IVF v júni 2025
Ahojte , bola som v podobných skupinách pri stimulácii v januári a pri KET v marci. Tento krát zakladám diskusiu pre ženy, ktoré do toho idú teraz v júni. Nás zajtra čaká ultrazvuk - kontrola, prebratie protokolu a liekov. Budem rada, keď sa pridáte do diskusie a budeme zdieľať svoju cestu za vytúženým bábätkom.
Ahojte, všetkým ktoré riešite momentálne IVF alebo už ste po, zo ❤️ vám držím palce, nech to vyjde 🥰
My ideme v piatok na prvú konzultáciu, oznámiť naše rozhodnutie ísť hneď do toho 🥹 Obaja sme zdraví, nenašlo sa nič, čo by tehotenstvu vyslovene bránilo. I keď ja uz 2 gyn operácie za sebou, no aj tak 2 roky bez ochrany a nič 😏
@klarabohun77 mne v tomto centre nebrali tiez. Ale ja som mala v marci stimulku v GF ZA a tam mi ho brali po neuspechu. My sme sa ale rozhodli ist do Brna a tak sme mali cerstve vysledky so sebou 🙂 urcite sa na to ale budem este pytat. No zatial su to lem folikuly a nikto nevie ci tam vajicka su a ci budu vyzrete. Takze som opatrna v tom stasti zatial 🙂 ale ak to porovnam s prvym kedy som mala len 3 som zatial viac naklonena softu 🙂
@monula333 ahoj ako si dopadlaaaa ??
Ahojte, všetkým ktoré riešite momentálne IVF alebo už ste po, zo ❤️ vám držím palce, nech to vyjde 🥰
My ideme v piatok na prvú konzultáciu, oznámiť naše rozhodnutie ísť hneď do toho 🥹 Obaja sme zdraví, nenašlo sa nič, čo by tehotenstvu vyslovene bránilo. I keď ja uz 2 gyn operácie za sebou, no aj tak 2 roky bez ochrany a nič 😏
@curlie Ahooj dezim palce🙂 a v akom CÁR ste?
@curlie Ahooj dezim palce🙂 a v akom CÁR ste?
@klarabohun77 ďalujem krásne 🥹 Sme v Heliose - MT
@monula333 ahoj ako si dopadlaaaa ??
@klarabohun77 ahoj testy negativne zajtra 10dpt ale neverim ze tam nieco bude. V CAR kazali test robit 23 tak pockam a 23 alebo 24 krv. Uvazujem nad dalsim kolom som uprimne som zufala a zmatena aj z pristupu v reprofite tak uvidime po konzultaci co dalej
@klarabohun77 ahoj testy negativne zajtra 10dpt ale neverim ze tam nieco bude. V CAR kazali test robit 23 tak pockam a 23 alebo 24 krv. Uvazujem nad dalsim kolom som uprimne som zufala a zmatena aj z pristupu v reprofite tak uvidime po konzultaci co dalej
@monula333 ahoj. Nestresuj. Kamarátka tiež nič nemala na teste až 14 deň jej ukázalo a to už hádzala flintu do zita. Viem že sa to ľahko vraví,ja začínam za chvíľu stimulovať a už som si do hlavy vtlka že to vynde a bodka.
@monula333 ahoj. Nestresuj. Kamarátka tiež nič nemala na teste až 14 deň jej ukázalo a to už hádzala flintu do zita. Viem že sa to ľahko vraví,ja začínam za chvíľu stimulovať a už som si do hlavy vtlka že to vynde a bodka.
