icon

IVF leto 2011. Pridaj sa k nám.

michellita
5. júl 2011

Ahojte,
chystam sa v lete po 1x krat na IVF,budem rada,ak sa najde niekto s podobnym zamerom a podeli sa o skusenosti,pocity a ine. 🙂 🙂
Prve vysetrenia po 13.july, takze tak skoro asi k tomu nebudem mat co povedat ja 🙂 Som rada ze sa umele oplodnenie berie ako normalna vec, vela ludi to nedokaze pochopit 😖 Preto nemam nikoho v okoli kto do toho ide so mnou,napriek tomu ze sa dlhe roky snazia tiez 😖 😖 Aspon ze my tomu verime 🙂 🙂

lucy125
15. sep 2011

@zuzka_zilina No ja som si aj myslela, že je to asi z tých hormónov, však uvidíme čo to urobí. Veru veru, prvý trimester, je najhorší, najhorších 12 týždńov, to ma obavy snáď každá žena. 😒 No ak bude ok správička, tak neviem neviem či ja sa udržím byť ticho a nepovedať, že konečne to už raz vyšlo 😅 😅 .Ale tak nemalo by sa to rozkrikovať, kým to nie je na 100% isté ale ty sa obávať nemusíš, určite sa malinkému u teba páči a vyjde až o 9 mesiačikov 😀 😀 .Pekne aj ty oddychuj nič ťažké nerob, a v klude čakaj na ďalší super ultrazvuk so srdiečkom 🙂 🙂

zuzka_zilina
15. sep 2011

@lucy125 a ty si pred KET mala normalnu nejaku hormonalnu pripravu? aj injekcie,či iba hormony v tabletkach? uf ale ja som teda tiez za cely august napchala tolko hormonov,kolko mozno vacšina zien ani za cely život 😒 to vlastne všetky baby v tomto fore.. ale neva,robi sa to pre dobru vec,však 🙂 čo,ja už o 8 mesiačikov budem mať maličke,ty o 9 😉 supiš,držkaj sa

lucy125
15. sep 2011

@zuzka_zilina jasné, mala som tabletky Estrofem, Utrogestan, Prednison a kys. listovú 😉 😉 .Tak som hormonálne nabudená.No veru ty už len 8 joj, to máš fajné 😀 😀 .Ja to uvidím až o 13 dní, to je ešte docela dhá doba, ale čo už nejako prežijeme nie?Ja si meriam aj bazálnu teplotu, tak uvidím aj podla toho, či sa niečo deje alebo nie, ale hádam sa bude diať v pozit. duchu. 😀 😀

ursula5
15. sep 2011

@katka143 tak to moja gratulujem, že sa mu tak polepšilo to je dobrá správička pre Vás 🙂
ďakujem moc za držanie palčekov, ja ešte napíšem presne kedy to bude idem tam zajtra zas 😀

bosorecka85
15. sep 2011

@jerry23
no asi tak ze este ten zakrok nepodstupim pretoze je to vela na nas rozpocet(aj ked ako pozeram tych 800eur nieje az tak vela)........v praci prepustaju......a uz viem ze mna to neminie.......a nova praca je daleko.....dufam ze si cim skor najdem inu aby sme si nasetrili a mohli podstupit IVF 🙂......bohuzial.......ale urcite ten den D raz pride a konecne budeme komplet rodinka 🙂

lucy125
15. sep 2011

@ursula5 Daj zajtra info, ako dopadla kontrola ok? 🙂 🙂 Budem na teba myslieť, aby bolo veľa kvalitných vajíčok a bolo čo odoberať 😀 😀

jerry23
15. sep 2011

@bosorecka85 tak to ni moc...a si aspon v okrese kde nie je problem s pracou?..drzim palce

zuzancek22
16. sep 2011

@ursula5 čakám na info ako si dopadla, dúfam že OPU budeš mať čo najskôr, nech sa nemusíš už toľko ládovať hormonami, držím palce za kvalitné vajká.

