icon

IVF leto 2011. Pridaj sa k nám.

michellita
5. júl 2011

Ahojte,
chystam sa v lete po 1x krat na IVF,budem rada,ak sa najde niekto s podobnym zamerom a podeli sa o skusenosti,pocity a ine. 🙂 🙂
Prve vysetrenia po 13.july, takze tak skoro asi k tomu nebudem mat co povedat ja 🙂 Som rada ze sa umele oplodnenie berie ako normalna vec, vela ludi to nedokaze pochopit 😖 Preto nemam nikoho v okoli kto do toho ide so mnou,napriek tomu ze sa dlhe roky snazia tiez 😖 😖 Aspon ze my tomu verime 🙂 🙂

dasyka
4. okt 2011

@ursula5 nic ine mi ani nezostava 🙂 dakujem za povzbudenie 😉

michelitta
4. okt 2011

@in131 zuzi cauuu,kde si tolko?🙂 je to platne rok,od schvalenia do jedneho roka si musis vybrat lieky..ak si ich nevyberies,prepada ti narok a minies jeden pokus..ako sa mas,co mas nove?

michelitta
4. okt 2011

@zuzancek22 uhaaa evidetne ti to pomohlo,to uz aj toto robia?🙂 to bolo tvoje prve a posledne ivf?🙂 este raz gratulujem,ste dvaja,ci traja-myslim aj s tebou.. 🙂 chi chi 🙂

michelitta
4. okt 2011

@dasyka to mi je luto,tak sa drz,hlavu hore,mas aj nejake zamrazene,aspon to by Ta potesilo..osud to dopraje asi v tom spravnom case.. 😖

zuzancek22
4. okt 2011

@michelitta no neviem či to pomohlo, ale ked mi embryologička volala na druhý deň a položila otázku, že ked by bolo treba AZH tak či ho môžu vykonať, tak som samozrejme povedala ano, ja som mala len dve vajká a tie mi aj oplodnili aj vložili, a teraz sa neviem dočkať sona či sú tam dve alebo jedno. ale hladina hcg bola dosť vysoká na 16 den od ET bola 4800.

lucy125
4. okt 2011

@ursula5 Ahoj ako sa máš? Už je všetko ok? Mńa akurát dneska prehnalo 😒 😒 tak neviem z čoho, chcela som si dať Smectu, môže sa aj v tehu, čítala som na nete, aj v príbalovom letáku, ale kamoška vraj to mám z tehu, že niekto má zpchu a niekto hnačku, tak neviem. Hádam sa to už nebude opakovať. od zajtra som Pn a budem dom oddychovať.ČO špinenie, prešlo? 😉 😉 Ak áno určite sa ti pekne uhniezdilo 😀 😀

lucy125
4. okt 2011

@dasyka Ahoj, aj ja som pri liekoch utrogestan, estrofe dostala menzes po ET na 10 deń cyklu a test negatívny 😒 ,potom som bola na KET a tam som dostala menzes až 4 dni po vysadení liekov a druhý KET sa podaril /čo je aktuálne teraz/ nezúfaj, určite sa to najbližšie podarí, my sme mali posledné dve embryjká a zatiaľ to vyšlo a dnes som v 5 tt 😉 😉

katka159
4. okt 2011

baby aký časový odstup môže byť od ET po KET a medzi dvomi KET?

dasyka
4. okt 2011

@michelitta dakujem 🙂
@lucy125 tak si ma aspon trosku potesila. Drzim Ti velmi, velmi palce, aby vsetko dobre dopadlo. 😉

katka159
4. okt 2011

@zuzancek22 gratulujem ti že ti to tak super vyšlo na prvý raz a ked ste mali len 2 embria...inak 4800 na 16 den verím tomu že to budú dve bublinky...kedy sa to dozvieš či ste dvaja alebo traja... 🙂

lucy125
4. okt 2011

@dasyka Ďakujem ti veľmi pekne aj ja ti držím palčeky 🙂 🙂

lucy125
4. okt 2011

@katka159 Ahoj držim ti palce k tomu OPU neboj nič to nie je aj ja som sa bála, bola to moja prvá narkóza v živote, ale bolo to veľmi rýchle a narkóza bola taá super, že ma ani hlava nebolale ani zle mi nebolo. Koľko vajok budeš mať? 🙂

