IVF leto 2011. Pridaj sa k nám.
Ahojte,
chystam sa v lete po 1x krat na IVF,budem rada,ak sa najde niekto s podobnym zamerom a podeli sa o skusenosti,pocity a ine. 🙂 🙂
Prve vysetrenia po 13.july, takze tak skoro asi k tomu nebudem mat co povedat ja 🙂 Som rada ze sa umele oplodnenie berie ako normalna vec, vela ludi to nedokaze pochopit 😖 Preto nemam nikoho v okoli kto do toho ide so mnou,napriek tomu ze sa dlhe roky snazia tiez 😖 😖 Aspon ze my tomu verime 🙂 🙂
@zuzanka7834 ahoj no Dr. mi to nijako nezisťovala, len si myslí, že keď som na 100% zdravá, tak to aspoń o mne tvrdia, že to jedine môže byť maternica, preto mi nasadila Prednison.Včera sme došli z BA bola som na Kramároch na henatológií pre výsledky a mám všetko na 100% v poriadku, Dr. si myslí, že je to o psychike, vraj sa mám uvoľniť jej sa to lahko povie a aj o šťastí to je 😒 tak okolo 13.9 idem na ďalší vklad 2 embryok, tak uvidím ako to dopadne.Tebe držím palce, nech sú tam //, ja som doteraz mala negat. testy aj HCG úplne nulové, pri krvnom teste, tak snáď to už do tretice vyjde. ☹
@lucy125 To ste este celkom mladučki ,drzim palčeky s babatkom 😀
@zuzanka7834 Ahoj.Ano chodim do Heliosu.Na krv idem az v utorok.No mam chut ocikat test,ale vydrzim,necham sa prekvapit,hned budem referovat 😀 ja som si pichala puregon,uf ale ake brucho som z neho mala 😉 inak mam normalne plne prsia,uz si musim zapinat podrpdu na posledny hacik,aj brusko je take gulate,ako manželove 😀 ale to moze byt z utrogestanu.Zas sa moc nechcem vytesovat,aby som potom nebola sklamana 😎 inak tie turičky ti zavidim,ja mam hroznu chut niekam vypadnut,ale sa aj trosku bojim.Vcera som bola na bicykli,len tak mierne,ale ten pohyb-tlak na brucho pri sedeni,fuj dost hnusne.Alebo ked som prala v rukach pradlo sklonena nad vanou,hrozne zle mi to robi na bruško 😒 no v utorok napisem cerstve spravicky ako som na tom.fakt som zvedava 😕
@zuzka_zilina ahoj ďakujem pekne aj ja držím palce 😀 neviem sa už dočkať KETu už hádam snáď to vyjde 😉
@lucy125 Ja som par dni pred IVF totalne zmätkovala,ja som rozmyšlala tam ani neist. Uf mne tie hormony šli FAKT na mozog 😝 to som nechapala sama zo seba. A to som ja muza presviedčala aby sme na to išli.On chcel ist este ina IUI,alebo skušat prirodzene,no ja to fakt nechcem odkladat,bohvie kedy sa to konečne podari,tak sa treba posnažiť no nie? 😎 A vam to uz urcite vyjde,len mysli pozitivne.Si predstav ako uz mas brusko,a kupuješ kočik a detske vecičiky -autosugescia 😀
@zuzka_zilina presne...dobre hovoris...a je divne, ze to tak aj vychadza...ta autosugescia....treba sa toho drzat...
@zuzanka7834 Ahoj ja idem na krv 16.septembra tak dufam,ze to vyde.A ty ako?
ahojte,mohla by my prosim niektora z vas pomoct?dnes som zacala s gonalom a nie som si v tom ista,ak som si uz podala prvu davku tak my tam ostane male cisielko 75?bojim sa ze som si to asi zle dala a neviem ci to ciselko tam ma byt alebo nie ☹ viac to stlacit uz nejde ☹
@zuzanka7834 tak moja už som na Teba myslela, že čo je s Tebou či všetko v pohode, keď sa neozývaš a ty si mala krásny víkend v Tatrách 😀 si na PNke??? nechodia kontroly?
no ja idem v podelok na krv a sono, menzes som dostala včera na 31DC, krutá nádcha už odkráčala v piatok mi už bolo lepšie, ale poviem ja keď mám nádchu tak mi to sadne do očí a 2 dni vkuse plačem 😀 😀 😀 tak hádam som si odplakala všetko a teraz to už pôjde hladko 🙂
takže zaspíš všade aj po stojačky 😀 no moja hádam sa u Teba fazuľka udomácňuje a už našla správne miestečko 😉
možno sa v pondelok stretneme s @jerry23, ona už ide na odber tiež by som už chcela ísť ale ja to vydržím zatiaľ mi to uteká rýchlo
chcela som sa ešte opýtať baby od kedy vypisujú na PN od začatia s gonalom alebo až odberom vajíčiek???
