Je možná prirodzená gravidita s polystickými vaječníkmi?
Ahojte chcem sa spýtať....moja gynekologička mi povedala že mám polysticke vaječníky aj v Tom giv-fiv Žiline povedali že som neplodna kvôli tým vajecnikom...tak chcem sa spýtať myslíte že je tam nejaká šanca oni mi povedali že tam pomôže iba umelé oplodnenie.....ale čítala som aj rezencie že sa im podarilo ako otehotnieť....myslíte že keď budeme sexovať každý druhý deň v mesiaci že sa to podarí? Mám s toho stres neviem čo mám robiť nedali mi ani lieky len duphaston beriem 😒
@kika4155 ahoj aj ja mám tuto diagnózu minuly rok som potratila v 10tt to som otehotnela hneď a teraz sa snažíme od januára a zatial nič :/ od jula beriem metformin- siofor tak uvidime či sa podari
Prosim ta tí lekári aj studovali?Ja mam 7deti a tiez robili bubu ako to nepojde.Hlavne sa nestresuj,sex nemaj kazdy druhy den,meraj si BT a kup ovulacne testy mesiac dva odsleduj,prip.chod na folikulometriu a mas vybavene.
Jasne, že áno . Takych tehotenstiev s PCOS je velmi veľa - ja sama mam dve deti prirodzene.
inak presne ako zeny pisu, vzdy bububu a mne dokonca ani diagnozu nedali riadnu anedaroilo sa nam dlhe roky.. a potom si zacne clovek zvykat, neriesi, planuje uz kadeco ine ako deti a bum tehotenstvo :D to su take tie "prirdzene to nepojde" a potom bum. Sestra sa roky trapila, lekarka ju uz chystala na hormony, lieky atd a zrazu vymenila partnera a bum nepalnovane tehotna do mesiaca :DDD
Možno máte pravdu....nechápem potom no lekári iné tvrdia vy iné takže ja som stoho mimo trošku 😁🤦
@kika4155 čakám už štvrté bábo prirodzene. Mám PCOS. Ale poznám ženy čo dieťa nemajú s touto diagnózou. Je to veľmi ťažko len tak od brucha zahlásiť že je to nemožné. Ja napr. viem otehotnieť len v určitých mesiacoch v roku. Prvé som otehotnela na 27.DC. Druhé po mesiaci meškania menštuácie som len otehotnela. Tretie asi v najnormálnejšom termíne okolo 18.DC. A štvrté na 4.DC.
Ak berie š progesterón je dôležité si ho dať až po prebehnutej ovulácií. Nestačí to odhadnúť podľa apky.
@kika4155 ano otehotnela som s PCOS aj nasledne porodila
Ano je to mozne.ja mam pcos cely zivot cykly u lekara anovulacne a predsa musela ovulacia prebehnut lebo mam dve deti a este jeden MA za sebou.je pravda ze prva trvala 6 rokov a druha dalsich 7 ale su tu prirodzene...mozno mate vysoky vek a v centre uz nechcu stracat cas..treba sa pytat tam preco vam hned odporucili umele.
Su tu uz skupiny
Treba citat
@bale1rinka prosim ťa a aj ty si nemala napr 3mes menstruaciu, potom dlho trvala aj 2týždne krvacania? je tam šanca na otehotnenie ? lekárka povedala že by mi dala hormony
@anonym_2f0090 samozrejme, vždy máš na výber a možnosti len to bude dlhšie trvať, nebude to raz dva tri, ja som síce menzes mala, ale áno, aj 14dní a pretiekol aj matrac😠 ja som mávala bolesti pri styku a počas menzesu furt, hrôza,ale bola som na laparoskopii a do roka som otehotnela, celé to trvalo 5rokov
@kika4155 čakám už štvrté bábo prirodzene. Mám PCOS. Ale poznám ženy čo dieťa nemajú s touto diagnózou. Je to veľmi ťažko len tak od brucha zahlásiť že je to nemožné. Ja napr. viem otehotnieť len v určitých mesiacoch v roku. Prvé som otehotnela na 27.DC. Druhé po mesiaci meškania menštuácie som len otehotnela. Tretie asi v najnormálnejšom termíne okolo 18.DC. A štvrté na 4.DC.
Ak berie š progesterón je dôležité si ho dať až po prebehnutej ovulácií. Nestačí to odhadnúť podľa apky.
@terry658 toto je aj moj pripad, obe deti narodene v juli, 8dni rozdiel. Len s tym,ze druhe sa podarilo okolo 33DC, ze som tehotna som zistila na 76DC. Termin odhadovany, lebo to doktorom nesedelo do tabuliek. Rovnake to bolo aj v CAR, pokial nebol naznak,ze ovulacia prebehne okolo 14DC, ani sa poriadne s nami nechceli bavit o neskorsom termine iui. Otehotnela som,ked som to v centre vzdala.
