icon

IVF leto 2011. Pridaj sa k nám.

michellita
5. júl 2011

Ahojte,
chystam sa v lete po 1x krat na IVF,budem rada,ak sa najde niekto s podobnym zamerom a podeli sa o skusenosti,pocity a ine. 🙂 🙂
Prve vysetrenia po 13.july, takze tak skoro asi k tomu nebudem mat co povedat ja 🙂 Som rada ze sa umele oplodnenie berie ako normalna vec, vela ludi to nedokaze pochopit 😖 Preto nemam nikoho v okoli kto do toho ide so mnou,napriek tomu ze sa dlhe roky snazia tiez 😖 😖 Aspon ze my tomu verime 🙂 🙂

linka
10. sep 2011

@zuzka_zilina jasne rozumiem 🙂 moj muz ma morfologiu 16%,tiez malo...

zuzka_zilina
10. sep 2011

@linka No,oproti tomu uuuplne super.A vám odporučili ISCI,či nie? aj na IUI ste uz boli?

jerry23
10. sep 2011

nam ani morfologiu nerobili...iba podla zleho spermiogramu povedali,ze aj ICSI treba...manzel ma malo spermii a su velmi pomale...takto mame istotu, ze dojdu, kde chceme..xixixi

linka
10. sep 2011

@zuzka_zilina na IVI sme neboli,my sme este len teraz zacali s CArom,ICSI nam doporucili.. 😉

zuzka_zilina
10. sep 2011

@jerry23 Nám tu morfolóiu urobili vrámci vyštrenie spermiogramu-pohobylivosť a morfológia.Pohyblivosť sa mu po vitaminoterapii dost zlepšila,no morfologiu to nepohlo ☹

zuzka_zilina
10. sep 2011

@linka Hm,nám povedali,ze pred IVF sa musí urobit aj inseminácia,neviem či potom IVF neprepláca poistovna,či ako,asi treba vyskúšať aj tie lahsie moznosti-aj ked im od zaciatku muselo byt jasné ze z toho nič pri IUI nebude.. dokonca poistovna insemin.ani neprepláca,a to sme museli 2 absolvovat x 100 Eur do koša,no comment

lucy125
10. sep 2011

@zuzka_zilina Ahojček aj ja som rada,že je zatiaľ všetko ok.ATB už neberiem včera som skončila, gynekol. povedala, že by som radšej na KET mala byť zdravá, no to viem aj ja 😝 ale keď stimulujem pomaly mesiac dopredu tak sa nedá určiť, či niečo nechytím alebo nie a to mi ešte aj ten Prednison oslabuje imunitu, veď vlastne na to mi ho dali, aj keď paradox je, že musím mať slabšiu imunitu, ale nesmiem ochorieť, to by som musela byť min. mesiac na izolačke. ďakujem, že na mńa myslíš, hádam aj ja dopadnem tak dobre ako ty 🙂 .S chorobou je to už lepšie ale manžel je dosť chorý, tak snáď to znova od neho nechytím ☹ to by bola riadna smola.

lucy125
10. sep 2011

@linka Ahoj ICSI robili aj nám na 10 vajíčok, manžel má veľmi zlý spermiogram 😒 ,Čím viacej máš vajíčok tým je ICSI drahšie my sme platili za 10 vajičok skoro 300€ je to vlastne to, že spermie napichnú špeciálnou ihlou vpichnú do vajíčka aby sa lahšie oplodnilo, spermií tak ulahčia cestu na oplodnenie, lebo by sa vôbec vajíčko nemuselo oplodniť, keby spermie tam priložili. 😉 Takže asi tak je to. 🙂

zuzka_zilina
10. sep 2011

@lucy125 Ahojček.no to je ale smola,ze vás takto v lete chytajú také choroby ☹ aj ked to je také čudné leto,raz horúco,potom chladno,to je lahko ochoriet,a este ked ti dávajú lieky na znízenie imunity,a vlastne ked otehotnies budes potrebovat dobrú imunitu,aby si zas neochorela uf 😝 ale ty to zvládnes.si si ale naozaj musela vytrpiet. To aj ja si poviem,ze ani nejde o nejake fyzicke utrapy,aj ked tie su tam teda tiez,ale o to psychicke napätie 😒 neboj,za pár týzdnov budeš "tehula"a budeme si písat ako nám rastú naše poklady v bruškách 😅