ursula5
4. okt 2011

@lucy125 ešte špiním ale nie je to moc tak dúfam, že je to OK asi ešte hľadá dobré miestečko 😉 ja mám zase strašné vetry už týždeň večer ma nadúva ako nikdy 😀 jerry23 mi písala, že ešte sa stále môže zahniezďovať tak uvidím či to špinenie prejde do konca týždňa 🙂 snažím sa viac polihovať a vtedy až tak nešpiním, tak sa moja drž neboj telíčko sa prečistí a bude dobre, nedávaj si lieky skús niečo prírodné, alebo čokoládu horkú 😉

lucy125
4. okt 2011

@katka159
@katka159 ja som mala mesiac, odmenštruovala som a bolo, niekedy aj dva mesiace, keď som nestihla začať brať lieky od prvého dńa cyklu.Ak stihneš dostať lieky na KET pred menzesom, stačí ti len jeden menzse medzi tým, ak ich dostaneš ako ja, už cez menzes alebo po, musíš počkať do ďalšej, ale pointa je, že Estrofen pred KET musíš začať brať od 1 dńa cyklu 🙂 🙂

ursula5
4. okt 2011

@katka159 veru ako píše @lucy125 tak sa neboj narkózy ja som bola tiež prvý krát a tak dobre som si nepospala dávno aj keď len 15 minút normálne by som si ju ešte dala 😀 😀 😀

lucy125
4. okt 2011

@ursula5 Jasné, že sa zahniezďuje o tom nepochybuj, ja som dnes už 5 tt 🙂 🙂 , od zajtra ležkám doma, juj to bude, po toľkých rokoch domka, 🙂 ale budú mi chýbať kolegovia. len pekne oddychuj, ja sa od zajtra pridám k tebe aj tak sa má veľmi zhoršiť počasie od piatku má byť desná kosa. 🙂 🙂

ursula5
4. okt 2011

@lucy125 ja som doma už od 13.9. a poviem pravdu do práce by som už išla ale teraz musím počkať na výsledky 😉 kedy si mala posledný menzes???
to je sranda ako to u Vás v centre rýchlo ide, lebo ak budem tehu tak tiež by som mala mať termín v júni, ale to sa ešte uvidí 😀

michelitta
4. okt 2011

@zuzancek22
@ursula5
@lucy125
@katka159
@dasyka Baby,ja mam vajecniky uplne v ohni,nechapem,od vcera beriem Merional a Cetroide,asi je to silnejsi humus vsak? :/ Zajtra mame kontrolu som zvedava co mi pan doktor povie,povedal mi ze od pondelka nemam nic tazke zdvihat,ved to sa ani neda,ja co som ohybna jak prut z yogy,tak teraz sa ledva postavim zo zeme,sa opieram o kolena no koniec :D
Kocky chcela som sa spytat,ake ste mali lieky a ako to asi v skratke prebieha na OPU..moze sa stat ze sa zajtra rozhodne ze by som sla aj skor? Mne moj gyndos daval len clostyrbegyt a hned som mala 3 folikuly na sone,tak som zvedava co mi robi toto,pane boze :/

ursula5
4. okt 2011

@michelitta moja no asi keď mávate kratšie protokoly tak musia byť aj silnejšie lieky ja som mala gonal a celkom som to dobre znášala ale pokiaľ sledujem ako rýchlo to absolvovala @zuzancek22 a to ona začala o 2 dni neskôr ako ja a už má potvrdené tehu a ja ešte len čakám ☹ hádam sa dočkám, takže sa pekne vyvaľuj nezohýbaj sa nechaj sa obsluhovať a bude všetko OK 😀

lucy125
4. okt 2011

@michelitta Ahoj, ja som mala Dipherelin, Gonal F, Pergoveris a Pregnyl, OPU sa neboj, 48 h pred OPU si dáš pichnuť Pregnyl, ja som mala 13 vajíčok, tak som pichala dva Pregnyly do svalu, ráno prídeš nalačno, mne dali predtým večer aj ráno spapť dve tabletky antibiotík, proti infekcii,dojdeš na operačku, zvnútra ťa vydezinfikujú 3 x čo mńa dosť bolelo, potom pchnú do žily ihlu a o 5 min o ničom nevieš 🙂 poležíš si asi 4 hod, potom ti odmerajú tlak, pošlú na WC dajú prepúšťaciu správu a manžel ťa príde vyzdvihnúť a podpísať správu, že si odišla z doprovodom.No mńa hlavne boleli, keď som pichla pregnyl, tak potom nastala super ovulácia a to bola bolesť bola som akurát v robote, ale celkovo ok, len sa neboj, všetko bude fajn 🙂 🙂 keď som to prežila ja taká citlivka?