@nuna92 ja som sla takto tiez nastavena. Povedala som si ze v Brne to musi vyjst uplne som bola presvedcena o tom a asi to bola ta chyba. 😞 zacalo to fakt dobre pri softe 6 vajicok, vsetky oplodnene (co v prvom kole nic) ale vyvoj pri 3 dni pomaly. Zo 6 bolo 5 vyradenych z kultivacir lrbo nedosli do blastocysty. Od dr odpovedat ze asi vajicka. A dalsi postup podla neho skusit oplodnit polku cudzimi aby sme prisli na to kde je problem. Ale co ked to zistime za tento pokus zaplatim 3000e psyychicky sa zrutim, vajicka odplodnene cudzim chlapom vyhdoit a ak bude opat rovnaky pocet zostanu len 3. Asi aka sanca by bola ze aspon jedno by ostalo ked pri prvom pokuse 5 zo 6 fuc. Nezvladzem 😞 nechapem co sa to deje ..tebe sa samozrejme prajem aby sa to podarilo na orvy sup. Teraz tu mam kamosku z MK co sme spolu zacali cca 2 kolo a uz tiez caka baby. Uz jej potvrdili aj krv na 10 den 😊
@nuna92 ja som sla takto tiez nastavena. Povedala som si ze v Brne to musi vyjst uplne som bola presvedcena o tom a asi to bola ta chyba. 😞 zacalo to fakt dobre pri softe 6 vajicok, vsetky oplodnene (co v prvom kole nic) ale vyvoj pri 3 dni pomaly. Zo 6 bolo 5 vyradenych z kultivacir lrbo nedosli do blastocysty. Od dr odpovedat ze asi vajicka. A dalsi postup podla neho skusit oplodnit polku cudzimi aby sme prisli na to kde je problem. Ale co ked to zistime za tento pokus zaplatim 3000e psyychicky sa zrutim, vajicka odplodnene cudzim chlapom vyhdoit a ak bude opat rovnaky pocet zostanu len 3. Asi aka sanca by bola ze aspon jedno by ostalo ked pri prvom pokuse 5 zo 6 fuc. Nezvladzem 😞 nechapem co sa to deje ..tebe sa samozrejme prajem aby sa to podarilo na orvy sup. Teraz tu mam kamosku z MK co sme spolu zacali cca 2 kolo a uz tiez caka baby. Uz jej potvrdili aj krv na 10 den 😊
@monula333 je v poriadku, cítiť sa zle, nemusíš byť neustále silná, pre nikoho 🥹 Veľmi ma to mrzí, čo prežívaš, myslím na teba a držím silno palce, nech sa stane zázrak 💫 toto ozaj kto nezažije, ťažko pochopí
@monula333 je v poriadku, cítiť sa zle, nemusíš byť neustále silná, pre nikoho 🥹 Veľmi ma to mrzí, čo prežívaš, myslím na teba a držím silno palce, nech sa stane zázrak 💫 toto ozaj kto nezažije, ťažko pochopí
@curlie dakujem krasne ❤️ ano hlavne ak ides do toho s nastavenim ze odvsadial pocuvas ste mlada kopec zien s endometriozou otehotnelo..a ty ides prvy pokus nic si zlomena ale okej pozbieras sa ides druhy pokus uz zazijes aj ten pocit vkladu tesis sa, dufas ides na istotu do podla teba naj CAR a zrazu proste nic len bolest a zufalstvo co dalej :( ja naozaj ale ze naozaj obdivujem vsetky zeny tu je to neskutocne co zena dokaze zvladnut ..
@curlie dakujem krasne ❤️ ano hlavne ak ides do toho s nastavenim ze odvsadial pocuvas ste mlada kopec zien s endometriozou otehotnelo..a ty ides prvy pokus nic si zlomena ale okej pozbieras sa ides druhy pokus uz zazijes aj ten pocit vkladu tesis sa, dufas ides na istotu do podla teba naj CAR a zrazu proste nic len bolest a zufalstvo co dalej :( ja naozaj ale ze naozaj obdivujem vsetky zeny tu je to neskutocne co zena dokaze zvladnut ..
@monula333 presne ako hovoríš a odvšadial počúvať, že musíš tomu veriť, byť silná, manifestovať, žiť akoby sa to už stalo len žiaľ o to väčšie je potom to sklamanie 😪 my ženy sme neskutočné hrdinky ❤️ ty chodíš do Brna?
@curlie presne, ja uz sa snazim menej manifestovať a zit akoby sa to uz stalo lebo potom som viac ovela viac sklamana, mne pomaha “ocakavaj najhorsie, dufaj v najlepsie”🤍inak my sme boli 1.x v mt helios. Koho tam mas akeho dr? Ja som mala moricovu ta bola super ale nedopadlo to dobre. Krajčovič mi nesedel ale ze vobec.
