icon

IVF jar 2011. Kto ide do toho?

matkal73
27. jan 2011

Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))

lume
22. feb 2011

@krisbar Lekar mi nehovoril o casovom obmedzeni platnosti. Aj ked si myslim, ze teda do roka by sa to malo absolvovat. Opytam sa najblizsie lekara, ci to ma nejaku platnost.

lume
22. feb 2011

@krisbar
@walta No nic, odchadzam. Tak sa zase ozvem.

miskab
22. feb 2011

@krisbar Ahoj citala som tvoj prispevok,aj mi mame problem so spermiogramom je dost zly,tak hned nam navrhla doktorka IVF ani IUI nam nedoporucovala ze je to zbytocne,tak sa ta chcem spytat co bral tvoj mm na spermie?? mi sme brali profetril a nic,nepomohol,vitamin E berie este stale

sanday
22. feb 2011

ahojte je tu niekto kto ma vrodenu trombofiliu a ide na prvu stimulku

walta
22. feb 2011

@lume ouki.... papa

krisbar
22. feb 2011

@miskab - moj manzel nebral vobec nic...ako pisem vyssie - sme sa pred skoro rokom prestahovali a mozno to ovplyvnila zmena prostredia, stravovania, stresu v praci, zivotneho stylu, viac oddychu atd.... ziadne vitaminy ani lieky nebral. uz od zaciatku sme to odmietli, kedze sme vedeli ze pojdeme na IFV a ze v laboratoriu snad z tych par zdravych nieco vytiahnu 🙂
telo je jedna velika chemicka tovaren a neda sa vobec odhadnut co na co posobi. ale mam kamosku ktorej muz bral prave taketo nejake vitaminy a lieky a pomohlo to. takze treba skusat dalej.
bohuzial - muzska neplodnost sa stava stale vacsim problemom - tusim je to uz 60:40, muzi:zeny.

petuska123
22. feb 2011

ahojte baby ja sa uz pomaly presuvam sem kvam ak mozem 😉 sice ma este caka 2 iui ale ak nevyda tak podstupujem ivf...a chcem sa vas opytat ci ste vsetky podstupili laprku lebo ja ju nemam urobenu a doki vravel ze pri ivf nieje potrebna tak som teraz v pomikove ci ju mam pred ivf podstupit alebo nie

sony44
22. feb 2011

ahojte, mohla by som sa pridať???aj my ideme teraz na ivf....to je už naše tretie a veríme že aj posledné, lebo bude úspešné. akurát čakám na menzes a začíname.... dlhý protokol

sony44
22. feb 2011

@petuska123 - ahoj my tiež nemáme laparku a máme za sebou 2 ivf a 2 iui.

miskab
22. feb 2011

Babulky prosim vas ako dlho trva schvalenie ziadosti od poistovne z Dovery???

matahacik
22. feb 2011

ahoj dievcence, tak mam za sebou treti den svojej prvej stimulacie..a chcem vsetkym holkam , ktore zacali stimulovat alebo ich v najblizsie dni stimulka caka zazelat vela vela stastia, pohody a pozitivnej energie,...a verim a moc si zelam ze s atu o par tyzdnov stretneme s dobrymi spravami....ja pocas stimulky a toho ostatneho sem zavitam len sporadicky...ale drzim nam palce🙂

nemko
22. feb 2011

@matahacik drzim mooooc palce, o par tyzdnov sa tu stretneme - a tehotneeeeeeeeeeee

walta
22. feb 2011

@petuska123 ahoj, no, tvoj doki ma pravdu v tom, ze laparka pri IVF potrebna nie je, lebo vajcovody vtedy nepotrebujes. Vajicka sa totiz odoberaju priamo z vajecnika. Ani ja ju nemam, ale teraz vo stvrtok idem na hysteroskopiu, to je vysetrenie pod narkozou, vysetruje sa maternica kamerou. Doki pozrie prostredie, kde sa bude vkladat embrio, ci tam je vsetko v poriadku. A kam chodis do centra? 😉

miskab
22. feb 2011

@walta ahoj ta hysteroskopia sa robi kazdej pred IVF??? Tak aj mna to caka asi....to robia v centre to je jednodnova zalezitost cis a lezi v nemocnici???

walta
22. feb 2011

@miskab ahoj, no, kazdej sa to asi nerobi, podla mna je individualne u kazdej zeny.... robia to v centre, a ide o jednodnovu chirurgiu... rano ma tam manzel zanesie, a vecer idem domov, dojde po mna. 😲

walta
22. feb 2011

baby, vysvetli mi niektora z vas, co je kratky a co dlhy protokol??? diky

petuska123
23. feb 2011

@walta chodime do martina iscare

walta
23. feb 2011

@petuska123 takze iscare.... a nie je vam to daleko do martina? odkial si?

petuska123
23. feb 2011

@walta no veru je to najblisie od bb ....

renka1801
23. feb 2011

@miskab ahoj ja som mala pri 1.IVF dlhý a začala som 16. deň cyklu užívať tabl. asi 10 dni som ich mala Provera, k tomu som potom pridala 23. cyklu inj. Dacapeptyl, čakalo na na menštr. a potom som začala pichať asi 3-4 den cyklu už hormonal. inj. asi tak 14 dní to už zaleží individ. ako vajíčka dozrievajú.
A teraz akurát začínam s krátkym protokolom. A ten je v prvý den menštr. si pichnem decapeptyl a na druhý den už aj hormonal inj. ,a pichajú sa obidve až do odberu vajíčok. Dnes picham 1. inj. Gonalu napísala som to ako som to mala ja.

