icon

IVF v júni 2020

smajli87
20. máj 2020

Ahojte 🙂 Plánujete niektorá podstúpiť IVF v júni 2020? Nás to čaká prvýkrát, tak som plná očakávaní a zároveň obáv, ale verím, že sa dopracujeme k vytúženému bábätku 🥰

lady_o
8. júl 2020

@smajli87 aj ja som sa bala, či embrya vydržia, keďže manžel ma vážne zlý spg.... Verím, že práve ten jeden maličký zabojuje 🙏 a povolili vám predĺženú kultivaciu i keď ste mali jedno embryo? Nam povedali, že musia byť minimálne 4... Tak sme to ltt splnili 😊 budem držať palce ✊✊
Ja idem zajtra opäť na krv, tak som tiež zvedavá ako stúpa hcg 🙏❤️

gabinka03
8. júl 2020

@smajli87 no ja som dnes mala poslednú kontrolu tiež mám dosť folikul ov ale na pravej strane sú menšie nešli dáko zároveň ale povedala doktorka ze sú štyri veľmi schopné tiež sa bojím ze ich bude málo.... Akurát som pichala pregnyl a v piatok o pol deviatej mam odber

gabinka03
8. júl 2020

@smajli87 a kedy budes mat vkald ak prežije??? Ja verím že áno bude to jediný ale zato silný bojovník

me3xena
8. júl 2020

Babenky, ktoré ste už boli na OPU ako to celé prebiehalo? Manžel bola vami na izbe či ste boli samé ? 😉

smajli87
autor
8. júl 2020

@lady_o emryologicka síce aj mne hovorila, že PK dávajú, keď sú aspoň 4, ale že je to na nás. Bola naozaj veľmi mila, vravela, že ona to hovori ako odborník, ale že nevie, akoby sa zachovala, keby je na mojom mieste, každý to berie trochu inak... dosť dlho som sa o tom s ňou rozprávala a povedala mi, že ak bude pre mna psychicky prijateľnejšie vedieť to, že možno nebude čo vkladať ako to, že sa vloží a neprezije, tak nech si dame PK. Ono vraj pre emryjko je rozhodujúci väčšinou 4-5.deň, kedy sa začína deliť, že 3.den sú všetky emryjká rovnako pekne... výsledok by bol rovnaký - je jedno, či sa vkladá 3. alebo 5.den, že keď to emryjko proste nie je životaschopné, tak či tak by ti nemalo dobrý koniec ... bude mi veľmi luto, ak mi nebudú mat čo vložiť, ale horšie by som to asi znášala, keby mi vložia 3 dňové, čakám 2 týždne ako keby po 5.dnoch viem, žeby to nemalo dobrý koniec... ono je to už asi dane, je tam však rozdiel tých 2 dni, kedy vedia povedať, či je životaschopne... druha vec zase je, či sa uchytí, ale to je zas do inom... 🤷‍♀️ Čistá veda toto 🙃

smajli87
autor
8. júl 2020

@gabinka03 budem ti držať palce, aby si ich mala čo najviac ☺️

smajli87
autor
8. júl 2020

@gabinka03 ak prežije, vklad budem mat v sobotu, v piatok mi majú volať, ako to s ním dopadlo a ak dobre, tak mi upresnia hodinu, na kedy mame prísť.

smajli87
autor
8. júl 2020

@me3xena ahoj, my sme v Gyn-five a manžel na izbu nesmel, vyriešili sme ráno papiere, on išiel po svojej ceste a mna dali na izbu a videli sme sa až keď podpisoval papiere, že si ma berie domov 🙂 ale pisali sme si medzičasom, lebo chudák čakal v kaviarni, pri aute a tak.. nechcel ísť ďaleko, že keby niečo, nech je poruke 🙂 Prežíval to so mnou chudáčik 🥰

lady_o
9. júl 2020

@smajli87 aha... Tak to silno držím palce ✊ oni sú tam super a aj ta embryologicka nam krásne všetko vysvetlila ❤️ nech ti to len dobre dopadne 😍😍

lady_o
9. júl 2020

@me3xena aj ja som bola na izbe sama... Ale uprosila som ich, aby manžel mohol prísť po zákroku, keď budeme rozoberať možnosti, čo ďalej 😊 ale tiež som s nim bola v kontakte 😊 neviem ako ostatným, ale mne to ubehlo neskutočne rýchlo a skoro bezbolestne 😊😊

