IVF stimulácia január/február 2021
Ahojte, chysta sa niekto teraz do stimulacie?
My sme boli s dr.dohodnute, ze v januari ideme do toho(ma to byt moja 4.ivf stimulacia), no pri kontrole tento tyzden navrhuje odklad kvoli aktualnej pandemickej situacii. Mam si to premysliet a ja neviem... Clovek nema istotu, ci to v marci bude lepsie?
@mikasz ďakujem. My sme mali 2 ivf, a celkovo 4 vklady. Malý je z posledného štvrtého vkladu. Som zvedavá čo nám povedia, ako výsledky a tak.
@sasenka6 waw super že prvé vyšlo hned. Drzim palce aj ja.
@lubkopetka ďakujem. Áno vyšiel nám syn na posledný, tretí vklad. Mali sme 5 embryi 😊 dúfam že sa aj súrodenec podarí 🙏🏻
@mikasz ďakujem, no zvládla som, 16 vajíčok ale sú tam aj nedozreté medzi nimi lebo mi vybrala všetky čo tam boli. Tak zajtra sa dozviem koľko z nich bolo zrelých a koľko sa podarilo oplodniť. Zatiaľ ma dost boli brucho, dostala som fraxiparin a nejaké tabletky medocriptine vraj to má potlačiť ohss? Nepoznám to ale pozerala som že je to na zastavenie laktácie a že po tom dost blbo tak mám ešte väčší strach
@sasenka6 no super, 16 je parada, tak som zvedava na zajtra co napises, verim, ze bude co najviac embryjok 😍
inak ten ohss vidia aj nejako pocas stimulky? alebo len po opu to nahodou dojde? lebo ja sa ho bojim neskutocne 😀 a ja som len 8dc ale teda vajecniky ma dost tlacia a aj mam nafuknute podbrusko. ale tak vcera nic nehovorili na kontrole, ze by nieco bolo zle, ale clovek nikdy nevie
Ja tiez zacinam stimulovat na zaciatku februara🙏dlhy protokol. hlavne viem, ze injekcie si sama urcite nepichnem. Dufam, ze manzel to zvladne 😊
@rk123 no je ale určite viac ako 9 je nezrelých 😀áno vidia počas stimulácie, mne to kontrolovala a hovorila že to mám hraničné preto som mala slabé dávky. Po opu zas druha dr že to takto nevie zistiť. Pred 4 rokmi mi to dr oznámila po opu že mám ohss. Ale to mna bolelo brucho jak hovado už od polovice stimulky. Veľmi sa modlim aby som to teraz nemala. Lebo mi nieje bohvieako po opu, už som aj zvracala 😰
@sasenka6 tak super, verim, ze bude co najviac zrelych a oplodnia sa. No vies ako sa hovori, nie je dolezita kvantita, ale kvalita 🤞🤗
Ten liek nepoznam, ale treba im verit, vedia co robia a velakrat pouzivaju lieky na uplne nieco ine ako su primarne urcene a je popisane v pribalovom letaku, takze no stress.
Mne tiez po opu nikdy nepovedali ci je tam nabeh na ohss, to vacsinou potom az pri kontrole ci ET videla, ze je tam tekutina. A brucho verim, ze boli, tak pichali ta, ale kazdym dnom bude lepsie 😉
My sme boli na PCR, nastastie obaja negativni, tak snad sa uz nic nevyvrbi a v utorok pojdem.na konzultaciu 🙏
@w_ee_wee Ja som si pôvodne myslela, že sama si nepichnem nič, ale manžel bol na tom tak že sa bál že mi ublíži. Tak neostalo mi nič iné len rozdýchať a ísť do toho. Mala som Gonal- to sa suprovo pichalo. Fraxiparin tiež celkom ušlo, len niekedy som mala pocit že neviem prepichnúť kožu. Uplne katastroficky sa mi pichal Cetrotidelebo potom ma okolie bolelo, štípalo, svrbelo. Prajem úspešne aplilovanie. 😉
Baby, mozem sa vas spýtať, všetky tie injekcie si pichate doma? Alebo treba s niektorými chodit k dr. a pichne sestricka? Lebo ja mam za sebou 2x ivf, ale je to už šesť rokov. A viem že najprv som si sama doma, do brucha. A potom som párkrát bola u dr.a tie ďalšie mi musela už sestrička pichať, ale neviem presne ktoré to boli už.
@lubkopetka jasne vzdy vsetko doma, akurat ked som mala pred opu kontrolu, tak som rano nepichla a pichli mi tam
@mikasz fakt? Tak super. Som myslela že zas budem musieť behať každý deň k dr. Teda ono to bolo len asi 3 - 4x, ale aj tak. Neviem teda čo som to mala za injekcie, keď to sestrička musela pichat.
Uvidime čo mi teraz dajú.
@lubkopetka tak uvidis aky kde maju postup. Mozno to bolo rovnako aj u teba, ze ked si isla na kontrolne sono tak ti pichli rovno tam, alebo mozno pred 6-timi rokmi robili nieco inak. Ja som mala posledne ivf 2017, cize uz tiez par rokov dozadu a teraz sa chystsm do 4-teho
@mikasz ja som mala v roku 2014 a 2015. Ja som si to chodila pichať k svojej gynekol., nie do centra. Ozaj neviem prečo hmm. Gonal som si sama, a tie zvyšné už u dr.
Teraz ideme do Žiliny do gynfivu. Predtým sme do BA do Ferticent chodili.
@lubkopetka ja si tiez picham sama a uplne v pohode 😊
vcera mi na kontrole pichala sestricka a presne ako sa spominalo vyssie, doteraz to lutujem lebo mi spravila modrinu a boli ma cele brucho 😀
@rk123 tak super, to ste ma potešili, že teraz všetko sama môžme pichať. A koľko je asi kontrol počas stimulujú? Už si to moc nepamätám. Prvá tuším po asi šiestich dňoch, a potom ešte jedna do opu?
@lubkopetka jj prva cca po 6dnoch stimulky a dalsia o 2-3 dni a podla rastu folikulov dalsia, alebo uz rovno termin opu.
ja som mala 7den cyklu, dalsiu mam 10den cyklu a vyzera ze by mali uz povedat termin. ak nie tak budem musiet este raz. takze tie kontroly su velmi individualne.
tuto sasenka mala kontrol napriklad viac 🙂
@lubkopetka presne zalezi ako ti budu rast folikuly. Prva 5-6ty den a potom kazde 2-3dni.
Ja som mala 3ivf-11,13 a 16-ty den, tak ten posledny som aj mala najviac kontrol
Baby pomoc! Ako sa pichá prosím vás fraxiparin ? Ja si to nepamatam tam sa píše, že ten vzduch tam treba nechat? Poraďte mi prosím

@sasenka6 drzim palce ☺️
tak ja 16folikulov zatial ty kokos, v pondelok dalsia kontrola a stvrtok asi opu. neviem ci mi aj brucho nepraskne dovtedy 😂