@tariah tak ako srdiečko bije o 100dušu?? 😉 držkaj sa
@ursula5 Baby Vy ste mali PN? ja vobec.. vlastne len ten deň keď som mala odber vajičok,ale inak nie.Mam kancelarsku robotu,tak som si len doma poobede poležala,ale inak v pohode,da sa
@zuzka_zilina no mňa pri vstupnom pohovore upozornili, že si to vyžaduje PN,ja tiež robím v kacelárií ale radšej si vezmem PN a budem doma.
@ursula5 No vlastne ja som mala odber vajíčov vo štvrtok,a v piatok som sa vyvalovala doma,a potom bol vikend,takze akoze tiež PN 😀 ale po vklade embryjka ani nie,len ten deň..
@ursula5 ja som od FSH injekcii doma...podnikam a som dost ubehana...tak radsej som ostala doma, lebo som bola dost vycerpana z tych injekcii...kazdy den poobede po menopure som spala..xixi..ale ked som zacala brat merional, uz bolo ok...uz si telo zvyklo nejako..xixix...ale tak ja robim aj doma, tak sa to da.....
@zuzka_zilina tak ja som bola na tom napodobne, teiž som nechcela ísť na OPU tie hormóny sú strašné, ja som bez prestania plakala za nič, manžel išiel na poobednú a ja som celé poobedie preplakala 😢 takto somnou hormóny mávali a najhoršie bolo, keď ma to chytilo v obchode no sila 😖 Veru už netreba čakať nám povedali, že prirodzenou cestou u nás je to o zázraku, že NIEKEDY by sa to mohlo podariť, ale nemuselo nikdy, tak si vyber.Radšej takto skúšať, ako prirodzene. 🙂 V piatok idem na sono sliznice, tak hádam bude všetko ok a bud. urtorok už bude KET 🙂
@ursula5 ahoj kde prosím ťa chodíš do centra keď ti odporučili Pn pri kancelárskej robote?Lebo ja chodím do Gyn fiv a tam mi PN vôbec neodporučili, tiež robím v kancelárií, lebo,že to zle vplýva na psychiku ženy, že radšej ak nie je ťažká robotka tak byť tam a sústrediť sa na nniečo iné, tak neviem čo mám pred KET urobiť 😖 zatiaľ som po OPU bola doma aj s víkendom 5 dní a tam bol aj vklad a po 1. KET som bola doma len v ten deň.Inak stále v robote. ☹
Uf dokelu,baby ja som asi dostala menzes 😢 😢
@zuzka_zilina Tak to si na tom ako ja.Aj ešte užívaš lieky? Ja som tiež po IVF a 1. vklade dostala menzes a to som ešte vkladala Utrogestan a amenzes prišiel presne na 29 deń. Ale možno iba špiníš, uvidíš ako moc sa rozkrvácaš, ešte nevešaj hlavu. kedy si mala ísť na krvný test? Držím palčeky nech je to len špinenie vraj po Utrogestane je to normálne, aj keď ja pri ňom nikdy nešpiním.
@lucy125 Ja si utrogestna nevkladam,mna tam dole hrozne drazdil,fuj,tak ho uzivam 3x cez usta.Ja som ho uz tolko krat uzivala,aj pri IUI,aj ked som bola pred rokom chvilku tehotna.Sa mi zda ze to je uz krv,len maličko,ale normalne červena 😢 na krv som mala ist teraz v utorok.. no sa mi tam ani nechce,take negativne info,toho som si uz vypočula však 😎 no neva.budeme myslie pozitivne však Lucy.dik moc za podporu 🙂
@zuzka_zilina veru treba myslieť pozitívne. Ja viem ako sa cítiš pri 1.IVF som bola na krvnom teste bol negat. aj krvný aj normálny apotom som mala ísť ešte na jeden a dostala som menzes.le ja som si vždy predtým urobila aj test doma, potom som ho oplakala a na krvnom to už bolo lepšie mala som to najhoršie za sebou, ☹ už odplakané.Ale ak sa ti to zastaví je je ešte dosť veľká šanca 😉 tak to nevzdávaj 😉
@bibi11 no ved som vcera zacala mat vycitky svedomia, ked vas tu citam, ze len lezite, niektore ani nevysavaju a ja si beham po Tatrach 😕 Dufam, ze sa mi to nevypomsti, dnes nad ranom som sa prebrala na to, ze ma boleli vajecniky, tak velmi dufam, ze to neznamena nic zle 😔 Dnes uz iba oddychujem a zda sa mi, ze to potiahnem az to testovania - do Heliosu mam ist az 12.9. ale velmi sa pohravam s myslienkou, ze si pojdem dat vziat krvicku aj u mojho dokyho niekedy vo stvrtok-piatok, predsa len toho 12. to bude uz 15 den po ET a vkladalo sa uz 5 dnove embryjko...
