icon

IVF - Skúsenosti po dvoch neúspešných pokusoch. Čo ďalej?

amelia0511
1. apr 2026

Ahojte ,
Prosím Vás o radu ,určite sa tu nájdu ženy žiaľ s podobnými skúsenosťami🥲
Už dlhšiu dobu riešime IVF a je to naša posledná šanca na bábätko🥲
Prirodzene neviem otehotnieť už dlhé roky s partnerom,on má veľmi slabý spermiogram a ja mám inzulínovú rezistenciu, mám 34rokov už.
Tak sme išli do IVF hneď prvý vklad som mala anembryomolu ,brala som to tak ,že sa to stáva žiaľ🥲 Druhý vklad sa zrealizoval až o 6 mesiacov ,dala som si spraviť vyšetrenia ako imunologiu,hematologiu ,párovú genetiku,endokrinológiu...Brala som clexan,na inzulínovú rezistenciu, beriem glucophage a chodila som aj na infúzie-intralipidy. Okrem toho vitamíny samozrejme D- vitamin zvýšenú dávku...Vklad vyšiel ,všetko vyzeralo byť super ,konečne sa bábätko vyvíjalo a nakoniec teraz v 10tt prestalo biť srdiečko.
Neviem ako ďalej ,je to nekonečná cesta o financiách nehovorím🥲 Čo Vám nakoniec prinieslo úspech ?Zmena kliniky?Genetické testovanie embryii ?Pretože lekári tvrdili že bábätko vyzeralo byť v poriadku ,ja už neviem ako ďalej🥲Ďakujem za Vaše skúsenosti ,ak sa podelíte ♥️

Strana
z2
amelia0511
autor
6. apr 2026
@anonym_04706f

@amelia0511 ja som mala predpisany anopyrin na hematologii a clexane mi odporucili preventivne,okrem amelgenu som mala prolutex,intralipidy,pozitivny test som mala od 5dpt,od 7dpt som zacala striedavo spinit/krvacat, spomalil sa narast hcg,rozhodli sme sa s mojou gynekologickou vysadit clexane,ked bol predpisany len preventivne,nasadil sa ascorutin a spinenie a krvacanie uplne prestalo,ostal hematom,no aj napriek tomu sme to zvladli,o chvilu rodim. Absolvovala som 1.ivf na SR pri 14oocytoch sme mali 3embrya-2vklady ani tuk, v RF Brno pri 14oocytoch a mrazilo 8embryi najvyssej kvality,nizsiu sme nemrazili,3embrya-2vklady ani tuk,3.vklad potrat a potom zdrave dietatko a dalsie ako som spomenula o chvilu rodim

@anonym_04706f tak to je super ,že ste to takto zvládli Vaša gynokologicka zrejme vtedy spravila správne rozhodnutie a zachránila Vám bábätko♥️ja nemám len preventívne clexan,keďže na hematologiii mi vyšlo ,že mám vyššie riziko na tvorbu krvných zrazenín...ale v 6tt som aj ja mala silné spinenie, vtedy sme si aj mysleli že je koniec,nakoniec sme to vtedy ustáli ale v 10tt aj tak bol koniec.
My tu na SVK sme mali iba 6vajicok ,ale z toho 3embrya...ale uz chyba bola v Tom ,že počas stimulácie som ochorela aj s teplotami ,ale nestopli mi to ,takže mohlo to celé ovplyvniť si myslím...či už počet ale aj kvalitu tých embryií...v Brne ste mali teda pekne výsledky,aké problémy ste mali ,že ste išli do IVF? U nás ako som spomínala je ten spermiograme veľmi zhoršený a áno veľakrát som čítala že vtedy zvolia ľudia Brno..síce v psolednom čase čítam všeličom,že to už nie je také dobré..ale tiež si myslím že napriek tomu tam máme lepšie šance ako u nás ,takže najbližšie to tam skúsime ,ale mám aj nadváhu a inzulínovú rezistenciu,teraz chcem schudnúť ,aby sme naozaj mohli eliminovať možné problémy a potom tam pôjdeme na ďalšiu stimuláciu ,ale tu ešte máme jedno embryo netestovane zrak vôbec neviem či to medzitým risknúť a vložiť to ešte naposledy.mja už ďalší potrat a zotavenie z toho nezvládnem...a mám už 34rokov..neviem aký ste mali by vek v čase odberu oocytov..ale naposledy,keď som si dala zmerať AMH ti bolo 3 mesiace dozadu mala 1,6 iba a rok dozadu 2,3 takže aj toto.ma dosť nemilo prekvapilo ,že Amh mi rapídne kleslo ,čo doktor tvrdil ,že za rok tam nie sú nejaké veľké zmeny...tak preto som išla ako samoplatca si to dať skontrolovat ,lebo som chcela vedieť na čom som..tak.mam.pocit ,že čas hrá proti nám...a kým sa dostaneme do Brna to AMH zase len môže klesnúť...a skôr než o pol roka sa tam nedostaneme vzhľadom na potrat čo som mala iba teraz a fakt ,že musím schudnúť aspoň 10-15kil..

