icon

IVF leto 2011. Pridaj sa k nám.

michellita
5. júl 2011

Ahojte,
chystam sa v lete po 1x krat na IVF,budem rada,ak sa najde niekto s podobnym zamerom a podeli sa o skusenosti,pocity a ine. 🙂 🙂
Prve vysetrenia po 13.july, takze tak skoro asi k tomu nebudem mat co povedat ja 🙂 Som rada ze sa umele oplodnenie berie ako normalna vec, vela ludi to nedokaze pochopit 😖 Preto nemam nikoho v okoli kto do toho ide so mnou,napriek tomu ze sa dlhe roky snazia tiez 😖 😖 Aspon ze my tomu verime 🙂 🙂

michelitta
22. aug 2011

@jozefinka9 Ahoj Joji 🙂
Tak citam ze ty mas 7 oplodnenych to je fantazia 🙂))))))))))) urcite si nic necitaj o OHSS,ja viem treba vediet priznaky,ale to by musela byt taka bolest ze by si ani nepresla. Zbytocne sa tym nezatazuj,len pi vela vody a ak naozaj bude zle, ries to s doktorom. Ja ked si zacal o tom citat tak som vahala ci vobec podat nieco na poistovnu,takze drzim palce a mysli pozitivne!!

michelitta
22. aug 2011

Ako sa to tu rozbehlo,aj nazov temy mi doplnili-pridaj sa k nam-tak to uz akceptujem 😀 Vitajte kocky a prajem vela vela zdravia a uspesne oplodnenia 🙂)))))))))))

jozefinka9
22. aug 2011

@michelitta v určitom zmysle máš pravdu, čím viac človek číta, tým viac sa bojí.. No chodí sa mi ťažko veru, ale asi aj kvôli tomu, že akákoľvek bolesť brucha je u mňa vždy spojená s bolesťou krížov. Neviem sa dočkať stredy.

tariah
23. aug 2011

caute babulky, dnes som to uz nezvladla a urobila si rano test (8 den po ET) a objavila sa mi tam slabucka druha ciarka🙂 vo stvrtok idem na krv, tak drzte palce 😅 anabelka gratulujem 😉

michelitta
23. aug 2011

@tariah Tariiiiii!!uplne super! to bude ono!joj si mi zas spravila den,hned som opat pozitivnejsie naladena,drzim palce,uz len oddychovat a nemysliet 🙂 teda mysliet ze uz ste dvaja-gratulujem Ti srdecne 🙂))

jozefinka9
23. aug 2011

@tariah 🙂 🙂 🙂 skvelééé! Koľko Ti vložili?? Môžu byť aj dve?? Juuuj, aj ja už chceeeeeem, zajtra idem na tooo 😵

michelitta
23. aug 2011

@jozefinka9 Drzime palce aj Tebeee Jojiii 🙂

jozefinka9
23. aug 2011

@michelitta ďakujem 🙂

jozefinka9
24. aug 2011

Ahojte babuľky, tak už máme vložené embryjká 😵 Teda ale nedá sa byť moc vkľude, stále to mám na mysli, snáď sa budú mať dobre a nerozhodnú sa ísť preč...

jerry23
24. aug 2011

@jozefinka9 drzime palce....nech sa riadne uchytia.....

jozefinka9
24. aug 2011

@jerry23 ďakujem, aj ja všetkým vám moc, moc, mooooooc, nech sme všetky šťastné 🙂

tariah
25. aug 2011

jozefinka, drzim palce, aby sa zahryzli a uz sa nepustili.. 😀 mne vlozili dve. dnes som bola na krvicke, takze HCG 47,93 - vraj velmi priaznive 😉

tariah
25. aug 2011

@michelitta misi, zatial sa aj bojim tesit, ale velmi potichucky dufam, ze HCG bude krasne stupat 😉

zuzancek22
25. aug 2011

ahojte, je tu niekto kto koncom mesiaca začína so stimulkou?

jozefinka9
27. aug 2011

@tariah na koľký deň Ti brali krv? Ja idem až na 14-sty od ET.

tariah
28. aug 2011

..mne brali krv uz na 10ty den,dalsi odber mam mat strnasty den od ET.uz sa neviem dockat.

zuzancek22
28. aug 2011

potrebujem poradiť , v protokole mam, že si mam pichať diphereline pod kožu, takže budem do brucha, ale menopur je v protokole nepísaný do svalu ale v prívalovom letáku je pichať podkožne a dokonca je tam aj nakreslené, že sa to pichá do brucha, kam ste si pichali vy?

jerry23
28. aug 2011

@zuzancek22 do brucha...aj v Heliose ta koordinatorka nam to tak ukazovala a aj hovorila..

ursula5
28. aug 2011

@zuzancek22 ja som začala v piatok 😀 už injekciami

ursula5
28. aug 2011

@jozefinka9
@tariah kočky držím palce!!!!

