icon

IVF leto 2011. Pridaj sa k nám.

michellita
5. júl 2011

Ahojte,
chystam sa v lete po 1x krat na IVF,budem rada,ak sa najde niekto s podobnym zamerom a podeli sa o skusenosti,pocity a ine. 🙂 🙂
Prve vysetrenia po 13.july, takze tak skoro asi k tomu nebudem mat co povedat ja 🙂 Som rada ze sa umele oplodnenie berie ako normalna vec, vela ludi to nedokaze pochopit 😖 Preto nemam nikoho v okoli kto do toho ide so mnou,napriek tomu ze sa dlhe roky snazia tiez 😖 😖 Aspon ze my tomu verime 🙂 🙂

jozefinka9
2. aug 2011

@dusko14 úprimne, chceli sme druhé najskôr neskôr, potom sme si to rozmysleli a teraz už vôbec nechceme čakať, keď sme zistili, že niečo nie je v poriadku. Veru, v tom máš pravdu, mať takú pomocníčku - tiež by som brala 🙂

dusko14
3. aug 2011

@jozefinka9 Budem Ti držať palce, nech vám všetko dobre dopadne. 🙂 Daj vedieť, kedy začínaš stimulovať.

jozefinka9
3. aug 2011

@dusko14 ďakujem pekne, podľa všetkého by som mala začať od pondelka. Ozaj, je pravda, že sa nesmiem pri tom fyzicky namáhať???

dusko14
4. aug 2011

@jozefinka9 Áno. Ja som si dávala trošku pozor hlavne v závere stimulácie, aby mi napr. pri práci v záhrade predčasne nepopraskali folikuli. Ale ja som to nikdy ani predtým s námahou nepreháňla 😀

jozefinka9
4. aug 2011

@dusko14 😀 😀 😀 no doma to zvládnem, len chodím na brigádu a to by som si asi mala odpustiť 😒

dusko14
4. aug 2011

Určite. Viac oddychuj, urob maximum pre to,aby si bola v kľude 🙂 . Ak môžeš radšej brigádu preruš a aj keď otehotnieš, nebude to ako pri prirodzenom tehotenstve. Budeš si vkladať lieky na udržanie a tak. Predsa je to len zásah. Aj po odbere vajíčok budeš musieť 1-2 dni ostať doma. A po vklade drobčeka 1-2 dni ležať 😀

jozefinka9
5. aug 2011

@dusko14 😒 tak to som zvedavá, ako sa mi podarí pri našom prckovi ležať ☹
Ja som vyflusnutá hneď z prvého dňa. Sono bolo ok, ale keď som zbadala tie inekcie 😝 a nie je nikoho, kto by mi to pichal, moja gynekologička je do 15.8. na dovolenke a sestrička od obvoďáka odmietla 🙄 Vraj oni gynekologické inekcie nepichajú.

dusko14
5. aug 2011

@jozefinka9 Neboj, to zvládneš. Keď som to zvládla ja, čo sa bojím všetkého 😉 Ja som mala veľké obavy, ale potom som už ani nechcela, aby mi ich niekto pichal. Najhoršie sú tie prvé, potom je to už pohoda. A aké lieky máš?

jozefinka9
5. aug 2011

@dusko14 Gonal, Merional a Cetrotide. Ozaj, odporučil nám dáky Seminal Plasma Flushing, vraví Ti to niečo???

Kočky, kde ste všetky??? Vôbec sem nechodíte ☹

dusko14
6. aug 2011

@jozefinka9 ...Seminal Plasma Flushing - "Metodika , ktorá výrazne zvyšuje úspešnost IVF cyklov. Ide o aplikáciu laboratórne spracovaného ejakulátu manžela do kŕčka maternice, čím dochádza k zvýšeniu stimulácie receptorov, ktoré sú zodpovedné za kvalitu endometria." Toľko uvádza internet. Takže prečo to nevyužiť 🙂 .

