icon

IVF jar 2011. Kto ide do toho?

matkal73
27. jan 2011

Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))

tinasc
20. jún 2011

@rabarka ja som stále na tom rovnako, okrem toho, že ma sem tam pobolieva dole brucho a sem tam ma prejde taký kŕč, tak v podstate nič... občas mi je divne od žalúdka, ale to je v poho... 🙂

petuska123
20. jún 2011

ahojte baby tak sme sa vratili z MT.dnes sme mali pohovor s embryologickou. sono dopadlo asi tak ze su tam 3 zrele folikuli a tie ostatne su este male.dnes poobede mam volat ci sa zvysia davky a docent vravel ze mozno v piatok alebo v sobotu bude odber. len aby aj tie ostatne este podrastli do riti.a este vrave ze na pravej strane je ich dako pomenej.

makovicka53
20. jún 2011

@mabumi ahojky .no planujeme KET stimulujem sliznicu lebo mi vobec nedorasta...z mi predchadzajuce KET zrusili tak mi zvsil davku ale nic moc ked som bola na kontrole...teraz mam ist na druhu kontrolu vo stvrtok tak som zvedava...hrozne nieco 😒 a ty sa mas ako? 😉

mabumi
21. jún 2011

@makovicka53 ahoj, veru citala som, ze ti zrusili KET, ze si mala len 6 mm. a teraz mas kolko z poslednej kontroly? ktory d.c. si bola? a vo stvrtok budes ktory den? budem ti drzat palce 😉
my stale nic nove, cakame na termin operacie. az 20. jula sa idem objednat 😒

petuska123
21. jún 2011

ahojte baby . aka ma byt sliznica v den etu??

viktoria1975
21. jún 2011

@makovicka53 Ahoj, mam rovnaky problem, nedorasta mi sliznica a okrem hyperstimulacneho syndrrumu to bol dalsi dovod, preco mi nedali spat oplodnene embryo pred 10 dnami. Tak cakam, kedy ma zacnu pripravovat na KET. Ako to prebieha?

silvinnka
21. jún 2011

kocky ,je tu niektora ktora zacala so stimulkou teraz 17.6.?

dorotka66
21. jún 2011

@makovicka53 ahoj makovička, no nič moc 🙂 akosi sa mi nedarí o zdravotnej stránke, viď vyššie. práve hľadám riešenia a možné vyšetrenia, ale akosi stále nič...takže momentálne by bolo veľmi nezodpovedné, ak by som chcela v niečom pokračovať ☹
@mabumi držím palčeky , verím, že v auguste zregeneruješ a na jeseň to vyjde 😉 možno budeme pokračovať spolu, ja už začínam pochybovať o tom mojom auguste. hneď na druhý deň ako som napísala, že sa stav zlepšuje sa to pooooo....a je to o dosť horšie. takže dúúúúúfam, že aspoň na jeseň budem pokračovať aj ja.

dorotka66
21. jún 2011

ozaj všetkým úspešným budúcim mamičkám blahoželám 🙂

makovicka53
21. jún 2011

@mabumi fakt to mame tazke...bola som na 14DC a bola len 5 mm...teraz vo stvrtok bude 18DC tak som zvedava...ale nedavam tomu moc velke sance vsak za 4 dni sa neudeju nejake extra zazraky...uvidim co mi povie a kedy mi povie KET povedal ze min 7 mm musi byt...ale podla mna je to malo...uz som z toho vsetkeho vycerpana...takze teba caka operacia budem drzat palceky. 😉 hlavne nech to dopadne OK

makovicka53
21. jún 2011

@viktoria1975 ahojky daju ti lieky na sliznicu na rast,ktore ovsem mne nezaberaju a potom na 19DC je vklad...ja este len cakam takze uvidime

makovicka53
21. jún 2011

@dorotka66 to ma moc mrzi...ale jasne najskor sa treba preliecit a riadne a az potom treba ist do boja 😉

makovicka53
21. jún 2011

@petuska123 minimalne 7 mm a optimalna je 9-10mm 😉

viktoria1975
21. jún 2011

@makovicka53 drzil palceky, aby dorastla a mohla si absolvovat KET

dorotka66
21. jún 2011

@makovicka53 ako sledujem makovička vy pekne pokračujete, verím, že sa to tentokrát podarí 😉 držím paaaaaalce

ursula5
22. jún 2011

@lume aha ďakujem za vysvetlenie, takže ak idem na dvolenku v auguste musím si to naplánovať po, a čo sa týka PNky tak doktorka ma upozornila, že oni to tak realizujú s PNkou. 🙂

ursula5
22. jún 2011

@zuzancek22 no super tak to poisťovni bude trvať, nevadí už som si naplánovala dovolenku na august tak mám teraz času do augusta to hádam schvália. 🙂

ursula5
22. jún 2011

Vidím že tu pribudlo veľa príspevkov, strašne držím všetký palce, ja zatiaľ stále čakám na schválenie žiadosti.
Tak sa držte ja sa zas ozvem. 🙂

zuzancek22
22. jún 2011

@ursula5 a kedy si podpisovala žiadosť?

