icon

Je možná prirodzená gravidita s polystickými vaječníkmi?

kika4155
22. sep 2025

Ahojte chcem sa spýtať....moja gynekologička mi povedala že mám polysticke vaječníky aj v Tom giv-fiv Žiline povedali že som neplodna kvôli tým vajecnikom...tak chcem sa spýtať myslíte že je tam nejaká šanca oni mi povedali že tam pomôže iba umelé oplodnenie.....ale čítala som aj rezencie že sa im podarilo ako otehotnieť....myslíte že keď budeme sexovať každý druhý deň v mesiaci že sa to podarí? Mám s toho stres neviem čo mám robiť nedali mi ani lieky len duphaston beriem 😒

Strana
z2
anonym_826c46
22. sep 2025

Máš každý druhy deň v mesiaci plodne dni? Ty vôbec vieš čo je ovulacia, plodne dni?

bale1rinka
22. sep 2025

Polycystické vaječníky, sa to píše
alebo syndróm polycystických vaječníkov (PCOS), je hormonálna porucha u žien, pri ktorej vaječníky obsahujú veľké množstvo malých cýst. Ochorenie sa prejavuje nepravidelnou menštruáciou, nadmerným ochlpením, akné a problémami s plodnosťou. Diagnostika zahŕňa ultrazvukové a hormonálne vyšetrenia. Liečba je individuálna a zameraná na zmiernenie príznakov, častokrát zahŕňa hormonálnu liečbu a zmenu životného štýlu.
Duphaston ti pomôže, ja som po ňom otehotnela, ak sa ti robia cysty...majú viac ako 4cm a ideš na laparoskopiu? prefukovali ti vajcovody?
málo informácií si dala...tam viac do toho vstupuje...
po laparoskopii by si mala šancu rýchlo otehotnieť, sledovať kedy máš ovuláciu,ak máš nepravidelný menzes, robte to ked je chut, lebo budete pod stresom a nič z toho nebude

anonym_2f0090
22. sep 2025
@bale1rinka

Polycystické vaječníky, sa to píše
alebo syndróm polycystických vaječníkov (PCOS), je hormonálna porucha u žien, pri ktorej vaječníky obsahujú veľké množstvo malých cýst. Ochorenie sa prejavuje nepravidelnou menštruáciou, nadmerným ochlpením, akné a problémami s plodnosťou. Diagnostika zahŕňa ultrazvukové a hormonálne vyšetrenia. Liečba je individuálna a zameraná na zmiernenie príznakov, častokrát zahŕňa hormonálnu liečbu a zmenu životného štýlu.
Duphaston ti pomôže, ja som po ňom otehotnela, ak sa ti robia cysty...majú viac ako 4cm a ideš na laparoskopiu? prefukovali ti vajcovody?
málo informácií si dala...tam viac do toho vstupuje...
po laparoskopii by si mala šancu rýchlo otehotnieť, sledovať kedy máš ovuláciu,ak máš nepravidelný menzes, robte to ked je chut, lebo budete pod stresom a nič z toho nebude

@bale1rinka prosim ťa a aj ty si nemala napr 3mes menstruaciu, potom dlho trvala aj 2týždne krvacania? je tam šanca na otehotnenie ? lekárka povedala že by mi dala hormony

bublinka7115
22. sep 2025

@kika4155 ahoj , ja mám PCOS . Prvé dietatko sa nám podarilo vďaka užívaniu duphastonu. Teraz sa snažíme o druhé zatiaľ sa nedarí. Ale šanca tam určite je , keď sa podarilo mne čo som mala ms raz za pol roka

anonym_324ad4
22. sep 2025
@anonym_826c46

Máš každý druhy deň v mesiaci plodne dni? Ty vôbec vieš čo je ovulacia, plodne dni?

