IVF leto 2011. Pridaj sa k nám.
Ahojte,
chystam sa v lete po 1x krat na IVF,budem rada,ak sa najde niekto s podobnym zamerom a podeli sa o skusenosti,pocity a ine. 🙂 🙂
Prve vysetrenia po 13.july, takze tak skoro asi k tomu nebudem mat co povedat ja 🙂 Som rada ze sa umele oplodnenie berie ako normalna vec, vela ludi to nedokaze pochopit 😖 Preto nemam nikoho v okoli kto do toho ide so mnou,napriek tomu ze sa dlhe roky snazia tiez 😖 😖 Aspon ze my tomu verime 🙂 🙂
....ahojte dievčatá. Všetkým vám držím palce, aby to vyšlo. Ja si už vďaka ivf-icsi držím v náručí svojho synčeka. Viem aké obyvy prežívate....
@dusko14 nech vám teda robí len a len radosť a hlavne nech je zdravý. Podarilo sa vám na prvý raz?
@jozefinka9 ako sa to vezme. Je to dlhý príbeh s dobrým koncom. Chodili sme do Heliosu, tam som začala so stimuláciou-dlhý protokol. Ale som s tých hormónov dostala mlieko. Tak sa to stoplo kým sa nedám do poriadku. Po 4 mesiacoch som sa obrátila na Iscare v MT. Tam som si prešla vyšetreniami a navrhli mi inú stimuláciu . A super. Žiadne vedľajšie účinky. Stimulácia prebehla super, dali sme si vložiť len jedného drobčeka a on sa nevzdal 🙂
Baby ako to vlastne funguje v GYN FIVE? ako je to zo ziadostou, vybavovanim, financovanim... zatial mame za sebou len spermiogram, bohuzial nie prave ukazkovy, odporucili urobit este raz kontrolu a ked budu vysledky nezlepsene tak IVF.
@vvia žiadosť nám schválili za mesiac a preplatí nám 1.100 eur. My sme si platili 100 eur v centre za súbor doplnkových vyšetrení pre ivf + sme si platili lieky na stimuláciu, to nás vyšlo 300 eur. Čo sa týka vyšetrení, tak ja som od konca januára 2011 absolvovala u môjho gynekológa hormonálny profil, krvné testy + výtery na mykoplazmy, chlamýdie...a neviem na čo všetko ešte. Až ked som tieto testy mala OK, tak nám doktor objednal do centra. tam mi u tieto vyšetrenia nerobili. Absolvolala som tam iba klasický UTZ a IUI - to nám ale nevyšlo. Vtedy nám doktro povedal, že je na nás ako sa rozhodneme - či budeme IUI opakovať, alebo pojdeme naIVF. My sme si vybrali tú druhú možnosť vzhľadom na to ,že je tam vyššia úspešnosť....A po neúspešnom IUI som ešte absolvovala v centre vyšetrenie priechodnosti vaječníkov. To je asi tak v kocke🙂 A vy ste ako na tom?
@bibi11 jej dakujem ti velmi pekne, pomohlo, pretoze som sa velmi nevedela zorientovat. My mame za sebou spermiogram, folikumetriu. mame o 3tyzdne ist na kontrolu spermiogramu a ked vysledky nebudu ziadane tak mame odporucane ivf. takze sme este len na zaciatku. vobec neviem co ma caka. uz taaak velmi by som chcela dieta ☹ . a co sa tyka iui, to si si tiez platila? alebo ako? a rozhodnutie na iui bolo z akeho dovodu?
No my ked sme boli 1x v centre, tak ked doktor videl moje výsledky a spísal s nami takú anamnézu, že aké choroby sme prekonali, či máme v rodine nejaké závažné ochorenia a tak, tak mne spravil UTZ, manžel išiel odovzdať bojovníkov a vlastne do pol hodinky sme mali výsledky spermiogramu, ktorý bol na hranici normálu. Tak nám doktor dal 2 možnosti - bud IUI alebo liečiť sa liekmi. Išli sme na IUI, to sme si platili v deň zákroku, cena IUI je s vlastnými spermiami 50 eur, s cudzími spermiami 100 eur. Ja si myslím, že ked manžel bude mať horší spermiogram, tak vám najskôr odporučia IUI, a až ked to nevíde tak pôjdete na IVF...
