icon

IVF jar 2011. Kto ide do toho?

matkal73
27. jan 2011

Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))

aby
1. apr 2011

ahojte tak mne sa dneska urobilo dobre keď som si prečítala docela zaujmavé diskusie tak nehádžem ešte flintu a som veľmi zvedavá na pondelok 🙂 🙂 🙂 neviem či to vydržím 😒
Inak nám hovorili, že ked sa embryjka rozmrazia je tak 80%šanca že sa budú dať použiť preto sme sa nakoniec rozhodli pre dve
A baby žiadny alchemilkový, myšo chvostiková a prasličkový čaj ani žiadny ženský lebo sťahujú maternicu a to teraz mi nepotrebujeme 😀 😀 😀

@pici kde si sa stratila?
@krisbar a s tebou ako to vypadá??? 😉

@dorotka66 tak pfuj,pfuj,pfuj a nech máte krásne fazuľky 😉

dorotka66
1. apr 2011

@mabumi ďakujem krásne si fakt skvelá veštkyňa 🙂 a verím ti aj ja to tak cítim🙂 😉 na kontroly určite chodiť budem a budem s na seba dávať pozor, viem čo ma môže čakať. doktor vycítil, že mu nedôverujem, povedal, že na krv môžem zájsť ak na gyndu doma... a to aj pôjdem. fakt ma to mrzí, ale nič sa nedá robiť...realita. PCO nemám a keď som sa ho pýtala na to, či to nebol spôsobené počtom a teda zlým nastavením hormónov (podotýkam, že je uznávaným lekárom), povedal, že 20 nie je veľa...a o tých 17 mi povedala sestrička vo štvrtok , dnes bolo 13, ale 10 dobrých a kvalitných. ale som happy, že sú 😀
@makovicka53 ďakujem a verím, ž e sa bude 🙂
@aby my sme rozhodnutí pokračovať kým sa to nepodarí!!! 😎 tak držím palce a hlavne všetko sa dá prežiť, môže byť aj horšie a čo ťa nezničí to ťa posilní!!!! 😉
@krisbar haloo, relaxuješ?

pici
1. apr 2011

@aby dneska som bola rozlietana :D teraz prvy krat sedim

dorotka66
1. apr 2011

baby a ako sa vyberá voda pri OHSS? Ďakujem 😀 nech viem čo ma možno čaká ....

pici
1. apr 2011

da sa realne predist tomu OHSS? pit vela vody a bielkoviny papat to je vsetko?

aby
1. apr 2011

@dorotka66 no hej len potrebujem zas naštartovať neviem ako 😒 ☹
@pici a ako pokračuješ s pichaním ???

mna dosť popichuje vaječník až ma horká zalievú 😖 😖 😖

aby
1. apr 2011

@pici keď ťa sledujú tak neboj oni na prídu len ťa musia sledovať 😉 😉 😉

dorotka66
1. apr 2011

@pici pri menšom počte vajok je menšia pravdepodobnosť, vraj ( to mi povedal primár v nemocke) je častejšie OHSS po prenose ako tesne po stimulácie., druhým faktorom je OHS vaječníkov (vysoký predpoklad) a máš veľa piť (fatru) ako hovorí mamubi veľa bielkovín 😉 ale ja pijem aj 4 litre a akosi sa mi to nepodarilo predísť. ale u mňa bol problém asi niekde inde....

dorotka66
1. apr 2011

@aby čo je tvojím najväčším motivátorom?

pici
1. apr 2011

@aby no ja pokracujem poctivo. zajtra posledny gonal a zacinam k dipherelinu pergoveris a v utorok uvidime co dalej

aby
1. apr 2011

@dorotka66 mno asi bábatko, aj by som sa mohla nejak zamestnať a odreagovať sa myslieť na niečo iné, ale momentálne to mám zakázané 😒

aby
1. apr 2011

@pici a ako sa cítiš po nich???

aby
1. apr 2011

inak ma vie dosť vytočiť keď 10x za den počujem a vy čo nemate už babatko a už by ste aj mohli vrrrrr 😠 😠 😠
kričala by som 😲

dorotka66
1. apr 2011

@aby ja by som si na tvojom mieste zamestnala myseľ niečim úplne iným, jasné, že všetky chceme bábätká 🙂, ale ak nad tým budeme stále uvažovať tak z toho zblbneme. včera mi jedna veľmi príjemná doktorka v nemocnici povedala, že má kámošku, ktorá chodila do centra, podstúpila IVF a bola z toho sklamaná ako pes. rozhodli sa, že to nechajú tak a dnes majú bábätko úplne prirodzeným spôsobom. úplne na to prestali myslieť a vyšlo 😉 držím palce ale čítaj, alebo nakupuj alebo si púšťaj svoje najobľúbenejšie filmy 😉 to pomáha!

dorotka66
1. apr 2011

@aby a na tie otázky by som povedala, že my sme sa rozhodli žiadne nemať . a videla by si ako by stíchli 🙂

pici
1. apr 2011

@aby v pohode. vela pijem, tak vela cikam a mam trochu modriny od pichania ale inak ok. trochu som nafuknuta :D

pici
1. apr 2011

@aby zlatko nic si z toho nerob. neviem ako dlho cakate na babatko ale nas sa to pytal kazdy vzdy a vsade. po troch rokoch je kazdemu cudne, ze sme sa brali z lasky kedze nemame deti... moja svokra sa ma pravidelne kazdy tyzden pytala "ci som"? a moje kamaratky o tom vedia... ostatni ma nezaujimaju