lucy125
10. sep 2011

@zuzka_zilina juj to by bolo super, keby to vyšlo, normálne ti závidím ale len v dobrom 🙂 už aj ja by som to chcela zažiť. Som zvedavá 🙂 či bude tentokrát opäť sklamanie aleb super šok, hádam Prednsion zaberie, alebo 🙂 už potom neviem čo mi Dr. naordinuje 😒 Ano ona už pomaly nevie čo somnou, tak len skúšajú a stále skúšajú 😢

zuzka_zilina
10. sep 2011

@lucy125 To je asi naozaj o psychike,skus sa na to tak moc nesústredit,ak sa to ovšem dá.. 😒 počuj,ja som inak NAOZAJ neverila,ze otehotniem po prvom IVF,ozaj,ja som aj bola trosku v šoku,ked mi vyšiel tehot.test,som počítala ze na prvý raz je tam tá pravdepodobnosť 20-45 %,pri IUI bola 13 %,takze skoro podobne 😝 ja som si čitala vela kniziek,a stretavala sa s kamoskami,samozrejme ze o tom nik nevedel,iba mama 🙂 takze som sa o tom vobec nerozprava.a ked som si uz injekcie nepichala,tak uz to bolo akoby všetko za mnou,uz som si len povedala ze nejako to dopadne,a dopadlo 🙂 tak skus aj ty.A u vás je to este lepsie ako u nás,kedze ste obidvaja zdraví,bude to ozaj len o tej psychike,nebojkaj,bude dobre,urcite ,myslím na teba

lucy125
10. sep 2011

@zuzka_zilina no nie sme zdraví, teda aspoń ja vraj hej, ale manžel má veľmí zlý spermiogram aj ICSI nám robili ☹ No skúsim to, veď čo mi iné zostáva nie?Hlavou múr neprebijem a keď to bude mať výjsť tak to vyjde ak nie tak nie ☹ proste smola.Však uvidíme čo do tretice.Inak radšej keby mi boli niečo našli, lebo by som sa aspoń liečila a verila, že všetko je už ok, ale takto keď na domnou každý krčí ramenami, ale nejako bolo nejako len bude, život ide ďalej, sú aj horšie problémy ako mám ja. 😒

zuzka_zilina
10. sep 2011

@lucy125 No ale ked Vám urobili ISCI,tak tie embryjká sa vyvíjali normálne však? a potom sa čo vlastne stalo,oni sa nezahniezdili? ale píšes že sliznicu máš dobrú,tak snád to tretice 😉

lucy125
10. sep 2011

@zuzka_zilina no nechcú sa vôbez zaniezdiť, asi to bude tým, že maternica ich vyhadzuje aspoń Dr. si to myslí, ale len myslí nevie to na 100% 😖 preto mi dala ten prednison, že vlastne čo to urobí. Embryjka sa vyvíjali normálne prvé boli 6 bunkové ostatné sú 4 bunkové 😉 tak uvidíme čo to urobí teraz 😉 už mám len 1 pokus teda ak nerátam tento, potom musíme rozmylieť čo ďalej či ďalšie IVF a či v Gyn Fiv alebo nejakom druhom centre. 😲

linka
10. sep 2011

@zuzka_zilina o tych poistovniach mi ani nevrav,mne ked v Care robili horm.profil,respektive chceli robit,tak som si mala zaplatit 30 eur za odber,lebo ze vraj od 1.jula toho roku poistovna toto nepreplaca,fakt super,ale este ze bol taky dobry dr.ze sam navrhol,ze odber mi moze urobit aj moj gynekolog...
@lucy125 kolko vas to vsetko stalo? poistovna co konkretne preplaca? a ty si teraz v akom stadiu?

lucy125
10. sep 2011

@linka no chodíme do gyn fiv už vyše roka a zatiaľ sme minuli skoro 3000€ a stále sme ešte neskončili. No mám za sebou 2x IUI, 1xIVF,1xKET a na druhý KET idem teraz v stredu 😉 .Hádam do tretice sa to už podarí, vlastne ja mám taký problém, že vraj som na 100% zdravá, ale nechcú sa mi zahniezdiť embryjká, tak mi teraz Dr. nasadila prednison, vlastne na to, lebo má podozrenie ,že maternica embryjká vyhadzuje kvôli silnej imunite ☹ , tak nevieme, či to tak naozaj je. ☹ My sa už snažíme vyše 4 roky a vyše 1 roka chodíme do centra asistovanej reprodukcie.Poisťovńu máme Dôveru ale hradila nám len lieky na 70% inak sme doplácali vyše 420€ 😒 a OPU, to je odber vajíčok. Robili nám ICSI za to sme zaplatili plus zmrazenie asi 150€ a teraz už druhý krát ideme platiť 120€ za rozmrazenie e ešte nie sme ani z BA tak cesta nás busom stojí 30€ 😒