jozefinka9
6. aug 2011

@dusko14 no heeej, teória mi je jasná, len či to fakt pomáha. Keď to všetko stojí také peniaze... ☹

dusko14
6. aug 2011

@jozefinka9 Koľko to stojí? My sme využili metódu icsi. Vy budete mať ivf bez icsi? Skúšali ste predtým IUI?

dusko14
6. aug 2011

@jozefinka9 ...napadlo ma, že veľa báb má pred vkladom embria sexík - ževraj to pomáha 😀 . To je asi bezplatná metóda SPF 😀 .

jozefinka9
6. aug 2011

@dusko14 nie, toto je naše prvé IVF a ani neviem aké rozdiely v týchto metódach sú. Ani nespomenuli, akú metódu použijú, vôbec neviem ☹ Povedal mi, že po 6.dni stimulácie už nemáme mať styk.

dusko14
6. aug 2011

@jozefinka9 Áno, ale po odbere vajíčok styk môžte mať, nie? Pred odberom to nie je dobré, aby sa predišlo príp.tehotenstvu. Ak nechcete mať napríklad šesťtorčatá 😀

jozefinka9
6. aug 2011

@dusko14 to je možné, vravím, že prd o tom viem, nemám tucha kedy býva odber vajíčok a kedy sa vkladajú.. 😖

michellita
autor
7. aug 2011

@jozefinka9 tu sme Joji 🙂 tak ja nemam nic nove,cakame na poistovnu 2.9. cakam menzes,tak neviem stihaju to dovtedy na poistovni,ked si mam uz tyzden predtym pichat? ty si ako na tom Joji? 🙂

michellita
autor
7. aug 2011

@jozefinka9 a injekcie mas v pere,alebo take riadne realne :D BOZE to bude masaker,normalne sa ai ihiel asi prestanem bat 🙂)

michellita
autor
7. aug 2011

@dusko14 Dusi a aky je rozdiel medzi dlhym a kratkym protokol,respektive na zaklade coho sa tak doktori rozhoduju? Vraj existuju 3 druhy ko citam 🙂

dusko14
7. aug 2011

@michellita Dlhý protokol - stimulácia trvá približne 1,5 mesiaca. Začneš tým, že utlmia ženské hormóny a v ďalšom cykle ich nastimulujú, aby sa vytvorilo čo najviac vajíčok. Krátky protokol - trvá približne 14 dní (ak hrozí riziko hyperstimulačného syndrómu). Pri krátkom sú dva typy. Ja som zle zareagovala na dlhý a krátky bol pre mňa fajn. Vypestovala som 18 vajíčok 😀

michellita
autor
7. aug 2011

@dusko14 uhaaa a nevies na zaklade coho sa rohodnu pre dlhy protokol? a kedy hrozi stimulak,mne gyn povedal /ten moj/ ze toho sa nemusim obavat ze to mozu dostat zeny ktore maju na nejaku chorobu preddispozicie /nepamatam si co to bolo,nejaky odbor vyraz nahodil 🙂 / chcela som sa ho spytat ze co to je, ale on ze ty sa toho obavat nemusi,tak radsej to tu ani nestudujem 🙂
Pravdupovediac,chcem mat stimulaciu hned za sebou a vyhovoval by mi len kratky protokol,lebo mna boli vajecniky len uz ked mam ovulaciu 😖 a bonus bo, ked mi v centre povedal ze nemam studovat modreho konik,vraj sestry z neho citaju na pobavenie..niekdey mam pocit ze im verim 🙂

jozefinka9
8. aug 2011

@michellita ja už očakávam menzes dnes, zajtra a začínam stimulovať. Najprv si idem pichať Gonal, také pero a ostatné neviem 😒 To budú asi klasické striekačky. Akú máš poisťovňu? My sme si podali žiadosť 15.júna priamo do podateľne, nech sa to nezdržuje a 4.júla sme to mali schválené.

