icon

IVF jar 2011. Kto ide do toho?

matkal73
27. jan 2011

Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))

annamary27
20. feb 2011

@lume dakujem,mne tormbofiliu nediagnostikovali,robili mi testy aj na toxoplazmozu,tá je negatívna a ešte čakám na výsledky z centra kvoli imunite.

lianka7
20. feb 2011

Ahojte baby,nas zrejme tiez caka umele oplodnenie,nakolko sa snazime rok a mm zistili velmi zly spg..cakame este do aprila.Chcem sa spytat ako dlho cca trva doba od 1.navstevy v centre az po samotny zakrok?Chcem sa napasovat tak nejako,aby som zakrok podstupila v lete,kedze mam prazdniny...kolko to cele cca stoji/to co nehradi poistovna/ ked chceme aj geneticke PIGD?dakujem vam! 🙂

walta
20. feb 2011

@lianka7 ahoj lianka, tak to je individualne, kolko sa caka. Musis urcite absolvovat iste vysetrenia, potrebne na nejake zavery pre lekarov. Najlepsie bude, ked si zavolas do centra, kam chodis, a tam ti povedia cenu, lebo to zavisi, v akej si poistovni.

lume
20. feb 2011

@lianka7 Podla mna so vsetkymi testami a s ohladom kedy Ti zacne cyklus tak to moze byt aj do 3 mesiacov. Predpokladam, ze nieco Ti bude hradit aj poistovna. Geneticke testy embryi stoja aj cez 1000€ (mozno aj 2000 €, zavisi od poctu embry), to samozrejme poistovna nehradi. Proces umeleho oplodnenia bez genetickych testov Vas moze vyjst do 1000 €, podla toho ako rozhodne embryolog a Vy, co vsetko by sa malo vykonat v ramci IVF.

walta
20. feb 2011

dievcata, taka otazocka- idem na tu hysteroskopiu, cize budem uspana. Nosim ale gelove nechty a neviem, ci ich mozem mat, alebo si ich mam dat dole. Ale tak na nohach nemam ani lak na nechtoch, cize zmeny mozu odsledovat aj na nohach, nie?
Nema niektora z vas s tymto skusenost? A este neviem, s cim mam prist do centra na ten zakrok- ci aj nejake pyzamo, papuce alebo co si mam zobrat. Nikto mi nic nepovedal. Helfnite mi s tymto... dakujeeem 😉

silvinnka
20. feb 2011

@walta ahoj,aj ja s manzelom mame k docentovi 100% doveru a verim,ze teraz sa konecne vsetko podari,tak ako sa ma 😉 Ja som v DOVERE,schvalenie samotneho vykonu im trvalo 5 dni,ale schvalenie liekov-inj. 7 tyzdnov.Poistovne maju vzdy casu a casu 😝 ...Zajtra som objednana k docentovi na 12:00, aby sa rozhodol ,ci zacneme zajtra stimulovat .Genetika embrii vychadza okolo 1000 eur,to poistovna nepreplaca 😖 ,ale zajtra aj ja budem mudrejsia co sa tyka ceny,dam Ti vediet...

silvinnka
20. feb 2011

@walta pokial nemas na nohach lak a gelove nechty-niejaky ornament,alebo tmavy lak Ti neprekryva nechtove lozko,mozes mat kludne gelace...u nas nasim pacientom,bez problemov sa robia zakroky aj s gelovymi nechtami,ale kazdy anesteziolog je iny 😢 ,pyzamo by si si mala zobrat,po zakroku budes par hodin oddychovat na izbe 😉

miskab
20. feb 2011

Ahojte babulky.Pridam sa k vam....nas tiez caka IVF ,,,nam ani neodporucila doktorka IUI hned IVF tak som bola trosku sklamana ale nevadi co uz narobime,,ja chodim do gynfivu v BA.

walta
20. feb 2011

@silvinnka ja stale neviem, kolko je konecna suma IVF. Mne doc. povedal, ze mne poistovna preplati okolo 1500 €, a ze este budeme doplacat nejakych 350€. Tak neviem, ci je to malo, ale sa mi to zda dokopy dost penazi. To je nejakych 1850 €. A myslis, ze este k tomu tych 1000 € na genetiku embrii?To je uz nejako privela, sa mi to tak zda.
Ak sa zajtra dozvies o tych cenach nieco, daj mi vediet, please.
Gelove nechty mam take, ze iba spicky nechtov mam farebne, lozko je z priesvitneho gelu a na nohach nemam ani lak.
Myslim, ze sa to da, a koniec-koncov mi nic nepovedali, ze si ich mam dat dolu, ved ma videli vzdy, ked som bola na vysetreni.
Ja zajtra pre istotu zavolam na recepciu a opytam sa na to, ci ozaj to pyzamo mam priniest. Aby som nevyzerala jak blb 😀 .
Drzim ti zajtra palce a ozvi sa, papa

