IVF jar 2011. Kto ide do toho?
Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))
@monikad hlavne ich ukecaj na iné injekcie ako fostimon, tuším moc nezabral... dúfam, že budeš mať kopu vajok... no chvíľkami ležím, chvíľku chodím, nič moc nerobím, len som už musela spratať riady, lebo kuchyňa už vyzerala 😀 😀 😀 ale len tak piánko... aj sestrička hovorila, že univerzálny návod na život nie je, ono, nedá sa stále ležať, však na každého platí niečo iné 🙂
@monikad ja sem tam polihujem, keď potrebujem, tak chodím, však aj jesť si treba pripraviť a tiež sa o domácnosť a mužíka postarať 🙂 mne sestrička hovorila, že šetriť sa treba do piateho dňa vajíčok, no ako by som to povedala od oplodnenia vajok po ich piaty deň, potom už nech sa deje vôľa božia 🙂 čiže deň punkcie bol nultý, potom bol druh, deň vkladu u mňa teda tretí deň vajok, takže do soboty by som sa mala šetriť, samozrejme v normálnych medziach, nie ľahnúť si a vyliezť v deň testu 😀
tu je inak parádna búrka 🙂
ahojte zienky nechysta sa niektora z vas na KET?ja by som mala mat vklad zaciatkom juna ak sa mi v poriadku rozmrazia bublinky 😕
Ahojte, chcela by som sa spytať, som pred prvym IVf, mame dohodnuty pohovor s koordinatorkou. Doktorka vravvela, ze s tabletkami sa zacina 16DC, pohovor bude 15DC. Neviete mi povedať, ci rovno zacnem alebo sa to pre nieco ešte odlozi?
@smoulincek ja si myslím, že hneď na druhý deň začneš, načo to odkladať však? 😉
@tinasc ved prave, len sa bojim toho, ze mi ešte neico bd chybat... ešte spomynali nejaky pohovor s embryologom, nevies, kedy to bude? A nevies nahodou,, ci tiee receppty predpisuje koordinator alebo sa musi objednat k dooktorke? Lwbo to by som potom uz asi nestihla... inak by som velmi chcela ešte tento cyklus zacat...
@smoulincek mne lieky a protokol vypísal doktor, aj som žiadny pohovor s koordinátorkou neabsolvovala... tak neviem, do ktorého centra chodíš? všade je to iné... no a hneď podľa pokynov som následne na 20 DC začala pichať injekcie... ani pohovor s embryológom som nemala, až po odbere vajíčok... tak neviem... vyšetrenia mi žiadne navyše nerobili...
@tinasc chodim do heliosu v martine... takze neviem. Ale uy mam z toho nervy... stale na nieco cakam a mam pocit, ze skor prídem do prechodu ako sa k tomuto dostanem a to som pomerne mlada 😀
@smoulincek aha tak tam to nepoznám, takže neviem ako to tam majú zabehané a koľko pohovorov a s kým musíš absolvovať... mne doktor vypísal žiadosť keď bola schválená vypísal lieky a bolo, chodila som potom na kontroly...
@tinasc ja ziadosť schvalenu už mam... A kam chodis ty? Teraz cakas na testy po ivff?
@smoulincek ja chodím do Bratislavy... hej čakám na výsledok po transfere...
a ako sa citis? mas velke brusko po tom stimulovani? a bývalo ti zle?
kolký den inak si?
@smoulincek cítim sa normálne ako keby sa nič nedialo... brucho mám také normálne... som tretí deň od transferu...
@tinasc aspon nejaka dobra sprava... a tebe velmi drzim palce aby to vyslo... az je babatko ako hrom 😉
ešte som sa chcela spytať, chodila si popri stimulacii ddo prace? mne zail dovvolenku nedaju a ked pridem s PN tak letim.Uvazujem ostať doma len tak cca 3 dni po transfere... Myslis, ze je to realne?
@smoulincek ja som počas stimulácie normálne fungovala, nemala som žiadne problémy... len problém je v tom, že často chodíš na kontroly, ja som mala za posledný týždeň pred punkciou aj 4... a potom samotná punkcia, plus jeden deň na vklad, keď nemôžeš ísť do práce, lebo si na diazepame... od vkladu som doma, ale mám to veľmi nahnuté...
@smoulincek ahoj, všetko, ako ti to ide je v pohode. pôjdeš na pohovor s kooridátorkou, ona už bude mať pripravené recepty pre teba vypísané doktorom. Vysvetlí ti čo od kedy budeš robiť, ukáže pichanie injekcii na takom pandrlákovi a pôjdeš dom. Pekne na druhý deň začneš, nemusíš sa ničoho báť že ti ujde čas. Inak dostaneš pekne rozpis s presnými dátumami čo a kedy. Bude tam spomenutý i ten pohovor s embriologom, ten ti pekne načasujú až počas pichania injekcii. Neboj, všetko má svoj čas a 16DC isto začneš 🙂
@smoulincek ak nemáš žiadne problémy, myslím OHSS, tak sa dá chodiť do práce, sama uvidíš, ako budeš reagovať. Samozrejme prajem čo najľahší priebeh, priprav sa však určite na zväčšené brucho, ja som nemala OHSS, ale brucho som zväčšené určite mala.

@monikad veľmi ti držím palce, aby ti to druhé ivfko vyšlo, uvidíme, možno aj nás to čaká, volala som s centrom, nemáme žiadne embryjká, prestali sa deliť... tak teraz sa upínam na to, aby sa zadarilo....
no a tieto nezodpovedné tehule... ja som už takých videla, čo vypaľovali zobák a pod... najradšej by som im riadnu strelila, ale čo už my narobíme... nevedia, čo majú aký dar, že sa im zadarí prirodzene...