icon

IVF jar 2011. Kto ide do toho?

matkal73
27. jan 2011

Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))

katy2
28. mar 2011

@dorotka66 zajtra pekne pridete, sestricka ta ulozi do izby, manzel pojde s tebou. Su tam 3 postele - ja som bola posledne sama.... Prezlecies sa do pyzamka, ponozky pre stastie si mozes nechat a budes cakat, kym ta zavolaju. manzel medzitym pojde odovzdat bojovnikov.... Pekne po svojich prejdes do vedlajsej operacnej miestnosti, lazkas na kozu a anesteziolog ti pichne narkozu, len kratkodobu.... Ked zaspis (co bude hned 😉 ) dr. ti vyberie urodicku, prelozia ta na postel a aj s postelou ta prevezu naspat do izby, kde ta uz bude cakat manzel. Ked sa prebudis, polezis nejaku hodinku, dve, podla toho, akos a budes citit a pojdete za dr. aby vam povedal, kolko bolo vajicok a kedy bude ET.... A pojdete domkov. Zober prezervativ (zakrok je pod uzv) a nezabudni vlozku, lebo sa zvykne trochu krvacat po zakroku.... A mozno bude treba aj ibalgin, ked ta bude boliet brusko.... A vodu a nieco na zakusnutie 😉 Neboj, zvladnes to 😵

dorotka66
28. mar 2011

@katy2 si super katy, takto som si prestavovala opis čo ma zajtra čaká 😀 ak raz budeš potrebovať radu, straaaašne rada pomôžem 😉 len to asi nebude ohľadom IVF 😀 sa aj teším aj mám obavy, hlavne nech sú dobré a nech ich je aj na budúce 🙂 zajtra sa určite ozvem ...

katy2
28. mar 2011

@dorotka66 a hlavne nezabudaj vela, vela pit... a hlavne, ked bude vajicok viac... moze sa rozvinut OHSS... tak este raz, vela vody - ale az po zakroku, rano nic.... A drzim palce a cakam na spravy 😵

dorotka66
28. mar 2011

@katy2 jasné budeeeem a hneď dám vedieť !!!!

katy2
28. mar 2011

@dorotka66 🙂 🙂 🙂

pici
28. mar 2011

@petuska123 ano picham a PGD je nejaka predimplementacna genetika embryy alebo co...

lume
28. mar 2011

@pici Nam Drabek povedal, ze cena predimplantacnej genetickej diagnostiky sla dolu. Tak sme zacali o tom uvazovat.

pici
28. mar 2011

@lume no pre mna to stoji stale velmi vela penazi....

lume
28. mar 2011

@pici No ano je to dost, ale ked my zvazime moj vek...No este neviem...

pici
28. mar 2011

@lume ja teda nie som lakoma ale tak to je fakt trochu vela... navyse... dava si to vobec niekto?

lume
28. mar 2011

@pici Jedna moja kamoska si to dala urobit. Preto som chcela vediet aj nazory ostatnych. Ide o to, ze vraj viac ako 2/3 embryi nie je v poriadku. To hovori statistika. Ja neviem, ci by som chcela zazit opat to, ze budem tehotna a vo 8tt ist potom na prerusenie tehotenstva, lebo o embryo sa prestalo vyvijat ☹

pici
28. mar 2011

@lume zlatko ale to sa predsa moze stat aj pri normalnom otehotneni... ja neviem... mne sa to zda trosku nadhodnotene... a predimplentacna genetika takisto nezaruci ze dietatko bude zdrave...

lume
28. mar 2011

@pici To mas uplnu pravdu. Asi uvidime podla toho kolko sa vydari embryi. Papa a dobru noc. Zabudla som, Ty uz stimulujes?