michellita
autor
8. aug 2011

@

michellita
autor
8. aug 2011

@jozefinka9 Super to vychadza z poistovne za necelych 19 dni,mne by to tak uplne sadlo nakolko budem mat tyzden a viac predtym nez si zacnem pichat..Joji ty si pichas az po dostani menzeu?ja som myslela ze uz tyzden predtym to maju tak vsetky,ci iny doktor iny mrav? 🙂 a ako dlho si budes pichat,mas dlhy alebo kratky?🙂 tak nech to zvladnes!🙂 inac som urgovala doktora nech to tam da skor,ale vraj len tyzden to je na podatelni,ta sa nejak zavolat ako si stoji ziadost? dost im to tam trva,mam vseobecku..

dusko14
8. aug 2011

@michellita Hyperovulačný syndróm hrozí ženám, ktoré majú polycystické vaječníky - počas jedného cyklu sa im tvorí viacej vajíčok a stimulácia by mohla rozbehnúť hyperstymulák. Takže ak ti doktor povedal, že Ti to nehrozí tak sa toho nemusíš obávať. Určite ale počas stimulácie pi o niečo viac tekutín 🙂 .Krátky protokol máš rýchlejší ale najväčšiu úspešnosť má práve dlhý 🙂 .
A k tomu modrému koníkovi - Ten, kto to nezažije, nevie ako to dobre padne človeku nájsť niekoho, kto prežíva to isté, tie obavy, radosť aj sklamanie. Obzvlášť pri takejto háklivej téme. Veď čo môže ženu viac bolieť, ako nenaplnená túžba po dieťati. A sestričky sú ľudia, ktorí sa s tým každonene stretávajú ale máloktorá to prežíva tiež. Napadla ma taká podobná situácia: Mám dcéru na bezlepkovej diete a sama lekárka sa ma pýta na skúsenosti a recepty - ona to diagnostikuje ale my s tým žijeme 😵

michellita
autor
8. aug 2011

@dusko14 mas pravdu. ved tu som sa dozvedela viac ako od doktora ked som chcela vediet detaily.viem ze ma vela ludi a vela prace,ale nemam cas ist osobne a spisat zoznam otazok,tak co sa viem dozvediet tak to je tu. a navyse okolie nechape ze idem na umele,vsetky ma vypocuju,ale potom mi splechnu do oci ze "ja by som na umele nesla!" aspon tu su zeny ktore to chapu a podporuju sa.

dusko14
8. aug 2011

@michellita ...viem ako to myslíš. Sama máš zo všetkého obavu a ešte okolie sa často tvári, že nerobíš správnu vec ☹ . Neznášala som vety typu- nesmieš na to myslieť a ono to príde samo. Skús na to nemyslieť....a povie Ti to človek čo má doma aspoň 2 deťúrence. Ale poviem Ti, nič nebanujem a keď vidím ten môj pokladík ako sa na mňa usmieva....dokázala by som na neho hľadieť celý deň 🙂

michellita
autor
8. aug 2011

@dusko14 este ked spominas ten hss,mne pri clostyrbegyte doktor vravel,ze mam aj tri folikuly,ze si je to na nas ci sa rozhodneme do toho ist,riziko trojiciek takze bude to asi to?🙂)) no nic musim sa skludnit :D idem do prace stari studaci cakaju 🙂 dakujem ti 🙂

jozefinka9
8. aug 2011

@michellita pichať začnem 2.deň menzesu, protokol mám ten krátky. Gonal budem pichať 5 dní, potom mám prísť na sono a ďalej mi povedia. No ja mám Dôveru, to mi povedali, že býva až o 4 týždne a bolo skôr, vo Všeobecnej to je vraj max. 3 týždne, ale myslím, že to fakt záleží aj od toho, koľko tých žiadostí zrovna majú.

jozefinka9
8. aug 2011

@michellita to je smutné, že sa ľudia na ivf takto pozerajú, my sme z toho najprv boli v šoku, o to viac, že už jedného drobčeka máme a bol bez problémov, ale po prečítaní rôznych prípadov tu na MK som sa rozhodla, že si to necháme pre seba. Tiež neviem ako by na to reagovalo okolie. I keď každý furt dobiedza, nech si už spravíme druhé, neviem čo by povedali, keby vyjdem s tým, že bude pomocou ivf.