icon

IVF leto 2011. Pridaj sa k nám.

michellita
5. júl 2011

Ahojte,
chystam sa v lete po 1x krat na IVF,budem rada,ak sa najde niekto s podobnym zamerom a podeli sa o skusenosti,pocity a ine. 🙂 🙂
Prve vysetrenia po 13.july, takze tak skoro asi k tomu nebudem mat co povedat ja 🙂 Som rada ze sa umele oplodnenie berie ako normalna vec, vela ludi to nedokaze pochopit 😖 Preto nemam nikoho v okoli kto do toho ide so mnou,napriek tomu ze sa dlhe roky snazia tiez 😖 😖 Aspon ze my tomu verime 🙂 🙂

zuzanka7834
10. sep 2011

@zuzancek22 @jerry23 babulienky davajte si pozor na ten pitny rezim, nam to prizvukovali hadam ako jednu z najdolezitejsich veci (a moj mm teda na mna dohliadal, ja som si musela zapisovat kazdu kvapku co som vypila 😉 )
@ursula5 pit sa ma od kedy zacnes pichat FSH, teda v Tvojom pripade Gonal a potom az do vkladu. Po vklade uz mozes pit normalne, ale predtym je to dolezite hlavne aby si sa neprestimulovala...

jerry23
10. sep 2011

@lucy125 tak to ti poviem...clovek potom rozmysla,ci im ide o zvysenie uspesnosti, alebo co najviac pacientiek a veeeeeeeeeeela euracikov...

zuzanka7834
10. sep 2011

@lucy125 ale uspech Ti nik nezaruci ani ked Ti liecia chripku, medicina je proste o triafani, u niekoho nieco zaberie na 1x, u niekoho vobec a myslim si, ze v tomto pripade mozeme byt stastne, ze vobec existuju taketo centra, ktore nam davaju nadej a velakrat aj vonavy batoztek do ruky 😉

Ved vo vela pripadoch si neplodnost podla mna sposobujeme nepriamo, nechtiac a nevedomky sami, vlastnym zivotnym stylom, ktory je v tejto dobe u kazdeho plny stresu, nahanania sa za zlatou gulockou... Vsade same plasty, elektronika ktora vyzaruje kadeco cez nase tela, chvilami fakt verim, ze aj niektore potraviny su vyrobene z ropy..., tak sa tesme, ze si to mozeme zaplatit, ved pred niekolkymi rokmi by si to mozno niektori aj zaplatit chceli a nemohli, lebo centra neexistovali...

lucy125
10. sep 2011

@jerry23 no veď ale bojím sa ,že každému ide predovšetkým o tie euráčiky 😢 čo je dosť smutné, lebo, lekári sú tu na to, aby ľuďom pomáhali a nie sa tvárili, že čo zase chceš, čo otravuješ, veď ti nič nie je 😖 ale to je touto dobou každému ide len o seba ao peniaze. nikto sa o nikoho nestará 😠

lucy125
10. sep 2011

@zuzanka7834 ja viem, že nie, ale toľko peńazí by to stáť nemuselo, aby si si dieťa doslova kupovala a to celý život platíš odvody do zdravotníctva a k čomu to je? 😒 A tí čo na to nemajú, čo im zostáva? len márne túžiť, lebo keď sú dvaja nezamestnaní ani tú pôžičku im nikto nedá 😢

zuzka_zilina
10. sep 2011

A aka je to blbosť,že u nás zdravotky neplatia predlzenu kultivaciu 😒 a pritom je to velmi doležite,aby mohli vybral uplne najkvalitnejsie embryjka.. ani že tu inseminaciu nepreplacaju,a pritom ju pred IVF vyžaduju,uzasne.A človek si plati vysoke odvody,a je mu to prd platne 😝

zuzanka7834
10. sep 2011

@lucy125 Bohuzial je to tak... a ked ma niekto taku rakovinu, ktoru najlepsie liecia v BA a su dvaja nezamestnani, tak nemaju ani na autobusovy listok aby sa tam dostali... je to smutne, ale to je zivot... ☹ A bojim sa, aby to nebolo cim dalej tym horsie...

zuzka_zilina
10. sep 2011

@linka No teda,to je hrozne,mne este robili horm.profil preplateny poistovnou,myslim ze niekedy v januari.. Oni uz za chvilu nebudu preplacat nic.Ale mali by,ked sa nebudu rodit deticky,kto bude na nich makat? 😝

zuzanka7834
10. sep 2011

@zuzka_zilina Zuzulienka ako sa citis? Som sa Ta chcela spytat, ci bolo nieco vidiet na sone. A kedy Ta objednali na dalsiu kontrolu? 🙂

jerry23
10. sep 2011

tak tak...dobre @zuzanka7834 pises...je to tak...aj mne tak povedali, ale ze dobre aj po vklade...je to aj o ociste organizmu...

jerry23
10. sep 2011

@zuzka_zilina im je to jedno..narkomanom, alkoholikom vsetko preplacaju a na cudzom nestasti, ako sme my sa prizivuju

zuzka_zilina
10. sep 2011

@zuzanka7834 Zuzulienka 🙂 dik za opytanie,no citim sa celkom normalne,skoro ako netehotna,fakt 😝 už ma ani tak nepobolieva v podrušku,uz mi aj bruško pomaly odpucha.. teraz v utorok idem na dalsie sono.Pred tyzdnom tam este nebolo nič vidno,vraj to je maličke,teraz tam uz asi niečo bude.A ty ako Zuzanka,niečo nove? nejake super vysledky? 🙂

