niekoho blizkeho 🙂

mabumi
21. mar 2011

@makovicka53 áno, bolo to veľmi fajn, pomohlo mi to strašne 😅

@krisbar aj ja mám ten problém s transferom a tiež to bolo pre mňa najhoršie zo všetkého 😒 . niektoré baby to vraj ani necítia, ale ked je zle pootočená maternica (či také čosi mi povedali), tak to je nepríjemné.
to si mala krásnu úrodu 😵 , gratulujem. dúfam, že už nám to všetkým vyjde na 100% 😀 😀 😀

makovicka53
21. mar 2011

@krisbar ahojky no super super moc drzim palce...vyjde to...no vidis ze tam je to fakt ine sice tu som este nebola ale z reci viem posudit ze tam je ta uroven o niecom inom..ty si si dala vlozit dve embrijka? inak si mala super urodicku naozaj gratulujem ...ja mam dilemu kolko si ich dam vlozit ak vsetko dobre pojde ...ci jedno al dve ...hmmmm rozmyslali sme o jednej bublinke no uvidime 🙂 ja idem na odber vo stvrtok 🙂