kaya6
9. júl 2020

@me3xena ahoj. Tiez sama na izbe. Ale muz ma cakal. Hned po ruke keby nieco😊 tiez stale v kontakte. Ono to cele trvalo nejake 3 hodky necele. Cakanie kym som prisla na radu, narkoza, trosku som si zdriemla 🙂 a bolo po. 😊 potom pohovor s embryologickou to uz obaja. 🙂✊ drzim palce😊

me3xena
9. júl 2020

@kaya6 @smajli87 @lady_o a ako to celé prebiehalo mali ste ešte nejaký pohovor s anesteziologickou na sále ? Alebo ste len prišli a šup na sálu a spať 😊

smajli87
autor
9. júl 2020

@me3xena Dotazník aj ostatne papiere so mnou prešla sestricka, čo som si nebola istá sme doplnili spolu, ta ma aj “ubytovala” 🙂 , nepotrebovala som ani svoju nocnu košeľu ani papuče, všetko mi dali a potom som ležala a čakala na izbe dosť dlho (až tesne pred tým ako ma vzali som zistila, že diaľkové od telky je v sufliku 😅). Prišla po mna sestricka asi o 9:15, anesteziologičku som videla az na sále, napichla mi kanylu, zavtipkovala, spýtala sa ako sa volám celým menom, či už cítim teplo a už si pamatam až keď som vysadala na posteľ v izbe o nejakých cca 15 minút na to. Vraj som sama zliezla aj z kozy na sále, ale to si nepamätám vôbec 😅 Na izbe ma napojili na tlakomer a na prst mi dali opäť ten pulzoximeter a že si mám pospať, ale ja už som nespala, len oddychovala. Sestricka ma chodila stále kontrolovať, až kým prišla Dr. oznámila ako to dopadlo, nasledne prišla embryologicka, pokecali sme o možnostiach a okolo pol 12-12 mi vypísali prepúšťaniu správu, poučili ma čo mám užívať a čo robiť ak by mi bolo zle a išli sme 🙂 Trosku ma pobolievalo zospodu aj na druhý deň ešte, ale nič strašne, toto bola asi z tých príjemnejších častí IVF 🙂

lady_o
9. júl 2020

@me3xena presne súhlasím so @smajli87 😊 mala som to tak isto... tiež to čakanie na zákrok bolo dosť dlhé... Rozcapila som sa na koze a v tom momente cez dvere skoro oproti mne vstúpil anestéziológ - pekne privítanie 🙈😁 rozprávali mi o tom, že budem cítiť v ústach teplo atď. Ja som sa začala smiať, že sa mi celý svet točí a už si pamätám len to, ako mi zensky hlas hovorí, aby som ten mobil pustila z rúk a ešte spinkala 😁 tak som sa potešila, že tu spravu nemusím dopísať a ešte som driemala... Ze to s mobilom bola realita som zistila až vtedy, keď som našla správu, ktorú som poslala manželovi, v znení - mbnmmjvdy mhn 🤷‍♀️😂😂 ale bolesti skoro žiadne... Teda ak si zvyknutá na silnejši menzes, tak úplná pohoda 😊😊po troch dňoch som už skákala po dome, pozabudla som sa trochu 😁😁

kaya6
9. júl 2020

@me3xena presne tak ako baby pisu. Ziadny stres okolo a vsetci v pohode.😊 uplne to sedi ako @smajli87 ja som nemala ziadne bolesti , ale ked som prisla domov zmohla ma unava a riadne som si pospala.
@lady_o tiez podobny nezmysel poslany manzelovi🤣

smajli87
autor
9. júl 2020

@kaya6 @lady_o na to som skoro aj zabudla, tiež som mu písala tesne po 🤣🤣🤣 Malo to znamenať, že som už po a mám si pospať 😁😁😁

me3xena
9. júl 2020

@kaya6 @lady_o @smajli87 joj žienky z chuti som sa zasmiala 😊 ani neviete ako ste má potešili, že to prebiehalo v takej pohode. Pomaly začínam panikáriť Ako sa mi zo blíži 😊

