IVF leto 2011. Pridaj sa k nám.
Ahojte,
chystam sa v lete po 1x krat na IVF,budem rada,ak sa najde niekto s podobnym zamerom a podeli sa o skusenosti,pocity a ine. 🙂 🙂
Prve vysetrenia po 13.july, takze tak skoro asi k tomu nebudem mat co povedat ja 🙂 Som rada ze sa umele oplodnenie berie ako normalna vec, vela ludi to nedokaze pochopit 😖 Preto nemam nikoho v okoli kto do toho ide so mnou,napriek tomu ze sa dlhe roky snazia tiez 😖 😖 Aspon ze my tomu verime 🙂 🙂
@lucy125 takže ráno sa zahlásime na recepcii a čakáme kým mojho drahého nezavolajú? a čo ked náhodou mna budú volať skôr ako jeho?
@zuzancek22 neboj nebudú to musí by skoro na rovnako, oni sú si vedomí, že niektorí chlapi to bez milovaných manželiek nezvládnu 🙂 ja mám doma výnimku 😲
@lucy125 no ja by som tam radšej nebola, bo budem stresovať 😀 síce už sme to takto v centre absolvovali 4 krát, ale aj tak je to vždy divné,, pretým som chodila do CAR v Piešťanoch a tam nam počas odovzdávania vbehla sestrička 😀 , tak to bol iný trapas.
@zuzancek22 fúha, tak to hej, to neviem ako by som sa tvárila ale to je iná neprofesionalita, keď vie, čo sa tam deje.Neboj teraz vám dajú dosť času byť sami. 😀
@lucy125 moj drahý ma iba z toho mindráky, podla neho všetko bude ok, a vajíčka tam budú a aj sa uchití tak ako má.
@zuzancek22 neboj určite to bude ok, po operácii dostaneš estrofem na recept a budeš brať na druhý deń aj s utrogestanom ako ja 🙂 🙂 inak narkózu dávajú fajinovú, 😀 vôbec ti nebude zle ani hlava nebude bolieť 😀
@lucy125 ten estrofem je načo?
@zuzancek22 po OPU na to aby sa vaječníkom dostalo hormónov ktoré ich budú vyživovať, keďže vajíčka ti zoberú.Ja ich beriem aj pred každým KET v 1 DC. 🙂
@lucy125 aha, no zase som o niečo múdrejšia
@zuzancek22 ja užívam estrofem tri krát denne dve tabletky 😉 a prvé som dostala hneď z prepúšťacou správou na recept. Prv ako o 12 h vás ani nepustia z izby a priprav sa na to, že min dve hod nesmieš vôbec zísť z postele ani na wc. 😖 Asi o 11h príde k vám embryologička a podá správy o tom koľko bolo embryjok a aké spermie mali partneri a akým spôsobom sa bude oplodńovať a sestrička potom bude merať tlak a budete mať školenie o všetkom aj o OPU aj potom o vklade aj tak... 😀 Potom príde tvoj drahý dovnútra keď budete pripravené na odchod a podpíše správu, že si odišla v sprievode dospelej osoby domov. Na druhý deń po 10h sa informuješ kolko embryjok sa ti oplodnilo a tak... držím palčekýýýý 😀
Baby ako dlho trva stimulacia? 🙂
@linka podĺa toho aká?Pred OPU? ja som mala vyše mesiaca najprv som pichala Dipherellin, potom na 4 DC Gonal F potom k tomu Pergoveris a nakoniec posledné dve injekcie Pregnylu do svalu. Pred *KET je stimul. asi 2 týždne ale len tabletkami ja mám estrofem, utrogestan a prednison 😉
neviem,ale ja mam v prvom rade najvacsi strach z injekcii do brucha,su to tie klasicke injekcie alebo take modernejsie,ze to neboli? 😨
@zuzancek22 no to máš málo ozaj tak hore hlavu a pozitívne myslieť!!! niekedy stačí aj jedno pokiaľ je kvalitné a uchytí sa 😀
@linka ja som mala aj normálne injekcie aj inj. perá Dipherelin, Pergoveris,Pregnyl sú normálne a Gonal F sú injekč. perá, neboj nebolí to tak veľmi, aj ja som sa toho veľmi bála lebo keď vidím injekcie umieram 😲 aj keď mi berú krv ale toto som zvládla a ja som veľká padavka 😉 a zvládla som to.Keď si zvráskavíš kožu na bruchu ani to nepocítiš ku koncu som mala nejaké tie modrinky 😉
nevieta ako je to so sexom pred IVF? mala by sa dodrzat nejak abstinencia?
čaute babulky. takze som čerstvo z kontroly, 20 dní po ET, doktor uz videl gest.vačok 11 mm,zatial by malo byť všetko ok 😀 srdiečko ešte nevidno,som v 6 tt. a na dalsiu kontrolu idem o 10 dni 🙂 držím vám všetkým moc moc palce,nech tu pribúdajú len takéto pozitívne infošky 😉
@zuzka_zilina super správička, takže pekne oddychuj a šetri sa a drobček nech krásne rastie 😉
@lucy125 ja som sa testovat nechcela,ze načo,ved bude krvny presnejsi test. ale ked mrcha stale nechodila,a to mne chodí vzdy skoro,tak som,ze no čo,ved testov mám vzásobe dost,tak ocikám,1 čiarkový vyhodím a bude. kokso a ono tam boli 2 čiarky 😀 tak to urob takto oook? 😉

a moze sa stat ze sa neoplodni ziadne vajicko?potomsa co robi?
Navrhovali vam ISCI? alebo sa mam sama pytat?