icon

IVF prvýkrát

anicka654
23. máj 2023

Ahojte baby,

viete mi poradiť? Sme v prvom procese IVF, začala som si pichať Gonal a od zajtra si mám k tomu pichať aj cetrotide. Budúci týždeň mám ísť do narkózy na odobratie vajíčok. Chcem vedieť Vaše skúsenosti s tým, či po narkóze ste mali nejaké bolesti , prípadne problémy?

A druhá dosť podstatná otázka pre mňa je samotný vklad. Ja všeobecne pri vyšetrení u gynekologičky (ster z kŕča maternice) mám bolesti celý deň, nie že je to nepríjemné vyšetrenie ale bolestivé. Mám strašné obavy z toho vkladu, nakoľko sa to robí bez narkózy. Myslím si ,že to nezvládnem a premýšľam , že od toho upustím a zruším celý proces. Neviete je možné byť v narkóze aj pri vklade? Bolo to také bolestivé ten vklad alebo sa to dalo vydržať ? Ďakujem Vám pekne za odpovede.

Anka

Strana
z2
anicka654
autor
21. jún 2023

@gejb nvm ako to robili ja som pozerala na obrazovku len ale na brucho mi nič nedali ani ultrazvuk

kvietocek89
22. jún 2023

@anicka654 a na obrazovke teda videli ako ti embryo vkladaju do maternice ci nechapem? Lebo ja som na obrazovke videla moje rozmrazene embryo ako ho mali v mikroskope a scucli ho do striekacky s dlhou tenkou hadicko. Embyologicka dosla ku mne a uz na obrazovke nic nebolo vidiet kedze sa embryo nachadzalo v striekacke. Druha doktorka ktora ma pripravila tak ta cakala na embryo a sestricka mi drzala sono na bruchu. Ked dosla embryologicka so striekackou tak doktorka mi hadicku vopchala do maternice a povedala embyologicke ze moze stlacit. A embryo bolo u mna a uz sme to len na sone videli ze embryo mam v maternici.

gejb
22. jún 2023

@kvietocek89 bez sona kukala asi len na čiernu obrazovku...

anicka654
autor
22. jún 2023

@kvietocek89 nevidela som nič, až potom dal ultrazvuk z dola a ukázal mi tam nejaký biely fľak že toto je embryo....ale na brucho mi ani raz nedali ultrazvuk

leennkka0710
23. jún 2023

@anicka654 mame dve .. čakám na menzes aby som mohla ísť na vklad . 🙏

leennkka0710
23. jún 2023

@anicka654 to fakt bolel ten vklad? Lebo ešte som to nepočula,,, vraj to trvá pár minút a že nič necítiť ,, ale tak ja sa zas vkladu vôbec nebojím ,, ja zas mám problém s hormónmi ,, vkladám zo spodu a vždy takú úzkosť dostanem ,, ale trvá to asi 20 minút a potom dobre ,,ale tak ja mám celkovo z hormónov zle stavy,, keď som ich jedla som utekala vždy na wecko čo mi bolo tak zle,, preto mi dali injekcie a zo spodu vkladanie ,, injekcie úplne že super.

anicka654
autor
25. jún 2023

@leennkka0710 ja som mala problém s injekciami ...ako mňa to bolelo ale dalo sa to vydržať ,lenže mňa boli celkovo aj cytologia takže toto som vedela že bude problém..

anicka654
autor
25. jún 2023

@leennkka0710 držím palce

leennkka0710
26. jún 2023

@anicka654 tak už mám menzes a buduci pondelok idem na kontrolu ,,,a ty ako ? všetko vporiadku? 🙏

anicka654
autor
26. jún 2023

@leennkka0710 tak nevyšlo to 😏😔idem tiež na konzultáciu tento týždeň že čo ďalej

leennkka0710
26. jún 2023

@anicka654 to vážne,,, 😞😞😞 to mi je ľúto ,,, som si bola istá, že napíšeš , že to vyšlo 😞 a kam chodíš? Ste mali len jedno? ani vajíčka nemáte uz žiadne? 😞 ženy si toľko vytrpia a hlavne psychicky. ja moju sliznicu riešim od minulého roka,, konečne som mala 6mm a zas potom klesla a tak od znova,,,až injekcie mi pomohli na 6,6 mm ,,chcem sa tá opýtať ,, pri vklade si mala aku vysokú sliznicu ty ??

leennkka0710
26. jún 2023

@anicka654 neboj,, budeme mať dedičky len mame trošku ťažšiu cestu ,,, ja som už taká unavená zo všetkého ,, toľko si poplačem a potom idem zas ďalej.

anicka654
autor
27. jún 2023

@leennkka0710 ahoj. tak dúfam aj ja .. embrya už nemáme žiadne, takže po dovolenke by sme išli opäť na celý proces od začiatku. Netuším akú vysokú som mala sliznicu vôbec :/

leennkka0710
28. jún 2023

@anicka654 no ja som zvedavá ako dopadnem v pondelok 😞 sa bojím normálne ,,

anicka654
autor
28. jún 2023

@leennkka0710 držím palce, napíš potom 🙃

leennkka0710
28. jún 2023

@anicka654 určite Anička napíšem a ďakujem 😊😊❤️ a kam sa chystáte na dovolenku? Vieš čo,,, prídeš trošku na iné myšlienky ,,, sa odreaguješ… a potom pôjdete do toho zas …. Ja ti tiež veľmi moc držim palce ✊✊ neboj ,,, všetko dopadne super ,,, my tiež nemame nič iste ,,, ale musíme pozitívne myslieť obe .

anicka654
autor
29. jún 2023

@leennkka0710 ideme do Tunisu tak hádam oddýchneme za 15 dní, jj uvidíme no dnes sme tam boli,tak mi ukazoval prečo netrebalo dávať ultrazvuk.

Strana
z2