icon

IVF leto 2011. Pridaj sa k nám.

michellita
5. júl 2011

Ahojte,
chystam sa v lete po 1x krat na IVF,budem rada,ak sa najde niekto s podobnym zamerom a podeli sa o skusenosti,pocity a ine. 🙂 🙂
Prve vysetrenia po 13.july, takze tak skoro asi k tomu nebudem mat co povedat ja 🙂 Som rada ze sa umele oplodnenie berie ako normalna vec, vela ludi to nedokaze pochopit 😖 Preto nemam nikoho v okoli kto do toho ide so mnou,napriek tomu ze sa dlhe roky snazia tiez 😖 😖 Aspon ze my tomu verime 🙂 🙂

lucy125
10. sep 2011

@jerry23 prepáč, že sa pýtam čo je to HPV? 😲

zuzka_zilina
10. sep 2011

@jerry23 Hm? moc tomu nerozumiem.. niečo vážne? ☹

zuzancek22
10. sep 2011

@jerry23 to čo si písala o tom HPV, tak to som mala aj ja , nebola si na konizácii? mne to odporučili pred tehotenstvom, ale potom som musela 1/2 roka mať pauzu v snažení.

zuzancek22
10. sep 2011

@lucy125 to HPV je Ľudský papilómavírus kukni o tom tuto, http://www.rakovinakrckamaternice.sk/medic_coje...

zuzka_zilina
10. sep 2011

@lucy125 Ja som mala po vklade moooc opuchnute brucno,aj trošku bolesti,tak som šla uz treti den po vklade na kontrolu, pre istotu,lebo v pokynoch z nemocnice nam pisali,ze pri zväčšeni bruška a bolestiach atd telef.konzultacia,a lekar mi povedal,ze sa mozem zastavit,ze to pozrie,no a vtedy mi povedal ze nech vela pijem,ale asi tak normalne vela 🙂 ale tuto fotku nam vytlačili iba ked vlozili embryjko,to by mohli aj tebe.bolo to celkom vtipne,lekar mi ju dal do ruky a povedal: "mamička uživajte si tehotenstvo" a ešte ma nechali asi 20 minut lezat,ale hrozne ma to pobavilo,že mamička a tehotenstvo 😀 😀 a to som vtedy ešte teda nebola tehotna 😝

lucy125
10. sep 2011

@zuzancek22 bože znie to hrozne, bojím sa tú stránku aj otvoriť ☹

lucy125
10. sep 2011

@zuzka_zilina to vážne? No v Gyn Fiv asi nehrozí, už som mala 2 vklady a nikto o tom nehovoril. Mne ich len po vklade ukážu na sone a to je všetko. Tiež musím ležať potom asi 30 min a potom idem domov. Joj, už v stredu ma to opäť čaká.Aj tebe dali, pred vkladom čípok do konečníka a tabletku na ukludnenie? 😉

zuzka_zilina
10. sep 2011

@lucy125 Mne dali tabletku na ukludnenie pred odberom vajičok.ani neviem načo mi ju davali,ja som vobec nebola nejako nervozna 😝 som si čitala časopis kym ma nezobrali na salu.len mi nejako blbo napichali ruku,zle držala ihla na anesteziu,tak mali nejake problemy,ale inak fajn a čipok do konečnika -nie,to mi vobec nedavali.. to načo davaju?teba davali pri KET?

lucy125
10. sep 2011

@zuzancek22 a to ako zistili? Cytológiou?Aj sa to nejako lieči?

jerry23
10. sep 2011

@zuzanka7834 tak to si ma potesila.... 🙂

lucy125
10. sep 2011

@zuzka_zilina no mne to dali pred KET už 1, krát, tuším na uvoľnenie nejakej panvy či čo. 😒 No mne pred OPU nedali žiadny ukludńovák, ja som sa strašne bála narkózy, Dr. si mysleli, že ani nezaspím, stále som mala oči otvorené, lebo nikdy som nebola pod narkózou. Ten Diazepan na ukludnenie dostávam, vždy pred vkladom embryjok, síce neviem na čo, ale musím ju užiť 2 hod pred vkladom a čípok vločiť 1h pred vkladom 😒

zuzancek22
10. sep 2011

@lucy125 no ano cytologiou, neliečili mi to len mi to sledovali, lebo niekedy sa s tým telo vysporiada, ale mne sa nechcelo, tak cca po roku sledovania a nezlepšovania som v januári podstúpila konizáciu krčka maternice, lebo nebolo to dobré, a práve naopak sa to zhoršovalo.

jerry23
10. sep 2011

@zuzancek22 bola som na konizacii...vsetko v CAR vedia...ale aj po konizacii mam take iste vysledky...dobre,ze?...ale inak na konizacii som bola v januari tohto roku..