@anonym_826c46 autorka napísala že keď budú sexovat každý druhý deň či sa im podarí. Nie že či má ovulaciu každý druhý deň

kika4155
autor
22. sep 2025
@anonym_324ad4

@anonym_826c46 autorka napísala že keď budú sexovat každý druhý deň či sa im podarí. Nie že či má ovulaciu každý druhý deň

@anonym_324ad4 pani ma asi nepochopila

kika4155
autor
22. sep 2025
@bublinka7115

@kika4155 ahoj , ja mám PCOS . Prvé dietatko sa nám podarilo vďaka užívaniu duphastonu. Teraz sa snažíme o druhé zatiaľ sa nedarí. Ale šanca tam určite je , keď sa podarilo mne čo som mala ms raz za pol roka

@bublinka7115 no mne bolo povedané že tam pomôže iba umelé oplodnenie lebo že som neplodna

anonym_324ad4
22. sep 2025

@kika4155 ja som menzes mávala tak 3-6mesiacov ale pri pravidelnom užívaní utrogestanu (podobne ako duphaston) som mávala menzes každý mesiac. Dôležité je vedieť či v cykle býva ovulacia, väčšinou nebýva pretože ten dupaston alebo iné progrdtorny vyvolajú menštruáciu skôr než by prebehla ovulacia. Pravdepodobne mávaš dlhé cykly aj 3 mesiace, vtedy ovulacia môže byt omnoho neskôr..
ja som nemavala ovulaciu vôbec, či som bravala progesteron či nie, či cykly boli dlhé, proste rok snaženia nič sa nepodarilo za ten čas. Pravidelne návštevy gynekologicky, či budem mat ovulaciu, nidky nebola.
V takýchto prípadoch odporúčajú umele oplodnenie, ale je aj iná cesta, pokial má muž spermie v norme, tebe môžu predpísať lieky na stimuláciu ovulácie, môžte skúsiť buď prirodzene alebo inseminaciu. Ja som s predoslim parnerom prirodzene neotehotnela za dva roky, vedela som že proste ovulaciu nemám, a on mal nakoniec hrozné spermie takze v tom prípade len umele oplodnenie,, nakoniec sme sa po rokoch rozišli.. neskôr som stretla terajšieho partnera, rok sme sa snažili a bez úspechov čo som samozrejme vedela už na začiatku že neotehotniem. Rozhodli sme sa navštíviť reprodukčné centrum, jeho spermie boli v norme, môj problémom bola stale žiadna ovulacia. Dr odporučil umele oplodnenie, ale my sme chceli skúsiť ľahšiu cestu, dohodli sme sa že 3-4 cykly skúsime so stimulaciou ovulácie. A vieš čo? Sama som neverila dvom čiarkam na teste hneď po prvom pokuse 😍

balerina2025
22. sep 2025

@kika4155 samozrejme , kamoska ma tak 3 deti.

sticker
domka222
22. sep 2025

Kamoška otehotnela bez duphastonu a iných liekov.

anonym_324ad4
22. sep 2025
@kika4155

@bublinka7115 no mne bolo povedané že tam pomôže iba umelé oplodnenie lebo že som neplodna

@kika4155 nemusíš byť hneď neplodná. Len máš problém koli ktorému sa nedari otehotnieť. Ako napr iným sa nedari z iného dôvodu. Veľa žien s pcos otehotneli a ja som mala vážne ťažkú formu pcos, absolútne bez ovulácie a som tehotná v 20tt momentálne. Prvá stimulácia ovulácie, boli sme na inseminacii a hneď na prvý krát sa podarilo. Tiež mi povedal samotný doktor že v mojom prípade pomoze len umele oplodnenie, vyjadril sa tak že inseminacia a “skúšanie niekoľko mesiacov” je pre mna zbytočne. Keby ho podpichnem tak minieme tisíce EUR na umele, pritom naozaj nám stačil prvý cyklus a hend som otehotnela ☺️

