icon

IVF jar 2011. Kto ide do toho?

matkal73
27. jan 2011

Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))

lume
15. máj 2011

@tinasc Nie, az po prvom IVF, lebo to som mala MA. A tak sa rozhodli hladat pricinu a hned som mala 2 mutacie pre trombofilny stav.

tinasc
15. máj 2011

@lume fíha aj takéto komplikácie sa k tomu pripletú...

lume
15. máj 2011

@tinasc Tie potraty su pri trombofilii bezne. Takze tento tyzden sa musim objednat na hematologiu na kontrolu. Toto budem pravidelne absolvovat pokial budem tehotna. Takze veselo heparinujem. Podla mna aj Ty by si sa mala pytat na geneticke vysetrenia. Hoci aj biochemicke vysetrenia to potvrdia.

tinasc
15. máj 2011

@lume no tak to je škoda, že to automaticky nerobia každej pred každým ivf... ja som nechcela byť múdra na to, aby som sa pýtala na vyšetrenia... a v priebehu posledného pol roka som absolvovala už tretie predoperačné vyšetrenie, tak dúfam, že keby sa mi niečo takéto objavilo, tak mi povedia 😉

lume
15. máj 2011

@tinasc V ramci predoperacnych vysetreni nerobia testy na trombofiliu. Aspon na tie markery z ktorych to zistili mne. Je tam toho vela na zistovanie. Ja som mala zvyseny protein S a este jednu vec (uz si nepamatam co, musela by som sa pozriet do papierov) no a toto sa bezne z krvi nezistuje. Ja mam este aj antifosfolipidovy syndrom k tomu a aj toto vedie ku potratom.

tinasc
15. máj 2011

@lume no tak to potom nezistím 🙂 ale snáď to dopadne dobre 😉

rabarka
16. máj 2011

@mabumi Veru bojujeme spolu, no zmrazili mi dvoch 1-tkových, teda dúfam, že sa ok zmrazili. To ma mrzí, že vám nič neostalo, preto treba intenzívne hladiť a prihovárať sa týmto dvom 🙂 Ja sa prihováram každé ráno a večer 😀
Či sa budem testovať neviem, teraz tvrdím, že nie, ale... veď vieš, zvedavosť bude možno robiť svoje. Ty budeš?

mabumi
16. máj 2011

@rabarka ja som sa tiez chystala netestovat, zatial ma to ani nelaka. ale dnes ma zacalo boliet brucho ☹ . presne tak isto ako po ivf ☹ . na druhy den som zacala spinit ☹

rabarka
16. máj 2011

@mabumi čooo??? ale veď hovoria, že nevadí, keď začneš špiniť. Nevešaj hlavu! Nebudeš mať OHSS?

mabumi
16. máj 2011

@rabarka nie, ja som mala KET a vtedy nehrozi OHSS, lebo som nestimulovala. ja viem, ze teoreticky to nevadi a ze by to mohlo byt aj zahniezdovanie, ale..... presne toto som uz zazila ☹ .
no nic neurobim, musim len cakat a este stale verit 😖 . 😉

rabarka
16. máj 2011

@mabumi vidíš, ja som bola teraz celkom prvý krát, tak čakám, ako nato budem reagovať. a čo sa ďalej dialo predtým, keď si začala špiniť? verím s tebou!

mabumi
16. máj 2011

@rabarka vtedy som sla na kontrolu a uz cez sono mi povedal, ze to vyzera tak, ze sa nepodarilo, lebo sliznica uz bola nizka. a krv to potvrdila. ale viem, ze to môze byt aj tak, ze sa zahniezduje, tak sa snazim verit. hoci ten dôverne znamy pocit mi moc nepridava 😒 . ale kazda zena to ma ine. takze musim stale este dufat 😉 . a ty sa pekne setri a vytesuj, hovor si, ze uz si tehotna 😵

rabarka
16. máj 2011

@mabumi hlavne prosím ver! a aké hormony máš teraz? ja si vkladam Utrogestan 2x2 tabl. A kam chodíš do centra?

mabumi
16. máj 2011

@rabarka aj ja mam utrogestan a estrimax a picham si fraxiparin. chodim do Iscare Martin. su tam velmi mili. boze keby som sa tak mylila a bolo by to to zahniezdovanie 😵 😵 😵

rabarka
16. máj 2011

@mabumi no ty si inak "nabitá" hormonmi 😲 . Isto sa mýliš!!! určite!!! Ja chodím do Heliosu. Aj si doma, alebo pracuješ?

mabumi
16. máj 2011

@rabarka som zatial doma, vzala som si dovolenku, ale vecer mam ist do mesta na pol hodinky, tak snad tym nic nepokazim 😖
ty si doma? a chodis tiez do MT? 🙂

rabarka
16. máj 2011

@mabumi Ja som na PN, aj keď sem-tam sa v práci ukázať musím keďže na mesiac voľno si vziať nemôžem. Hej chodím do MT, ale do Heliosu.

mabumi
16. máj 2011

@rabarka aj ja som bola na PN po IVF, ale teraz som to takto vyriesila, aby som nemusela sediet len doma. teda zo zaciatku som len lezala, ale postupne uz chcem chodit von a vychadzky mi boli malo 😀
ty budes doma mesiac? ja len do konca tyzdna, ale ak by to bolo pozitivne, tak cele tehotenstvo 😅

rabarka
16. máj 2011

@mabumi no už som doma od kedy som stimulovala injekciami, teda 26.4 😀 A veru, vedela by som si predstaviť byť doma, takže by to ozaj mohlo vyjsť 😀 Ja som nedostala žiadne vychádzky, tak riskujem a verím, že nejak by som to uhrala 😕 Neboj, budeme to mať pozitívne!

mabumi
16. máj 2011

@rabarka veru tak, aj ja hovorim. ved na kramy je este skoro, tak to musi byt len hryzkanie tych drobcov 😀 . MUSIIIIII a hotovo !!!! 😅

monikad
Odpoveď bola odstránená
monikad
Odpoveď bola odstránená
mabumi
16. máj 2011

@monikad u mna to bolo tak, ze ked som bola 9 dni po ET a mala som sliznicu 4 mm, tak to uz bolo malo a bolo jasne, ze sa neuchytilo, lebo pred ET musi byt minimalne 7 mm aby sa mimco mohlo uchytit, ale optimum je okolo 10 mm pri ET 😉 a potom asi este rastie, to uz neviem 😖
vela stastia na krvicke

monikad
Odpoveď bola odstránená
mabumi
16. máj 2011

@monikad a spinila si? podla mna nadej je, teraz cakas na vysledky krvicky? to su nervicky, co? 😅

monikad
Odpoveď bola odstránená
mabumi
16. máj 2011

@monikad to ti verim 😀 , ale fakt by to mohlo byt pozitivne 😅 . cakame, nezabudni hned napisat 😉

monikad
Odpoveď bola odstránená
mabumi
16. máj 2011

@monikad tak to teda hej 😵 😵 😵 . drzim palce !

lume
16. máj 2011

@monikad A trombofilia nie je vyssia zrazanlivost krvi? Lebo ja som to tak pochopila.