IVF - zvýšenie úspešnosti
Ahojte, rada by som sa informovala tých, ktorí podstupujú alebo úspešne podstúpili IVF, čo všetko ste si v rámci umelého oplodnenia priplatili, aby ste zvýšili šancu otehotnieť touto metódou. Ako dlho trval u vás tento proces od konzultácie až po vklad? Zvolili ste ET alebo KET, ICSI alebo PICSI? Genetické vyšetrenie embryií? Predĺženú kultiváciu? Vkladali vám jedno alebo dve embryá? A koľko financií vás okrem toho čo prepláca poisťovňa tento proces stál? Aké lieky užívate pred odberom/pred vkladom/po vklade? Mali ste z liekov nežiadúce účinky a museli ste vklad embrya odložiť? Budem vďačná za každú informáciu, keďže ma to čochvíľa pravdepodobne tiež čaká, ak sa nestane zázrak 🙂. Samozrejme budem rada, keď sa tu pripoja ďalšie čakateľky na prvú konzultáciu ohľadom IVF a budeme spolu zdieľať vedomosti, skúsenosti, pocity, hlavne, aby sme sa trochu podporili, keďže to je proces náročnejší na psychiku. Všetkým vám držím palce, aby sa váš sen byť mamou čoskoro naplnil 🙂.
@milakrasna ahoj, mozem poslat SS?
@evaevkaeva jasné 😉
Ahoj dievčatá chcem sa opýtať či sa môže naraz užívať Femibion a Inofolic. Lekárka mi povedala,že mám toto užívať, ale zabudla som sa opýtať či ho môžem v jeden deň.
@maricka441 ahoj, ja mám začať stimulovať koncom roka, ale bojím sa, či to neodložiť na neskôr a čo prípadný lockdown? Ako k tomu pristupujete vy?
@trojska62 ja by som bud jedno alebo druhé... Podľa mňa je femibion naj 😊
@maricka441 ahoj, dávala si si vysetrit aj hematologiu a repro imuno? Genetiku? Robili vám aj DNA fragementaciu spermií? Mne to príde ze ich malo zostane z 11 keď ste zdraví a ešte robia picsi macs... Niečo tam musí byť 🤔
@maricka441 ešte k protokolu, dlhý protokol dávajú len v Heliose. Ja som bola na 3 klinikach a všade mi dávali krátky. Mala som 29 a 30 rokov 😊
@maricka441 neviem ci to súvisí s AMH. Ja som ho mala v norme,dali mi krátky protokol a odobrali mi 24 oocytov 🐣😊
@maricka441 ďakujem,už pomaly začínam 19tt. Vďaka Reprofitu... Ja som mala v oboch IVF cykloch viac ako 20🐣 a embryi 8-9. Držím palce nech všetko dobre dopadne aj tebe ☘️
Je tu niekto, kto podstúpil alebo ide podstúpiť IVF v Gynfive?
Ahoj kočky chcem sa opýtať či ste tiež užívali pred vkladom Estrofem ? A potom aj počas tehotenstva? Lebo som čítala v pribalovom letáku,že keď ste tehotná sa nemá užívať aby ste nepotratili. Teraz som trochu zmätená lebo mi ich predpísala lekárka a že sa užíva aj potom do 12- týždňa. Som na pochibach
@trojska62 Estrofem(účinná látka estradiol) sa pri IVF užíva ako off-label liek - to znamená že sa užíva na inú diagnózu ako bol pôvodne schválený príslušnými autoritami. Preto sa v letáku u Estrofemu neuvádza,že je spojený s ivf a zároveň je uvedený ako nevhodný pri tehotenstve lebo je schválený na diagnózu menopauzy.
@trojska62 presne ako píše @ewridika11 v letáku nie je ani zmienka o IVF. Ja som užívala Estrofem do 12tt
@milakrasna ďakujem
Len ešte by som sa chcela opýtať či vás bolelo v podbrušku a vaječníky. Keď ste užívali Estrofem. Pred vkladom.
@trojska62 nie,nič ma nebolelo ale viem ze niektoré baby to môžu mať také citlivé. Môže to súvisieť s prekrvenim sliznice. Vaječník vás nebolieva počas ovulácie? Mna bolieval sem tam.
@milakrasna áno bolievaju ma. Oba. Ale teraz je to intenzívnejšie. A na spodku brucha mám také sťahy.
pred vkladom áno. aspoň mňa bolelo a veľmi, ale to som bola páru dní po odobrati vajok. čiže dôvod bol a už som brala aj estrofem.
@trojska62 tak to môže byť pre to ze keď beriete Estrofem tak vtedy sa neuvolni vajíčko a môže vás aj pre to bolieť vaječník. Alebo tak ako píše @artemislix po odbere. Spomeňte to svojmu lekárovi nech vám to pozrie na sone 😊
Ahoj baby akú máte skúsenosť s Meriofert Kit 75 IU
Ahojte rada by som sa informovala o ivf ako to je cenovo kedy poistovna preplaca? Dakujem

@trojska62 počet vajíčok neovplyvnis žiadnymi vitamínmi. To aký počet bude záleží len od veku a AMH.