stanzi
22. sep 2025

@kika4155 Nuz, dolezite je vediet, ci mas alebo nemas ovulaciu, a od toho sa odrazit dalej. Zbytocne ti tu niekto napise, ze pozna kamosky, ktore otehotneli prirodzene aj napriek PCOS, kazda to ma inak...Ja mam tiez PCOS, dlhe cykly...chodievala som na folikulometriu, a zistilo sa ze mam vela cyklov anovulacnych. Otehotniet sa mi sice podarilo kvazi prirodzene, ale bolo treba ovulaciu vyvolat liekmi Letrozol + Ovitrelle (+za tym este Progestanelle).
Samotny Duphaston mi nikdy nepomohol, ten ti pomoze len v pripade, ze ovulaciu mas, ale mas problem s nizkou hladinou progesteronu po ovulacii (treba ho zacat brat cca 1-2 dni po ovulacii, nie len tak nahodne, ako ho gynekologovia radi predpisuju - ze napr kazdy mesiac na 15ty den cyklu apod., to pri PCOS velmi nefunguje).

krasneleto
22. sep 2025

@kika4155 kazdy druhy den mozes sexovat, ale neviem dokedy ta to bude bavit :D uplne staci mat styk v case plodnych dni... s PCOS nie je nemozne otehotniet prirodzene, otazka je ci je to vas jediny problem ? a manzelove spermie su ok... otehu sa urcite da, neviem kolko mate rokov , riesila by som urcite CAR a medzi tym skusala doma...

krasneleto
22. sep 2025
@anonym_324ad4

@kika4155 nemusíš byť hneď neplodná. Len máš problém koli ktorému sa nedari otehotnieť. Ako napr iným sa nedari z iného dôvodu. Veľa žien s pcos otehotneli a ja som mala vážne ťažkú formu pcos, absolútne bez ovulácie a som tehotná v 20tt momentálne. Prvá stimulácia ovulácie, boli sme na inseminacii a hneď na prvý krát sa podarilo. Tiež mi povedal samotný doktor že v mojom prípade pomoze len umele oplodnenie, vyjadril sa tak že inseminacia a “skúšanie niekoľko mesiacov” je pre mna zbytočne. Keby ho podpichnem tak minieme tisíce EUR na umele, pritom naozaj nám stačil prvý cyklus a hend som otehotnela ☺️

@anonym_324ad4 zena ktora ma dva krat do tyzdna sex nechraneny pocas obdobia 1 rok a neotehotnie je tabulkovo povazovana za neplodnu..... je to zla formulacia, ale posuva lekara k moznostiam dalsich vysetreni a odporuceni do car atd... sama som bola "neplodna" dokonca klasifikovana ako idiopaticka neplodnost, obaja sme boli zdravy a funkcny... dieta mam nakoniec z "domu"

simca06022011
22. sep 2025

nie je pco ako pco... ja som otehotnela napriek pco, v podsatene aj neliecenemu, bez nicoho prirodzene, ale aj to patricne dlho trvalo.. roky. ja som s pco dokonca mala zvycajne aj pravidelnu ms... len trochu dlhsi cyklus. SU zeny co vobec nemaju ms mesiace... a potom je tam otazka ci je/nie je ovluaia atd

derdia
22. sep 2025

@kika4155 mám kámošky s touto dg trvalo jej rok kým mala prvé potom mala behom mesiaca druhé a ďalšie tiež ako nič

anonym_e4f9b3
22. sep 2025
@kika4155

@anonym_324ad4 pani ma asi nepochopila

@kika4155 nemáš náhodou nadváhu? Ak áno, tak keď schudneš máš šancu, že sa ti hormóny upravia. Ale nesmieš chudnúť drasticky, upraviť stravu namiesto príloh k masu jest maso so surovou alebo dusenou zeleninou, strukoviny, nízkotučné mliečne výrobky, ovsené vločky… A skús užívať sarapis menza a femibion 1.

anonym_324ad4
22. sep 2025
@derdia

@kika4155 mám kámošky s touto dg trvalo jej rok kým mala prvé potom mala behom mesiaca druhé a ďalšie tiež ako nič

@derdia to som počula že pri pcos keď je problém počať prvé dieťa, väčšinou to skončí umelým oplodnenim a druhé sa im podarí ani nevedia ako. Asi to tehotenstvo nakopne telo a po pôrode sa cyklus zlepší.

anonym_fae708
22. sep 2025

To Ti nikto nepovie, co Ti pomoze a co nie. Navyse, to, ze mas PCO, neznamena, ze tam nie su aj dalsie problemy na strane Teba alebo muza, takze to co fungovalo inym, Tebe nemusi. Trosku si nastuduj o celej tej teme nieco viac.

anonym_7a254d
22. sep 2025

Mam pcos, bola som na 3 neuspesnych IVF. Sexovali sme tak 3 krat do tyzdna a pocali sme az po 6 rokoch.

