IVF jar 2011. Kto ide do toho?
Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))
baby prestante sa strasit OHSS syndromom! to by vam lekari zisitli. chodite pravidelne na prehliadky, tak musite verit ze sa nic nedeje.
to ze mate tlaky to je prirodzene, si predstavte ze tam mate rastuce folikuli az do velkosti 2(!) cm, vasa nadvajecnikova zlaza pracuje na plne obratky tak jasne ze to citite. Potom vajicka odoberaju, idu tam s kanylou, tak jasne ze sa tam nieco porusi.
Relax. ste pod stalou kontrolou a vsetko bude ok!
ahojte, takto pred rokom som zazivala to iste co vy 🙂 21 marec som dostala kramy, od 22 som si pichala injekcie, 01.04 bolo OPU, 06.04 transfer dvoch embrii... A tie mi spinkaju teraz v kociku, mame uz 4 mesiace 🙂 hlavne pozitivne myslite, ziadne OHSS si nepripustajte, ked stimulujete, vela vela pite, aj 4 litre denne. Oddychujte, nestresujte sa 🙂 a ono to vyjde 🙂 moc drzim vsetkym palceky.
@lume - no tlaky (bolesti) presli - trvali cely den - a odvtedy nic. nejako som to "zabalila" a tak uz som celkom v pohode. a si vravim, ze ved mame este 7 embrii a sancu na prirodzene otehotnenie, kedze mm sa zazracne upravil spermiogram...
na buduci tyzden som is naplanovala dost aktivit tak na to aspon budem menej mysliet. a idem si v pondelok napisat sprievodny list a poslat ho so CV do vsetkych personaliek a viac sa snazit o najdenie prace.
a uvidim vysledok v piatok....
bohvie ze kolko po neuspesnom ivf mozes sa robit dalsie KET...po 2 mesiacoch?
@krisbar krisi ja som bola na kontrole raz 🙂 stále to platí ...a už sa fakt teším na utorok, nech idú von 🙂 len nech ich je dosť a dobrých 😀 dnes mám trochu problémy keď si chcem sadnúť, pichne ma v bruchu, ale je to znesiteľné. už sa asi tlačia 😎 von! a kris tých tvojich 7 je super číslo 😉
@krisbar ahojky ,,,vsak si nedavno bola na vklade nie je to nejak skoro na hadzanie flinty do zita? 😨
@dorotka66 ahojky a kolko mas folikov vies uz? 😉
@dorotka66 jeej ty mas uz v utorok odber? teraz som sa docitala ..drziiim moc palceky 🙂
@makovicka53 ahoj makovička, ako sa cítiš? no ja idem až v utorok na OPU a už sa naozaj teším 😉 potrebujem cítiť pokrok a mám pocit, že dlho sa nič neudialo. ale za to môžu aj tie moje "niekontorly". práve ideme na pohotovosť na poslednú inj. 😉 drž sa a teším sa na pozitívne správy!!!! 😀
Ahojte my sme boli 21.3. na ET no odber bol v celku zaujmavý aj ked ma v noci na to viezol mm do nemocnice, najprv si mysleli, že hyperstimulák lebo mam tekutinu v bruchu potom, že krvácam do brucha a ráno na sone som tam nič nemala tak mi dali aj tak infúzky a od bolesti no a tri dni som poležala do soboty a v pondelok na ET. 😀 😀 😀
My sme mali 7folikov , vo štvrtok bolo 6 oplodnených no a nakoniec slušné zostali len dva tak sme si dali oba, snehuliačikov nemáme. Inak to bola úroda s jedného vaječníka na koľko mám jeden nemvaječník 😀 😀 😀
baby - nic vam neuslo. test az v piatok ale nejako vnutorne citim ze asi nic 😒 ale nehadzem flintu do zita (to by som zajtra rano sla behat 😉 ) stale sa setrim, ale nejako ma pochytili neg. myslienky. ale mozno je to z tych hormonov...proste prestavam verit ze prave JA by som bola ta stastna...
inak mam na vas otazku - beriem utrogestan 2 gulicky do posvy - aj vam sa stava ze cca po 2 hodinach vam vybehne taky "vytok" von? lebo mne sa to dialo aj predtym po IVF a aj teraz a bojim sa ze ci to potom ma tu dostatocnu ucinnost ako by malo mat...
@krisbar kris, to je strašne skoroooooooooo. teraz som pozerala na fotky jednej kočky a na 8 deň malaá malú II čiaročku a na 9 jen jednu a dnes sú z toho dvojičky 🙂 kašli na to, fakt prečo práve nie ty???????? 😉 choď si pozrieť kočiare, ja to robím pravidelne 😀 a vyberám ..... jasné, že máš 7 super kúskov, ale tie sú na neskôr 😉
@dorotka66 ahoj no najprv váhali, že či vložiť dve ale nekoniec to nechali na mna a vieš čo normálne sa bojím testovať no ako sa budem cítiť bud zajtra, lebo utorok lebo v stredu heh 😀 😀 😀
@krisbar neboj myslím že to vytečie vždy dávajú sa dve asi aby bolo dostatočné množstvo to by si musela stále stáť dole hlavou 😀 😀 😀
ja to určite nevidržím kukala som že baby testovali už 6 den po ET a ukázalo im duchov 😀 😀 😀
tak sme na tom rovnakoto ma teší 😉
@krisbar asi tak utorok lebo stredu neviem, chcela som už dneska ale keby mi zas ukázal / tak by som som zas bučala inak budem ešte aj v sobotu to mi mm ešte začiatkom roka kúpil clearblue heh 😀 😀 😀
A ako sa cítiš??? tvoje prvé IVF? a kolko ste mali vajok ? a kde si dola v centre na slovensku???
@dorotka66 ahojky no uz sa mam dobre ale po OPU som mala divne stavy...ale neboj tebe bude na druhy den urcite ok...tesim sa uz na vklad..dakujem krasne ..tie dva tyzdne budu ukrutne ...drzim ti moc moc palce...

@lume ahoj lume, zajtra idem na poslednú injekciu a v utorok na odber 😉 , takže to je asi z toho gonalu...