icon

IVF leto 2011. Pridaj sa k nám.

michellita
5. júl 2011

Ahojte,
chystam sa v lete po 1x krat na IVF,budem rada,ak sa najde niekto s podobnym zamerom a podeli sa o skusenosti,pocity a ine. 🙂 🙂
Prve vysetrenia po 13.july, takze tak skoro asi k tomu nebudem mat co povedat ja 🙂 Som rada ze sa umele oplodnenie berie ako normalna vec, vela ludi to nedokaze pochopit 😖 Preto nemam nikoho v okoli kto do toho ide so mnou,napriek tomu ze sa dlhe roky snazia tiez 😖 😖 Aspon ze my tomu verime 🙂 🙂

zuzka_zilina
6. sep 2011

@lucy125 To áno,zaberie to dosť času,aj chodiť na vyšetrenie,ja chodím zo ZA, do MT,a pri stimulácii sme chodili aj 3x do týzdna.Nastastie som si mohla zobrat prácu aj domov,takze aj trošku poležať,a večer a po víkendoch porobiť,tak to som mala celkom ok.Ani som v práci nechcela ukazovať priepustku ani PN zo sanatória,my to tak tajnejsie zatial 😉 Ale neboj.Ja si myslím že tí lekári sa uz len dobre rozhodnú,a ked budeš na kontrole,Ti zmerajú sliznicu,povieš im aké lieky berieš,a uz sa nejako všetko prisposobi a dobre dopadne,nebojkaj,budem na Teba myslieť,určite priebežne informuj

zuzka_zilina
6. sep 2011

@zuzanka7834 Jasné baby,máme to o niečo zložitejšie,ale je to naozaj úžasná možnosť.Keby sa to takto nedalo,bolo by naozaj vela neplodných a štastných párov.A žial sa to stále zhoršuje,mne sa zdá-aspon ked sme boli na odbere vajíčok-že my dievčatá sme boli v poriadku,ale tie spermiogramy boli naozaj moc moc zleee ☹ to je vraj hrozne citlive,asi aj z vody,prostredia,stres a všetko dokopy.Moj gynekolog vravi,že u ženy sa dá toho robiť vela,liekmi,hormonmi,ale u chlapa moc nie,tam len treba dobrý spermiogram.A 1 super zdravá šikovná spermia stačí 🙂 a veľa štastia k tomu 😉 😀

lucy125
6. sep 2011

@zuzka_zilina ďakujem že budeš na mńa myslieť, neboj dám ti v piatok vedieť ako dopadla sliznica, ATB mám len do piatku tak už dúfam budem zdráva a na tretí pokus sa nám to podarí.No keby aj ja môžem robkať doma, bolo by to ok ale ja robím v štátnej službe u polície, tak to sa nedá ☹ , v robote to vedia len moje dve kolegyne a jeden kolega a nadriadený ktorý mi podpisuje priepustky ☹ a len rodina a dve kamošky inak nikto iný. Už nech mám po KEt a čakaciu dobu. 😉

katla
6. sep 2011

@zuzka_zilina
@ursula5
Dnes som v jednej lekarni kupila biomineral D6 - calc sulph. Vraj by nam to malo a mohlo pomoct pri tvorbe spermii.
Na stranke pisu: "Calc Sulph pomáha pri funkčnej sterilite a slabej imunite. Imunodeficiencia býva pritom sprevádzaná normálnym počtom buniek, môže sa však vyskytovať abnormálny tvar krvných buniek. Funkčnú sterilitu charakterizujú normálne, fyziologicky funkčné pohlavné orgány bez anatomických zmien a neplodnosť môže byť spôsobená tým, že zigóta vzniknutá spojením pohlavných buniek sa „neudrží“ a čoskoro sa rozpadne a zanikne."
K tomu bude este uzivat E 400 a hadam pomoze. Ak nie, tak skusim dalsie.
Drzte palce
🙂

