Júnová stimulácia pred mimotelovým oplodnením
Babulky zakladam temicku pre všetky budúce mamičky,ktoré začínajú so stimulaciou v júni,ako ja ..spoločné pokecanie,podporovanie.. 😲 😲 😲
A vysvetlila mi ze hneď od začiatku stimulácie treba držať bruško ako v bavlnke,nič ťažké nedvihat,nebuchnut sa do brucha a pod..lebo ze ttie vajecniky budú zvacsene o dosť a folikuly sú predsa nasiaknute tekutinou a v nich vajíčko,že aby nepopraskali folikuly..my sme s nou dlho rozprávali,veľmi príjemná bola 😎
@14nunu10 vidis, mna taketo veci ani nenapadlo sa opytat, az teraz ked rozmyslam dopredu, tak si uvedomujem, na co vsetko som zabudla. Este ze su tu take super baby, co vedia poradit 😉 nastastie som prestala fajcit uz pred 10 mesiacmi, takze to nebude problem a 1-2 pohare cerveneho je akurat 🙂
@mkatkam mne volala priamo ta geneticka, ze maju uz nase vysledky, nech si pre ne prideme. Boli sme v pondelok u nej, dala nam papier a povedala, ze kopiu vezme do GF. Ja som si tam hned potom zavolala, ze uz mam vysledky a ze kopiu im donesie geneticka a hned som sa aj objednala. Ty si bola na tych testoch par dni po mne, ak si dobre pamatam. Este nemas vysledky?
@14nunu10 ahoj dakujem. Preto pisem lleello, lebo je tiez v gynfive ako ja. Genrticka chce konzultovat vysledky genetiky,aj ked do telef povedala,ze dobre...som bola v tom,ze ked gynfiv bude mat vysledky,idem rovno na konzultaciu k lekarke/gynekologicke,co ma moj pripad.tak sa teraz stresujem,ze mozno to nebudu az take dobre tie vysledky..
@leelloo
@14nunu10
@denidi
Nesmierne dakujem Vám za srdečné privítanie 🙂 mozem len škontatovat, že ste velmiiii super babenky 😉 cítim, že si navzájom budeme držat a podporovat aby všetky sme dosiahli svoj ciel, a to mat miminko 🙂 som rada, že medzi nami je aj zdravotna sestra lebo niekedy mam chaos pri tých informáciach 😒
@denidi
Pred štyrmi rokmi moj dr nasiel cystu a odporucil operáciu, lebo bola dost velka. Po operácií som dozvedela, ze mi vybrali obidvoch vajcovodov, lebo mala som obrovsky zápal. Takže inú moznost som nemala, len umelé oplodnenie. Pred tromi rokmi som sa zoznámila s takym muzom, ktorý stoji pri mne a je ochotny robit vsetko, aby sme mali bábo 😉 u neho je všetko ok. Len ja som "vadná".. mám M.Hashimoto thyreopatia, hraničné AMH a este spominanu cystu. Mám 33 rokov a snažime sa o miminko 🙂 podla mna je to tazké, so všetkym sa vyrovnávat, ale ja si mysim že kvôli tomu sme silnejšie a nepoznáme nemožné, a budeme bojovat ako amazonky 😉 pre vsetky ženy, ktoré absolvuju IVF velky respekt!
@angel1982 pekne si to povedala 🙂 v takychto chvilach zistime, ci mame pri sebe spravneho muza, aj ked verim, ze aj pre nich je to tazke a niektori sa s tym vyrovnavaju horsie ako zeny 🙂 mne moj muz povedal, ze aj keby sme mali deti skor, neboli sme na to pripraveni a mozno uz by sme spolu ani neboli, takze vsetko je ako ma byt 🙂 a respekt aj nasim muzom, ze to vsetko s nami znasaju 🙂
Baby, ak ste veriace, tak skuste modlidbu 9-tich utorkov sv. Marty. Som k tomu prisla niekde tu na MK, tak reku za to nic nedam, ked vyskusam 😉
@14nunu10 aha, jasné....no tak ja som teraz trošku v pomykove, že ako to mám ja...neva, v papieroch mám číslo, tzv. HOTLINE to je tuším, kam sa im do CAR dá volať denne, aj počas víkendov od 18:00 do tuším 22:00 hod., že keby niečo...tak keby mrcha dorazila cez víkend, tak tam cinknem, že čo teda...či si mám hneď na 2DC pichnúť aj ten Menopur...aj Menopur je ten istý princíp ako Diphereline ? Že je tam jedna ampulka s roztokom a druhá s práškom ? Nechcela som zatiaľ krabicu otvoriť, lebo je zalepená, takže som ešte nevidela "čo je to zač ", ten Menopur 😉 😀
@14nunu10 a inak, o 14-tej som si pichla injekciu a ja debiiiiiiil, chytila som si bruško, idem pichnúť a neprepichla som kožu najprv...tak reku druhá skúška a už som našťastie prepichla 😉 Len mi to miesto po vpichu trošilinku krvácalo, to neva ??? 😒 ☹
@lucecita25 hej hej ten istý princíp..Ja ten druhý merional mám tam iné dávkovanie..takže budem pichať dva prášky a jednu vodicku..dobre si nastuduj dávku v miligramoch..k tomu vpichu to nevadí ale lepšie keď to zvladnes na prvý šup,neboj ešte pár krát a už si osvedcis ten system
@14nunu10 uhum, jasné...ďakujeeeeem 😉 ty si tu náš pokladík 😉
@lucecita25 počkaj keď tu budem ja panikarit😀😀😀vtedy mi zas vy pomôžete
nasla som nejake starsie konverzacie tu na MK vo fore o nizkom AMH, tak len tak zrhniem:
pre milovnicky cerveneho vina 🙂 : pocas stimulky aj 2 dni po vklade je vraj dobre pit cervene vino, tak 1-2 dc, zvysuje sliznicu maternice, vraj to odporucaju aj doktori a potvrdili aj samotne uzivatelky 🙂
melatonin: 3 mesiace pred ivf je dobre brat melatonin, ked to nie je mozne, aspon kratko pred stimulkou a pocas stimulky. Bolo zistene, ze melatonin sposobuje znizenie oxidacneho stresu z folikulov, kde sa pri ivf vytvoria kvalitnejsie a lepsie vajicka. Nema sa brat dlhodobo, lebo paradoxne moze zabrzdit ovulku a negativne pososobit na stitnu zlazu.
Ja osobne uz som predtym dostala nejake rady ohladom melatoninu a beriem ho asi 2 mesiace, ale iba v case od zaciatku ms do ovulky, tak teraz budem asi rovno pokracovat. A dobre sa po nom spi 😀

@leelloo pýtala som sa na to 😄😄😄odpoveď bola ze počas stimulácie môžeš sem tam pohár červeného vína..cigarety sú prísne zakázané kvôli tromboze...Ale pred odberom vajíčok 2-3 dní ani alkohol kvôli narkóze..čiže pohár dva vína môžeš😉