IVF v Septembri 2018
Ahojte 😊 Tak po neuspesnom IUI mame cca v strede septembra IVF. Je tu niekto komu to vychadza tiez na september?
@kikuska9935 ja som mala tiez gonal 100.. pichala som rano..na prvej kontrole sa len sestricka spytala, ze kedy picham..podla mna je lepsie rano, lebo vecer pichas posledny ovitrelle, aby si toho nemala vela potom..ale v podstate je to jedno..
@normab dakujem za info 😊
@kikuska9935 ja to mam napísané v papieroch ale aj veľa som čítala tu na fóre a ženy si pichaju aj ráno asi je to jedno len to musí byť stále v tú istú hodinu to viem na 100%
Takže už je to tu dnes konečne očakávaná mrcha prišla a môžme ísť na 💉💉
Ahojte, podľa čoho sa dáva krátky / dlhý protokol? Mne dnes povedali automaticky že začnem dlhým protokolom.
@adame_ ahoooj 🙂 noo ani ja neviem podla coho..a aj ja mam pco :D .... ja som zacala duphastonom potom prisla mrcha a odvtety si picham gonal.
baby, v piatok idem na krv no nakolko si rano okolo 7 pichám gonal, tak asi si ho nemam pichnut alebo ano ( pred krvou) ?
@lajla89 zacínas pichat v 1DC ? mne povedali ze nech zacnem pichať az v 2DC, leboze ten prvy nech nepocitam.. tal picham od nedele rana.. no na to ako som sa bala, uz mi to ide od ruky, len ked picham do pravej strany, to ma trosku boli, na lavej ani necitim nic :D asi tam mam hustejsí tuk :D :D :D
držím palce nech nám to uz teraz vyjde 🙂 🙂 🙂 🙏🙏🙏🍀🙂
@kikuska9935 ja som si normalne pred krvou pichla doma..najprv som chcela nosit so sebou a pichnut tam, ale nakoniec som doma..nebol problem 😉
@normab a ty sa ako citis? 🙂 mohla by si mi trosku opisat proces a pocity pocas punkcie a potom vkladu? ako to prebieha atd?
@kikuska9935 no na opu pridete, manzel odovzda material, potom idete za sestrickou, odovzdate vsetky papiere a ona ta potom zoberie na izbu..prezlecies sa do kosele a cakas v posteli 😊 potom ti sestricka napichne ruku..postupne potom idu baby na operacku.. Cca desat minut co som sledovala, kedze som isla az tretia.. predtym ta posle sestra vycikat, je tam zachod na izbe..lahnes na kozu, priviazu ti nohy..ja som sa strasne zlakla 😂 a uz ti povie anesteziologicka dobru noc..a uz len v posteli som sa zobudila 😊 potom pride lekar kt. vyberal, povie kazdej kolko mala vajok..brestansky aj stlacal brucho a pozeral ci nekrvacame zdola..harbulak nie, lebo ten mi robil et a bola som s babami co boli na vyber..sestra sa chodi pytat ze ako ti je..ked budes mat viac vajok, daju ti automaticky infuzku..potom pride embryolog a dohodnete sa na ukonoch..potom len muz podpise, ze ta berie a idete 😊 druhy den volas, ak je vikend vola ti embryolog, ze kolko vajok sa oplodnilo..a o pat dni na to je ET..den pred ET ti zase volaju, ze o kolkej bude vklad..a zase den po ET volas ty, ci prezili aj zvysne embryjka a kolko sa zmrazilo.. som sa rozpisala 😂 a ja necitim vobec nic po KET..dnes 4dpt.. po ET mi bolo vsetko, takze som cakala ze to vyjde 😏
@normab eej ha ako dopodrobna, ale dakujem ti velmi velmi moc za cas a ochotu 🙂 na mna budu uspavať už 4. x takze z toho nemam stresy :D len som chcela vediet aky je cely proces... no predpokladam ze ak budu vajka a vklad, tak ma to bude boliet, nakolko aj pri IUI som mala hrozné krče 3 dni . ledva som sa hybala... bolo to horsie ako ked mi robili lapúaroskopiu cysy na vajecniku :D a podla teba ak by bolo mozné vkladaju aj 2 naraz? lebo niekde som citala ze ani niekde ze zasa nie.. nam ale doktorka odporucila oplodnenie metodou ( ICSI ci ako sa to pise :D ) tak som zvedavá... dnes som 5 DC tak este cca 10 dní k vyberu, ze? drzim ti palce velmi moc 🙂 hned ako budes mat nieco nove, daj vediet.. kazdu chvilu sledujem ci si sa neozvala... breštansky??? on chodi robit IVF do BA? mne on robil IUI ale v NR... a to vrajmusel pricestovat kvoli mne z Hlohovca....zaujimave... som myslela ze tam maju tamojsich lekarov..
