icon

IVF jar 2011. Kto ide do toho?

matkal73
27. jan 2011

Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))

squella
31. mar 2011

@mabumi 6 drobčekov 🙂

squella
31. mar 2011

@lume jasnačka, ozvem sa, a všetkým Vám kujeéééééééééééééém 🙂

mabumi
31. mar 2011

@squella to je super 😀 a dáš si vložiť dvoch? ešte raz veľa šťastia 😉

@makovicka53 ja viem, nedá sa na to nemyslieť, ja som tiež bola vystrašená. tie dávky - no asi to bude tými diagnózami. ak si dobre pamätám a zas to nepletiem 😀 , tak ty si v podstate celkom zdravá, len tm má horšie výsledky 😒 . tak choď aj na chvíľu na slniečko načerpať energiu, trochu sa odreaguj, lebo to ležanie a rozmýšľanie tiež asi nie je to najlepšie čo môžeš urobiť 😉

lume
31. mar 2011

@squella Aj ja som zvedava, ci si davas vlozit dvoch bojovnikov. My uvazujeme aj o PGD.

pici
31. mar 2011

@squella drzime palce

aby
31. mar 2011

bambulky ako sa máme, vy toho napíšete teda 😉
Tie ktoré idú na odber prajem peknú úrodu a čo si po KET, lebo ET len a len aby sa im podarilo 😉

No u nás to vyzerá blede 😒 špinila som aj včera a dneska aj trochu krvi a dosť ma bolí nemvaječník aj vaječník a klasika ľadviny no aj tak som zvedavá krvičku.

Inak nieje tu taká holka ktorej nevyšlo ET? nemala mraziačikov a musela ísť znova na odber, že po akej dobe to bolo či sa dalo už ďalší cyklus???

makovicka53
31. mar 2011

@mabumi ja som stastna ze som mala to spinenie len raz na papieri...ale ano pojdem sa prejst niekam ale az v sobotu..este si dam zajtra veget 🙂

squella
31. mar 2011

mabumi & lume kočky, neviem, zajtra budem múdrejšia 🙂 nepovedali mi

pici
31. mar 2011

@aby ja mam v protokole ze v pripade ze by neboli ziadny mrazacikovia, dalsi cyklus najskor 4.6 mesiacov ak by bola potrebna hormo priprava

lume
31. mar 2011

@aby U mna podobne. Cakas 4-6 mesiacov.

dorotka66
1. apr 2011

@katy2
@lume
@makovicka53
@mabumi

Ahojte baby, ďakujem, že na mňa myslíte. tak včera ma pustili z nemocky, nakoniec mi bolo do revu, pretože mám OHSS II. stupeň, mám prestimulované vaječníky (to tie chýbajúce kontroly) a primár neodporúča, aby som podstúpil dnes zákrok. No ja som chcela z tej nemocnice vypadnúť a tak som sa tvárila, že som OK. Ale podvečer som dostala 39 teplotu a to ma už zložilo. najsmutnejšie z toho je, že mám 17 krásnych embryjok 🙂 a keď som volala do splnu (už s nervami) preposlala som im správu z nemocnice, tak som komunikovala už len so sestričkou (na lekára nemám energiu a nervy) a vraj sa lekár vyjadril, že tu sme mali aj horšie prípady a podstúpi zákrok.....no tak dnes ráno mi je dobre, teplota zmizla, vypotila som veľa vody a ideme do tých KE. Ale stále nevieme ako to dopadne.....Som rada, že sa môžem aspoň tu vykecať, aj keď dnes si asi servítku v splne dávať pred ústa nebudem.....kočky držite sa, makovička chce to kľud 😉 a všetko bude dobré, strašne držím palce nech sa vrabec udržíííí. večer sa ozvem...dúfam.

dorotka66
1. apr 2011

@squella ahoj squella, tak to sme na tom rovnako 🙂 snáď aj nás dnes čaká. držte sa 😉

alabu
1. apr 2011

@aby ahoj, ja som mala v decembri ET a mrazaciky neostali..stimulovat zacinam v maji (dlhy protokol). ako ti pisala pici, oddych odporucaju 4-6mesiacov...tie 4 mesiace vraj treba na 100% aby si telo oddychlo 😉

mabumi
1. apr 2011

@dorotka66 ahoj moja, no, je to ťažké rozhodnutie, ale ja by som tiež išla do toho 😉 😉 😉 . dobre si sa rozhodla, len teraz to nemôôôôôôôžeš podceniť 😕 . treba fakt často chodiť na kontroly, lebo ak sa bábo uchytí, a ono sa uchytí, tak ten OHSS asi neprejde hneď. budú ti musieť vyberať každé 2 - 3 dni vodu ak sa bude tvoriť. tak si daj na to pozor. držím palce, dobre to dopadne 😉