zuzka_zilina
16. sep 2011

@lucy125 ty si meriaš bazalnu teplotu? a to načo ako? ked bude zvyšena,tak to je dobre znamenie? a ako sa inak citiš,všetko ok? bruško uz nepobolieva? stale sa vyvaluješ doma ? 😉 treba treba oddychuj.. ja som tesne po ani nič takze nedvihala,ale uz mam dost potom,uz aj skoro normalne fungujem.. ale tazke sa vraj nema dvihat cele tehotenstvo,pre istotu. . ale aspon sa konecne normalne pohybujem 🙂

noa_33
16. sep 2011

Caute kocky. Dnes sme mali prvu konzultaciu vo Ferticent a dr. nam hned odporucil IVF. V mojom pripade je to myomatozna maternica a v pripade partnera asthenozoospermia. Ukludnil ma, ze otehotniet by nemal byt problem, no skor je problem, ci drobca v brusku s tymi myomami udrzim. Je tu niektora z vas, ktora ma mnohopocetne myomy a tehotenstvom presla uspene? dajte info pls!!! 😝

ursula5
16. sep 2011

@mimili tak čo ako sa Ti oplodnili drobčekovia???
@zuzka_zilina
@zuzancek22
@lucy125 zajtra Ti budem moc držať palce.
@jerry23
čaute kočky takže OPU bude už určite v pondelok 😀 narátali mi tam tých vajíčok dosť okolo 15 a viac v rôznom štádiu veľkosti najväčšie bolo 22mm teraz volala koordinátorka, že sa to pekne vyvíja a bude si z čoho vybrať mám si ich pekne hladkať a hlavne sa šetriť 🙂 , ale už som taká nafučaná a už mám isto v sebe žaby z toľkej vody čo vypijem večer som prepitá a cítim žalúdok takže tento víkend už ozaj len polihujem a ani nevarím až so v pohodičke aj fyzickej a duševnej .... 😀 😀

lucy125
16. sep 2011

@zuzka_zilina Ahoj no meriam si bazálnu teplotu a vraj po KET by nemala klesnúť po 37 stup. ak tak bude aspoń 12 dní je veľká šanca že som tehotná, tak uvidíme včera som mala 37 a dnes 37,1 stup. Ja som bola dnes v robotke, teraz som prišla desne ma bollí hlava inak ok. 😉 Idem si na chvílku lahnúť hádam to prejde.A ty ako? Mimčo zatiaľ v poriadku? 😀 😀

lucy125
16. sep 2011

@ursula5 Ahojček no vidíš krásne že 15 to máš viacej ako ja. V pondelok budem na teba myslieť 😉 neboj všetko dobre dopadne a v stredu alebo vo štvrtok budeš mať v sebe krásne embryjká aj ty. 😀 😀

zuzka_zilina
16. sep 2011

@lucy125 aha whaw tak to si ty iny odbornik 🙂 tak ti drzim palce lucy,aby teda ta teplota neklesala a vsetko bolo ok.ale moc sa na to nesuster a neupinaj,ked tomu uz asi ani nemozes moc pomoct.. ci ano?ak by ta teplota klesla ,mas nieco urobit? aby si len na to nemyslela,aby si normalne fungovala a brala to tak,ze to pride, o necele 2 tyzdne z krvičky super vysok HcG a bude 😀

zuzka_zilina
16. sep 2011

@ursula5 to máš super, drzim moc palčeky,nech je to všetko ok 😉

ursula5
16. sep 2011

@lucy125 predpokladaný vklad by mal byť až na 5 - 6 deň 🙂

ursula5
16. sep 2011

@zuzka_zilina ďakujem 🙂
@lucy125 uvidíme koľko so mňa vydolujú v pondelok a či budú v dobrej kvalite ale všetci sa tam tvária ako dobre to vyzerá ja to beriem zatiaľ s rezervou 😉

zuzka_zilina
16. sep 2011

@ursula5 neboj,budu určite super kvalitne 😉

walta
16. sep 2011

@ursula5 ahojky.... ano, rastieme, vsetko zatial OK, som v 11.tt, mame 2,35 cm.... tesime sa z drobca 🙂 Ty sa mas ako?