kaya6
9. júl 2020

@smajli87 dobre som sa zasmiala🤣🤣🤣🤣🤣👍 akoze top👍

kaya6
9. júl 2020

@me3xena vies co nie je preco. Naozaj to prebehne uplne v pohode a mozno sa aj tebe nieco podari nacom sa potom dobre zasmejes😉 za mnou ked prisla lekarka tak som jej zacala rozpravat ze sa mi snivalo o Iron Manovi. Tak pozerala na mna ze no tak si este pospite.🙈🤣
Z mojho pohladu treba do celeho procesu vlozit co najviac pohody a hlavne vela pozitivne mysliet. Lahko sa hovori ale je to velmi narocne. Ja som si to tak cele preberala v hlave a vlastne som zistila ze cely moj prvy pokus bol jeden velky stres.🙈 precitala som milion prispevkov kde baby pisu hlavne pohod a klud. A veru je to tak. 🙂 moj prvy pokus aj ked neuspesny mi dal to co mi mal dat. 🙂 vela som pochopila a velke plus celkom necakane. S manzelom sme si neskutocne blizsky. ❤Drzim palce nech vsetko dobre dopadne🤗🤗🤗❤😘

cucoriedkacucoriedka
10. júl 2020

@smajli87 ja som napisala veru tiez nieco podobne;))) a ked som sa preberala z narkozy vypytala som si od sestriciek kacicu a knedle....ked som.sa s nimi lucila som sa skoro pod zem prepadla😎

sima234
10. júl 2020

Och žienky, ako vám "závidím", že už máte po...ja stále pomaly reagujem na stimuláciu, po každej kontrole mi zvyšujú dávky...ani oni nechápu, prečo nereagujem...možno zle odhadli lieky a sú na mňa slabé, alebo ja neviem...no uvidím v pondelok, po ďalšej kontrole🤷‍♀️

gabinka03
10. júl 2020

Ja som akurát po odbere pred chvíľou som sa prebrala je mi super nič nebolí ani zlé mi nie je len som smadna a ospala... Ze aj so sály som prišla sama ale to si nepamätám.... Pýtala som sa ze ako to dopadlo ze mi pani doktorka odkazuje ze mam z 10 folikul ov 6 vajíčok tak som celkom spokojná a ze ešte príde za mnou doktorka aj embryologom

gabinka03
10. júl 2020

@smajli87 ahoj no ako pokračuje embryo Ja som akurát po odbere pred chvíľou som sa prebrala je mi super nič nebolí ani zlé mi nie je len som smadna a ospala... Ze aj so sály som prišla sama ale to si nepamätám.... Pýtala som sa ze ako to dopadlo ze mi pani doktorka odkazuje ze mam z 10 folikul ov 6 vajíčok tak som celkom spokojná a ze ešte príde za mnou doktorka aj embryologom

smajli87
autor
10. júl 2020

@sima234 neboj nič, niekto stimuluje dlhšie, niekto kratšie.. nikdy nevies, možno z toho bude nakoniec super výsledok, drž sa 😉

sima234
10. júl 2020

@smajli87 ďakujem...snažím sa v to veriť, ale pomaly už strácam nádej...uvidíme 🤷‍♀️

smajli87
autor
10. júl 2020

@gabinka03 ahoj naparaaaadu, tak ti držím palce, aby sa čo najviac oplodnilo ☺️ Keď ti dajú vedietC zajtra? Naše žabiatko bojuje, zatiaľ je z neho morula, zajtra mi naplánovali transfer, že sa to ešte stále môže zmeniť, ak by cez noc “postálo”, ale mame prísť tam a uvidime, ja mu verím 🙂💪

Kočky, čo chodíte do Gynfivu, na čo sa mám pripraviť zajtra? Som zvedava, či trafím poloplný mechúr, v posledných dňoch veľký problém toto 😅

gabinka03
11. júl 2020

@smajli87 ahoj no co ako si dopadla mala si transfer??? Ja som si ráno volala ako moje bublinky pokračujú tak mi povedal ze všetkych 6 bolo zrelých j sa oplodnili ale jedno nevydržalo takže mám 5 bubliniek co bojujú ďalej uvidíme v pondelok ako pokračujú... Ja mam transfer v stredu

smajli87
autor
11. júl 2020

@gabinka03 ahoj, áno mala 🥰 Vy idete vkladať tiež jedno alebo skúsite rovno 2? 🙂

gabinka03
11. júl 2020

@smajli87 jedno len

gabinka03
11. júl 2020

@smajli87 a došlo do blaskocyty?? ja verím že bude úspešne vidíš je to bojovnik