renka1801
23. feb 2011

@petuska123 mne lekár povedal že laparka pri ktorej sa pr. robí prichodnosť vajcovodov je potrebná pred IUI aby vedeli či je vobec vhodné robiť IUI. ale pri IVF oni nepotrebuju priechodné vajcovody.

krisbar
23. feb 2011

@miskab - schvalenie trva asi 3-4 tyzdne.
@walta - rozdiel je v dlzke stimulacie(pichania si hormonov). pri kratkom je to cca 10-12 dni, pri dlhom cca 21 dni.
to co renka napisala je uz samostatny postup, ktory sa moze menit podla uvazenia lekara/centra. mne to napr robia tak ze najprv ma dali na mesiac-dva na HAK a od prveho dna picham decapeptyl a potom zacnem puregon.
hysteroskopia sa nerobi kazdej, aj ked mne tu lekarka vravela ze podla nariadenia EU by ju mali robit kazdej zene pre IVF - prave preto aby skontrolovali maternicu ci je v poriadku a tym padom zvysili sancu embryi sa uhniezdit. ale zjavne to neplati pre vsetky krajiny ☹
@matahacik - ja mam 5 injekcii za sebou, tak uvidime co pre nas ma "ten tam hore" o par tyzdnov pripravene 😝

silvinnka
23. feb 2011

@miskab ahoj,ja som zacala dnes so stimulaciou-dlhy protokol,schvalenie v DOVERE mi trvalo 7 tyzdnov,posledny tyzden som ich nahanala a konecne som sa dockala....je to snimi na dlhe lakte,vykon mas schvaleny do tyzdna,ale na lieky zasada druha komisia a ti mali casu a casu....Informovala som sa,ze na vyjadrenie maju 60dni dessssssssssss ☹

silvinnka
23. feb 2011

@matahacik ahoj, aj ja verim ,ze o par tyzdnov budeme mat vsetky len tie najlepsie spravicky.Dnes som mala premieru-prvu injekciu,ale zvladla som to statocne a v sobotu ma caka prve kontrolne sono,ohladom vajicok 😉 Drzim Ti paste,nech mas vela zdravych vajicok.

walta
23. feb 2011

@petuska123 aha, tak jasne... my to mame blizsie do BA...zajtra idem

walta
23. feb 2011

@krisbar ahoj, ano, dakujem za vysvetlenie... ved mne lekar povie, co so mnou planuje...a s tou hysteroskopiou mas pravdu, mali by ju robit asi kazdej zene, aby vedeli, na com lekari su a ako zvolit liecbu. Ja idem zajtra do BA na to, tak na mna mysli, resp. myslite... neviem, co to je, mam taky pocit v sebe, ale strach to asi nie je. Neviem, no jasne, idem pod narkozu 1x, tak mozno preto. Ale hovorim si, ze to robim kvoli nasmu buducemu babatku, a vtedy ziadny strach neexistuje.

lume
23. feb 2011

@renka1801 Cau Renci, tak nech Ti ta stimulacia rychlo ubehne. Pichas si sama?

renka1801
23. feb 2011

@lume Ahoj , ano picham si sama, už mam predsa prax z 1.IVF 🙂 Čítala som že, tebe sa začiatok oddialil, ale treba vyriešiť všetky príčiny aby sa to potom podarilo tak ako chceme my. A mali naše vytúžene bábetka.

isabelle777
23. feb 2011

@miskab no ja chodim dr.Harbuliakovi, mne hned doktor prichystal ziadost a hned v ten den ako som tam bola prvy krat mi ju aj poslali, teraz som volala do dovery, vykon mam uz schvaleny, ale lieky este nemam... uz to bude tri tyzdne... si davaju nacas. Inak ani ja som este nepocula o tom, ze by neschvalili ...

krisbar
23. feb 2011

@walta - ides pod celkovu narkozu? mne to robili v lokalke a ta injekcia bola z toho najhorsia, som myslela ze vyskocim z koze. aj som vykrikla ze f.ck, sh.t 😀 tak ma z toho trhlo. ale potom uz som necitila nic.

@silvinnka - no ja som dnes bola na kontrole po zacati decapeptylu (to co ty mas asi v sobotu) a mi teraz volali ze ho mam uzivat dalsie 2 tyzdne a potom nasadit puregon, cize to sa este viac natiahne. ma to trosku prekvapilo ze to tak dlho trva...no ale vydrzime 😉 predsa len ten kratky prebehol ako voda
inak to ma prekvapuje ze to tak dlho trva...tu je to inak, tu sme to zacali bez schvalenia, resp. to si centrum vybavi, lebo ked som sa na to pytala tak mi povedali ze "to sa potom im posle na schvalenie" ale som nepochopila ze KEDY - asi preto ze lieky preplacaju ale potom potrebuju schvalit tie ostatne ukony aby mi preplatila poistovna. fakt neviem. vsetci sa tvaria ze je to ok, tak dufam ze to tak aj bude 🙂

inak - hovorili vam lekari nieco o tom ze nemozete sportovat? napr. lyze, beh, bicykel, atd.?