@monula333 ja som myslela, ze si tam spokojna lebo si pisala tu vo vlákne ze v brne sa to pohlo..su veci medzi nebom a zemou za ktore nemozes ani ty ani CAR. Ja som prezila rovnaku 1.stimulaciu ako ty v marci, za par dni zacinam zase stimulovať a zo vsetkeho najviac sa bojim, ze nebude ani jedno embryjko ako pri prvej.. Ty mas uz nadej, ze to embryjko ste vytvorili🤍ja viem, clovek ked chce tak to proste chce a hlavne túžba byt matkou sa neda ovplyvnit. Je to nejake take nase poslanie..hlavu hore. Ja sa snazim verit svojmu telu aj ked ma velakrat uz sklamalo ale verim, ze to pride tak ver aj ty. Vsak sme v tom spolu🍀
Ahojte, pridávam sa aj ja. Presne pred rokom som mala moje prvé IVF. Rok sme si dali ešte s manželom čas na liečenie sa - konkrétne ja a endometrioza. Podarilo sa oplodniť 10 vajíčok, z čoho mám 6 embryi. Teraz v pondelok ma čaká môj úplne prvý transfer🤞🏼 Máte pre mna nejaké rady čomu sa vyvarovať a podobne? Po transfere ste išli hneď do práce alebo ste boli PN?
@sabina57 a uz mas po transfere?😍
@monula333 presne ako hovoríš a odvšadial počúvať, že musíš tomu veriť, byť silná, manifestovať, žiť akoby sa to už stalo len žiaľ o to väčšie je potom to sklamanie 😪 my ženy sme neskutočné hrdinky ❤️ ty chodíš do Brna?
@curlie ano do Brna. Akoze dost sme sa posunuli oproti 1IVF v GF ale ten pristup vobec nie je individualny. Mne dr us neodpisuje 3 den. Koordinatorka je na dovo do 26 a ked som volala do reprofitu tak mi povedali ze bohuzial doktori maju vela prace a mam cakat. A spatne ked rozmyslam je vela veci co sa mi nrpacilo. Zqstavil sa nam vyvoj embryi a on pri vklade zapotil ze to aj cakal. Akoze tak hallo nejake vystrenia alebo nieco a nie slepo ist do dalsieho IVF a skusit plodnit darcovskymi az zistime kde je problem. A mozme ich zlikvidovat ale zaplatit musime. Som neskutocne smutna a frustrovana ze co dalej
.mas vediet niekomu kto to ma zrejme podla spravania na haku ale ty sama si pomoct nevies :(
@nuna92 a ty si ako na tom?mas soft?
@klarabohun77 my ideme soft Brno. Začínam v pondelok stimulovať. A myslím ženy že fakt treba veriť. My ideme do toho na istotu.nepozname vetu,že to nevyjde.vitaminy,materská kasicka,bielkoviny a kľud... Mozno to zlahcujem lebo my nemáme okrem mojej sterilizacie žiadny problém ale ja som si už kúpila prvé detské body a pre mňa to je že keď nie teraz,tak to bude ďalší transfer ale to baby mať budem aj keby čo. Najhoršie je stagnovať a stratiť nádej. Som zdravotník a viem že náš mozog dokáže ovplyvniť viac ako si myslíme. Tak myslíme všetky pozitívne.
@curlie presne, ja uz sa snazim menej manifestovať a zit akoby sa to uz stalo lebo potom som viac ovela viac sklamana, mne pomaha “ocakavaj najhorsie, dufaj v najlepsie”🤍inak my sme boli 1.x v mt helios. Koho tam mas akeho dr? Ja som mala moricovu ta bola super ale nedopadlo to dobre. Krajčovič mi nesedel ale ze vobec.
