IVF stimulácia január/február 2021
Ahojte, chysta sa niekto teraz do stimulacie?
My sme boli s dr.dohodnute, ze v januari ideme do toho(ma to byt moja 4.ivf stimulacia), no pri kontrole tento tyzden navrhuje odklad kvoli aktualnej pandemickej situacii. Mam si to premysliet a ja neviem... Clovek nema istotu, ci to v marci bude lepsie?
@mikasz Ahaa no tak musím vydržať 😬 už má chytá zúfalstvo.. dnes musím prežiť a zajtra kontrola. Ak mi povie že zase odložiť tak ja sa už nato asi vyprdnem 😰
@rk123 A ako ti ide pichanie? Ja doteraz pohodicka bez bolesti a dnes jak naschval som až na 4. Krát pichla jak ma tie 3 razy boleli 😰 dúfam že dnes som pichla posledné. Zajtra ma pichnu v car. Do ktorého CARu chodíš ?
@rk123 ja mám tiež take pero pergoveris, a potom cetrotide ale to sa musí miešať prášok s ampulku a tam je veľká ihla( pre mna veľká😁) a s tým mám trosku problém. Ty nemáš cetrotide na zastavenie puknutia folikulov? Či to až neskôr? Áno dúfam že zajtra už povedia, mala som mat opu včera, potom sa to posunulo na stredu( zajtra) ale stále sú príliš malé takze zatiaľ piatok- sobota, tak verím že už zajtra budú väčšie lebo má porazí. Mám nízke dávky len 112,5 lebo som mala pri prvom ivf silný ohss a teraz mi hrozí žiaľ znova 😬 ďakujem aj ja držím palce nech je na kontrole všetko ako má 🤗 o Brne som počula samé chvály, si spokojná s prístupom?
@sasenka6 zatial mam len ten puregon, v piatok na prvej kontrole mozno dostanem nieco aj nieco navyse, uvidime 😀 povedali mi ze podla kontrol bude dalsi postup. mam v stimulacnom este napisany orgalutran tak to sa bude asi pridavat, podla vysledkov. ale teda netusim co su to za lieky popravde sa v tom prd vyznam haha. a teda este budem pichat fraxik na riedenie krvi ale to je tiez taka malicka ihla.
s brnom som zatial spokojna, ale nemam s cim porovnat kedze je to moje prve ivf a tym padom aj stimulacia. tak to berem tak ze je to uplna loteria, neviem ani ako zareagujem a tak, takze som extremne zvedava naozaj. ale teda car sme dlho vyberali tak snad sme vybrali dobre.
daj potom zajtta vediet a neboj, to uz bude posledna kontrola a potom sup opu. radsej nech rastu pomaly a dobre ako ohss, teraz nikto nechce asi skoncit v nemocnici.
@mikasz áno najmenšie 0,4mm hrúbka vraj menšie niesu 😃
@rk123 áno orgalutran je tiež na zastavenie puknutia folikul, aj ja som ho mala predpísaný ale nedováža sa na sk už rok 😌 tak preto picham cetrotide. Inak fraxiparin som chcela ajja lebo mám vysoké trombocyty ale v car mi nechceli predpísať, že si to mám riešiť s hematologom. Ale tam mám prvý termín až vo februári keď budem mat po vsetkom. Nepáči sa mi ich prístup 😖
@sasenka6 aha a v cechach ho asi maju tak preto mi ho daju tam. fraxik mne predpisala hematologicka, akoze teraz mi ho daju v car, lebo nebudem utekat k nej pre recept, ale teda mam to ako odporucanie od nej pred vkladom normalne v papieroch.
ja som pred zacatim ivf dala vysetrit reprodukcnu imunologiu, tam mi zistili nejaku vec na ktoru mi ona potom dala ten fraxik.