pici
28. mar 2011

@lume ano stimulujem :D 4 den picham diphereline :D dobru nocku

mabumi
29. mar 2011

@petuska123 nemaj strach z ivf, pokiaľ viem, ty nemáš predispozíciu na ohss, či áno? ak to príde až po transfere, väčšinou to býva znak úspechu 😉 , ale to nič nemení na tom, že je to závažný problém a treba ho riešiť. treba chodiť na odsávanie vody ako píše annamary27. a takisto neznamená, že ak nedostaneš ohss, tak et nebolo úspešné. ohss hrozí predovšetkým pacientkam s PCO. nemusíš mať žiadny problém, nemusíš ani nič cítiť a môžeš byť tehu 😉

@dorotka66 už si asi na ceste na OPU, tak ti moja odpoveď nepomôže... ale ja som čakala nejaký čas na izbe už prezlečená a nachystaná kým ma uspávali. a myslím, že 4 dni sú tiež OK, veď píšu 3 - 4 dni, nie 😉 ? Tak veľa šťastia, držíme palčeky 😉

mabumi
29. mar 2011

@dorotka66
@petuska123 ahojte, neviem, ako je to možné, ale moja odpoveď pre vás sa ocitla v inej téme 😕

aby
29. mar 2011

@krisbar ako sa cítime? mne je nejak podivne včera večer ma tak pichalo v podbrunšku fuuu som myslela že si dám tabletku ale som to nejak prežula. V noci zasa hrôzostrašné sny som sa tak dopotila fuuuu.
Aspoň dneska si urobím pjekný deň. No som zvedavá na zajtra 😉

lume
29. mar 2011

@aby A ty si na tom ako? Cakas na vysledok tehotenskeho testu? Pomaly uz stracam prehlad ako sme na tom ktora... 😅

aby
29. mar 2011

@lume vieš čo budem testovať až zajtra keby som ho nemala doma už pol roka tak určite by som nekupovala 😀 😀 😀 aj tak testom neverím síce mi nikdy neukázali // ale keď vidím čo niekedy píšu baby 😒
Mňo čo ja viem tak ja a krisbar sme boli 21.3. na ET tak teraz len čakať čo bude 🙂

lume
29. mar 2011

@aby Myslela som vysledok z krvi. Ale mne aj tehot. test vysiel...

lume
29. mar 2011

@aby Drzim palce, je to Tvoje prve IVF?

aby
29. mar 2011

@lume mno ja idem na krv až v pondelok. JJ je to prvé len som zvedavá čo bude dalej ak to nevíde 😒

lume
29. mar 2011

@aby To bude zase opakovanie, ale myslime pozitivne, tak to vyjde.

aby
29. mar 2011

@lume len neviem kedy kedže neostali snehuliaci 😒 a museli by sme zas všetko od znova

squella
29. mar 2011

@aby Ahojky, tak tu citam, ze som ta kopirovala 🙂 teda aspon spociatku, tiez sme mali 7, 6 bolo oplodnenych a vo stvrtok uvidime po predlzenej kultivacke kolko zostalo. A ako sa ty teraz citis????

lume
29. mar 2011

@aby To je aj moj pripad. Z 13 vajicok nezostalo nic.... ☹ Zacinam stimulaciu od 9. aprila...

squella
29. mar 2011

@makovicka53 Ahojky, tak to mam za sebou, vcera bola uroda 7 ks, dnes je 6 oplodnenych a v piatok alebo sobotu bude transfer. Jupiiiiiiiiiiiiiiii.

squella
29. mar 2011

@aby a nebojkaj, vyjde to, chce to len pozitivne myslenie!!!!! Babo to citi.

miskab
29. mar 2011

Ziadost schvalenaaaaaa jupiiiiiiiiiiiiiiiiii 😀 este lieky sa musia schvalit a ideme na to 😉

aby
29. mar 2011

@squella to som veľmi zvedava, no môj vaječník aj tak podal super výkon 😀 😀 😀
no cítim teraz fajn zas som zjedla balíček lékoriek no a zatiaľ ma ren ráno popichovalo bruško teraz nič no ale neviem prečo mi je stále zima na nohy. No hádam to vyšlo muselo 😀 😀 😀
@lume a čo si všetko brala???

@miskab ako to že lieky schváliť?? to by malo byť naraz nie???