zuzka_zilina
10. sep 2011

@lucy125 No teda,to maš trošku náročnejsie ☹ a ako to je vlastne je,poistovna hradí 3x IVF? ale moc tomu nerozumiem,či kompletne IVF-teda vrátane stimulácie,či sa tam počíta aj napr. 2x KET,a potom uz nic nehradia? Mojej kamarátky sestra sa snazila s priatelo dlho o bábatko,este mali aj nevýhodu ze boli starší,a minuli na to vela vela penazí,ale nakoniec sa zadarilo,asi v 39 rokoch obidvoch,neviem ako dlho presne chodili do centra,mozno 4-5 rokov,a uz majú 2 rocné dievčatko,happy end 🙂

lucy125
10. sep 2011

@zuzka_zilina No poisťovńa hradí 3 X IVF ale len do 35 rokov života ženy 😒 potom si to musí žena platiť sama, aj keď ešte nemá vyčerpané 3 cykly.Do 1 IVF sa ráta aj KET, to znamená, že vlastne šťastie máš, ak si dáš zmraziť čo najviac embrií lebo, vlastne druhý cyklus IVf začína vtedy keď ideš opäť stimulovať s injekciami a čaká ťa druhé OPU atď. KET sa ráta stále len do toho IVF ktoré práve absolvuješ.Takže vlastne ja idem na druhý KET ale stále som ešte v prvom cykle *IVF.Druhé mi začne až ku kocu roku, keď pôjdem na posledný KET a potom už nemám v zálohe žiadne embryjká 😒 preto budem musieť uvažovať, čo potom či pokračovať v IVF v GynFiv alebo skúsiť v druhom centre alebo či vôbec pokračovať. 😒 No teda pekný happy end ale veď si to po toľkých rokoch zaslúžili, vlastne si to dieťa pekne draho kúpili ako aj každý pár pri umelom oplodnení 😖

zuzka_zilina
10. sep 2011

@lucy125 aha,tak uz mi to je jasné.no je to aj logické,ze do IVF by malo íst aj KET,tak som si to aj myslela,ale nemala som v tom az tak úplne jasno.A prečo chces zmenit centrum? toto máte k bydlisku najblizsie? a ked ho zmenis,co myslis ze sa zmeni,zeby nejako inak postupovali alebo ako? my sme zo Ziliny,dochadzame do Heliosu do Martina,ale tam su naozaj uzasni lekari,fantasticki pristup,taki ludski,ja by som nemenila.My chodíme autom,1 cesta nás vyjde okolo 13 Eur,tiez celkom dost,kedze pri stimulacii sme chodili 3x tyzdenne,a aj na ine vysetrenoia tiez celkom casto. Ale je to pravda s tými peniazkami,to su ozaj drahé deticky,to si nemoze dovoli kazdý.No tento pár,že to dietatko vyšlo pár "stotisíc" uff ☹ sila . to ja neviem či by som na to mala aj takú silnú volu,je to teda moc náročné,mozno by sme si dietatko adoptovali,keby to uz bolo také zložité.Myslím že tento pár mal aj darcovské vajíčka, neviem či neskor nie aj darcovské spermie,ak sa im nedarilo,teda vlastne cele embryjko akoby trochu cudzie..

zuzancek22
10. sep 2011

@jerry23 kedy budeš mať ten vklad?

lucy125
10. sep 2011

@zuzka_zilina Ešte neviem čo urobíme my sme z TO a do BA chodíme busom to je okolo 12O km a pri stimulácii sme chodili každý druhý deń na krv aj sono aj soboty aj nedele 😒 bolo to strašné skoro každý druhý deń vstávať o 4.30h niekdy aj skôr o 3.30 h ráno aby sme stihli byť v BA na 7h alebo 7.30h. Neviem ale zdá sa mi,že Gyn Fiv patrí medzi najdrahšie centrá, za všetko platíme ešte aj za to, že nás vzali tak 100€ pýtali 😖 Proste sila, počula som aj negat. aj pozit, názory tak sa neviem rozhodnúť ako a čo urobiť, je to dosť ťažké rozhodnutie.No darované embryjko stojí okolo 2500€ aj viacej až do 4000€ čo som pozerala na internete, v priemere na SR okolo tých 25OO až 300€ a to nie je žiadna záruky či to vôbec vyjde. V ČR je to lacnejšie tam len nejakých 30000KČ to stojí.Ešte ma čakajú výsledky z gentiky v októbri tak som zvedavá čo nám povedia 😖

