icon

IVF leto 2011. Pridaj sa k nám.

michellita
5. júl 2011

Ahojte,
chystam sa v lete po 1x krat na IVF,budem rada,ak sa najde niekto s podobnym zamerom a podeli sa o skusenosti,pocity a ine. 🙂 🙂
Prve vysetrenia po 13.july, takze tak skoro asi k tomu nebudem mat co povedat ja 🙂 Som rada ze sa umele oplodnenie berie ako normalna vec, vela ludi to nedokaze pochopit 😖 Preto nemam nikoho v okoli kto do toho ide so mnou,napriek tomu ze sa dlhe roky snazia tiez 😖 😖 Aspon ze my tomu verime 🙂 🙂

ursula5
9. sep 2011

@jerry23 to som myslela ironicky mala som to dať do úvodzoviek 😀 nerobili nič zásadné ale vadilo mi to vkladanie a vytekanie 😀

jerry23
9. sep 2011

@ursula5 ale podla mna lepsie ako ihly..xixi...ale mas pravdu...najlepsie potom aspon polhodinku si polezat, aby to islo dnu a nie von...xixi...

zuzancek22
9. sep 2011

@jerry23 no povedali že na jednej strane mam 4 a na druhej 3 podla mna to stačí na 1 kontrolu, ale nevadí, ja viac ani nepotrebujem, ved načo. mne stačia 2 ktoré tam budú potom 9 mesiacov.
@ursula5 chodim do ginfivu. a kolko si mala vajok pri odbere?

ursula5
9. sep 2011

@jerry23 neviem ja tie injekcie nejako necítim a nič mi to nerobí, ale kríže cítim poobede, idem si ich vybrať nech sú není také studené 🙂 😉

jerry23
9. sep 2011

@zuzancek22 presne tak...radsej malo ale kvalitne...mne povedali, lebo som potom mala az velmi vela, ze tolko nepotrebuju...ze radsej kvalita ako kvantita....takze chces vlozit dve?

ursula5
9. sep 2011

@zuzancek22 moja ja som na odbere ešte nebola 😀 v nedeľu idem na kontrolu prvú si dva dni predo mnou, si ma predbehla ty potvorka 😉 jasné stačia aj 2 ak tam vydržia 2 mesiace 😎

jerry23
9. sep 2011

@ursula5 xixi...uvidis pred koncom...ja som ich citila pred koncom a ked som este dalsii tyzden aj nieco pretahovala, tak tie uz boli neprijemne

zuzancek22
9. sep 2011

@jerry23 ano, mne by vôbec dvojičky nevadili, strašne túžim po bábätku, tak toto by bol taký bonus, a ja som tiež z dvojičok, tak viem aké to je pekné.

zuzancek22
9. sep 2011

@ursula5 joj prepáč, mam z toho riadny guláš, a navyše dnes ma riadne boli hlava, ani tabletka nepomáha.

jerry23
9. sep 2011

@zuzancek22 pytam sa, lebo aj my chceme dvojicky....jedno ranou odrobene...xixi...my mame v rodine viacero dvojiciek....xixi...

ursula5
9. sep 2011

@zuzancek22 nevadí moja ja tu mám tiež zmätok pamätám si teba a @jerry23 😎

ursula5
9. sep 2011

@jerry23
@zuzancek22 ja už nechcem dvojičky 😉 ja už ich mám a stačilo aj teraz mi stačí akurát riešim, že rozbili sklo na dverách v detskej 😠

ursula5
9. sep 2011

@jerry23
@zuzancek22 dnes tu máme súkromnú debatu v trojke 😀 baby idem off, pichať a musím pustiť syna na PC ma účet na hodinu ja sa potom ešte ozvem na chvíľu kým nepôjdem na letisko pre manžela, jój dnes sa dobre vyspinkám 😀 😀 😀

jerry23
9. sep 2011

@ursula5 hlavne, ze si mna pamatas..xixi..ale ja mam tiez zmatok...pamatam asi 4 kocky ....a xixi...aj ja nerada spim sama...resp..nedokazem zaspat....xixi..musim manzela citit...xixi

bibi11
9. sep 2011

@zuzancek22 Mne na prvej kontrole doktor ani nepovedal koľko ich mám...Na druhej sono kontrole mi len povedal že je ich dosť. A nakoniec až na tretej kontrole mi ich doktorka rátala...

lucy125
9. sep 2011

@zuzancek22 tak to si bola u Dr. Harbuláka, videla som ho tam na 1. ambulancii on je super, ja som bola u neho 2x na kontrole, to si dobre chytila ja som bola u svojej Behúńovej.Dr. Harbulák mi vtedy narátal 13 vajíčok 🙂 Neboj vajka ešte dorastú a bude to fajn, stačí aj málo len aby boli kvalitné a rýchlo sa ujali, vidíš ja som mala koľko a nechcú sa vôbec uhniezdiť, tak vlastne je to na nič, nikto nevie prečo sa mi to deje už mám za sebou strašne moc testov ešte v októbri čakám na výsledky genetiky. 😒

lucy125
9. sep 2011

jaj baby môžem sa pridať k téme dvojičky? Aj ja chcem a strašne dvojičky 😀 bolo by to krásne a vôbec sa nebojím o starosti s nimi, tak po nich túžim ,že som ochotná urobiť všetko na svete ale pri skromnosti, stačilo by mi aj jedno, len aby bolo, ale túžba sú dvojičky a aspoń jedno dievčatko 😀

zuzancek22
9. sep 2011

@lucy125 presne ako píšeš, ja viem, že to bude veľa starostí, ale veď to zvládli iný tak prečo nie ja.