Povedat ze si neplodna…no odvazny lekar. Mne to bolo vysvetlene tak, ze kym zdrava zena ovuluje kazdy mesiac, ja raz, mozno dvakrat rocne. Cize trafit sa do toho terminu, no zazrak. A ak ma este partner nejake problemy, potes panboh.

U teba by podla mna malo nastat najprv sledovanie ovulacie a vysetrenie partnera, a nie rovno tam tahaj na umele oplodnenie. Lebo tie hormony a vsetko okolo, nie je to len tak.

PCOS ma inak kazda 10ta zena myslim, takze je mozne otehotneniet, len je to sakra tazke. Len klasika riesenie je hormonalna antikoncepcia kym nechce otehotniet na prekrytie priznakov a potom IVF.

Najdi si ineho lekara, by bol moj laicky nazor.

anonym_7a254d
22. sep 2025
@anonym_324ad4

@derdia to som počula že pri pcos keď je problém počať prvé dieťa, väčšinou to skončí umelým oplodnenim a druhé sa im podarí ani nevedia ako. Asi to tehotenstvo nakopne telo a po pôrode sa cyklus zlepší.

@anonym_324ad4 inak ja tiez menzes potazmo dvakrat do roka ale odkedy sa narodil maly ako hodinky. Aj ovulaciu dobre citim zakazdym

anonym_a30d91
22. sep 2025

Aj mne povedali že mam a mám 2 deti prirodzene

nikushka8
22. sep 2025

tiez mi tvrili, ze som neplodna a ak nejake deti mat budem, tak nie prirodzene. Mam 2 a prirodzene, ale teda o prve sme sa snazili 3 roky - podstupili sme 3x iui, 1x ivf neuspesne. Pomohla mi laparoskopia s drillingom vajecnikov, pri ktorej mi rovno odstranili zrasty po operacii slepaku z detstva. Nie je to nemozne, no moze to trvat roky a aj nemusi.

modratrixie
22. sep 2025

No ja mám napríklad pcos a nikdy som nemala nepravidelnú menštruáciu, cykli 28-5 podľa tabuliek , jedine čo tak sa mi prejavovala nadmerná únava a nadmerne ochlpenie. Fakt záleží či máš ovulaciu, mne pcos zistili keď sme sa 10 mesiacov snažili o bábätko, sex každý deň niekoľko krát a nič. Doktor mi dal ovosicare ale ani som nestihla začať užívať a zistila som že som tehotná. Som v 15tt. Takže z najhoršieho vonku. Pcos neznamená neplodnosť a sú aj knihy ako si môžeš pomôcť stravou. Držím palce

anonym_4cbac6
22. sep 2025

mam PCOS, menstruaciu velmi nepravidelne, priam vobec (3-4x do roka)
1. tehotenstvo brala som Duphaston + Inofolic (trvalo to asi 7 mesiacov)
2. tehotenstvo nepomohol Duphaston ani tabletky na dozretie vajicka v kombinacii s injekciami. Isla som na vysetrenie priechodnosti vajickovodov, pri ktorom jeden vajecnik nevedel najst kvoli zrastom po predchadzajucej sekcii a druhy vajickovod bol nepriechodny. Dostala som vymenny listok do CAR, ale ani som sa nestihla objednat a prirodzene som otehotnela. Zda sa ze mi dopomohlo to “precistenie” vajickovodov. Dokonca som otehotnela bez menstruacie, tu som mala 3 mesiace pred otehotnenim…