@monula333 ja som myslela, ze si tam spokojna lebo si pisala tu vo vlákne ze v brne sa to pohlo..su veci medzi nebom a zemou za ktore nemozes ani ty ani CAR. Ja som prezila rovnaku 1.stimulaciu ako ty v marci, za par dni zacinam zase stimulovať a zo vsetkeho najviac sa bojim, ze nebude ani jedno embryjko ako pri prvej.. Ty mas uz nadej, ze to embryjko ste vytvorili🤍ja viem, clovek ked chce tak to proste chce a hlavne túžba byt matkou sa neda ovplyvnit. Je to nejake take nase poslanie..hlavu hore. Ja sa snazim verit svojmu telu aj ked ma velakrat uz sklamalo ale verim, ze to pride tak ver aj ty. Vsak sme v tom spolu🍀
@klarabohun77 joj ty poklad moj 🙂 my sa stretavame vo viacerich diskusiach. Akoze ja to Brno urcite nezavrhujem su odbornici to je fakt. Ale spatne su veci co mi vrtaju hlavou. Ako napr pri vklade mi vobev nemerali sliznicu pred vkladom len napisali ze 12 mm. Potom mi povedal na 5 den ze uz od zaciatku cakal ze to dopadne tak ako dopadne ze budeme mat len 1 embryko. A tak kopec veci. Individualny pristup nemaju vobec. Cakas na odpoved aj niekolko dni ak vobec. Akoze som velmi smutna a urcite aj moje sklamanie pridalo tomu hodnoteniu. Ale isto nehovorim ze su zli. Kazdopadne uvazujem este nad konzultaciou aj niekde inde ale pokracovala by som asi tam ak navrhnu inu variantu ako oplodnit darcovskymi. Ved predsa musia existovat aj ine sposoby ako zistit ci je zla spermia ci vajicko. Moj partner nemal urobenu ani fragmentaciu spermi a citala som ze aj to koze byt dovod. Ma len zakladny spermiogram ale ked som sa opytala ci si to nemame dat urobit tak uz mi nikto nereaguje.
@klarabohun77 my ideme soft Brno. Začínam v pondelok stimulovať. A myslím ženy že fakt treba veriť. My ideme do toho na istotu.nepozname vetu,že to nevyjde.vitaminy,materská kasicka,bielkoviny a kľud... Mozno to zlahcujem lebo my nemáme okrem mojej sterilizacie žiadny problém ale ja som si už kúpila prvé detské body a pre mňa to je že keď nie teraz,tak to bude ďalší transfer ale to baby mať budem aj keby čo. Najhoršie je stagnovať a stratiť nádej. Som zdravotník a viem že náš mozog dokáže ovplyvniť viac ako si myslíme. Tak myslíme všetky pozitívne.
@nuna92 ja som tak neskutocne zlomena tymto pokusom ze nemam chut na nic len zizam po praci do blba. Ja som sla do Brna s takim nastavenim ze to je istota urcite to bude ten pokus kedy sa nam podari. A vidis ako to dopadlo o to viac ma to zlomilo. Lebo som sa presne nastavila ze teraz to vyjde. Takto som ostala frustrovana co dalej ved na za mna naj klinike sme takto pohoreli 😞😞 takze urcite to neni len o tom mysleni. Je tam kopec a kopec faktorov ktore na to vplyvaju. Ja verim ze sa nam to podari raz vsetkym ale je to tak velmi velmi tazke 😞😞
@klarabohun77 my máme Krajkoviča, zatiaľ nemám mu čo vytknúť, veľmi fajn, aj čo sa týka priateľa, bol dosť strese, niečo úplne nové pre neho a pekne mu všetko vie vysvetliť, ukľudniť...Uvidíme aký bude celý proces 🥹
@nuna92 ja som tak neskutocne zlomena tymto pokusom ze nemam chut na nic len zizam po praci do blba. Ja som sla do Brna s takim nastavenim ze to je istota urcite to bude ten pokus kedy sa nam podari. A vidis ako to dopadlo o to viac ma to zlomilo. Lebo som sa presne nastavila ze teraz to vyjde. Takto som ostala frustrovana co dalej ved na za mna naj klinike sme takto pohoreli 😞😞 takze urcite to neni len o tom mysleni. Je tam kopec a kopec faktorov ktore na to vplyvaju. Ja verim ze sa nam to podari raz vsetkym ale je to tak velmi velmi tazke 😞😞
@monula333 máš na to právo 😢 daj si čas, poplač si, uvidíš, opäť sa vyjasní...
