icon

IVF leto 2011. Pridaj sa k nám.

michellita
5. júl 2011

Ahojte,
chystam sa v lete po 1x krat na IVF,budem rada,ak sa najde niekto s podobnym zamerom a podeli sa o skusenosti,pocity a ine. 🙂 🙂
Prve vysetrenia po 13.july, takze tak skoro asi k tomu nebudem mat co povedat ja 🙂 Som rada ze sa umele oplodnenie berie ako normalna vec, vela ludi to nedokaze pochopit 😖 Preto nemam nikoho v okoli kto do toho ide so mnou,napriek tomu ze sa dlhe roky snazia tiez 😖 😖 Aspon ze my tomu verime 🙂 🙂

ursula5
15. sep 2011

@lucy125 ver tomu, že do tretice bude všetko dobre a vyjde to hlavne sa neboj lebo to Tvoje telíčko cíti 😉 takže hore hlavu pozitívne myslenie a musíš toho drobca presvedčiť že mu tam bude dobre 😀

lucy125
15. sep 2011

@ursula5 no ja som pri poslednej kontrole mala min 18 mm a tuším viacej asi 21 mm ale koľko ich bolo takých alebo takých to ti už nepoviem OPU som mala 12.5. lebo pred IUI my ešte Dr. vravel, že vajíčko musí mať min 18 mm aby sa mohla spustiť ovulácia. 🙂 🙂

ursula5
15. sep 2011

@lucy125 takže asi väčšina musí mať nad 18mm takže uvidíme v piatok koľko majú a ja si myslím, že sa to ozaj načasuje na ten pondelok, lebo keby mi neznížili dávku tak už by som ich mala isto väčšie 😀 takže si to korigujú na vtedy kedy im to vyhovuje 🙂 juj v pondelok tam zas bude ľudí ako maku

lucy125
15. sep 2011

@ursula5 veru veru, pond. je najhorší, ja keď som bola na poslednej kontrole to bola nedela, to bola pohodička, žiadne tlačenice nič 😉 ale na jednej kontrole som bola na veľkonočný utorok a to tam bolo asi 50 ludí na krv, síce je tam velká chodba ale tolko ludí po sebe som tam ešte nevidela. Inak je to sila, koľko centier je na SR a skoro všetky sú preplnené, čo toľko párov nemôže mať prirodzene deti a podla mńa to bude ešte horšie, to je všetko touto dobou akú sme si vytvorili takú jú máme aj so všetkými neduhami ☹

zuzka_zilina
15. sep 2011

@ursula5 myslíš ze to je v helíku dlhsie? práveže ja som to mala kratšie,štandardne najčastejšie vraj na 14 ty den od zacatia pichania tých silných injekcií robia OPU, mne robili o niečo skor. ono je to asi uplne individualne podla tych vajičok,mne rastli rychlejsie,niekomu pomalšie,tak to bude skor podla toho 😉

zuzka_zilina
15. sep 2011

@lucy125 že termin porodu 😀 😀 ja som si na nete vypočítala cez tú kalkulačku 6.5.2012.. ale k tomu sa uvádza ze moze byt uz aj v apríli,aj neskor po 6.5 😝 ale hrozne smiešne to znie že termin porodu 😎 este raz pojdem do heliosu na kontrolu,a potom ma už pošlu k mojmu gynekologovi ako tehulu 😝
tak za chvilku budeš aj ty počitať však 🙂 a ako sa citiš,všetko ok? či bruško ešte pobolieva? ja som ho mala dost dlho a riadne opuchnute,aj po odbere vajičok,aj po ET.. mi splaslo ledva teraz.. to uz su 3 tyzdne po ET myslím 🙂 konečne. tak ty len pekne oddychuj a dvojčiatka nech sa maju fajn 😉

lucy125
15. sep 2011

@zuzka_zilina pekne že 6.5. však keď pôjdeš k Dr. on ti dá materskú knižku a budeš už na 100% vedieť čo a ko 🙂 Veru keby so už aj ja mala // na teste ale ešte 13 dní do krvného testu.Neboj odpočívam a snažím sa byť v poho, snáď bude všetko ako má byť. 🙂 No mńa bruško pobolieva dosť, a to som ja OPU nemala len KET ale prsia ma bolia strááášne moc a dlho asi je to tými hormónami. 😉

ursula5
15. sep 2011

@zuzka_zilina mne tiež rástli rýchlo veď som mala na 6deň a po 5tich FHS injekciách už veľkosť 12mm preto mi znížili dávku aby tak rýchlo nerástli takže sa uvidí predpoklad je v pondelok ešte to môže byť aj v nedeľu 😀 😉 keď mi volala včera koordinátorka tak vravela, že výsledky sú veľmi dobré 🙂 veď je to jedno kedy to bude dôležitý je výsledok 😉

ursula5
15. sep 2011

@lucy125 ty si už testovala???

