IVF, KET a migrény
Pekny den vsetkym, skusam sa aj tu poradit. Snazime sa o dietatko, lenze proces liecby mi komplikuju migreny. Naposledy to bola kombinacia Estrofem + Duphaston. Lekar mi hovori, ze by to nemalo byt z toho, ale ja som aj s antikoncepciou skoncila pred rokmi z tohto dovodu. Mate s tym prosim niekto podobnu skusenost? Ako ste tuto situaciu riesili? Tri dni takmer nic nejest, nespat, popritom praca a mala skolacka, je hrozne. Som z toho nestastna, mam sa pripravit na KET, ale ja vazne neviem, ci dalsi takyto stav zvladnem...Dakujem za kazdu info, tip, co s tym.
@sally001 ako neda sa mi takmer nic jest a pijem kolko vladzem, ale nie velmi. zaludok uplne naruby ☹ pocasie nevylucujem, ale mala som to aj v lete, ked som bola po ET. tam som si nemohla uz dat nic len Paralen, teraz aspon Ibalgin. ale nepomohol, len minimalne.
Vela magnezia si daj. Drzim palce
@januska1905 Kolko to je vela?
@marilliana osobne si myslím že zmeny hladiny hormónov môžu vyvolať migrénu. Žiaľ, neviem čo ti poradiť. Niekto ich ma celý život aj počas tehotenstva aj po a nič nepomôže. Tak ako radia skús magnézium, pohyb na čerstvom vzduchu, vodu, ľahká strava... A nemôžeš skúsiť Ket v prirodzenom cykle, bez Estrofem?
Z estrofemu ma dva dni vkuse velmi bolela hlava,zacala som pit viac vody a pomohlo mi to
@adara777 teraz som dostala menstruaciu, tak mam ist na ultrazvuk a kontrolu, nevedela som, ze je moznost to absolvovat bez liekov. prvy raz som mala ET - predtym stimulaciu, odber, vklad a po vklade ma to chytilo 1x na 3 dni s Amalgenom. Hroza. ET sa nam nevydaril, tak sme mali pauzu, potom sa zacal planovat KET. lenze sliznicu som mala pritenku, tak doktor naordinoval Estrofem a Duphaston. a prislo to znova. Ja vselico vydrzim, ale toto je hroza.
@marilliana ja mam tento a dala som si aj dve aj tri tablety naraz
@marilliana áno keď nerastie sliznica ( čo je aj môj prípad) dávajú Estrofem. Ale keď vám to vekovo nesúri, možno treba skúsiť ďalší mesiac a môže byť lepšie. KET sa robí aj v prirodzenom cykle ak máš ovulaciu a narastie sliznica, vtedy neberies Estrofem, no pred vkladom sa dáva progesterón tak či tak. Nám dávajú v CAR spolu s Estrofem aj fraxiparine, preventívne, lebo Estrofem môže zahusťovat krv. Preto sa odporúča ten pitný režim.
@adara777 no ja som si pichala Clexane...tak u mna vek ano, zohrava ulohu (41).no v pondelok idem na ultrazvuk, tak uvidim. navyse beriem antibiotika, lebo dcerka daco dovliekla zo skoly. tak zase super situacia.
@marilliana aha tak potom ok keď clexan. A vek to poznám, mám 42, 5 vkladov a posledné embryjko v mrazáku...Ale ak by si mala byť chorá alebo niečo, radšej odloz na budúci mesiac 😉
@adara777 a Teba co caka, pripravujes sa?
@marilliana budúci mesiac pôjdem na konzultáciu. Chcela by som skúsiť ísť bez Estrofem, lebo kvôli nemu sa mi zväčšuje myom. Možno sa bude dať aj bez neho 🤷...Vklad by som dala aj budúci rok, januára, február, no uvidím čo povedia
@adara777 no tak s doktorom sme sa dohodli na prirodzenom cykle KET. zajtra idem na ultrazvuk 10 DC. tak uvidime.
@marilliana aj ja chcem ísť tak. Drzim palce ✊
@adara777 no, tak budeme sledovat ovulaciu, ak bude. a sliznicu mam 5,5 tak neviem...ci to este sa moze nejako samo spravit ☹
@marilliana mala by ešte narásť. Jedna v skupine IVF, píše že mala vklady pri 6,5 a 2krat vyšli 😉
@adara777 ahoj 🙂 tak tento cyklus ma zase zradila ovulacia a aj ta sliznica. Doktor povedal, ze velmi sanca nativne KET realizovat je velmi mala...tak pojdeme na to s hormonmi ☹ uz teraz sa toho desim, ale o nasu ,,Frozen" este chcem zabojovat, bola som sa poradit s obvodnou doktorkou a tam i dala nejake silnejsie analgetika, minimalne pred vkladom je to ok ich uzivat....tak uvidime. Ty mas nieco nove?
@marilliana ahoj, ja zatiaľ nič nové. Do car idem o 2 týždne. Ale ja by som išla asi na vklad až po novom roku...
Tak držím palce ✊

@marilliana skus pit viacej vody...tie migreny mozu byt aj kvoli pocasiu... ale tiez som ich mala zo zaciatku stimulacie...potom to prestalo telo si zvyklo...drzim palce