@curlie dakujem Ti krasne za Tvoju podporu. S tym ze z toho nic som uz zmierena. Neviem ci mi to musi potvrdit krv. Ale dufam ze bude este o co zabojovat ze bude moznost 🙂
@monula333 ani ja už neverím na pozitívne myslenie , v živote by mi nenapadlo , že sa nám v Martine poondí všetko od OPU po vklad, išla som na PN s tým, že sa vrátim do práce až o 4 roky najskorej...a ja som po OPU dostala šplechnuté do tváre, že tak sa ozvite o dva mesiace..dovidenia.... takže pekne krásne na konci mesiaca som už bola v práci... nemám nádej ani teraz, niečo je asi zlé vo mne a bude nám musieť stačiť náš pomaly 10 ročný zázrak ...nakoniec mi z toho vychádza, že ten Kozumplík je najsympatickejší...dnes bol na utz Frank , tiež nebol najmilší, vôbec nebol ani pozitívny a vôbec nevedel anamnézu(ani ho nezaujímala), tak som mu povedala, že s Kozumplíkom sme to pre niečo tak nastavili, jeho to nezaujímalo....jeho zaujímal len nález...a tak som mu povedala, že si myslím, že ten najväčší folikul je môj prirodzený a už sa začal krútiť,že to nikto nevie....potom som mu povedala, že mi mali teda navýšiť meriofert, ja by som sa nebránila...a že to by nepomohlo...hlavne , že viem ,že niektorým ženám to navýšili
@curlie dakujem Ti krasne za Tvoju podporu. S tym ze z toho nic som uz zmierena. Neviem ci mi to musi potvrdit krv. Ale dufam ze bude este o co zabojovat ze bude moznost 🙂
@monula333 ináč dobre sa o Tom píše s chatgpt 😂ten je super pozitívny a napísal mi krásnu vec, že nie je chyba vo mne, v mojom tele ,ale v zle nastavenej liečbe
@monula333 ani ja už neverím na pozitívne myslenie , v živote by mi nenapadlo , že sa nám v Martine poondí všetko od OPU po vklad, išla som na PN s tým, že sa vrátim do práce až o 4 roky najskorej...a ja som po OPU dostala šplechnuté do tváre, že tak sa ozvite o dva mesiace..dovidenia.... takže pekne krásne na konci mesiaca som už bola v práci... nemám nádej ani teraz, niečo je asi zlé vo mne a bude nám musieť stačiť náš pomaly 10 ročný zázrak ...nakoniec mi z toho vychádza, že ten Kozumplík je najsympatickejší...dnes bol na utz Frank , tiež nebol najmilší, vôbec nebol ani pozitívny a vôbec nevedel anamnézu(ani ho nezaujímala), tak som mu povedala, že s Kozumplíkom sme to pre niečo tak nastavili, jeho to nezaujímalo....jeho zaujímal len nález...a tak som mu povedala, že si myslím, že ten najväčší folikul je môj prirodzený a už sa začal krútiť,že to nikto nevie....potom som mu povedala, že mi mali teda navýšiť meriofert, ja by som sa nebránila...a že to by nepomohlo...hlavne , že viem ,že niektorým ženám to navýšili
@kuggis podla mna uz to najlepsie maju za sebou. Mam pocit ze to dost ide dole vodou. Nam bol dost neprijemny aj Stelcl taky sebestredny afektovany pan joj. Predtym sme mali nejaku dr co uplne z roztrasenymi rukami nam hovori ze ona len zacina a tak sa musi so vsetkym poradit. Tak stale volala Otevrelovi. Akoze kukam ze to sme zase za trest nieco dostali. Otevrela sme vseho vsudy videli 2x. Ja chapem ze ma vela prace ze je veduci kliniky ale naco ho ponukaju preco mi ho teda vybrali. Akoze musime verit ja velmi dufam ze sa to naozaj raz podari. Ale ta suhra reci ze to bude vlastne niefo ako maturita a ste tehotna lebo nie je dovod nebyt (to mi nepovedali v reprofite) potom vy ste mlada tam nebude problem. Potom ides s tymo myslenim nastavena ze ano idem do naj kliniky ved povedali ze to nebude problem a to jedna vacsia facka za druhou. Uvidim ake varianty navrhnu ale zvazujem realne aj tu konzultaciu v MT aspon si urobit nazor aj ineho lekara. Hej mna tu nahuckala na to uz teraz snad kamoska z MK na chatgtp a akoze trepe aj somariny 😃 ale poradi aj kopec uzitocnych veci ako napr. vitaminy, vysvetli ti niektore pojmy ktorym nerozumies a akoze fakt aj poradi co sa najblizsie pytat na tych konzultaciach. Ja som nechcela byt za mudrlantku ze som si nastudovala alebo to alebo ono :D ale teraz uz budem kaslem na to. Doteraz som bola len ticho a len prikyvovala ze suhlasim ale teraz uz sa budem pytat omnoho viac. Ak nebude odpovedat jeden prehodim sa k inemu.
