icon

Je pravda, že detičky z umelého oplodnenia môžu byt choré a postihnuté?

24. júl 2023

Ahojte, podarilo sa niektorej z vás iui na prvý krát?
Mám 27 rokov, priateľ 30. Ja mám PCO a on nie veľmi ukazkovy spermiogram. Doktorka v iscare nám povedala aby sme najprv skúsili iui pred tým ako pôjdeme na ivf. Viem že tam je šanca veľmi nízka.
A ešte ďalšia veľmi dôležitá vec ktorá ma zaujíma, počula som aj citala o tom ze detičky z umelého oplodnenia môžu byt choré , postihnuté a môžu mat rakovinu alebo nejaké iné ochorenia. Som z toho smutná a bojím sa. Prosím potešte ma a napíšte mi ze máte krásne zdravé detičky 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Vedia zistiť aj vopred nejakými testami či bábo bude zdravé?

Strana
z2
mircalla
3. aug 2023

Odporcovia umeleho oplodnenia toto radi tvrdia. Blud

maminka940
3. aug 2023

@andrejkap123 ďakujem

maminka940
3. aug 2023

@maminka940 a komplet všetko? Viac ste nemusela platiť nič ? Ani odber spermogramu nič ?

maminka940
3. aug 2023

@andrejkap123 a komplet všetko? Viac ste nemusela platiť nič ? Ani odber spermogramu nič ?

janulka2805
3. aug 2023

@maminka940 Najskor klasické vyšetrenie kde mi zistili PCO a manžel spermiogram. Podľa výsledkov zistili ze je mozna iui,a dali lieky na to.moje pco...chodila som na kontroly kde pozerali ci lieky pomáhajú 🙂 pomáhali...deň pred iui mi dali pichnúť si do brucha pregnyl a na druhý deň zákrok .Mala som 2 rovnako veľké folikuly,18 mm tuším....tak ma upozornili že mohli by byť aj dvojičky 😉 manžel opäť odovzdal spermie,poslali do labaku kde vybrali tie najlepšie a samotný zákrok. 🙂
@maminka940

maminka940
3. aug 2023

@janulka2805 mne tiež zistili PCO
A nedali mi nič ... Len idem v utorok na hysteroskopiu aj to neviem na čo nepovedali nič čomu by som chápala a muž mal zníženú pohyblivosť ale iba málinko a berie vitamíny ...
Takže nechápem ... A koľko si platila za IUI ?

nika11103
3. aug 2023

@kate_cs tak jasne je to vždy lotéria . 😭 mne sa nedarilo otehotnieť dlho a som si povedala ze na umelé nepôjdem . Až jedného dňa motyka vystrelila prirodzene neplánovane nečakane . Švagriná raz potratila dvakrát na umelom potratila a tretie posledné vyšlo a čaká nás baby shower a podobne pompeznosti

janulka2805
4. aug 2023

@maminka940 Ja som.brala aj Clostylbelgit aj iné lieky ... a pomohlo 🙏IUI ma vyšla 150 € tuším...ale aj spermiogram 30 €, robili mi aj zákrok ci mam priechodne vajcovody,to.bolo 120 € ,no a za lieky som.platila dosť.... ale oplatilo sa 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🥰

maminka940
4. aug 2023

@janulka2805 spermiogram sme mali 20€ teraz mám hysteroskopiu 60€
Muž krv 45€
Vitamíny na mesiac 35€
No a ďalej teda uvidíme
Ale nie je to taká strašná suma
Ďakujem ti

janulka2805
4. aug 2023

@maminka940 Nie ,dá sa to zvládnuť... a keď sa to podarí tak na peniaze človek hneď zabudne 🙂🙂🙂🙂 držím palce ✊️✊️✊️🙂

maminka940
4. aug 2023

@janulka2805 áno presne ☺️

ninah1486
17. sep 2023
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

Neviem od koho si počula takú hlúposť, my s mužom máme dve deti a to len vďaka umelému oplodneniu a klinike repromeda.

sterea
17. sep 2023

Šanca, že budeš mať po umelom oplodnení postihnuté dieťa je rovnaká ako keď ho počnete prirodzene. Pravdepodobnosť, že budete mať dieťa postihnuté môžeš na rozdiel od prirodzeného počatia znížiť tým, že si dáte urobiť genetické vyšetrenie embryí, ešte pred vložením do maternice. Nevedia takýmto spôsobom vyšetriť všetky postihnutia, to vám vedia povedať len z genetického vyšetrenia plodovej vody, keď už budeš tehotná.

mamkalentedkova
17. sep 2023

Jasné ,že môžu byť choré ,rovnako ako kožu byť choré detičky počaté prirodzene ...
Nemyslím si ,aj keď nie som lekár ,ani štatistik ,že spôsob oplodnenia je rozhodujúcim faktorom .
Myslím,že oveľa väčší dopad majú choroby ,infekcie prekonané počas tehu,genetické predispozície rodičov a komplikácie pri pôrode..
A to,bohužiaľ ,veľmi ovplyvniť nevieme .
Poznám ženy ,čo majú deti z IVF a ani jedno nie je choré ..ja som počala všetky tri prirodzene a prostredná má vrodenú vývojovú chybu mozgu,ďalšia kamoška má dieťa s PAS počasie prirodzene ,ďalšia DMO ,počaté prirodzene komplikácie pri pôrode a tak by som mohla pokračovať ..

Strana
z2