zuzancek22
15. sep 2011

@ursula5 chodim do ginfivu, a som rada že to šlo takto rýchlo, síce sme mali len 2 vajká ale verím im, že v nich bude najväčšia sila.

ursula5
15. sep 2011

@zuzka_zilina no podľa toho ako ide zuzancek22 tak v Helíku je to dlhšie 🙂

lucy125
15. sep 2011

@ursula5 nie netestovala, veď som 1. deń po KET, krvný test mám o 13 dní. 🙂

ursula5
15. sep 2011

@lucy125 mám už zmätok a riadny v tých článkoch 🙂 a kto mal byť dnes na OPU vieme??? čo si sa mi marí

lucy125
15. sep 2011

@ursula5 ja tiež neviem ale dnes nikto včera bola Zuzanček, dnes asi nik 😀 😀

ursula5
15. sep 2011

@lucy125 ba niekto hej lebo som sa smiala minule, že zuzancek 22 v stredu vo štvrtok niekto a že ak mne budú takto rásť rýchlo tak pôjdem v piatok!!! takže niekto je len som zabudla kto ☹ a to ma mrzí ......

ursula5
15. sep 2011

@lucy125
bingooooo tak ja už viem, je to @mimili !!!
@mimili ozvi sa ako Ti to dopadlo večer, myslím na Teba od rána ale až teraz mi došlo kto mal mať OPU!! 😀

jerry23
15. sep 2011

@zuzancek22 tak to je uuuuuuuuuuzasne...blahozelam...takze budu dvojicky..to je nadherne...

jerry23
15. sep 2011

@petuska123 nam ani nedali na vyber, ci predlzena....a nechapem preco...ale tak snad vedia co robia...

paaat
15. sep 2011

@zuzka_zilina ahoj ja idem zajtra na krv tak som zvedava aku spravu mi povie.Dufam ze tu najsamelejsiu dobru.Tak potom ti napisem.

katka143
15. sep 2011

@ursula5 @lucy125 @bibi11 čaute po dlhšej dobe sa ozývam.my sme boli včera na prvú konzultáciu v gynfiv.a výborná správa manželovi robili spg a zo 7mil. sa stalo 20mil. 😀 až som tomu dr.musela hľadieť na monitor počítača.toto bol stav pred infarktom.
@lucy125 držím ti po včerajšku strašne palce aby sa malinké uchytili 😅
@ursula5 pondelok budem na teba myslieť,nech ich je čo najviac oplodnených 😎
ale ste tu toho popísali čo som tu nebola hodinu my trvalo čítanie lež som sa dostala po najnovšie príspevky 😝

lucy125
15. sep 2011

@katka143 ahoj moja, strááášne ďakujem 🙂 .Waw čo užíval tvoj manžel, keď sa mu tak zlepšil spermiogram? lebo môj mal tiež len necelých 7 mil.a povedali mi, že na to neexistujú žiadne lieky, tak nás poslali na umelé. Jedine čo papakalbol. vit.E,vit.B komplex forte,selén, vit.C a zinok.Inak nič.Jemu sa to skôr zhoršilo, lebo najprv mal 10mil.potom 8 a nakoniec 7 a to nám robili ICSI 😉 .A čo vám povdali?U koho ste boli v Gyn Fiv na konzutáciu? Ja chodim Dr. Behúńovej 😀

katka143
15. sep 2011

@lucy125 mal len vit.E a zinok od mája.nám povedal urolog že aby sme dali len tieto 2.lebo ked začne odrazu jesť veľa vitamínov nebude to na neho dobre pôsobiť.a môžu sa medzi sebou ničiť.tak nemal nič iné.boli sme u dr.Drábeka som s ním vysoko spokojná.všetko nám vysvetlil aj sa usmieval.bol príjemný. 😀
predtým som tu o ňom čítala,že všetko treba z neho ťahať a vyzerá nahnevaný. 🙂
dr.Behúnová je v pohode?

lucy125
15. sep 2011

@katka143 ona je ok, ale aj tak najlepší je Dr. Harbulák podla mńa 🙂 .A teraz čo? Idete normálne na IVF? 😉 Ja som včera bola na KET, neboli ste náhodou pri pokladni, keď som tam bola ja?Bol tam jeden pár, že sú objednaní k Dr. Drábekovi a na spermiogram 😀 ja som tam platila KET a podpisovala zmluvy.