zuzancek22
9. sep 2011

@lucy125
@bibi11
@jerry23
@ursula5 no idem si už lahnúť, lebo som dnes vážne nejaká nesvoja, už mám injekciu za sebou so zvýšenou dávkou. ale tie injekcie do brucha bolia viac a viac, neviem kam už mám pichať. pa dobrú noc vám prajem

lucy125
9. sep 2011

@zuzancek22 moja reč, ja už som bola v štádiu, že aj trojičky by boli super, ale ani to nevyšlo, ja by som to zvládla, veď budeme na to dvaja, mamina švagriná mala umelým dve naraz chlapca a dievča a tvrdí, že keď pred tým nemá človek skúsenosť tak mu tie dve pripadajú úplne v poho ako jedno 🙂

ursula5
9. sep 2011

@zuzancek22 tak dobrú noc, mňa tiež dnes nejako bolela injekcia decapeptyl akosi som ju nemohla dostať pod kožu, tak držím palce nech to dobre znášaš 🙂

jerry23
9. sep 2011

@zuzancek22 tak to ti poviem...ja som to tiez tak tazko brala na konci...ale neboj..zvladnes to..ved vieme, preco to robime...

jerry23
10. sep 2011

tak kocky, ze 3 uz ani nevytvoria blastocysty...ale tie ostatne a uz neviem ci 3 alebo 4 vytvaraju...takze vyzera to az na zajtrajsi vklad...ako povedali mi dnes rano..

linka
10. sep 2011

ahojte,chcem sa opytat,vcera nam dr.v CARe odporucil IVF+ICSI,ako to bude prebiehat vsetko a co je hlavne to icsi,hladala som aj na nete,ale nejak som sa nedopracovala k tomu,dakujem... 😉

jerry23
10. sep 2011

@linka pozri tu http://www.sanatoriumhelios.sk/sk/sterilita/pri... my mame to iste....uz cakame na vklad embryika...verim, ze aj dvoch...

linka
10. sep 2011

@jerry23 dakujem,precitala som si to,ale nejak som nepochopila co je to icsi,asi mi uz nedochadza 😅

zuzka_zilina
10. sep 2011

@lucy125 Ahoj Lucy,juuj to som rada,takže zatial všetko ok s tebou,super 😀 tak budem na teba v stredu moc moc mysliet,nech sa maličke drzi ako kliešť 😉 mne dali utrogestan az na druhy den po vklade embryjka,sranda ze tebe uz skor,ale to asi aby neprišla menštruacia.. mne tiez teda chodil menzes ako sa mu zachcelo,aj 22-den,24,no hroza,kvoli tomu som uzivala aj duphaston,aj utrogestan,aby som mala dlhsi cyklus,aby sa embryjko mohlo uchytit.no to bolo davnejsie,potom zistili ze manzel ma zly spermiogram,tak sme začali chodit do centra.. A ako sa inak maš? uz si zdravučka? antibiotika ešte berieš? pytala si sa gynekologa či to nebude vadit?

zuzka_zilina
10. sep 2011

@zuzancek22 Zuzka,ono je lepsie mat viac kvoli tomu,kolko sa ich podari oplodnit,a aj teda kvoli kvalite,Ja som mala 19,no ICSI napichali iba 13,ostatne boli trojkove,z 13 sa 8 uchytilo (niektore ze boli defektne a nezrele) a z tych mi 1 vlozili (to je zatial -dufam zdrave embryjko v brusku 🙂 a 3 sme zamrazili. Tak asi preto je lepsie mat viac.Ale ak budes mat všetky jednotkove,aj ak sa pekne oplodnia,tak uplne super 🙂 Držim palčeky,všetkým dievčatám

zuzka_zilina
10. sep 2011

@linka Oni to robia väčšinou pri extremne zlom spermiograme,hlavne zlej morfologii. Zdravý muž má maž morfológiu nad 30%,moj mal 0-1 %,ako kedy,dosť zúfale. Gynekológ nám to vysvetloval tak,ze ked má spermia zlú hlavičku,nedokáže sa dostať do vajíčka,Preto to musia napichovať ISCI

zuzka_zilina
10. sep 2011

@linka ISCI-no ze do vajicka pichnu spermiu,ulahčia jej cestu,hadam uz rozumieš 😉 je to aj drahsie, ako klasicke IVF,ale v našom pripade asi jedine mozne riešenie