lume
22. jún 2011

@rabarka Cau mam toho noveho dost. Napisem hned vseobecny odkaz. Som rada, ze u Teba je vsetko OK.

lume
22. jún 2011

No nebola som tu viac ako tyzden. Musim napisat moju dalsiu skusenost. Takze som 9tt+1 po ET, prvy ultrazvuk som mala myslim 7.6.2011 v centre a k nasmu stastiu bolo vsetko OK. Drobcek velky tak ako mal byt a srdcova cinnost takisto. Lekar z centra vypisal spravu s tym, ze mam postupne vysadit Utrogestan (ako viete berie sa 3x2), takze vysadzat tak, ze 5 toboliek, dalsi den 4 atd az skoncime na nule. 12.6. som zobrala posledny Utrogestan a v stredu 15.6 rano som v praci zacala silno krvacat, takze som rychlo utekala k lekarovi a on ma odtial poslal rovno do nemocnice na hospitalizaciu. V nemocnici na Antolskej som pobudla tyzden a prepustili ma az dnes. Nastastie babatko je v poriadku. Pricinu krvacania urcili predcasne vysadenie Utrogestanu. Takze tyzden beriem Duphaston a predpokladam, ze to budem brat az do 12.tyzdna. Takze pre vsetky baby, ktorym lekar odporuci vysadit Utrogestan takto skoro, treba sa ho na to opytat, ze preco. Vraj sa to ma brat az do 12.tyzdna. Teraz uvazujem, ci neostanem na PN s rizikovym tehotenstvom. Drzim vsetkym palce.

petuska123
22. jún 2011

@lume 😖 ej ha este ze ti babo neodislo a udrzalo sa ti.

tinasc
22. jún 2011

@lume joj tak našťastie že bábo je v poriadku, veru s tým utrogestanom som aj ja rozmýšľala, že dokedy sa berie, tak aspoň dobre, že si napísala, budeme skúsenejšie 😉 takže držím palce, nech je všetko v poriadku a bábo tiež 🙂

renka1801
22. jún 2011

Ahojte
@lume joj moja ako je to možne že Ti to kázali tak skoro vysadiť. Ja som mala tučným písmom na tom odosielacom liste z centra pre mojho gynekologa napísane brat ho do 12.tt. a až potom to postupné vysadenie. A hlavne že sa nič nestalo a malinke je OK. drž sa a odpočívaj.

vezi11
22. jún 2011

Ahojte baby, ja by som sa tiez rada podelila o moje skusenosti. Som v 15tt po IVF. Presla som si dlhou, psychicky narocnou cestou, ale nastastie sa vsetko podarilo na pravy raz a uz sa tesime na nase vytuzene babätko a pevne verime, ze nam vsetko dobre dopadne a pred Vianocami sa nam narodi nas drobcek 🙂.
Chcem vam vsetkym popriat vela vela pevnych nervov a hlavne pozitivneho myslenia, aj ked z vlastnej skusenosti viem, ze je to velmi narocne, no musite pevne verit, ze vsetko dobre dopadne a ono sa to podari.
Tak sa drzte a ak by ste sa chceli nieco pytat, pytajte sa... 🙂

lululka555
23. jún 2011

@makovicka53 ahoj moja ako sa mame?kedy ta caka KETko? verim,ze sa ti to uz podariiiii 🙂 ja mam krv az v pondelok ,kedze sme s manzelom v Prahe a trosku sme si vylet predlzili....ved by to namalo vadit...citim sa dobre,robila som uz dva testy,jeden po 7 dnoch,lebo som zacala spinit a zlakla som sa,ale vysli mi // ,aj vcera druhykrat 🙂 🙂 🙂

rabarka
23. jún 2011

@lume Fúúha, mne v centre hneď povedali, že Utrogestan musím brať do 12.týždňa a tak som to interpretovala aj mojej gyn., kde som bola včera, ja som 8+3tt a zatiaľ je všetko ok. Som strašne rada, že bábenko to vydržalo! Teraz sa ozaj šetri.

sysula11
23. jún 2011

ahoj @vezi11 som 3tyz.na stimulke a berem fostimon nevies mi poradit s tymto hned o prvom pichnuti mi vecer zacali opuchat clenky inak sa citim dobre len male bolesti v podbrusku ale to mi uz povedali ze to patri k tomu.dik a prejem ti vsetko dobre.a este vsetky mi pisu ze mam hodne pit tekutin a v centre mi to nikto nehovoril ty si to mala ako?

smoulincek
23. jún 2011

@silvinnka ahoj, ja mam od 4.6. proveru, 11.6. decapeptyl a zajtra perugon 🙂 a ty si na tom ako?

lume
23. jún 2011

@tinasc
@renka1801 No veru, kazal mi ten utrogestan vysadit a dnes mi moja gynekologicka povedala, ze v tom centre je taka prax, ze to nachavaju dievcatam vysadit skor. Ja som bola asi vynimka, ktora mala nejaky problem.