A bábenko by sme chceli aj my....veľa 🙂 🙂 tak hádam sa na nás už usmeje šťastie🙂 Budeme si držať palce🙂
@alinai Ďakujem 🙂 ...nemali tam zďaleka toľko času na pacientov. Keď som prešla do Iscare, tak som mala pocit, že im záleží na tom, aby zistili, prečo som tak zareagovala. Nenechali to len tak. A keď vyšetrenia dopadli dobre, pustili sme sa do stimulácie. Ani sa nedá opísať, ako sa mi venovali počas celého tehotenstva. Absolvovali sme tam všetky sono vyšetrenia (až do 36 tt), ktoré sme mali zdarma. Proste úžasný personál a docent 😉 A keď som bola na odbere plodovej vody, zaujímali sa o výsledky....je toho veľa za čo som im vďačná. Ale nechcem porovnávať. V Heliose boli tak isto super ľudia, absolvovali sme tam iui. Ale mali asi veľa pacientov, ktorým sa už nemohli až tak venovať. Verím tomu, že budeš spokojná. Ak ťa niečo zaujíma, rada pomôžem 😉
@bibi11 aj ja dufam, takze si drzme prsty nech to vyjde....velmi by som si to priala, tak ako vsetky snazilky 🙂
A mozem este poslednu otazku? Objednavali ste sa ku konkretnemu lekarovi? alebo ta tam priradia? A aky lekar vam dal na vyber to iui alebo liecbu? tvoj gynda, alebo v centre? lebo my sme sa zatial v centre nedozvedeli nic, iba ze mame zopakovat spermiogram, ze snad sa to zlepsi, alebo sa ist rovno zapisat na ivf, ale to som velmi od tej pani nepochopila. Ved snad pri najblizsej navsteve sa dozviem viac.
@vvia Nás do centra objednával môj gynekológ a hned mi povedal, že nás objednáva k Mudr. Harbulákovi. Takže ja som nikam nevolala, mne len môj gynekológ povedal, že kedy sme objednaní a išli sme tam. A teraz ked sa objednávam už ja sama do centra, tak na recepcii sa ma vždy pýtajú že ku komuchodím a oni ma vždy objednajú k mudr. harbulákovi. Ale čo som čítala tak jiektoré baby nechodia stále k tomu istému doktorovi...To neviem prečo...Výber či IUI alebo lieky nám dal už doktor v centre. Inak na zlepšenie spermiogramu sú okrem iného aj tabletky Profertil. Môj muž ich užíval, dokonca 2x, ale nepomohli. Sú aj také drahšie, ale tak čo by človek neurobil pre bábenko🙂 Inak mne sa tiež páči že niekedy v tom centre na nás vybafnú veci o ktorých mi ani netušíme že čo to je - oni to berú už automaticky...Predsa sa s tým stretávajú dennodenne,ale pre nás to sú vetko nové veci.
Kočky, môjmu manželovi tiež Profertil nepomohol, vlastne 2.raz bol spermiogram ešte horší a to už užíval vitamíny. Viete mi niekto napísať, aký je presný postup, kedy sa začína stimulovať a všetko???
