icon

IVF jar 2011. Kto ide do toho?

matkal73
27. jan 2011

Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))

dorotka66
8. apr 2011

ahojte baby, ja som sa dnes len zásobila mama testami 🙂 a zistila som, že doma mám 🙂 môžem testovať 😀 ale 1 krát testujem asi zajtra a ak vydržíme (manžel vydrží), tak možno až v nedeľu 😉

dorotka66
8. apr 2011

@isabelle777 isa asi to tak bolo, ja som bola hneď ako mi doktorka priložila k ruke ihlu death 😀 len si pamätám ako som rozprávala niečo od veci a potom tma....

pici
8. apr 2011

@dorotka66 moc ti drzim palce..

pici
8. apr 2011

@lume ja zajtra stimulujem posledny den :D v pondelok mame OPU

noe
9. apr 2011

ahojte krasky, mozem sa pridat. Uz par krat som sem klikla a potom zistila, ze to nieje nasa tema '' IVF na jesen 2010'' 😀
mame 2 IVF ICSI, dlhy protokol a uz pomaly tahame do finale. Dnes piaty den pichania Menopuru a zajtra prve sono, tak uvidime ako sa vajicka rozbehli a ci rastu.

@isabelle777 som netusila, ze robia aj nejaky vyplach. Ja posledne co si pamatam, ze som si dokracala na operacku a lahla na stol. Potom som sa zobudila po po hodne dlhej dobe, lebo kocky co isli po mne na operacku uz boli davno hore a veselo klebetili. Ale nikto ma nebudil, tak som si riadne schrupla 😀 😀 😀

lume
9. apr 2011

@pici Tak to budem zvedava kolko budes mat vajicok.
@noe Cauko. Takze uz to nie je jesen 2010?

noe
9. apr 2011

@lume no zacali sme na jesen a stale pokracujeme 😵 prvy pokus, bol len take zahrievacie kolo, teraz uz ide do tuheho 😀

dorotka66
9. apr 2011

@pici ďakujem pici, aj ja budem na teba v pondelok myslieť 😉 všetko sa podaríííííí 😀

dorotka66
9. apr 2011

@lume ahoj lume, ja zatiaľ žiadna zmena, asi pridám na KET 😠

tinasc
9. apr 2011

ahojte, pridám sa, ja začínam stimulovať 27. apríla, na prvé ivf 🙂 mám z toho zmiešané pocity, lebo som neverila, že to dôjde až tak ďaleko... ale čo už... akurát mám takú dilemu, písala som to tuším aj v inej téme, prednedávnom som bola na laparke v narkóze a OPU sa robí tiež v narkóze, či je to v poriadku byť takto skoro po sebe zase v narkóze... nemám sa koho opýtať... 😉

dorotka66
9. apr 2011

@tinasc ahoj tinasc, tá narkóza pri IVF je slabá, ja som sa z nej zobudila cca po príchode na izbu. a myslím si, že ak ti to lekár odporúča nemáš sa čoho báť.

tinasc
9. apr 2011

@dorotka66 ja viem, len u internistu som ešte nebola... takže jeho názor neviem... ozaj a kedy dopredu si mám začať vybavovať predoperačné, ak presne neviem, kedy presne bude odber?

katy2
9. apr 2011

@tinasc ahoj, nemaj obavy 🙂
ja som bola pri 1.IVF tiez pod narkozou pri odbere vajicok v januari (2008) a hned vo februari sm mala narkozu zasa, lebo mi robili dilataciu krcka maternice.... Takze v pohode 🙂
pedoperacne platia cca 2 tyzdne.... ja som si vtedy vybavovala predoperacne 2x....