Tvoja cesta moze byt ina, ale umele oplodnenie nie je jedina moznost pri PCOS. Drzim palce

kika4155
autor
22. sep 2025

To že ja ani neviem či mám tu ovulaciu keďže mám nepravidelnú menštruáciu...priateľ má vraj malo spermií a to čo ste písali že srasty a to ostatné to mi nebolo povedané mne len povedali že mám polysticke vaječníky a že nemôžem byť tehotná tak neviem ja sama tomu nechápem.....a práveže nie nemám nad váhu mám 45kil...nedali mi žiadne lieky nič iba duphaston a v stredu ideme zase to Žiliny do toho giv-fiv kvôli výsledkom ktoré trvali mesiac tak nevieme čo povedia

anonym_324ad4
22. sep 2025
@anonym_7a254d

@anonym_324ad4 inak ja tiez menzes potazmo dvakrat do roka ale odkedy sa narodil maly ako hodinky. Aj ovulaciu dobre citim zakazdym

@anonym_7a254d tak som zvedavá aký cyklus budem mat ja po pôrode 😆 posledné roky som brala pravidelne utrogestan ale raz som nebrala a viem že 3-4 mesiace mi neprišiel vôbec a potom som už šla na vyvolávačku. Takze tiež možno 2-3x do roka menzes

anonym_324ad4
22. sep 2025
@kika4155

To že ja ani neviem či mám tu ovulaciu keďže mám nepravidelnú menštruáciu...priateľ má vraj malo spermií a to čo ste písali že srasty a to ostatné to mi nebolo povedané mne len povedali že mám polysticke vaječníky a že nemôžem byť tehotná tak neviem ja sama tomu nechápem.....a práveže nie nemám nad váhu mám 45kil...nedali mi žiadne lieky nič iba duphaston a v stredu ideme zase to Žiliny do toho giv-fiv kvôli výsledkom ktoré trvali mesiac tak nevieme čo povedia

@kika4155 no ja by som odporučila sledovať ovulaciu, ak neprebieha tak potom je možnosť stimualcie ovulácie letrozolom, ale partner musí mat v norme spermie. Gin fiv som čítala že nieje bohviečo, ja som skúsila Martin Reprofit. Boli sme na konzultácii, vzali nám krv, partner spermie, ktoré hneď nám povedali výsledky. V podstate sme vedeli že u mna ovulacia neprebieha tak mi na ňu predpísali lieky. Ale vôbec sme nečakali mesiac, hneď na prvej konzultácii predpísali lieky na základe aj výsledku spermií. Na krv som volala neskôr a to bolo v poriadku. Neviem čo znamená že tvoj partner má malo spermií, či majú žltý tvar morfológiu atd.. či ak má zle spermie tak áno v tom prípade odporúča sa ivf

kika4155
autor
22. sep 2025
@anonym_324ad4

@kika4155 no ja by som odporučila sledovať ovulaciu, ak neprebieha tak potom je možnosť stimualcie ovulácie letrozolom, ale partner musí mat v norme spermie. Gin fiv som čítala že nieje bohviečo, ja som skúsila Martin Reprofit. Boli sme na konzultácii, vzali nám krv, partner spermie, ktoré hneď nám povedali výsledky. V podstate sme vedeli že u mna ovulacia neprebieha tak mi na ňu predpísali lieky. Ale vôbec sme nečakali mesiac, hneď na prvej konzultácii predpísali lieky na základe aj výsledku spermií. Na krv som volala neskôr a to bolo v poriadku. Neviem čo znamená že tvoj partner má malo spermií, či majú žltý tvar morfológiu atd.. či ak má zle spermie tak áno v tom prípade odporúča sa ivf

@anonym_324ad4 tak nám to povedali že kvôli výsledkom máme prísť tak neviem no....no a mne vôbec žiadne lieky nedali nechápem prečo 🙄

anonym_324ad4
22. sep 2025
@kika4155

@anonym_324ad4 tak nám to povedali že kvôli výsledkom máme prísť tak neviem no....no a mne vôbec žiadne lieky nedali nechápem prečo 🙄

@kika4155 každé centrum má možno iné postupy. S ex sme chodili do heliosu v bb a prvá konzultácia a brali aj spermiogram a tiež sme čakali mesiac na výsledky.

Strana
z2