@ursula5 Je tak super Ursi takze uz budes v auguste drogovat 😀 akurat cakam na transfer do Blavy uz vyzieram z okna draheho 😀 😀 takze poobede dam vediet,,ale keby sa to vsetko konalo uz v septembri joj to by som bola stastna 🙂 dufam ze to budes-budeme zvladat dobre tie hormony 😖 🙂
@michellita veru začnem drogovať 😀 a na čo ideš do Blavy, tak držím palce, aby to bolo čo najskôr mi sme si tiež museli trošku počkať 🙂
@jozefinka9 ahoj, no môj mm berie na spermigram Tribulus a naordinovala som mu D,A, E, C, kyselinu listovú a už ani neviem čo všetko po mesiaci sa mu zvýčila morfológia o 1% 😀
@michellita no ja tiež dúfam, že budem dobre znášať hormony a hlavne nepriberiem 😉
@jozefinka9 u môjho manžela to bolo tak isto. Čím dlhšie Profertil užíval, tým horší spermiogram. Potom mu predpísali tamoxifen - hormóny. A to už bol des. Dva roky liečby a nič sa nedialo. Vtedy som si povedala dosť. Prestala som veriť na zázraky a šli sme do ivf-icsi. Pred tým som stále dúfala, že sa to spraví....veď sme už mali jednu 10 ročnú dcéru.
...Postup je taký, že si musíš vypísať žiadosť na poisťovňu, a keď ju schvália, môžte ísť do toho. Stimulovať začneš podľa toho, aký budeš mať protokol. Sú tri druhy stimulácie 😉
@dusko14 my už máme žiadosť schválenú, v piatok si idem po lieky a protokol mám mať vraj krátky, ale nič bližšie neviem 😒
@jozefinka9 Aj ja som mala krátky s antagonistami. Tak to ide veľmi rýchlo. Počkáš si na menštruáciu a začneš s inj. A na 14-16 deň ťa čaká odber vajíčok a ich oplodnenie. A potom už len veriť...Vklad embrii sa robí na 5 deň a potom čakáš a čakáš. To sú tie najdlhšie dni. A na 14 deň si urobíš testík. Neboj určite sa to podarí. A koľko embríí si chcete dať vložiť?
@dusko14 tak to si ma dosť potešila, že to nebude až také zdĺhavé, i keď hormónov sa bojím, v minulosti som ich brala. Vložiť si dáme len jedno. Bojím sa, keby sa náhodou ujali obe, keby sme v dome, tak prosím, ale my už jedného drobca máme, asi by som to nezvládla.
@jozefinka9 tak nejak som uvažovala aj ja. Hormónov som sa tiež bála. Lebo najprv mi dali klasika dlhý protokol a ja som svojsky zareagovala. Pri druhom to bolo omnoho menej hormónov. A prvého drobca ste mali bez problémov?
@dusko14 áno, prvého sme mali hneď, teraz sa snažíme už vyše roka a nič a manžel mal zlý spermiogram. Nevadí, uvidíme.., určite stojí za to vydržať to, no nie? 🙂
@jozefinka9 určite to stojí za to. Manžel sa dlho lieči? My sme čakali skoro 4 roky, kým som sa odhodlala a prestala chodiť po liečiteľoch a tak. Dnes by som už tak dlho nečakala. Váš drobec má koľko rôčkov?
@dusko14 presne tak, ako som si čítala rôzne príbehy a prípady tu na MK, tiež som povedala, že nemienim čakať. Malý má 3 roky, už je to pre nás "veľké" rozumné dieťa. Muž to berie len krátko a viac menej tým, že je IVF isté, to už aj odmieta brať, vraj načo, čím ma pekne štve 😠
@jozefinka9 Ak ste rozhodnutí pre ivf tak má tvoj muž aj pravdu. Ale záleží aj na tom, či využijete metódu icsi. Takže budete mať pekný vekový rozdiel medzi deťmi. My máme 10,5 ročný rozdiel, čo má jednu výhodu - dcéra mi vie malého zabaviť a ja toho viac stihnem 😀

@michellita tak ja som po dvoch neúspešných IVFkách celkom v poho 😵 mám asi šťastie,že to beriem tak trochu športovo ako sa vraví.Bolo to smutné,že to nevyšlo,ale vždy sme išli dalej.Boli sme u homeopata,dala som si diétu na mesiac,aby som schudla kilá nabraté pri hormonálnej liečbe,robili mi všelijaké dodatočné vyšetrenia,oddýchli sme si na dovolenke a teraz posledných pár mesiacov chodíme k jednému liečitelovi.Budúci týžden by som mala mať myslím piate sedenie,tak uvidíme čo povie, 😉