zuzanka7834
10. sep 2011

@zuzka_zilina no je to na hlavu postavene, rodit sa budu, ale cigani 😠 Ja som sa minule tak potesila, ked zacali preberat tie navrhy o ich bezplatnej sterilizacii a nejaki primitivcovia sa ozvali, ze s tym nesuhlasia, ze ako oni k tomu pridu, ze cigosi to budu mat zadara a oni nie ked chcu. Ale no nie su hlupaci? To si neuvedomuju, ze ak ich nezacnu sterilizovat, tak nas o chvilku zamoria a oni teda na nas robit nebudu ako robime my na nich... Ved oni zacnu rodit v 12, rodia kazdy rok az kym nemaju 15 deti a biele cakaju do 30, potom maju jedno dieta alebo aj o to jedno bojuju... ach, kam to speje? 😕

zuzka_zilina
10. sep 2011

@jerry23 Fuj,ani nevrav. A o liečbe rakoviny a inych hroz sa ani nezamyšlať radšej 😢 iný zdravotnícky biznis ☹

lucy125
10. sep 2011

@jerry23 presne tak, to keď vidím tak mi je zle, všade len o tom aby sa rodili deti a potom, že pomaly už každý tretí pár má problémy a je neplodný a oni nepreplácajú už skoro nič. Ja som teda na poisťovnu k IVF čakal asi mesiac, kým mi schválili lieky a revízny doktor zase OPU a je blbosť že to preplácajú iba ženám do 35 rokov to už staršie nemajú nárok na deti? 😢 Veľmi smutné... ☹

zuzanka7834
10. sep 2011

@jerry23 mne zas minule jedna baba povedala, ze ma kamosku embryologicku a ta jej vysvetlila, ze embryjko sa sklada prevazne z vody, tak aj preto je dolezite pit. Takze nieco na tom bude, aj po vklade 😉 Ale teraz uz urcite nepijem 4l, obavam sa, ze ani 3 😉 Kedy mas vklad mojenko, ci uz si po?

zuzka_zilina
10. sep 2011

@zuzanka7834 Presne,to o tych cigoch si napisala dokonale 😝 tie baby fakt rodia uz od dvanastich,v 30 su stare mamy,cely život nerobia,no nie je im hej? 😀 a deti maju zdrave,v zime mozu behat polonahe po snehu a ani nenachladnu 😝 a ten bordel kde žiju im len asi zvyšuje imunitu 🙄 sme sa nejako rozohnili 😀

zuzanka7834
10. sep 2011

@zuzka_zilina poslem ti IP, lebo sa chcem popytat na vela veci, aby som baby neotravovala 😉

lucy125
10. sep 2011

@zuzka_zilina jéj, že dalšie sono, ty sa máš... 🙂 ja byť tebou strašne by som sa tešila na sono, nevedela by som sa dočkať.Určite tam už bude niečo vidieť, takú malilinkú guličku 🙂 🙂

zuzka_zilina
10. sep 2011

Dievčatá,a k tým tekutinám,asi je to fakt dôležite,ja som denne pila skoro cele 4 litre,som uz na zachode mohla aj pracovat pomaly 😀 ale to len ten tyzden a pol,ked som pichala tie silne injekcie,a lekari boli s vysledkami spokojni,takze fajn.Ale aj pri utrogestane mi vravia,že treba vela pit,ale podla mna cca tie 2 litriky musia stačiť

zuzka_zilina
10. sep 2011

@lucy125 Ked mi tam vkladali embryjko,urobili mi aj fotku,tam uz bola gulička-ale nam to vysvetlili,že to je vlastne kvapka s embryjkom 🙂 ano,aj sa tešim,aj som v napäti.No a ked uz tam bude srdiečko,to je už tak trošku aj na slzičky,to sa celkom tešim,aj na reakciu toho môjho chlapa,čo to s nim urobi xixi 😝

lucy125
10. sep 2011

😉 @zuzanka7834 môžem sa spýtať o akom pitnom režime hovoríte? 😲 To sa po vklade musí piť veľa vody, alebo ako sto mám chápať? leb 😲 Lebo to počujem prvý krát a nikto mi to z Dr. nepovedal 😒 Tak prosím o info k tomu

zuzanka7834
10. sep 2011

@zuzka_zilina opravila by som ta, deti maju fyzicky zdrave 😀

lucy125
10. sep 2011

@zuzka_zilina jéj tak to je super, ja sa už nemôžem prvej fotky už dočkať 🙂 asi budem plakať keď mi ju niekedy vytlačia.No určite bude otecko hrdý a dojatýýýýý 😀 Pri utrogestane sa musí veľa piť? nemám k tomu žiadne info, utrogestan užívam už dlho ale toto som nepočula a od zajtra ho začínam opäť vkladať. 😒

jerry23
10. sep 2011

@zuzka_zilina mojo...mam 3stupen HPV na krcku maternici....

zuzanka7834
10. sep 2011

@lucy125 ty ides na KET, takze neviem ake lieky beries, ale ked sa stimuluje na ivf, treba dodrziavat 4 l tekutin denne. Ale podla mna ani pri KET Ti to neublizi, tym sa asi nic nepokazi 😉

jerry23
10. sep 2011

@lucy125 tak to poviem....su to palky....

jerry23
10. sep 2011

@zuzanka7834 cakatelka na vklad..xixi...mala som ist bud dnes, alebo zajtra...tak uvidime zajtra, ci pojdem na vklad....budem rano volat a cakam len pozitivne spravy...xixi

lucy125
10. sep 2011

@zuzanka7834 áno idem na KET a beriem od 1 DC Estrofem,Prednison, kys.listovú a od zajtra vkladám aj utrogestan 😉 .

zuzanka7834
10. sep 2011

@jerry23 Budem na Teba mysliet 🙂 Ja som tiez bola na vklade v nedelu 😵