@lucy125 ved to, ze psychika je velka pani... Ja si myslim, ze u vacsiny z nas drzi v ruke zezlo... Musime ju nejako prekabatit 😉 Ja som uz raz mala pozitivne hcg, aj rastlo, ale pomaly a potom kleslo 😔 Bolo to po iui, tak dufam a verim, ze toto ivf bude pre nas stastne 😕 a Tebe budem drzat palce na toho 13.9. 😉
@zuzka_zilina srdienko myslim na teba, nech je to len spinenie... Ja som dnes tiez trochu spinila 😔 ale modlim sa aby to bolo len uhniezdovanie... u Teba aj u mna 😔
@paaat ja idem 12.9. Pevne verim, ze to bude uspesny tyzden pre nas obe 😉
@monesz226 aku davku Ti kazali pichat? Najprv si musis nastavit sipocku na to cislo a az ked je dobre nastavene, pero natiahnes. Po natiahnuti sa uz davka zmenit neda, iba po vpichnuti (teda kazde pichnutie mozes mat inu davku).
@ursula5 mojenko budes mat odber cobi dub, co odber, aj vklad, uvidis 😉
Ja som sa dala vypisat na PN tri dni pred zacatim Provery, ale u mna to bolo taka osemetna situacia - to uz som vedela, ze ideme do UK, doky povedal ze nemam mat stres, ktoreho teraz v praci mame pozehnane a okrem toho som si platila DNP, takze som to aspon trosku vyuzila. Ale zrusila som tu PN ku 31.8., lebo uz som sa isla doma zblaznit, chodit von len v urceny cas, doma som trpla vzdy ked pes zastekal, ci tu nahodou nie su (nefunguje nam zvonec, sice som im nechala moje t.c. ale predsa - skakala som este aj z postele ked sme uz zaspavali, ci nahodou neprisli... cista paranoja 😉 ) No a aby som uz nemusela ist do prace, dohodou sme ukoncili prac. vztah tiez ku 31.8. a zajtra planujem ist na urad prace a prihlasit sa ako nezamestnana na tych par dni kym odletim.
Nikdy som nemyslela, ze budem na podpore, to by bolo asi fakt to posledne, co by som spajala so svojou osobou, ale momentalne je to asi najvyhodnejsie riesenie, budu za mna platit odvody a este nieco malo aj dostanem... Uz len nech mame dobre vysledky... Doktor v centre povedal, ze ak sa ivf podarilo, necha si ma na SR do konca septembra a potom sa mozem prestahovat za mm, ktory ide uz teraz 15.9.
@zuzanka7834 150 my kazali pichat a po pichnuty my ostane take male cervene cisielko 75,ale viac to stlacit nejde,tak neviem ci to tam ma byt,ale asi si to neviem dat zle ked mam na tom nastavene,dakejm za odpoved

@zuzanka7834 No teda tak peknú prechádzku máš za sebou🙂 Ja len doma poležkávam a oddychujem🙂 Až ma niekedy už chrbát bolí..🙂 Ale zase nikde nie je napísané, že by mi práve toto malo pomôcť k otehotneniu..🙂 Aj chodíš do práce, či si na PNke?
A inak príznaky nemám žiadne..Včera sme boli akurát na nákupe a chceli sme ísť aj na obed, ale zostalo mi tak nejak divno...začalo ma bolieť brucho, kríže, a strašne sa mi chcelo spať...Takže som videla že sa nemám asi preceňovať....
Sama som zvedavá ako to celé dopadne🙂) Kedy ideš na test?
A opatruj sa🙂 Všetko s mierou
😉 😉