nemko
21. feb 2011

caute,
pri IVF cez poistovnu si doplacate za lieky a nadstandartne vykony ako su - PK, ICSI, PICSI, genetika spermii a podobne - tieito vykony si ohuzial musime hradit my.Lieky a doplatky su individualne podla toho ako vam ich nakombinuju, ja idem teraz na 3 ivf a vzdy som doplacala inu sumu, tento tyzden zacinam stimulovat a zatial som doplacala 200 Eur , ale este nemam vsetko lebo mam minimalne davky aby som nemala znova 20 vajok.
Drzim vam vsetky palce baby 🙂

lume
21. feb 2011

@nemko Ahoj, ja sa chystam na 2. IVF. Mas nejaku diagnozu, preco nemozes otehotniet?

isabelle777
21. feb 2011

@miskab ahoj aj ja som tu nova, tiez chodim do gynfiv, tiez mi hned odporucili IVF, ale este stale cakam na schvalenie od poistovne...

nemko
21. feb 2011

@lume mame zly spermiogram

miskab
21. feb 2011

@isabelle777 a ku komu chodis?? ja k Dr. Behunovej,mi ziadost vypiseme az 10-teho marca,sak poistovna by to mala schvalit este sa nestalo ze by to neschvalili teda nepocula som o tom ci????

lume
21. feb 2011

@nemko Tak Ti budem drzat palce, nech to konecne vyjde.

nemko
21. feb 2011

@lume dakujem, dufam, ze teraz uz ano 🙂 ideme s darcom 😉

lume
21. feb 2011

@nemko Aha, takze mate darcu spermii? Kam chodis do centra? My do GynFiv.

silvinnka
21. feb 2011

@walta huraaaaaaaaa,od zajtra stimulujem,dnes som si bola vybrat inj.Merional,docent mi spravil sono,najvyssi a najvhodnejsi cas na stimulku,este aj krasne mi prisla menstruacia....Pytala som sa na ceny: za inj.Merional som doplacala 88,20 eur ,PIGD- (genetika) z embrii 1050 eur, utrogestan do 10eur.... a to je vsetko,pri mojich dg. mi poistovna preplatila cely zakrok a veci stym spojene 😉

miskab
21. feb 2011

@silvinnka ahoj mozem sa spytat ta genetika emrii tych 1050 eur si budeme platit sami ci poistovna to preplati dakujeeem a gratulueeem ze uz idete na to drziiim moooc palce nech to vynde ides na prvu IVF?? 😉

silvinnka
21. feb 2011

@miskab ahoj,zial tuto genetiku embrii si uhradzas sama v plnej vyske,poistovna toto vysetrenie nepreplaca....Dakujem 🙂 ,ano toto je nase prve IVF,ale moje uz 4te tehotenstvo 😝 .... veriiiim,ze teraz to vyjde...ked sa mozem opytat ake centrum navstevujes?

miskab
21. feb 2011

@silvinnka Mi navstevujeme gynfiv v BA,a to vystrenie emrii sa musi robit ci to je na nas ci si to dame,a na co vlastne sa to robi??

silvinnka
21. feb 2011

ja chodim do ISCARU ,nie PIGD nie je povinne-je to vlastne predimplatacne geneticke vysetrenie pred vkladanim embrii....zvykne sa to robit,pokial mate v rodine geneticke vady alebo pri spontannych potratoch.

nemko
21. feb 2011

@lume do Iscare

walta
21. feb 2011

@silvinnka gratulujem ti, a tesim sa, ze idete do toho. Vypisala si vsetky ceny, ale som nepochopila- toto ti preplaca poistovna, alebo toto si platis ty a este nieco preplaca poistovna? Dik za odpoved 😉 😉 😉

silvinnka
21. feb 2011

@walta toto su ceny,ktore si platim ja,a ostatne veci mi preplatila poistovna 😉

walta
21. feb 2011

@silvinnka a viec, kolko ti tvoja poistovna preplati? Mne doc. povedal, ze vseob. poistovna, v kt. som ja, mi preplati 1500 €, a mi budeme doplacat nejakych 350 € vratane liekov. Tak neviem... mam v tom chaos

walta
21. feb 2011

@nemko ahoj.... a do akeho centra chodis ty? a poistovnu mas ktoru? My chodime do ISCARE do BA, a mam vseob. zdrav.poist. 😅

nemko
21. feb 2011

@walta aj my do Iscare BA a mam Doveru

walta
21. feb 2011

@nemko ja ti neviem, ja ma vseobecnu.... ty nevies, kolko dovera preplatila tebe?

nemko
21. feb 2011

@walta len doplacam za lieky ostatne plati dovera, nadstandart ako je predlzena kultivacia si platim sama