tinasc
9. apr 2011

@katy2 ďakujem za info, laparku presne kvôli tomuto som mala 24. marca... pichať začnem 27. apríla, takže kým dôjde k odberu tak by to už mohlo byť v pohode nie 😉

katy2
9. apr 2011

@tinasc jajaj, neboj, to je doba 🙂 vsetko bude v poriadku 🙂

tinasc
9. apr 2011

@katy2 ďakujem 🙂 a vy ste tiež po ivf? vidím že čakáš ďalšie mimi 🙂

katy2
9. apr 2011

@tinasc joj, my uz po tretom 😉 1.IVF nevyslo, preto som bola na dalsom zakroku... 2.IVF dcerka a teraz 3.IVF 😵 Drzim palce, nech ti to vyjde hned na prvy raz 😉

tinasc
9. apr 2011

@katy2 juj no tak to dúfam, že to vyjde 🙂 tiež ste si prešli riadny kus cesty 🙂

katy2
9. apr 2011

@tinasc ale sa oplatilo... nikdy sa netreba vzdavat... kto sa raz vyberie touto cestou, treba bojovat za kazdu cenu a nie vzdy to ide hladko..... 🙂 Mala som dokopy 8 transferov a z toho 2 uspesne....

tinasc
9. apr 2011

@katy2 páni... a nevieš, prečo sa to prvé ivf nevydarilo? a s čím si stimulovala?

katy2
9. apr 2011

@tinasc pri 1.IVF som nemala ani ET, lebo sa pri transfere zistilo, ze mam zrasteny krcok maternice.... Preto ta dilatacia... Takze vsetky embryjka museli zamrazit a u mna je problem, ze KET - transfer rozmrazenych embryi nam ani raz nevysiel.... A kedze som mala len 2x ET - tak tie boli uspesne....
Pri 1.a2.IVF som stimulovala Puregonom, to som mala tak primerane vajicok a pri 3.IVF Menopurom (je lacnejsi a IVF som si hradila sama) a mala som len 2 vajicka - z toho 2 embryjka a z toho jedno buduce babo 😉

tinasc
9. apr 2011

@katy2 tak to je super... 🙂 držím palce, nech je všetko v poriadku... no ja som bola trochu prekvapená z toho množstva injekcií ale no keď sa inak nedá...

lume
9. apr 2011

@dorotka66 Este nevies, alebo si si uz robila test?

dorotka66
9. apr 2011

@lume dnes ránom si si ho spravila týždeň po vklade a bola tam len jedna čiarka a žiaden duch ☹ tak som bola ráno smutná, ale už sme si to premysleli a počkáme na krv a potom sa uvidí 😉

lume
9. apr 2011

@dorotka66 Jasnacka, to je spravny pristup. Kolko Ti zostalo zmrazendych?

dorotka66
9. apr 2011

@lume noo zostalo nám 8 a budeme si rozmrazovať po II. ale to sa ešte nemusia dobre rozmrazovať..... 😉 a hneď ich bude menej.

noe
9. apr 2011

@dorotka66 to mas krasne mrazacikov 😵 a rozmrazia sa. My sme mali 3 embryjka, jedno sme vkladali na ET a 2 sa mrazili. A velmi som sa bala ci na KET bude aspom jedno a moje zlaticka sa rozmrazili obe, len zial.... Ale ked su krasne jednotkove, tak je velky predpoklad, ze sa krasne rozmrazia 😉

dorotka66
9. apr 2011

@noe ďakujem noe, potešila si ma 😉 veď uvidíme ako to nakoniec dopadne...

silvinnka
9. apr 2011

@tinasc ahoj,neboj sa uskodit Ti neuskodi dalsia narkoza a pri OPU je to zalezitost ani nie 10 minut,dava sa uplne lahulinka narkoza....zobudis sa a o necelu hodinku ides domov....ja som mala minuly rok behom 8tyzdnoch 3 narkozy a ta posledna bola na 2,5 hodiny a som tu,zdrava bez problemov 🙂)

tinasc
10. apr 2011

@silvinnka ďakujem ti už som sa upokojila, viem, že je to všetko otázka 10 minút, ale aj tak je to narkóza 🙂