IVF - predĺžená kultivácia 5 verzus 6 deň
Ahojte kocky, ktoré máte IVF za sebou, chcela som sa opýtať či vám v prípade predĺženej kuktivacie na 6 deň pribudli ďalšie embrya vhodne na vklad alebo ste zostali na rovnakom pocte ako 5ty deň kuktivacie. Ďakujem za všetky odpovede vopred
pribudnu? akoze ako pribudnu? Skor naopak, moze sa pocet znizit, ze sa niektore prestanu vyvyjat, preto sa predlzena kukltivacia robi, aby sa vylucilo co najviac chybnych, ktore sa prestanu vyvyjat. Co sa raz vyvyjat prestalo, uz neobzivne.
@silvia765 mno, hej ale to neznamena, ze ich bude viac, moze to znamenat, len ze budu sa vyvyjat dobre vsetky a budu vhodne na mrazenie vsetky, alebo sa nejake vyvyjat prestanu, a budu vhodne na mrazenie menej, alebo v tom horsom pripade ziadne. Ak sa caka co zostane zo 6tich, tak bud ostane vsetkych 6, alebo len 5, ci 4, alebo 3,2 ci 1, alebo aj nic.
Nahoda a cas ukaze. Treba si pockat, zavolat, oni ti uz povedia.
Riesit teorie a dohady ti nepomoze ani napatu situaciu neodlahci. Len si budes zbytocne hlavu trapit este viac.
@silvia765 jaj, uz chapem, ako si myslela. Tak ci tak si myslim, ze sa v tom zbytocne sturas a riesis. Co ma byt to bude. Zbytocne polemizovat a trapit si hlavu.
Pokus sa vyplnut a zresetovat. To je najdolezitejsie. Takzo sa to robi, navod nato neexistuje, kazda si nato museme najst vlastnu cestu a cas, ale ver mi stoji to zato, a neskutocne to pomoze.
@elanor máš pravdu… vies predchádzajuce IVF som 5 deň už mala 5 a už sme len čakali či vyrasia na genetiku na 6 deň, pri tomto IVF sme paradoxne mali lepšie výsledky vyšší počet vajíčok lepší spermiogram a dnes má teda zarazilo to číslo 2 , čiže “topiaci sa slamky chytá” tak by som to nazvala. Ešte 6 nám ostalo vo vývoji zajtra mame volať na final
Aj nam na siesty den pribudli dobre na mrazenie. Ale aj keby ste mali ‘len’ dve, je to super, drzim palce. Tak vela parov nema ani to.
Mám 36r - 1 odber 5oocytov, na mrazenie ostalo 1 mraziačik, dve vložili na 3deň.
2 odber 11oocytov, na mrazenie išli a do 6dňa boli OK - 4ks.
Aktuálne máme dokopy - 5 mraziačikov.
@silvia765 my sme na 5 deň kultivácie jednu expandovanu blastocystu vkladali a ďalšie tri mi zmrazili. Na 6 deň mi ešte volali že mi mrazia ďalšie dve blastocysty ktoré sa pekne ďalej vyvíjajú. Teraz som práve s tou 6 dnovou našou poslednou blastocystou tehotná v 24tt. Dokonca kým sme došli na vklad a rozmrazili ju tak preskočila hneď dve štádia a stala sa z nej hatchovana blastocystou, čiže najvyššie štádium. Doktorka mi povedala že šesťdňove sú lepšie pretože máme viac istotu že sú silné keďže ešte aj šiesty deň pokračujú vo vývoji.
@silvia765 za mňa pred 6 rokmi také nebolo že 6 den.
Možno zase skúšajú, že čo.
Možno im to raz vyšlo a skúšajú ďalej.
V každom prípade, dmbryo, ktoré je vo štádiu 6 deň miesto piateho, sa vyvíjalo pomalšie.
Jasne, že aj takého sa môže chytiť, tak ako sa chyti 3 dňové.
Len je tam už menšia pravdepodobnosť ďalšieho vývinu.
Myslím že tu nebude mať skúsenosť veľa ľudí so 6 dňovou kultiváciou
@silvia765 no to mi je ľúto a davas na genetiku tie dve??
@dominikahr nie nedávam v prvom IVF to vyšlo Bru genetiky sám lekár nám naznačil nech kašleme nato a ideme 10 týždeň na testy
Ale aj tak je to pre mna sklamaním dievcata, po vstupných vyšetreniach 17 vajickach, pôrode … je pre mna dosť sklamanie dve embrya … partner mal btw lepšie halosperm než tri roky dozadu a výsledok a odpoved ? Vraj som v 38 stará … dosť smutne
@silvia765 ja som mala odobratých 16vajicok, z toho 9 zrelých ktoré oplodnili no vyvíjalo sa ich z toho len 7, potom 5 a predposledný deň kultiváciu ešte čakali na dve či to dobehnú, tri sa mi už rozhodli zamrazit..tiež som bola sklamaná a bála som sa, prvý vklad v novembri nevyšiel a hneď druhý v decembri áno. Takže netreba zúfať, ja mám 33 a myslim že ešte by som dala do budúcna jedno kolo.Drzim palce. 🍀
@edien vies nám jedno zo 4 vyšlo teraz sme išli do 2 IVF a tie výsledky boli naozaj na úrovni 20tnikov , mne odobrali 17, 16 oplodnili, 8 sa spojilo icsi metódou, 5ty deň boli dve povedali že zvyšných 6 musíme počkať dodnes pre mna bolo ohromným sklamaním že ani jedno nevyslo coze sme na pocte 2 zo 17 ich vyjadrenie bolo že vek tak to dosť pichlo prečo teda nehovorili o veku na začiatku pri výsledkoch?
@silvia765 oni to berú ako na páse. Aspoň ja som mala taký pocit. Zvlášť u jednej dr,ťa hovorila raz tak potom inak. Im to môže byť jedno či nám to vinde alebo nie. Mňa odpalkovala moja skvelá ,,poradkyňa,, v CAR ktorá mala byť na telefóne akože mne k dispozícii keby sa čosi stalo niekoľkokrát. Normálne som jej volala že či je normálne že mám bolesti a ona na to : A čo ja s tým mám?
Ďalšia dr ma zas odpalkovala keď som bola smutná že prvý vklad nevyšiel že čo riešim však koľkým vinde až 8mi vklad..a celkovo tam bolo veľa nevhodných poznámok. Môj muž bol veľmi znechutený, ani tam nechcel so mnou ísť potom. Myslím,že mnohé ženy vo vyššom veku majú lepšie výsledky ako 25r,poznám ich niekoľko osobne. A ten vklad je vždy hop alebo trip. Mne potom čo nevyšiel prvý ket dr povedala že sa možno sekli o deň že mali robiť skôr vklad že stačí málo a nevinde to..
@silvia765 ake centrum?

tam uz nema co pribudnut, skor naopak