icon

Je časový odstup medzi vkladmi dôležitý?

20. feb 2026

Ahojte. Mam 35 a priateľ 39. Sme spolu uz takmer 8rokou a pred 2rokmi sme sa rozhodli pre bábätko. Po roku išiel priateľ na spermiogram a mne dr. Urobila usg a až vtedy mi povedala ze nemam ovulaciu! Bola som zhrozená ze rok sne sa snažili zbytočne us spermionedopadol dobre. Po3 mesiacoch sa zlepšil a ja som uz nechcela čakať a rovno som vybavila ivf centrum. Najskôr ma prehovorili na iui. Folikul este mal iba 14mm a uz mi kázali dat do ovitrelle samozrejme sa to nepodarilo . To bol september 2025. V októbri som mala odber vajíčok november prvý transfer a januar druhý. Obe neúspešne. Vo February som povedala ze chcem éra testy na to dr/ povedala ze to ke zbytočne. Myslite? Embria boli aa kvalita co ak bolo zle načasované implantácne okno? Ok. Nechala som to tak … zatial . Povedala som ze vyskúšam prirodzený styk. Dali mi lieky a injekciu ma vyvolanie ovulácie. Lenze sex sme nemali lebo proste takto na silu nám to nešlo. Co by ste navrhli? Myslite ze tlacim na pílu? Ak ste mali viac embrii v akom časovom rozmedzí ste absolvovali jednotlivé vklady? Mam pocit ze za tie prvé roky som bola trpezlivá riešili sme prácu atd a teraz ked sme sa do tohi pustili tak chcem využiť každý mesiac. Povedzte tuez ste to tak mali alebo ste medzi vkladmi mali prestávky? Co este okrem éra alebo reproimunologie by ste si dali urobiť ? Mame este 2 embria a nechcem ich “vložiť na slepo”.

anonym_f236a9
20. feb 2026

@anonym_autor po 2 neuspechoch by som trvala na doplnkovom vysetreni, my sme sli na reproimuno a vdaka tomu vklady zacali vychadzat 😊 drz sa a nenechaj sa odradit

anonym_d0a703
21. feb 2026

embryjka mate testovane? lebo ak nie po 2 vkladoch je naozaj era test zbytocny, dajte dorobit hematologiu + lepive dosticky, endokrynologiy, reproimunologiu a genetiku... mozno Nk bunky z maternice. My sme este po druhom neuspechu riesili aj hystereskopiu a endometrio test ale u nas to boli testovane embryjka a ziaden zdratotny problem nenajdemy

curlie
21. feb 2026

Môže byť buď zlé načasovanie alebo iný problém.
U mňa prvý KET ani ťuk, druhý hneď po, vyšiel. Buď to bolo tým, že maternica bola prekrvená alebo tým, že doktorka zvolila iný čas vkladu. Ak na to máš peniažky, choď si na vyšetrenia aké chceš, určite aj reproimuno. Držím palce

babushkaem
21. feb 2026

ja som po dvoch neuspesnych vkladoch isla na reproimuno, hemotologia a endokrinologiu a vsade nasli problem :D potom hned dalsi vklad sa podaril

autor
21. feb 2026
@babushkaem

ja som po dvoch neuspesnych vkladoch isla na reproimuno, hemotologia a endokrinologiu a vsade nasli problem :D potom hned dalsi vklad sa podaril

@babushkaem blahoželám … . Bože a prečo toto robía až potom? Povedali vám ? Ja som samoplatca zaplatila by som hneď na začiatku vsetko a kolko nervou by nám to ušetrilo …..

babushkaem
22. feb 2026
@anonym_autor

@babushkaem blahoželám … . Bože a prečo toto robía až potom? Povedali vám ? Ja som samoplatca zaplatila by som hneď na začiatku vsetko a kolko nervou by nám to ušetrilo …..

@anonym_autor neviem, ja som mala 4 embrya (jedno bolo take vselijake ale zamrazili ho), takze ked mi nevysiel prvy vklad, nechcela osm davat dalsie bez vysetrení..

ivananr
22. feb 2026

@anonym_autor vypýtaj si výmenné lístky na hemato a Repro-imuno, nie je dôvod aby ti ich nedali. A môžeš ísť na tie vyšetrenia. Ja ešte odporúčam aj také jednoduché veci ako zmerať vitamín D v krvi, keby si mala veľky deficit, aj to môže spôsobovať problémy. Ale ano, dva nezdarene pokusy netestovaných embryí ešte neznamenajú, že niečo nie je v poriadku, môže a nemusí to tak byť. Tieto vyšetrenia ale, kým sa objednáte a budú, tiež záberu trebárs 3 mesiace

dasa234
24. feb 2026

Ahoj, každý prípad je iný. My sme riešili 3 roky. Za 3 roky toho postihas dosť, čiže všetko sme mali vyšetrené od hemato, reproimuno cez infuzky jak na klavír, počas vkladov aj preventívne Clexane, odber NK buniek z maternice, negatívny, PRP (plazma do maternice pred vkladom).....a vieš čo vyšlo? Príčina zlyhaní sa podla mňa nasla v genetickom vyšetrení embryí, vyšiel druhý vklad zdraveho embryjka. Dovtedy nič, dokopy to bol 7 vklad....ja som bola tiež cca taka stíhačka ako ty. Dajte si genetiku embryí, väčšia istota. Máš 35, vajicka už môžu mať nesprávnu genetickú výbavu....my sme to začali riešiť v mojich 36. Dovtedy som o "social freezing nepočula, zial"....Držím palce.

autor
25. feb 2026
@ivananr

@anonym_autor vypýtaj si výmenné lístky na hemato a Repro-imuno, nie je dôvod aby ti ich nedali. A môžeš ísť na tie vyšetrenia. Ja ešte odporúčam aj také jednoduché veci ako zmerať vitamín D v krvi, keby si mala veľky deficit, aj to môže spôsobovať problémy. Ale ano, dva nezdarene pokusy netestovaných embryí ešte neznamenajú, že niečo nie je v poriadku, môže a nemusí to tak byť. Tieto vyšetrenia ale, kým sa objednáte a budú, tiež záberu trebárs 3 mesiace

@ivananr Ano pravda nasadila som so vitamín D a tuez dom mala vysokú glukozu. Začala som obmedzovať sladké a sacharidy celkovo a viac bielkovín

autor
25. feb 2026
@dasa234

Ahoj, každý prípad je iný. My sme riešili 3 roky. Za 3 roky toho postihas dosť, čiže všetko sme mali vyšetrené od hemato, reproimuno cez infuzky jak na klavír, počas vkladov aj preventívne Clexane, odber NK buniek z maternice, negatívny, PRP (plazma do maternice pred vkladom).....a vieš čo vyšlo? Príčina zlyhaní sa podla mňa nasla v genetickom vyšetrení embryí, vyšiel druhý vklad zdraveho embryjka. Dovtedy nič, dokopy to bol 7 vklad....ja som bola tiež cca taka stíhačka ako ty. Dajte si genetiku embryí, väčšia istota. Máš 35, vajicka už môžu mať nesprávnu genetickú výbavu....my sme to začali riešiť v mojich 36. Dovtedy som o "social freezing nepočula, zial"....Držím palce.

@dasa234 ahoj. Uf po troch rokoch by so asi uz bola sivá. Ja som mala celkovo 4emb. 2 sme uz použili a neviem ak sa to nepodarí teraz asi na druhý odber vajíčok uz nepôjdem. Ako píšeš som v tomto stíhačka ale určite je to pochopiteľne ak žena po tom túži. Len uz mam pocit ze to negatívne vplýva na nás vzťah.