lucy125
4. okt 2011

@ursula5 Ja som rada, že budem od zajtra domka 🙂 , naposledy menzes som mala 29.8. 🙂 🙂 no ja mám mať asi pôrod 4.6. takže ty asi tiež stíhaš, neboj som na teba zvedavá aké HCG budeš mať 10.10. 😀 😀

ursula5
4. okt 2011

@lucy125 tak ja dúfam, že sa tam tiež nájde nejaké HCG!!! musím sa s tým vrabčiatkom ešte porozprávať až neblbne a to špinenie nech prestane 😀

dasyka
4. okt 2011

@michelitta ja som mala diphereline, gonal a pergoveris...znasala som to dobre. Ziadne vedlajsie ucinky som nepocitovala. OPU prebiehalo to tak ako pisala @lucy125, az na to, ze ja som nemala vobec ziadne bolesti. Pocas stimulacie aj po ET som mala len citlive prsia....ale dopadla som tak ako som pisala....ziadna slava ☹

lucy125
4. okt 2011

@ursula5 Jasné, že nájde o tom neochybuj, už to máš len za pár 😀 😀 už len 5 dní 🙂 🙂 🙂 a budeš tehulkovať.

michelitta
4. okt 2011

@lucy125
@dasyka
@ursula5 no mam pocit ze som jedina co tu ma kratky protokol a gonal s cetrotidom a merionalom. To je uplny extrem,dost ma to boli,chodim na zachod ako uz v piatok mesiaci :( A treba nejak dodrziavat pitny rezim pocas stimulacie,alebo tak? diki za odpovede.. Kati citam ze si mala az 17 folikul?ty brdo! a kolko vajicok z toho?
Boze pytam sa preto,lebo neviem co ma caka,ked mi povie 3 ci je lepsie ako 10,alebo ked mi povie 10 malych a 3 velke :--OO,nebudem vediet ci je to dobre,ale zle :( Ja som z tych hormonov dost trosku v strese :-OO :d

lucy125
4. okt 2011

@michelitta Aj ja som mala dlhý protokol,asi 5 týždńov som pichala, nie je hlavné, koľko ich bude, ale či budú ok, stačia ti aj dve, ked sa pekne ujmú 🙂 🙂 🙂 ja som mala 13 z toho 10 bolo ok a oplodnili ich ICSIz toho sa oplodilo 9, 5 sa nepodarilo, dve nám odumreli a dve mám v brušku v 5 tt, teda neviem či tam bude jedno, alebo dve, ale dve nám vkladali 🙂 🙂 neboj bude to všetko ok. 😀 😀

ursula5
4. okt 2011

@michelitta pitný režim by si mala dodržiavať mne povedali že až 4l denne, mala som dosť folikolov ale nakoniec z toho bolo len 9 vajíčok 😀 8 ich oplodnili zostalo 5 a potom po predĺženej kultivácií už len 3 takže 1/3
neboj hlavne že sa tvoria uvidíš čo Ti povedia 😀 netráp sa zbytočne dopredu??? 😉

michelitta
4. okt 2011

@ursula5 fuuuuhhhhha 4litre? no idem sa hned napit,ja vobec nepijeeem! to pocas stimulky hej? a kvoli comu,preboha vsak to vystim aj folikuly 😀 😀 😀 no letim slopat,aj ked je uz neskoro 🙂

charlota333
4. okt 2011

@dasyka ahoj ja som zacala krvacat na 10 deň po ET a samozrejme test bol na 14 den negat.,

ursula5
4. okt 2011

@michelitta moja musíš celý deň slopať nie až na večer a je to preto aby sa Ti vyplavovali z tela hormóny a foliky sa skladajú hlavne z vody tak aby boli kvalitné 😉