ursula5
6. sep 2011

Ja mám lístoček z Heliosu že vitaminoterapia pri zníženej kvalite spermií: Vitamíny centrum 70 dní,
Carnitargin 1 ampulka ráno 30 dní, Tribulus 2-3 tabl. denne 21 dní - 7 dní pauza, v lekárni nám povedali, že nemusí jesť všetko naraz, že stačí aj jedno a najviac nám odporučili ten Tribulus čo som čítala na nete rôzne články tak tam spomínali aj iné a s tých som vybrala zinok, selén, vitamín E, C......... ale či to pomôže na morfólógiu neviem na množstvo určite, ale tých sme mali tak na hranici spodnej
kukni:
http://vitaminy.alteon.sk/sk/vitaminy-pre-muzov/8/ - tu sú celkom dobré články
http://www.orift.com/cs/jak-zlepsit-spermiogram-34
http://www.otehotnenie.sk/post/ako-ziskat-kvali...
pohľadaj článkov je veľa, my keď sme sa dozvedeli výsledky čítala som všade 😀
dobrú noc

katla
6. sep 2011

@ursula5 Dakujem za clanky. Idem citat 🙂
Dobru noc.

katla
6. sep 2011

Babulky, chcem sa opytat aj vastu. Viete mi poradit ako je to s preplacanim cez poistovnu? Neviem ako to chodi.
Kazda vzdy preplaca 1100€? A neviete ci doplatky za lieky a pod.su u kazdej ine?
Ja mam vseobecnu poistovnu a neviem ci ostat alebo zmenit.

ursula5
7. sep 2011

@katla ťažko povedať či sumy, ktoré prepláca poisťovňa sú rovnaké 😀 ja som si pozrela na stránke poisťovne čo prepláca, ale je to tam len vypísané, ktoré zákroky sú zaplatené, ale sumy sú tam není 🙂 to Ti nik na rovinu nepovie. Záleží od toho koľko pacientok žiada o IVF môže sa stať, že v jeden mesiac už prekročia limit a schvália žiadosť až na ďalší..... 😉

zuzka_zilina
7. sep 2011

@katla Držim palce 🙂

zuzka_zilina
7. sep 2011

@lucy125 Jasné,informuj ma priebežne,budem na teba mysliet,bude dobre,uvidiš 😉

lucy125
7. sep 2011

@zuzka_zilina ďakujem, v piatok sa ozvem akú mám výšku sliznice 🙂

lucy125
7. sep 2011

@katla Ahoj, tak ja mám Dôveru a preplatili mi lieky injekcie 70% z ceny, všeobecná vraj prepláca menej ale to som iba počula tak neviem.Za injekcie som platili 420€ plus ešte Estrofen a Utrogestan k tomu. Inak my preplatili celé OPU ale už viacej nič. Robili nám ICSI, zmrazenie rozmrazenie a iné veci poisťovne nepreplácajú aspoń nie v Gyn Fiv, tam si všetko okrem zač. injekcií a OPU platím sama ☹ . Inak len pre info za vyše roka som tam už dala 3000€ 😠 viem to, lebo si to všetko zapisujem a to som len prvé IVF a druhý KET ma čaká.Ešte aj prefuky vaječníkov som hradila sama vraj poisťovne to nehradia a to bolo 50€.

lucy125
7. sep 2011

@ursula5 Ahoj s tými poisťovnami máš pravdu ja som čakala na preplatenie liekov a zákroku vyše mesiac, kým Dr. poslala žiadosť, kým som došla na radu a tak. Najhoršie je, že najprv preplácajú lieky a OPU preplacajú na inom oddelení teda iný revízny lekár po schválení liekov, tak na to sa čaká zvlášť.Ako keby to jedno bez druhého mohlo byť, nechápem slovenskej byrokracii 😖 😖

ursula5
7. sep 2011

@lucy125 ako si čakala na preplatenie však to platí poisťovňa rovno centu kde i to robia nie??? všade potrebujeme mať kopec oddelení aby sme mali čo robiť a potom nevie nik čo robí jedna ruka a druhá ruka, každý sa hrá len na svojom piesočku ako keby to nemohli brať komplexne ako jednu liečbu! je to tu ťažké ja sa už nad tým nevzrušujem je to len na smiech, naučila ma to robota mzdový účtovník tam sa stretnem s kade čím!!! furt treba niečo riešiť meniť ....