ursula5
16. sep 2011

@walta tak to som rada že sa máte dobre 😉 tak to už tak rýchlo beží už je to 11tt. paráda, no ja mám v pondelok OPU zatiaľ je to fajne všetko klape ako má mám viac ako 15 vajíčok v rôznej kvalite najväčšie malo 22mm, doktorka je spokojná a ja som zatiaľ v pohode aj psychicky aj fyzicky až na to bruško čo mi už ide prasknúť a v žalúdku mám samé žaby z vody tie my asi tiež vysajú v pondelok 😀

ursula5
16. sep 2011

@zuzka_zilina dúfam, že budú kvalitné však tej vody vypijem riadne, len aby do pondelka nepraskli!!! mám si ich hladkať, tak hladkám a už len polihujem a oddychujem 🙂

lucy125
16. sep 2011

@zuzka_zilina no žiadny odborník nie som, len si to myslím,inak strašne ma dnes bolela hlava už sa nedalo vydržať, tak som si dala Paralén, lebo mi už ide hlava prasknúť, dúfam, že to nevadí a nejako mi to neublíži, alebo skôr embryjkám hm?Nevieš mi pradiť v tomto? 😒

lucy125
16. sep 2011

@ursula5 dávaš si predĺženú kultiváciu keď tak neskoro?Lebo v Gyn Fiv to robia na druhý až tretí deń po OPU, bez predĺženej kultivácie,Jaj držkám ti palce. 🙂

zuzka_zilina
16. sep 2011

@ursula5 tak hladkaj hladkaj,vodička je tiez dolezita,ja som vtedy pila tiez do tych 4 litrov,sice som stale cikala,ale stalo to za to 😉

zuzka_zilina
16. sep 2011

@lucy125 Lucy a ty si si nedavala predlzenu kultivaciu? my sme mali vklad tiez az na 6_ty den,vraj prave ta kultivacia je velmi dolezita,aby videli,ako sa to embryjko vyvija,a aby vybrali len tie uplne nejkvalitnejsie

zuzka_zilina
16. sep 2011

@lucy125 ty trpiš normalne takymi silnymi migranami? ☹ a nejaka alternativna medicina nepomaha? nejake tie body,alebo akupunktura alebo tak.. myslim ze paralen sa moze aj v prvom trimestri,teda ja nie som odbornik,ale myslim ze by im to nemalo ublizit. to sa ti ani moc oddychovat neda však,ked ta tak strašne boli ta hlava ☹ ale neboj,hadam sa nic nestane,ja som mala aj trosku alkoholu po ET,som na to tak intenzivne nechcela mysliet,ze nemozem ani alkohol ani nic,to uz som tolko krat predtym absolvovala a nic z toho,tak som teraz fungovala normalne.. stus si dat zeby studeny obklad na hlavu? fakt neviem,mna hlava moc nebolieva,mozno ked mam malo tekutin,alebo nizky tlak... snad to prejde

ursula5
16. sep 2011

@lucy125 no tu dávajú rovno predĺženú kultiváciu, neviem prečo ale že je to lepšie zavádzajú vajíčko až keď sa začína tvoriť plod, ja neviem čo je lepšie tak počúvam lekárov 😉
presne ako píše @zuzka_zilina 😉

ursula5
16. sep 2011

@zuzka_zilina ja pijem aj viac ako 4l niekedy tak mám z toho tie žaby 😀

zuzka_zilina
16. sep 2011

@ursula5 @lucy125 Presne,nám to vysvetlili tak,ze to je lepsie,lebo nám ked sa napr. pekne oplodnilo 8 vajíčok,nakoniec po predlzenej kultivacii z nich boli kvalitne 4,takze by nam mozno zbytocne tie 4 vkladali,ak by neboli pekne-ze aj ta blascocysta či čo 🙂

uršula,čo máš z tej vody uz žaby? 😀

jerry23
16. sep 2011

@ursula5 zlatko precitaj si na helios stranke o predlzenej kultivacii...mne to tiez nedalo a tak som to kukala..a je veeeeeeelmi dobre, ze nam ju robia...ved pokukaj to tam...drzim palce....budem na teba mysliet..