IVF jar 2011. Kto ide do toho?
Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))
Ahojte baby,nas zrejme tiez caka umele oplodnenie,nakolko sa snazime rok a mm zistili velmi zly spg..cakame este do aprila.Chcem sa spytat ako dlho cca trva doba od 1.navstevy v centre az po samotny zakrok?Chcem sa napasovat tak nejako,aby som zakrok podstupila v lete,kedze mam prazdniny...kolko to cele cca stoji/to co nehradi poistovna/ ked chceme aj geneticke PIGD?dakujem vam! 🙂
@lianka7 Podla mna so vsetkymi testami a s ohladom kedy Ti zacne cyklus tak to moze byt aj do 3 mesiacov. Predpokladam, ze nieco Ti bude hradit aj poistovna. Geneticke testy embryi stoja aj cez 1000€ (mozno aj 2000 €, zavisi od poctu embry), to samozrejme poistovna nehradi. Proces umeleho oplodnenia bez genetickych testov Vas moze vyjst do 1000 €, podla toho ako rozhodne embryolog a Vy, co vsetko by sa malo vykonat v ramci IVF.
dievcata, taka otazocka- idem na tu hysteroskopiu, cize budem uspana. Nosim ale gelove nechty a neviem, ci ich mozem mat, alebo si ich mam dat dole. Ale tak na nohach nemam ani lak na nechtoch, cize zmeny mozu odsledovat aj na nohach, nie?
Nema niektora z vas s tymto skusenost? A este neviem, s cim mam prist do centra na ten zakrok- ci aj nejake pyzamo, papuce alebo co si mam zobrat. Nikto mi nic nepovedal. Helfnite mi s tymto... dakujeeem 😉
@walta ahoj,aj ja s manzelom mame k docentovi 100% doveru a verim,ze teraz sa konecne vsetko podari,tak ako sa ma 😉 Ja som v DOVERE,schvalenie samotneho vykonu im trvalo 5 dni,ale schvalenie liekov-inj. 7 tyzdnov.Poistovne maju vzdy casu a casu 😝 ...Zajtra som objednana k docentovi na 12:00, aby sa rozhodol ,ci zacneme zajtra stimulovat .Genetika embrii vychadza okolo 1000 eur,to poistovna nepreplaca 😖 ,ale zajtra aj ja budem mudrejsia co sa tyka ceny,dam Ti vediet...
@walta pokial nemas na nohach lak a gelove nechty-niejaky ornament,alebo tmavy lak Ti neprekryva nechtove lozko,mozes mat kludne gelace...u nas nasim pacientom,bez problemov sa robia zakroky aj s gelovymi nechtami,ale kazdy anesteziolog je iny 😢 ,pyzamo by si si mala zobrat,po zakroku budes par hodin oddychovat na izbe 😉
Ahojte babulky.Pridam sa k vam....nas tiez caka IVF ,,,nam ani neodporucila doktorka IUI hned IVF tak som bola trosku sklamana ale nevadi co uz narobime,,ja chodim do gynfivu v BA.
@silvinnka ja stale neviem, kolko je konecna suma IVF. Mne doc. povedal, ze mne poistovna preplati okolo 1500 €, a ze este budeme doplacat nejakych 350€. Tak neviem, ci je to malo, ale sa mi to zda dokopy dost penazi. To je nejakych 1850 €. A myslis, ze este k tomu tych 1000 € na genetiku embrii?To je uz nejako privela, sa mi to tak zda.
Ak sa zajtra dozvies o tych cenach nieco, daj mi vediet, please.
Gelove nechty mam take, ze iba spicky nechtov mam farebne, lozko je z priesvitneho gelu a na nohach nemam ani lak.
Myslim, ze sa to da, a koniec-koncov mi nic nepovedali, ze si ich mam dat dolu, ved ma videli vzdy, ked som bola na vysetreni.
Ja zajtra pre istotu zavolam na recepciu a opytam sa na to, ci ozaj to pyzamo mam priniest. Aby som nevyzerala jak blb 😀 .
Drzim ti zajtra palce a ozvi sa, papa
caute,
pri IVF cez poistovnu si doplacate za lieky a nadstandartne vykony ako su - PK, ICSI, PICSI, genetika spermii a podobne - tieito vykony si ohuzial musime hradit my.Lieky a doplatky su individualne podla toho ako vam ich nakombinuju, ja idem teraz na 3 ivf a vzdy som doplacala inu sumu, tento tyzden zacinam stimulovat a zatial som doplacala 200 Eur , ale este nemam vsetko lebo mam minimalne davky aby som nemala znova 20 vajok.
Drzim vam vsetky palce baby 🙂
@miskab ahoj aj ja som tu nova, tiez chodim do gynfiv, tiez mi hned odporucili IVF, ale este stale cakam na schvalenie od poistovne...
@isabelle777 a ku komu chodis?? ja k Dr. Behunovej,mi ziadost vypiseme az 10-teho marca,sak poistovna by to mala schvalit este sa nestalo ze by to neschvalili teda nepocula som o tom ci????
@walta huraaaaaaaaa,od zajtra stimulujem,dnes som si bola vybrat inj.Merional,docent mi spravil sono,najvyssi a najvhodnejsi cas na stimulku,este aj krasne mi prisla menstruacia....Pytala som sa na ceny: za inj.Merional som doplacala 88,20 eur ,PIGD- (genetika) z embrii 1050 eur, utrogestan do 10eur.... a to je vsetko,pri mojich dg. mi poistovna preplatila cely zakrok a veci stym spojene 😉
ja chodim do ISCARU ,nie PIGD nie je povinne-je to vlastne predimplatacne geneticke vysetrenie pred vkladanim embrii....zvykne sa to robit,pokial mate v rodine geneticke vady alebo pri spontannych potratoch.

@lume dakujem,mne tormbofiliu nediagnostikovali,robili mi testy aj na toxoplazmozu,tá je negatívna a ešte čakám na výsledky z centra kvoli imunite.