katla
7. sep 2011

@lucy125 cooo? Nam Harbulak povedal, ze si mame pripravit 500-1000€
Vcera som sa dozvedela, ze to je 2000€ a ty pises 3000€ To aby som si uver zobrala :(

jerry23
7. sep 2011

@katla tak to ti poviem..aj nam povedali okolo 800-900 EUR a vychadza nas to okolo 2000 EUR...zatial..

lucy125
7. sep 2011

@ursula5 no čakala som asi tak, že Dr. poslala žiadosti a kým neprišli potvrdené z Dôveri tak sme si nemohli ísť do centra pre injekcie. Stále som vyvolávala do Dôvery aby to urýchlili, ale bolo to na nič. ja robím v štátnej službe, tiež viem o tom svoje 😖

lucy125
7. sep 2011

@katla No neviem čo budete platiť vy, ale my chodíme už vyše roka a všetko si len tak "zo srandy"zapisujem, aby som vedela, koľko ma to všetko bude stáť.Zatiaľ je to 3000€ a to sme ešte neskončili ☹ bohužiaľ aj takto sa dá zarobiť na nešťastí druhých 😖 😖

katla
7. sep 2011

@jerry23
@lucy125
Trosku ma to desi, ale co ine nam ostava :(

jerry23
7. sep 2011

@katla ved prave...vela na vyber nemame...ja len aby ste nezostali prekvapene, keby nieco..tiez som lutovala baby, ktore su tam na uver...a ked im toto urobia, tak sila...

lucy125
7. sep 2011

@katla však to, nemáme inú šancu len im veriť, že sa im to podarí ak nie, máme proste smolu ☹

jozefinka9
7. sep 2011

@katla ja som chodila do Ferticenta a mám Dôveru poisťovňu. Robili nám tiež ICSI a platili sme celkovo 196€ doplatok za lieky, nič iné.

jozefinka9
7. sep 2011

@katla a teda ja som bola prekvapená aj so schválením, lebo to neboli ani celé 2 týždne..

ursula5
7. sep 2011

@jozefinka9 tak to si mala aké lacné si vychytala akciu???? 😀 😀 😀 srandičky však ma prejdú keď to spočítam 😉

ursula5
7. sep 2011

Baby som smutná z toho čo sa dnes stalo!!! Revem tu ako malé deco, to budú tie hormóny FB už neotváram nerobí mi to dobre!!! ☹

ursula5
7. sep 2011

@jerry23 no čo moja ako pokračujete??? ako sa vyvíjajú drobčekovia volala si či až zajtra???

jerry23
7. sep 2011

@ursula5 tak tak...zajtra...to ja hned sem dam info...xixi..to je jasne...xi 😉

a inak, veru, aj ja som uz radsej FB neotvorila...

bibi11
7. sep 2011

Ahoojte, tak ja som dnes 8 deň od ET a samozrejme som to nevydržala a teraz som testovala......No a test negatívny.... 😒 😒 😒 😒 ☹
Hádam je to preto, že som skoro testovala.....

jozefinka9
7. sep 2011

@ursula5 že akciu, no..to by bolo super, keby aj na toto existovala 😖 Nám povedali, že to bude okolo 200 a tak aj bolo.

ursula5
7. sep 2011

@jerry23 ok len ja mám školenie tak neviem či sa mi podarí prihlásiť cez prácu a zablokovali mi prístup na stránku cez explorer ale mám mozilu cez tú mi to ešte ide 🙂 tak hádam vydržím 😀