icon

IVF, KET a migrény

marilliana
24. sep 2021

Pekny den vsetkym, skusam sa aj tu poradit. Snazime sa o dietatko, lenze proces liecby mi komplikuju migreny. Naposledy to bola kombinacia Estrofem + Duphaston. Lekar mi hovori, ze by to nemalo byt z toho, ale ja som aj s antikoncepciou skoncila pred rokmi z tohto dovodu. Mate s tym prosim niekto podobnu skusenost? Ako ste tuto situaciu riesili? Tri dni takmer nic nejest, nespat, popritom praca a mala skolacka, je hrozne. Som z toho nestastna, mam sa pripravit na KET, ale ja vazne neviem, ci dalsi takyto stav zvladnem...Dakujem za kazdu info, tip, co s tym.

sally001
24. sep 2021

@marilliana skus pit viacej vody...tie migreny mozu byt aj kvoli pocasiu... ale tiez som ich mala zo zaciatku stimulacie...potom to prestalo telo si zvyklo...drzim palce

marilliana
autor
24. sep 2021

@sally001 ako neda sa mi takmer nic jest a pijem kolko vladzem, ale nie velmi. zaludok uplne naruby ☹ pocasie nevylucujem, ale mala som to aj v lete, ked som bola po ET. tam som si nemohla uz dat nic len Paralen, teraz aspon Ibalgin. ale nepomohol, len minimalne.

januska1905
24. sep 2021

Vela magnezia si daj. Drzim palce

marilliana
autor
24. sep 2021

@januska1905 Kolko to je vela?

adara777
24. sep 2021

@marilliana osobne si myslím že zmeny hladiny hormónov môžu vyvolať migrénu. Žiaľ, neviem čo ti poradiť. Niekto ich ma celý život aj počas tehotenstva aj po a nič nepomôže. Tak ako radia skús magnézium, pohyb na čerstvom vzduchu, vodu, ľahká strava... A nemôžeš skúsiť Ket v prirodzenom cykle, bez Estrofem?

janba
24. sep 2021

Z estrofemu ma dva dni vkuse velmi bolela hlava,zacala som pit viac vody a pomohlo mi to

marilliana
autor
24. sep 2021

@adara777 teraz som dostala menstruaciu, tak mam ist na ultrazvuk a kontrolu, nevedela som, ze je moznost to absolvovat bez liekov. prvy raz som mala ET - predtym stimulaciu, odber, vklad a po vklade ma to chytilo 1x na 3 dni s Amalgenom. Hroza. ET sa nam nevydaril, tak sme mali pauzu, potom sa zacal planovat KET. lenze sliznicu som mala pritenku, tak doktor naordinoval Estrofem a Duphaston. a prislo to znova. Ja vselico vydrzim, ale toto je hroza.

januska1905
24. sep 2021

@marilliana ja mam tento a dala som si aj dve aj tri tablety naraz

adara777
24. sep 2021

@marilliana áno keď nerastie sliznica ( čo je aj môj prípad) dávajú Estrofem. Ale keď vám to vekovo nesúri, možno treba skúsiť ďalší mesiac a môže byť lepšie. KET sa robí aj v prirodzenom cykle ak máš ovulaciu a narastie sliznica, vtedy neberies Estrofem, no pred vkladom sa dáva progesterón tak či tak. Nám dávajú v CAR spolu s Estrofem aj fraxiparine, preventívne, lebo Estrofem môže zahusťovat krv. Preto sa odporúča ten pitný režim.

marilliana
autor
24. sep 2021

@adara777 no ja som si pichala Clexane...tak u mna vek ano, zohrava ulohu (41).no v pondelok idem na ultrazvuk, tak uvidim. navyse beriem antibiotika, lebo dcerka daco dovliekla zo skoly. tak zase super situacia.

adara777
24. sep 2021

@marilliana aha tak potom ok keď clexan. A vek to poznám, mám 42, 5 vkladov a posledné embryjko v mrazáku...Ale ak by si mala byť chorá alebo niečo, radšej odloz na budúci mesiac 😉

marilliana
autor
24. sep 2021

@adara777 a Teba co caka, pripravujes sa?

adara777
24. sep 2021

@marilliana budúci mesiac pôjdem na konzultáciu. Chcela by som skúsiť ísť bez Estrofem, lebo kvôli nemu sa mi zväčšuje myom. Možno sa bude dať aj bez neho 🤷...Vklad by som dala aj budúci rok, januára, február, no uvidím čo povedia

marilliana
autor
3. okt 2021

@adara777 no tak s doktorom sme sa dohodli na prirodzenom cykle KET. zajtra idem na ultrazvuk 10 DC. tak uvidime.

adara777
3. okt 2021

@marilliana aj ja chcem ísť tak. Drzim palce ✊

marilliana
autor
5. okt 2021

@adara777 no, tak budeme sledovat ovulaciu, ak bude. a sliznicu mam 5,5 tak neviem...ci to este sa moze nejako samo spravit ☹

adara777
5. okt 2021

@marilliana mala by ešte narásť. Jedna v skupine IVF, píše že mala vklady pri 6,5 a 2krat vyšli 😉

marilliana
autor
14. okt 2021

@adara777 ahoj 🙂 tak tento cyklus ma zase zradila ovulacia a aj ta sliznica. Doktor povedal, ze velmi sanca nativne KET realizovat je velmi mala...tak pojdeme na to s hormonmi ☹ uz teraz sa toho desim, ale o nasu ,,Frozen" este chcem zabojovat, bola som sa poradit s obvodnou doktorkou a tam i dala nejake silnejsie analgetika, minimalne pred vkladom je to ok ich uzivat....tak uvidime. Ty mas nieco nove?

adara777
14. okt 2021

@marilliana ahoj, ja zatiaľ nič nové. Do car idem o 2 týždne. Ale ja by som išla asi na vklad až po novom roku...
Tak držím palce ✊