zuzka_zilina
10. sep 2011

@lucy125 Uf no to vstávanie by ma asi zabilo ☹ akurát si pozerám bločiky,kolko sme my doplácali. Takze za lieky 360 €, predlzena kultivacia embrii 165 Eur, ISCI 13 oocytov 662 Eur, zamrazenie embrii 3 ks 133 Eur, a na rok zamrazenie 108. A 2x IUI po 100 €, a k tomu cesta. Myslím ze darované embryo tu stojí tiez 2500 €. Ale od septembra aj toto nase sanatorium zdrazelo,niektore ukony aj 60-100 Eur,celkom pekne 😠 ale uvodne pohovory-za to sme neplatili.a Este za KET a rozmrazenie by sa malo platit okolo 220 Eur bez liekov. No asi aj tak máme lacnejsie ako BA,no vela tu na výber nie je,ale ja som max spokojná,s lekármi,s peniazmi ani nie,ale čo už 😕

lucy125
10. sep 2011

@zuzka_zilina No tak to máš skoro ako ja, tie doplatky 😒 strašné, že to poisťovne celé nepreplácajú, normálne zarábajú na nešťastí druhých. keby boli nejaké min. doplatky, ale za tie úkony min. od 100-1000€ to je strašné, veď všade ludia toľko nezarábajú ako napr. v BA 😖 Pre niekoho je moc aj 100€ nieto ešte mesačne také sumy, je to otras, ale čo už narobíme keď nič iné nám nezostáva. 😖 Keby sa to aspoń podarilo, to by bola ešte aká taká útecha. 😢 Ale som rada, že aspoń nepatrím medzi tie ktoré si musia zobrať na to úver,

jerry23
10. sep 2011

@zuzancek22 ja ti vobec neviem...snad zajtra...povedali ,ze pravdepodobne by som mala ist zajtra...tak uvidime rano tam budem volat....

jerry23
10. sep 2011

@lucy125 xixi...male doplatky....my doplacame 2000 Euri a ostatne plati poistovna....

lucy125
10. sep 2011

@jerry23 To doplácate na 1 IVF cyklus? Alebo ako? A kde vlastne chodíte? už mám z toho nejaký zmätok, že kde a kto chodí 😀

jerry23
10. sep 2011

@lucy125 ano ano...presne tak..ja som pretahovala 10 dni stimulaciu a na kazdy druhy den mi davali injekcie za 120 EUR...do Heliosu chodime do MT...a za ICSI si tiez zobrali dost, lebo maju za 370 za 8 vajicok a kazde dalsie 33 EUR...v ten den nam povedali, ze ich je 8 a na druhy den zrazu volali, ze sa pomylili, ze ich je 9...tak coby sme znova navyse neplatili....

lucy125
10. sep 2011

@jerry23 No super, my sme za ICSI platili na 10 vajíčok tiež vyše 300 € plus zmrazovanie dokopy asi 480€, tuším hneď ako som prišla po OPU na prvé vloženie ☹ ,Je to nechutné ako pomaly okrádajú ludí, keby aspoń vedeli zaručiť úspech ale to by sme už chceli asi moc ☹

petulak1988
10. sep 2011

Ahoj holky chtela jsem se zeptat kolik zaplatim za prvni ivf???je mi 23 a v ceskych korunach jestli vite???Ja jdu ted na druhe iui ale nevim nevim partner ma vyborny spermiogram a o u me chybela ovulka kterou ale zdarne vyvolavaji clostylbegytem a pregnylem...dekuji za odpoved informuji se z duvodu kdyz bych na ivf musela...

lucy125
10. sep 2011

@petulak1988 Ahoj, tak čo som počula tak v Brne stojí IVF okolo 20 000Kć aspoń čo tam moja známe chodí. U vás je to lacnejšie ako na SR ja som za vyše roka dala okolo 3000€ čo je 90 000 Kć, takže to sa nedá zrovnávať a čo som ešte počula u vás je automatické zmrazenie embryí na 4 roky zdarma čo u nás sa platí aj kultivácia je vraj v Brne zdarma a u nás sa tkatiež paltí, lebo naše poisťovne preplácajú iba na 60-70% lieky a odber vajíčok iné nič, všetko ostatné a je to ho dosť veľa si ženy musia hradiť. 😢 😢