aby
1. apr 2011

@dorotka66 ja viem je to strašné. Presne viem o čom píšeš aj mne o tom hovorili o takých prípadoch no zamerám sa na moje potvorky štvornohé obrové a moju bambulku malučkú 😀 😀 😀 aj by som si pretek dala joj ale nemôžem no nič aspon dirigovať budem heh mno mala som fázu a nakupovala som ups, ale už radšej nie heh aj filmy boli ale už najde čo kukať no nič nech je už pjekná zelená trávička a môžem sa vyvaliť juuu nech je riadna jaaaar 😀 😀 😀
inak keby som povedala túto odpoveď tak by ma preklínali fuuuu 😖
dneska som svokre povedala, že sme si dali 2vložiť a to si nevidela ten pohľad ako by sa mala o ne starať ona fuuu
@pici no modriny sme všetky mali tiež som počítala koľko bolo injekcii heh 37 za 3týždne a 49ihiel v tele 😀 😀 😀

pici
1. apr 2011

@aby no uvidim ako nakoniec budem bilancovat :D s kolkymi injekciami

aby
1. apr 2011

@pici my už piaty rok , presne ako píšeš tak je to aj u nás. U mna doma sa o to nikto nezaujma tak to nikomu nevešiam na nos vie to iba svokra čo sme všetko podstúpili 🙂 lebo sa jej zdalo dosť podozrivé prečo stáloe niekde chodíme a hlavne jej chodí moja krv na vyšetrenie ona je biochemička 😀 😀 😀
ja som to len od nudy počítala heh

pici
1. apr 2011

@aby u nas to vedia vsetci, moje kamaratky, muzovi kamarati, moja rodina jeho rodina a kazdy dal aspon svaty pokoj. vsetci to s nami prezivaju :D

aby
1. apr 2011

@pici doma to zaujmalo len svokru ostatný majú na háku moc sa nebavíme, v robote šefka vyzvedala ale prečo by som jej to mala hovoriť , aby mali zas o čom klepať 😒

dorotka66
1. apr 2011

@aby my sme to pre istotu s nikým neriešili a vieme o tom len my dvaja a moje dve kámošky. to e všetko. načo sa ešte zamestnávať ostatnými názormi, či už pozitívnymi alebo negatívnymi 🙂

krisbar
1. apr 2011

@aby
@dorotka66
@makovicka53
@pici

ahojte baby. tak u nas je definitivne jasno tak ako som citila - test bol negativny. aj v krvi
teraz mam dostat menzes a uz mi aj pripravia zlozku na ET, ktory bude hned ako dostanem dalsi menzes. cize o 2 mesiace.
priznam sa ze ani ma to tak "nezasiahlo" kedze som to uz cakala a uz som bola aj tak nastavena na to ze zajtra zacinam opat behat a robit aj ine aktivity ktore som nemohla.

inak baby - to fakt sa nemoze alchymylka? ja som ju pila teraz stale...ved to je na podporu maternice nie?
kazdopadne si nemyslim ze by sa to nepodarilo kvoli tomu. 30 percentna statistika nepusti a toto je beh na dlhe trate.
prosim ak to aj vam nevyjde berte to ako realitu (aj ked krutu). viem, ako to vie prvy krat zamavat so zenou, to sklamanie je naozaj obrovske a je to velky emocionalny sok, ale musite si stale opakovat ze toto nie je lahky proces a je tam neskutocne vela mini faktorov o ktorych nevieme ale ktore to vedia cele pokazit.
musite verit ze sa to raz podari! a to nech je vas motor dalej.
a este nieco. mne ked je uplne ze najtazsie tak sa vzdy pozriem na mojho muza a dakujem bohu ze mam jeho.
lebo - uprimne - radsej mat jeho a bez deti, ako deti a niekoho uplne ineho.

odhlasujem sa. pridam sa o 2 mesiace do temy IVF leto 2011 😀 😀 😀 😀 😀
bolo super s vami zdielat pocity, zazitky a velmi vam prajem aby vam to vsetkym vyslo!

dorotka66
1. apr 2011

@aby svokra biochemička, to máš všetko z pravej ruky 🙂)))

pici
1. apr 2011

@dorotka66 to mas pravdu. ale ja som sa nikdy netajila ze by som chcela babatko. chcela som este ked sme neboli vzati, ale nemala som dokoncenu skolu.tak otazka kedy bude babo bola na mieste...

pici
1. apr 2011

@aby u nas klepali vsetci preto sme to dali na spravnu mieru a bola som dva krat v nemocnici, pol roka na liecbe , stale u doktora, a aj tak mame so svokrou a svagrinou a kamoskami rovnakeho gynekologa , navyse na dedine tak by to nebolo az take tazke zistit

dorotka66
1. apr 2011

@krisbar ahoj kris, je super , že to takto berieš a určite to je beh na dlhé trate. aj ja som dnes povedala, že to budeme skúšať kým sa nepodarí 😉 držím palce a teším sa, keď si zase napíšeme....užívaj si pohybu a tepla, aspoň prídeš na iné myšlienky!

dorotka66
1. apr 2011

@pici pici ja to netajím, len podrobne neinformujem kedy to bude. aj keď mám svoje vek a vzhľadom na moju prácu nás už ľudia verejne neotravujú. nejako sme ich to za tie roky naučili.... 😉 PS: ale všetci vedia že deti zbožňujem....

pici
1. apr 2011

@krisbar ale co si pipi? kam by si chodila, ostan tu pekne s nami. ved urcite nie si jedina komu to nevyslo ... to by kazda odisla a to by sa mi nepacilo :( je mi luto ze to nevyslo... ja do toho vkladam take nadeje ze sa asi zblaznim ked to nevide. drzim sa drzim ako vladzem ale toto asi nerozdycham tak si to nepripustam ze to nevide... a verim ze to vide. mam kamaratku ktore vyslo az tretie IVF a teraz ma krasneho dvojtyzdnoveho valibuka...