@kikuska9935 noo on robi asi soboty v ba..lebo robil mi opu a teraz ket..sa nabeha 😁 no vklad je presne ako iui.. a inak aj ja som si myslela, ze dve nechcu vkladat.. ale vyberas si ty ci jedno ci dve..sa ta pytaju..ak nevyjde teraz ket, tak dalsi si chcem dat dve..mam ich spolu zmrazene, tak do tretice skusime.. a komu chodis? Vondrakovej?? Lebo ja hej 😊 my sme davali 6 napichnut z toho sa oplodnili 4, a obycajne z 13 sa oplodnilo 9.. mame dobry spermos, ale proste ked som nebola ani raz tehotna s manzelom, tak to odporucaju tak ci tak.. vyber uvidis podla kontroly, ja som uz mala 12dc.. cize som pichala iba 9 dni..
@normab ano aj ja chodím k Vondrakovej 🙂 no aj ja si chcem dat dve hned ak vobed budu, teda dufam, ze ich bude dost :D lebo ak nie tak sa prefackam :D :D :D co ta to vyslo? ja som platila za lieky v tej in NR lekarni 230 € a este mame platit 125 € hned na recepcii a este dalsich 675 € co mi v tom cenniku popodciarkovala, ze by mal byt ten embryoskop atd atd.. cize bez liekov este doplatok 800 € ... no pri iui mal aj MM ukazkovy spermiogram ci ako to ten mlady lekar vtedy nazval :D z toho Brestanskeho som mala taky blbí pocit, ked mi robil iui , ze docela v poho vyzera a cumí mi medzi nohy :D :D : D
@kikuska9935 tyy volee ja tiez z neho 😂 aj po opu ked dosiel, ze krvacate? Ja ze nie..a on mi zacal dvihat perinu a ja ze co ten robi 😂😂 inak sa mi zdal taky citlivejsi, lebo ked mi harbulak robil vklad, tak som myslela ze mi tam bejzbolku strcil.. a tento to trochu pomalsie.. ja som presne platila to co ty za lieky.. a na recepcii platis az pred vkladom, a to ti sumu povedia ten den predtym..my sme platili 1180.. to bolo 6isci, pk, embryoscope, mrazenie..inak pozor na mrazenie to platis hned 300 eur a podpisujes zmluvu..ale mne sa aj tak zdalo, ze nam zle vypocitali..lebo v cenniku je 180 eur za styri embrya mrazenie..za kazde dalsie dve 50 eur..a mali sme 11 mrazenych.. ale platili sme len za tie styri.. ako nestazujem sa 😂
@normab aspon nie som sama :D :D :D ( myslim toho Brešťanskeho ) . inak IUI mi robil tiez tak ,,jemne,, :D neviem ci mame dat ten embryoskop...je to dost velka polozka... to uz je polozk ana dalsie isci.. :/ a ked sa smiem spytat, ked platis vsetko pred vkladom, tak ako vedia ze koko chcem zmrazit ked to ci prezili vedia a na dalsi den?
@kikuska9935 no ak zaskrtnes na tom papiery po opu ze suhlasis s mrazenim, tak automaticky mrazia..my sme mali 13 embrii..8 zmrazili hned ako prvojadra a 5 islo do pk a do embryoscopu.. piaty den mi rano jedno vlozili..a druhy den som volala, ci prezili ten piaty den vsetky..ale neviem ci to mrazia piaty, alebo az siesty den..no a zostali nam tri blasty.. ja neviem ako to rataju..len v zmluve je 180 plus 120 za uschovanie rocne..
@normab musim si prezriet este raz ten ich cenník :D lebo mam teraz nejaky mišung v tom :D
kedy ides na krv? ci planujes testnut pred?
@kikuska9935 aj ja som mala misung riadny 😂 po ket sa chodi az na 14ty den..po et uz 10ty.. a testovat sa este rozhodnem.. lebo po poslednom iui mi zosilnel test a krv negativna..a teraz po et to iste..takze sa tam asi daco dialo, ale aj skoncilo hned..😕 takze ani na test sa nemozem spolahnut 😁 ale sme si povedali, ze skusime tri vklady a potom na konzultaciu..
@normab tak ti držím vsetky palce ;) v piatok idsem na krv a v pondelok sa mozno aj vidíme, lebo predpokladam, ze v pondelok pojdem na krv zasa :D

@lajla89 hopppa...ja si nepamatam ze ci mi vravela ci rano ci vecer.. .. a necitala som ani pisomnu infornaciu....a co oni davaju papier ohladom davkovania liekov tam mam len ze 100IU denne...ziaden cas.. tak teraz co? Mam davat od zajtra vecer?? Nvm.. a injekcie uplne v pohode....tak som stresovala a ani to citit neni 😂😂😂