@terry658 toto je aj moj pripad, obe deti narodene v juli, 8dni rozdiel. Len s tym,ze druhe sa podarilo okolo 33DC, ze som tehotna som zistila na 76DC. Termin odhadovany, lebo to doktorom nesedelo do tabuliek. Rovnake to bolo aj v CAR, pokial nebol naznak,ze ovulacia prebehne okolo 14DC, ani sa poriadne s nami nechceli bavit o neskorsom termine iui. Otehotnela som,ked som to v centre vzdala.
@nikushka8 ja som prišla nato, že v drvivej väčšine prípadov otehotnenie prebehne v totálne divnom čase. Keď som brala progesterón tabuľkovo tak vždy mi to narušilo ovuláciu.
Progesterón beriem vzdy až po ovulácií a až do konca tehotenstva.
@kika4155 nam sa po 6m snazenia s PCOS podarilo prirodzene a bez liekov. Syn uz ma 8r. Takze ano sanca je vzdy.
Riaď sa tým čo ti povedali lekári. Ja mam pcos a otehotnela som skoro hneď. Znamená to že aj ty otehotnieš hneď? Asi nie, keď ti povedali že pomôže iba umelé oplodnenie. Buď sa budete snažiť a necháte to na náhodu, s tým že možno to vyjde alebo zvýšite šance umelým oplodnením.
Každá žena s pcos to má inak. Nehľadaj utešujúce príbehy ako sa to iným podarilo, tebe nemusí. Prajem ti veľa štastia nech to vyjde čím skôr.
Ano je to mozne.ja mam pcos cely zivot cykly u lekara anovulacne a predsa musela ovulacia prebehnut lebo mam dve deti a este jeden MA za sebou.je pravda ze prva trvala 6 rokov a druha dalsich 7 ale su tu prirodzene...mozno mate vysoky vek a v centre uz nechcu stracat cas..treba sa pytat tam preco vam hned odporucili umele.
@saxana000 pani ja mám 21 rokov s priateľom sme spolu 4 roky
Mozne to je. Nam tvrdili, se prirodzene neotehotniem. Nemam sice polycysticke vajecniky, no mame 2. Dieta prirodzene
ja som mala prvú operáciu, keď som mala 22. Cystu velku ako grep a malé. Lekár tam utrúsil, že len aby som otehotnela. Nič viac k tomu. Bol rok 2001. V r 2003 som bola na operacii zas, lebo tých cyst na vaječníkov som mala zase kopec. Náročný zákrok. Lekár ten istý na Kramároch a zase rovnaká poznamka o skorom otehotneni. O nejakom PCO sa nehovorilo nikde. Nasadili atk a bolo. Tie som vysadila po 2 rokoch, lebo som z nich mala emboliu. Odvtedy som atk žiadnu nemala, ani sme sa nijak nechranili. Po 2,5 roku som otehotnela. Druhý syn sa nám podaril prvýkrát . Vyratala som si plodné dní a bola som na šupu tehotná. Povedomie o PCO bolo slabé vtedy. Každopádne synovia majú 14 a 16 r a ja som s nimi vtedy otehotnela aj keď to vlastne nebolo prirodzene možné. Držím palce.
Zajtra budú výsledky tak sme zvedavý aké budú 🙄 a možno nám zajtra niečo odporučia alebo niečo
No povedali nám to isté čo aj minulé tak ja už neviem....nedá sa to aj inak riešiť nejaké lieky na plodnosť alebo niečo?
No povedali nám to isté čo aj minulé tak ja už neviem....nedá sa to aj inak riešiť nejaké lieky na plodnosť alebo niečo?
@kika4155 Ono záleží, asi aj na závažnosti PCOS. Ovuluješ? Vieš to zistiť dlhodobím sledovaním bazálnej teploty, cervikálneho hlienu a polohy krčka maternice. Hovorí ti to niečo? Ak nie, poradím, kde si o tom prečítať. Tak zistíš, či máš anovulačné cykly, alebo sú len dlhé a ovulácia prebieha. Ja mám miernu formu PCOS, keď som mala asi 20, tak mi doktor povedal, že keď budem chieť otehotnieť, budem musieť brať hormóny, ale nakoniec som vôbec nemusela, otehotnela som hneď a mala som úplne bezproblémové tehotenstvo. Ja napríklad viem že ovulujem, ale ovulácia prebieha medzi 20 - 40 dňom cyklu. Ale neviem prečo berieš duphaston, myslela som, že ten s apoužíva po ovulácii bahna udržanie luteálnej fázy a ovulácii určite nepomáha. Ja napríklad mám krásne dlhú luteálnu fázu 15 dní každý mesiac

@kika4155 ahoj mám túto diagnózu aj napriek tomu sa nám podarilo otehotnieť na prvú šupu takze všetko je možné ❤️❤️