katka143
15. sep 2011

@lucy125 možno sme to boli my.bolo to nejako okolo 7.15.ak si tam bola nevšimla som si ťa. ☹ ja som bola taká prekvapená z toho koľko tam bolo ľudí,že som aj zabudla na aký odber ideme 😀
na ivf asi nie ale žiadosť do poisťovne som vyplnila,hned na začiatku,ako sme išli do vnútra,lebo ešte nemal Dr.výsledky spg.ked sme mu povedali 7mil.navrhol hned ivf.urobil my vyšetrenie a zobral stery na chalmýdie.výsledky o 3týždne.potom som sa obliekla a už tam mal nový spg. 😉 a že mám veľmi dobrú správu vy nás už asi potrebovať nebudete 😅.alebo iui.takže máme skúšať 3den ms mám ísť na krv na hormonálny profil aby tam všetko mal keby bolo treba iui.tak neviem či sa nám to podarí tento mesiacalebo budúci. a ked nie tak pôjdem pravdepodobne na iui. 😉 manžel je už celý nedočkavý a po tomto výsledku tuším na seba aj hrdý 😵 😵 😵

lucy125
15. sep 2011

@katka143 však má byť aj načo nie? 🙂 🙂 No tak to ste neboli vy, my sme tam došli pred 10h a tiež tam bol jeden párik Dr. Drábekovi 😉 Tak to sa teraz budete pekne snažiť. 😀 😀 No my aj keby máme ok spermiogram, tak by som asi musela brať lieky, lebo teraz my Dr. nasadila Prednison z tým, že asi maternica vyhadzuje embryjká, že je tam vysoká imunita alebo čo.Tak som zvedavá, ako teraz dopadnem vložili mi 4 bunkové a 8 bunkové embryjká a 28.9: idem na krvný test, tak pevne dúfam, že to opäť nebude nulové HCG 😒 Ale s tou imunitou si nie je istá, tak uvidíme 😒

katka143
15. sep 2011

lucy125veru tých liekov a injekcií čo sa berú je strašne veľa podľa toho čo som tu čítala 😢 a tie ceny za ne hrôza.budem ti strááááášne držať palce,aby si 28.9.počula tú najlepšiu správu na svete 🙂 🙂
o tom vyhadzovaní embrií som ešte nič nepočula ☹

lucy125
15. sep 2011

@katka143 no veru o tých cenách mi ani nehovor, my už chodíme do centra vyše roka mám za sebou 2x IUI,1xIVF,2x KET a teraz čakám na výsledok a to sme už minuli skoro 3000€ 😖 niečo strašné. Jaj moja ďakujem ti pekne aj ja dúfam, že to už konečne vyjde,proste musí výjsť, lebo tento KET včera bol môj posledný v 1.IVF cykle.Mali sme ešte 2 zmrazené embryjká ale pred včerom nám odumreli ☹ .No o tom vyhadzovaní som ani ja ešte nepočula ale vraj sa to stáva, že žena má silnú imunitu a maternica sa správa k embryjkám ako k cudziemu predmetu tak mi dala Prednison, ktorý už skoro 6 týždńov beriem.Aj aj ti držím palčeky patríte medzi tých šťastných ktorý umelé oplodnenie nepotrebujú 😀 😀 .

zuzka_zilina
15. sep 2011

@paaat no super,tak sa tešim a držim palec.no jasne že len tu najsamelejšiu dobru 🙂 a test si neskušala?

zuzka_zilina
15. sep 2011

@ursula5 jasné, múdro vravíš 😉 nech sú len čo najkvalitnejšie,može ich byť aj vela,a nech sa potom dobre oplodnia,uhniezdia a jupiii bude maličke 🙂 držim palce nech sa dobre dari 🙂

zuzka_zilina
15. sep 2011

@lucy125 no to pobolievanie prs,ano to je sila,take napnute však.. to bude asi tymi hormonami,a asi si aj telo mysli že je tehotne.no veď aj je 😉 neboj,aj budeš,embryjka sa dobre uhniezdia ani nebudeš vediet ako,a budu ti volať pozitivne vysledky.tešim sa s tebou 😀 tehotensku knizku pre mna,no ja si oddychnem az ked budem v druhom trimestri,ten prvy je taky všetlijaky,takze to zatial ani nikomu nevravime o babatku,len tu vam podobným dievčatám,je fajn si o tom pokecat 🙂 tak oddychuj Lucy,tehula 😉