akoze chapem ze sa ti nepaci ich pristup, ale toto by mal naozaj najskor vysetrit a odporucit hematolog, chapem, ze nechcu halabala pichat a predpisovat lieky
@rk123 jasne, len mi islo o to, že už mi ho v car raz predpisovali keď som mala ohss. A teraz mi to vyšlo na internom predoperacnom vyšetrení a je tam poznámka od internistu že treba. Ale hneď ako som dostala výsledky som sa objednala na hemato a to teda až vo februári najskorší termín. Takze ja nemám inú možnosť ako to riešiť keď som už v stimulácii. Preto som sa pýtala, lebo v liekoch čo mi predpísali sa jasne píše že môže spôsobiť zhustenie krvi. A mala som obavu o moje zdravie
ahojte 🙂 ja som tiez zacala teraz 13.1. stimulovat, caka ma prve ivf, beriem diphereline injekcie a som v straaasnom strese ci sa vsetko podari :( manzel ma azoospermiu, ja som v poriadku (dufam) on ma naplanovanu mesa/tese v den odberu mojich vajiciek, tak uvidime
@luckalukas_1 ahoj vitaj 😊 aj my mame ivf kvôli spg asthenoteratozoospermia. Držím palce, hlavne treba pozitívne myslieť, všetko dobre dopadne ✊🏻
@sasenka6 co to znamena? malo spermii ci? manzel ma azoospermiu to znamena 0 spermii takze je to velky otaznik ci sa vlastne tvoria
@luckalukas_1 to je že má malo spermií, pomalé spermie a k tomu ešte morfologicky abnormálne. Fuha, a to jak zistia? Nejakým chirurgickým zákrokom?
@sasenka6 ano, vola sa to chirurgicky odber spermii mesa/tese. A to ti budu moct oplodnit vajicka s takymi spermiami?
@luckalukas_1 tak to potom držím dvojnásobne palce ✊🏻Nám už vyšlo prvé ivf, mame 2 ročného syna tak verím že aj tentokrát nájdu nejaké vhodne 🙏🏻
@sasenka6 diky...dobre je, ze ma v poriadku genetiku a raz mu dokonca na spg nasli 2 pohyblive spermie tak to mi dava taku nadej ze sa tvoria, aj lekar v car povedal ze je tam dobry predpoklad ze sa pri operacii najdu spermie 🙂 ... to ti gratulujem a dufam ze sa zas podari 🙂
@sasenka6 ale tie 2 spermie mu nasli az po druhýkrát, to v jeden den bol na spg 2x a v prvom nebolo nic vobec 0 spermie
Ahojte pridávam sa k Vám, v piatok začínam so stimulkou. Mám z toho rešpekt. Akosi ani pocit nejaký,že čo sa vlastne deje. Dúfam, že ma každá inj posunie a bude robiť radosť 😊
@luckalukas_1 ďakujeme. No tak potom verím že niečo nájdu a o mesiac tu budeme všetky so statusom tehotné 🙂
@mikasz vážne ? No môj mal sem tam aj oligo do toho 🤦🏼♀️ Ja som bola dnes na kontrole a v sobotu mám opu 👏🏻 Až na 17dc lebo mi rastu ledva 1mm za deň. Ten cetrotide to spomaľuje vraj. Ale keďže mi hrozí ohss ( mám 8 folikov na ľavom vajecniku a 4 na pravom- z toho len 1 je veľký ostatne malinke z toho nič nebude) tak mi ani nedali ovitrelle ale diphereline, to ani neviem čo je. A keďže som už minula pero pergoveris tak mi dnes šupli meriofert 150. 😬😬 tak zajtra ešte 1x cetrotide a 1x večer ten diphereline, v piatok nič a sobota opu huraaaaa huraaa 🤩 no super tak držím prsty 🙂 ty budeš vo februári stimulovať a ja sa budem pripravovať na transfer (dúfam)

@rk123 ahoj jasne pridaj sa 🤗 a čím stimulujes? 🙂 ďakujem aj ja držím palce všetkým nech to vyjde aj počas tejto hnusnej doby aspoň niečo pozitívne ✊🏻