lucy125
10. sep 2011

@zuzancek22 ak sa smiem spýtať čo je to tá konizácia, ešte som sa s tým nestretla.Ja som bola u svojej gynekol. teraz na cyto, tak po 20.9. budem mať výsledky. Mne teraz zistili gama streptokoka v pošve musím brať probiotiká aby to zničili a asi pred mesiacom som mala aj klebsiellu a vkladala som si ATB. 😒

zuzancek22
10. sep 2011

@jerry23 tak to sa divím, mne najskor pred operáciou kusok tkaniva vyštikli a to dali na rozbor, a prišlo to s výsledkom stredná až stredne ťažká displázia, tak mi dr. povedal čo najskor na konizáciu, poležala som si 5 dní v nemocnici a pol roka sme sa nemohli snažiť, kôli tomu že keby som náhodou otehotnela tak by to krčok nemusel udržať, a po operácii mam aj po kontrole po polroku pokoj, dufam že sa to už nevráti.

zuzancek22
10. sep 2011

@lucy125 konzácia to je že ti kusok z toho krčka odrežú

zuzancek22
10. sep 2011

prišiel drahý ideme pichať, pa zatial.

zuzka_zilina
10. sep 2011

@lucy125 Ja som uz bola pod narkozou 2x,takze som sa vobec nebala . 1x ked mi operovali apendix,a 2x pri kyretaži fuj 😢 😢 ale narkozu som znašala v pohode.len teraz ked mi ju pichli,si mysleli že uz spim,ale ja som na nich stale kukala,som mala radsej otvorene oči,aby videli,že ich sledujem a teda že nespim 😝 aby mi nezačali robit niečo kde by som umrela od bolesti buee 😠 no teda,mne diazepam dali pred tou operaciou apendixu,pri ET vobec nič.. len ma nechali dlho čakať pred dverami,v košielke taka polonaha,tak som sa nudila,ale ziadne nejake opatrenia,len že plny močovy mechur-aby dobre zaviedli embryo..

zuzanka7834
10. sep 2011

@zuzka_zilina mna presne tak vyprevadzali zo saly, s fotkou v ruke a s rovnakymi slovami 😉 Ja som tu fotku potom ukazala mm, ze pozri, tu mas svoju dcerku 🙂 Chodis do Heliosu?

jerry23
10. sep 2011

@zuzanka7834 Zuzi...ty si po vklade isla domov, alebo si ostala v okoli MT?...ci si z okolia?

jerry23
10. sep 2011

@zuzancek22 jasne, ze sa ti to uz nevrati...ale aj ja sa z toho dostanem...mne povedali, aby som co najskor ostala tehotna...

zuzka_zilina
10. sep 2011

@zuzanka7834 Ja chcem chlapceka,moj muž dievčatko,ale to je uuuuplne jedno 😝 ano chodim do heliosu

zuzanka7834
10. sep 2011

@jerry23 my sme sli do kremnice do divadla 😉 Az potom domov, ale kremnicu mame cestou.

zuzanka7834
10. sep 2011

@zuzka_zilina mne je uplne jedno, len nech je a nech je zdrave 😵 . Nic viac.

lucy125
10. sep 2011

@zuzka_zilina presne toto som urobila, že som držala oči otvorené, kým som nezaspala.strašne som sa tiež bála, že zavriem oči a oni budú myslieť že spím a ja spať nebudem Dr. že budeme musieť ešte pridať narkózu lebo stále nespí, ale anesteziologička, že nebudeme a už si napamätám 🙂 .Ja som im potom tvrdila, že som nespala 😀 ale spala.Ale bála som sa veľmi 😒 bola to moja prvá narkóza.Jaj vám je hej keď vám dávajú foto embryjok, u nás nehrozí 😖

jerry23
10. sep 2011

@zuzanka7834 takze super...aj si mala bolesti, alebo tak?...nekazali ti lezat a podobne?

lucy125
10. sep 2011

baby moje naviete náhodou, aké lieky môžem papať po vklade embryjok? ja mám taký problém, že mávam často migrény hlavy a neviem čo môžem a čo nie. Dr. povedali, že len to, čo môžu tehotné, ale moc toho teda není a ja keď si nedám tabletku, tak potom sa idem od bolesti aj zblázniť, neviete mi niečo poradiť? 😉 😉 Lebo už ma to od stredy opäť čaká.

zuzanka7834
10. sep 2011

@jerry23 ved kazali, ale bola som opatrna, cely cas zabalena v deke aj ked sa ludia za mnou obzerali 😉 Chodila som minimalne, takze si myslim, ze to nemalo vplyv.
A aspon som nemyslela cely cas na to, co sa dialo rano... Stretli sme sa s kamaratom, s ktorym sme sa uz velmi davno nevideli takze som presla na uplne ine myslienky 😉 Bolesti som nastastie nemala. Este mi doky vravel, ze mozem spinit, ze to mam cakat aj v ten den aj nasledujuci, ale ja som vtedy vobec nespinila.

jerry23
10. sep 2011

@lucy125 mozno skor sa opytat v lekarni...isto aj tam poradia...

jerry23
10. sep 2011

@zuzanka7834 tak to je super...veru aj ja budem musiet na nieco ine mysliet...ale asi pojdem zase odtial k rodinke a budeme sa o inych veciach bavit...xixixi