@kuggis a ako si vlastne dopadla citala som naposledy ze si mala dost vela folikulov ale boli male nakoniec kolko embryok sa podarilo ci este si nemala opu?
@kuggis a ako si vlastne dopadla citala som naposledy ze si mala dost vela folikulov ale boli male nakoniec kolko embryok sa podarilo ci este si nemala opu?
@monula333 opu budem mať v sobotu, bude z toho jedno vajíčko možno Max 3 , Stelcl mi bol tiež veľmi nesympatický...ma tak zdeptal, že od vtedy som bola v strese, tiež asi nevedia normálne komunikovať s pacientami...a pri Tom veď pri softe ani nejde o kvantitu ale kvalitu
@monula333 nie je začo, som tu pre teba keby čokoľvek, kľudne sa ozvi 🥹 posielam objatie a veľa veľa sily ❤️ cítim, že sa ti naozaj stane zázrak 🥰
@monula333 opu budem mať v sobotu, bude z toho jedno vajíčko možno Max 3 , Stelcl mi bol tiež veľmi nesympatický...ma tak zdeptal, že od vtedy som bola v strese, tiež asi nevedia normálne komunikovať s pacientami...a pri Tom veď pri softe ani nejde o kvantitu ale kvalitu
@kuggis ano ved aj mne to stale prizvukovali ze ide o kvalitu tak ze nechceme vela vajicok. Aj tak som bola prekvapena ze ich bolo az 6 lebo pri prvej stimulke pri klasickom protokole len 3 horko tazko ..ale zase som si vtedy este hovorila ze som rada ze ich je viac lebo viac pokusov a mozno viav deticiek no aj tak to nedopadlo dobre..tak som zvedava co mi povedia..neboj aj 3 budu krasny pocet a keby to bolo len 1 tak verim ze to bude to je jedno prave ❤️❤️
@monula333 nie je začo, som tu pre teba keby čokoľvek, kľudne sa ozvi 🥹 posielam objatie a veľa veľa sily ❤️ cítim, že sa ti naozaj stane zázrak 🥰
@curlie jej ty si uzasna ❤️❤️ dakujem krasne mam pocit ze nikto nas nepochopi lepsie ako my medzi sebou ❤️❤️❤️ ja nam to prajem vsetkym z celeho srdca

@katbog dakujem 😊 ja som mala toto embryo 3AB a velmi som sa bala, ci sa uchyti, ale nastastie sa uchytilo. Ak tomu dobre chapem, tak chces mat co najviac embryi? Nam sa podarili iba dve embrya, ale lepsie ako pri prvom ivf, tam som mala jedno embryo a to zastavilo vyvoj na treti den a nezostalo mi nic.
@magnumka11 problem je ze mam nizky vek a velmi malu ovarialnu rezervu. V 1. IVF sme mali 3 vajicka z 11 folikulov, z toho jedno embryo ktore sa prestalo vyvijat. A teraz druhy krat som mala 4 vajicka z 11 folikulov. Iba jedno sa oplodnilo a to sme dali zamrazit. Tym ze by sme chceli 2 deti, a moja rezerva ide rapidne dole, tak by som bola radsej keby mam zamrazene aspon 3 embrya, 30.6 mam konzultaciu ze co dalej. Problem je ze ak z toho jedneho bude tehotenstvo tak kym by som chcela druhe dieta tak uz nebude z coho. Takze mi chcu spravit vacsiu rezervu 🙂