anonym_04706f
6. apr 2026
@amelia0511

@anonym_04706f tak to je super ,že ste to takto zvládli Vaša gynokologicka zrejme vtedy spravila správne rozhodnutie a zachránila Vám bábätko♥️ja nemám len preventívne clexan,keďže na hematologiii mi vyšlo ,že mám vyššie riziko na tvorbu krvných zrazenín...ale v 6tt som aj ja mala silné spinenie, vtedy sme si aj mysleli že je koniec,nakoniec sme to vtedy ustáli ale v 10tt aj tak bol koniec.
My tu na SVK sme mali iba 6vajicok ,ale z toho 3embrya...ale uz chyba bola v Tom ,že počas stimulácie som ochorela aj s teplotami ,ale nestopli mi to ,takže mohlo to celé ovplyvniť si myslím...či už počet ale aj kvalitu tých embryií...v Brne ste mali teda pekne výsledky,aké problémy ste mali ,že ste išli do IVF? U nás ako som spomínala je ten spermiograme veľmi zhoršený a áno veľakrát som čítala že vtedy zvolia ľudia Brno..síce v psolednom čase čítam všeličom,že to už nie je také dobré..ale tiež si myslím že napriek tomu tam máme lepšie šance ako u nás ,takže najbližšie to tam skúsime ,ale mám aj nadváhu a inzulínovú rezistenciu,teraz chcem schudnúť ,aby sme naozaj mohli eliminovať možné problémy a potom tam pôjdeme na ďalšiu stimuláciu ,ale tu ešte máme jedno embryo netestovane zrak vôbec neviem či to medzitým risknúť a vložiť to ešte naposledy.mja už ďalší potrat a zotavenie z toho nezvládnem...a mám už 34rokov..neviem aký ste mali by vek v čase odberu oocytov..ale naposledy,keď som si dala zmerať AMH ti bolo 3 mesiace dozadu mala 1,6 iba a rok dozadu 2,3 takže aj toto.ma dosť nemilo prekvapilo ,že Amh mi rapídne kleslo ,čo doktor tvrdil ,že za rok tam nie sú nejaké veľké zmeny...tak preto som išla ako samoplatca si to dať skontrolovat ,lebo som chcela vedieť na čom som..tak.mam.pocit ,že čas hrá proti nám...a kým sa dostaneme do Brna to AMH zase len môže klesnúť...a skôr než o pol roka sa tam nedostaneme vzhľadom na potrat čo som mala iba teraz a fakt ,že musím schudnúť aspoň 10-15kil..

@amelia0511 popravde vsetko je podla mna pokus omyl,nikto nevie,co je spravne a co nie. Ja som raz potratila a potom som zacala riesit niektore veci sama. Chodila som na odber ako samoplatca a kontrolovala som si progesteron,zistila som,ze aj napriek vysokym davkam amelgenu mam hodnoty nizke,takze som doniesla vysledky na kliniku a vyziadala som si pridat prolutex. Viac veci som si sledovala sama. Gynekologicke som ja navrhla,aby sa clexane vysadil.

Ano stimulku chora ani vklad by som uz neabsolvovala,radsej odlozit. Nas problem bol prvotne muzov velmi zly spermiogram a preto sme sa potom rozhodli prejst do Brna,tam nam odporucili pridat este MFSS a to velmi pomohlo.inzulinova rezistencia je dost problem,to by som urcite riesila

anonym_5b9737
7. apr 2026

@amelia0511 mrzí ma čim si prechádzaš ty aj všetky dievčatá v tejto diskusii. Myslela som si, že ja s dvoma MA som naozaj raritny prípad a že som už možno "odpisana". Ale vidím, ,že nie som sama... Ja mám za sebou dva KETy a dva potraty zhruba v 7. A 9. Týždni (vývoj ale zastal skôr, missed abortion). Taktiež neviem ako ďalej. Nemáme geneticky testované embrya takže áno, hoci to nevyzerá ako náhoda, mohli byť obe geneticky problémové. Ale môže to byť aj niečím úplne iným a chcem po Tom pátrať. Mala som dobre výsledkyzm z parovej genetiky, Repro inuno, hemato, nemám inzulínovú rezistenciu, mám v poriadku TSH, mala som dostatočnú hladinu vitamínu D. Mám ale myom. Každý lekár mal iný nazor, že či prispel k potratu alebo ho sposobil. Ešte stále krvacam po kyretazi, určite chcem potom riešiť myom, konzultovať operáciu. Čo odporúčam je hysteroskopia, to mnohé baby odporúčajú. Tiež na ňu pôjdem. A potom otázkou je skryty zápal maternice a NK bunky v maternici. Obe veci sa dajú vyšetriť v CAR, mne povedali, že mi to netreba, lebo embryo sa predsa oba razy uchytilo. Ale čo som si čítala online a radila sa s AI, nie je to úplne tak, môže to prispieť k potratu. To je na diskusiu, skúste sa opýtať v centre alebo si urobiť vlastný prieskum. Držím palce ,💙

Strana
z2