IVF jar 2011. Kto ide do toho?
Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))
Ahojte, vcera sme boli na konzultacii ohladom ivf, vsetko v poho, len na konci ma doky priklincoval otazkou, ktore lieky si vyberiem na pichanie: gonal alebo puregon vo forme pera (mam ratat cca 300€) alebo menopur o stovku lacnejsi, ale v klasickych injekciach... Kvalitativne su vraj rovnake, tak by som asi zvolila ten menopur, len neviem, ci zvladnem tie injekcie... 😕 Poradte mi, viem, ze vsetky uz mate toto rozhodnutie za sebou... Pocas stimulky sa vraj podavaju aj ine lieky, tie su tiez aj vo forme pera alebo nejakej tbl? Lebo ak to ma byt tiez injekcia, potom nemam co vahat a beriem ten menopur...
Mam strach, no na druhej strane sa tesim, lebo mozno je to konecne krocik vpred... dakujem za kazdu Vasu odpoved, ktora mi pomoze v rozhodovani... dnes mam dokymu potvrdit co da do ziadosti, takze nemam az tak vela casu. Diky 🙂
@zuzanka7834 ahooooooooooooooooooooj. odpisala som ti a nezobrazilo sa to?
@zuzanka7834 pche to co je? pisala som ti ze mala som tri druhy injekcii. diphereline injekcne 15 dnim 3 dni pero gonal, 8 ci kolko dni pergoveris injekcne. cize dvojboje som mala aj iba injekcie... diph a pergoveris a dalo sa to.. myslim ze ked mas jednu uz injekciovu tak je to jedno ci je jedna alebo dve... a mna sa inak nikto na nic nepytal :D ze ci chcem alebo nie :D
@zuzanka7834 ak ti doky povedal, že kvalitou sú všetky lieky rovnaké, tak nemáš čo riešiť, akurát si budeš musieť tie injekcie pripraviť, ja tie druhé nepoznám, ale v pere to je už asi zarobené, tak kľudne zvol aj lacnejšiu možnosť.... počas stimulky sa berú len injekcie... injekcií sa neboj, nič to nie je, v brušku to ani necítiš, viem je to ťažké prvýkrát sa pichnúť, ale potom to ide ako po masle, ja som tiež stresovala, ale nakoniec som zistila, že to fakt nič nie je... veľa injekcií mi pichli aj v centre, to som sa nemusela starať ako som chodila na kontroly, tak mi rovno aj pichli... lebo je lepšie ak si to picháš sama, ak niekoho nemáš, kto by ti to pichal, lebo cez víkend v centre nepichajú.... takže myslím si, či si zvolíš pero, alebo si budeš musieť zarábať injekcie, je to jedno, ak je to tá istá kvalita, pichnúť sa budeš musieť tak či tak 🙂
@zuzanka7834 a ešte ja som nemala injekcie v pere ja som si všetky zarábala 😉
@pici @tinasc bambulky moje dakujem, my s mm sme sa nakoniec rozhodli pre tie pera... volala som medzicasom s jednou babou, ktora tym tiez presla, skusila oboje a povedala ze je to nebo a dudy, co sa komfortu i bolestivosti tyka. Ze injekcie ju stipali a pero vobec. Okrem toho moj mm by nezvladol pichnut do mna ihlu, to viem na stopercent. Volala som do CARu, lebo vcera vravel, ze sa picha "brzda a plyn", tak v pripade gonalu (ktory nam vypise) bude brzdou dekaceptil a ten uz je priamo namiesany s malinkou ihlickou... Niektore baby pisu, ze po menopure sa tvori menej vajok, ale to je podla mna blbost, doky vcera vravel, ze ziadny liek nespravi to, co psychika... ze mal zenu, ktoru stimuloval 3x uplne rovnakymi liekmi a 3x mala totalne ine vysledky... takze jedna vec je ista, urcite sa vypisem na PN, mozno este pred prvou injekciou... Boze moj, keby mi to schvalili trochu skor ako o 6 tyzdnov, mozno by sme stihli uz julovy cyklus... akurat ked mi uplynie 26tyzdnov od platenia DPN, takze by som dostalvala max vymeriavaci zaklad... Najradsej by som bola, keby to bolo hned teraz... vcera ma doky trochu nabudil 😉
Tinka kolko mas tych vajicok? Uz si bola na druhom sone? Som nebola v nasej starej temicke, nemam vobec kedy, iba teraz mam kusok casu.
Ozi, a mali ste nejake neziaduce ucinky? Napr. priberanie na vahe, zmeny na kozi na bruchu, zvysene ochlpenie a neviem, co este sa moze vyskytnut? Mne doky povedal, ze jediny neziaduci ucinok mozu byt dvojicky, ale to sa mi nezda... 😕
@zuzanka7834 ja stále neviem koľko vajíčok mám, stále neviem kedy bude punkcie, snáď zajtra mi to už konečne povedia, myslela som, že už zajtra punkcie, lenže zajtra len kontrola, plus injekcie už nemám... a príznaky nemám žiadne, ani brucho ma nebolí, akurát som si modrinky trošku narobila... 😉
@zuzanka7834 nemala som nic... iba som bola nafuknuta a po utrogestane som mala o cislo vacsie prsia :D ale to padlo... jeho vysadenim :D jasne ze je to blbost.. bude vela vajok neboj
Caute, tak aj ja sa hlasim po dlhsom case. Som po druhom tehot. teste z krvi a potvrdil tehotenstvo. Tak sa velmi tesime. Vverim, ze nam to teraz na druhy krat vyjde. Drzim Vam vsetkym palce.
@lume gratulujem a drzim velmi palce !!!
Dakujem, dievcata. Verim, ze vsetko bude dobre. Zajtra ma caka kontrola na hematologii, dufam, ze vysledky budu dobre.
ahojte babulky mne ta mrcha stale nechodi 😒 aj cervene vinko som si dala a nic jaaaaj to cakanie je hrozneeee to jak napoky 😖
dva dni , ale vzdy mi chodi presne a teraz ako napoky meska ,uz by som chcela zacat pichat fostimon ...

@mabumi ja nemám žiadne pocity, ani brucho ma nepobolieva, skrátka nič 😒 a prsia ma bolia keď si na ne zatlačím. takže uvidíme.