jozefinka9
28. aug 2011

@zuzancek22 Ty kam chodíš do centra?
@ursula5 Ďakujem moc 🙂 Aj Tebe nech to rýchlo ubehne, nech už môžeš čakať ny výsledok 😵
@tariah juj, ozvi sa potom hneď po odbere!!! 🙂

mamartinka
28. aug 2011

Ahojte.Prave som tu nasla tuto temu.Mozem sa pridat?My zaciname IVF 09.09 v Iscare v BA a chcem sa spitat ktora ste si tym uz presli alebo prechadzate ako to vsetko prebieha?Zaciatky a tak.A da sa to vsetko do 3 tyzdnov stihnut.Lebo mi sme v zahraniciu a ideme len na 3 tyzdne koli tomu domov.Budem rada ak mi niektora co to popisete.Vdaka.A tie injekcie sa ako pichaju a dokedy?Aj pocas MS vsak?Aj to uz niektorej na prvy krat vyslo ci ste museli viecej absolvovat?A este manzelove spermio sa kedy odoberaju?

zuzancek22
28. aug 2011

@ursula5 a ako to zatial prebieha? čo si picháš?

zuzancek22
28. aug 2011

@jozefinka9 chodím do ginfinu

paaat
28. aug 2011

@jozefinka9 Ahoj mozem mi napisat ako prebieha samotny zakrok a kolko to trvalo.Co si si brala zo sebou.Mna to caka buduci tyzden.Dakujem

jozefinka9
28. aug 2011

@paaat máš na mysli odber vajíčok? To prídeš ráno nalačno, stačí si priniesť prezúvky a nočnú košelu. Odvedú Ťa na izbu, prezliečieš, potom Ťa zavolajú na sálu, dostaneš ihlu do ruky a o pár sekúnd budeš pekne spinkať 🙂 Za cca. 10min sa zobudíš už späť na izbe, kde si poležíš, potom pôjdeš späť k Dr. do ordinácie, napíše správu o prepustení a ideš pekne domov. Nesmieš v ten deň šoférovať. Mne bolo fajn, fakt nič strašné.

lucy125
28. aug 2011

Ahojte baby.Som tu nová-na tejto téme a chcem sa vás spýtať, či niektorá z vás má skúsenosti z Prednisonom.Ja som ho teraz začala užívať asi týždeň a má strašné nežiaduce účinky, ale Dr. si myslí, že moja maternica vypudzuje embryá a tie sa nechcú zahniezdiť. Preto mi dala Prednison. Ja chodím do centra do BA-do Gyn Fivu , k Dr. Behúňovej, chodíte niektorá tam tiež?Do centra chodíme už vyše 1 roka, mám za sebou 2x IUI, 1x IVF, 1xKET a ďalší KET ma čaká teraz v 1/2 septembra. Čakám na menzes, /teraz aktuálne mám dostať/ a idem stimulovať Estrofenom.Máte niektorá nejaké skúsenosti z Gyn Fiv a Prednisonom? 🙂 🙂 🙂 🙂

lucy125
28. aug 2011

@mamartinka Ahoj ja som na tejto téme nová, ale môžem ti čo to popísať. Ja chodím do Gyn Fiv vyše 1 roka. Mám za sebou 2x IUI,1X IVF,1xKET a ďalší KET ma čaká v septembri.No ja som si pichala Dipherelin, Gonal F, Pergoveris a nakoniec injekciu na vyvolanie ovulácie/ už neviem názov/. No ja som s injekciami stimulovala vyše mesiaca, ku koncu sme chodili na krv a ultrazvuk každý 2 deň a pichala som si injekcie 2x denne v presne rovnakú hod. a vzhľadom na to, že nie sme z BA a chodili sme busom to bolo dosť časovo náročné.Nakoniec 48 h pred punkciou vaječníkov som si pichla injekciu do svalu na vyvolanie ovulácie a o 48 h som už o 9h ráno ležala na operačnom stole. Nakoniec som mala 13 vajíčok, z toho 10 oplodnili ICSI-napichovaním a 9 z nich sa oplodnilo.2 embyrá mi vložili o 2 dni a ostatné sme si zmrazili. Už nám zostali len 4 zmrazené.Ako ti píšem čaká má už 2x KET, tak mne to na 1. nevyšlo, teraz beriem nejaký hormón Prednison na potlačenie imunity maternice.Injekcie som si pichala každý deň s prvými som začala na 28. deň cyklu, asi 4 týždne vkuse a do brucha., pod kožu. Posledná na vyvolanie ovulácie sa musí pichnúť do svalu večer medzi 22-23h, na minutú presne, aby ti vajíčka skôr nepopraskali.To je asi tak všetko. Držím palce. 🙂

mamartinka
28. aug 2011

@lucy125 Dakujem a tiez drzim palce 😉 Boze normal ma chyta teraz panika ze to za 3 tyzdne nestihneme. ☹

ursula5
28. aug 2011

@zuzancek22 zatiaľ pichám len decapeptyl a začala som v piatok takže mám zatiaľ len 2 inekcie za sebou, ale prebieha to celkom normálne, akosi som vôbec namala strach, len som pichla a bolo. Boli sme na dovči tak som nemala stres asi. 🙂