@squella aj tebe veľa šťastia 😅

aby
1. apr 2011

@pici
@lume dík moc no hold ak sa nepodarilo zas budeme musieť čakať ☹

@alabu no len aby 😒
ach jo ☹

makovicka53
1. apr 2011

@dorotka66 ahojky ...no neviem co povedat ...strasne moc ma to mrzi a bojim sa aby doktor nieco este viac nedosral....naozaj mu povedz svoje...totalna NEZODPOVEDNOST ....chudatenko...fakt mi to je strasne luto...drzim moc moc palceky aby si sa mala dobre a drobcek u teba tiez...ozvi sa ked dojdes budem zvedava 😉 ...drzkaj sa mi 🙂

mabumi
1. apr 2011

@makovicka53 a ty kde si dala foto 😕 ???
ako sa dnes cítiš, lepšie? 😉

makovicka53
1. apr 2011

@mabumi dali mi ho het ze ma dobre nevidno...co uz ...dnes je to lepsie brusko ma uz tak neboli 🙂a ty ako?

mabumi
1. apr 2011

@makovicka53 nerozumiem prečo im to nie je jedno aká fotka tam je 🤐 . pokiaľ nie je úplne mimo, veď ťa tam nebolo až tak zle vidieť 😒
no vidíš že je lepšie 😉 , škoda, že sa nám slniečko schovalo, išla by si sa trochu vyvetrať. ja som akási prechorená, dúfam, že to prejde 😖

makovicka53
1. apr 2011

@mabumi no som rada aj ja...dnes este budem domka ale zajtra by som uz sla niekam na vzduch...a co ti je? treba vela vitaminov papat 😉...my by sme chceli ist v nedelu grilovat tak snad vyjde cas

mabumi
1. apr 2011

@makovicka53 no začalo to ako silná angína, ani prehltnúť, ani rozprávať som nemohla. no keďže nemám mandle, tak to asi steká do priedušiek, teraz ma už viac dráždi tam 😒 . len teraz som ako-tak prestala kašľať, čo som ich mala chytené a už je to tu zas 😠

mabumi
1. apr 2011

@makovicka53 no teraz keď nemáš tú fotku, tak sa aj celkom podobáme 😀 😀 😀 😀 😀 😀

makovicka53
1. apr 2011

@mabumi 😀 veru akoby sme boli dvojicky 😀 ....treba ti sprej do hrdla nech znici tie bakterie... 🙂

silvinnka
1. apr 2011

ahojte,zajtra mi rozmraziamoju zmrzlinku,zavolaju ,ako sa prebralo....v pondelok budu volat opat kolko buniek mimi ma a podla toho sa rozhodne ci PGD alebo len PK...ak vsetko dobre dopadne,co verim,ze dopadne bude v stredu 😀 kurnik ,ja sa bojim este viac,nez ked som si robila tehu testiky,je to strasne na psychiku.... 😀

mabumi
1. apr 2011

@silvinnka a koľko bunkové ho zmrazovali? joj, držím mu palčeky. keď mne zmrazovali blastocystu, tak je asi trochu iný postup, však? teda myslím, že ho asi začnú rozmrazovať neskôr pred KET
prajem pevné nervy a hlavne dobrý výsledok 😉

dorotka66
1. apr 2011

ahojte kočky, takže sme doma spolu s dvoma "vrabcami" 😀 už mi je lepšie a s lekárom sme si asertívne (to povedal môj manžel 😉 ) vymenili názory. on bol zástancom toho, že to nie je také zlé a odporúča, ale máme sa rozhodnúť. vraj kto má dostať OHSS aj tak dostane....urobil mi ultrazvuk, zhodnotil, že vaječníky sú stále zväčšené, ale nie vo "vode" 😉 a tak sme sa rozhodli pre vklad. malii sme 10 pekných kúskov, 2 sú vo mne a 8 sme dali zmraziť 🙂 a tak sa tešíme na dvojčatá 😀

dorotka66
1. apr 2011

a ten vklad ma milo prekvapil, nebolo to nič hrozné...okrem tých roztiahnutých nôh 😉

mabumi
1. apr 2011

@dorotka66 super, vedela som to 😉 . a vyjde to, jáááááá to tušííííííím 😀 . a nepísala si ráno, že máte 17 pekných embryjok 😕 ?
nechcem ti odoberať dôveru k lekárovi, ale moc sa na neho nespoliehaj. keby ťa sledoval, mal upraviť dávky hormónov a nemuselo dôjsť k OHSS. ty tuším ani nemáš PCO, či áno? no aj keby došlo, ten 1. alebo 2. stupeň sa dá zvládnuť vo väčšej pohode ako si to zažila ty. ty si bola prestimulovaná, veď ti to povedali aj v nemocnici, to bol najväčší problém. v každom prípade sa teraz nechaj kontrolovať - ak máš dobrého gynekológa svojho, tak radšej u neho. keby sa tá voda predsa len objavila, nech ti ju vyberajú 😉 . tentokrát ma radšej poslúchni 😵
a neprestávaj veľa piť a papať bielkoviny 🙂

makovicka53
1. apr 2011

@dorotka66 jeeejky ahojky no super tak gratulujem k bublinkam hlavne nech sa im u teba paci 🙂 ...drzim palceky ...

silvinnka
1. apr 2011

@mabumi mne ho zmrazili hned po oplodneni ako jedno bunkove...bezne pred KETsa zvykne rozmrazovat bud priamo v ten den alebo 2-3 dnipred tym...u nas je to trosku ine ,tym,ze treba spravit bud PGD alebo PK...a v stredu by mala byt z neho 100 bunkovy blastocyst....