icon

KET 14.12.2021

anika02
14. dec 2021

Pridá sa niekto nech čakáme spolu? 🤗

darina85
16. dec 2021

Dievčatá, ako je to s tým oddychom a ležaním a nič nerobením? Niekoľkokrát mi to dnes v centre prízvukovali, že 3 - 5 dní sa mám maximálne šetriť. Aj potom, do prvého testu a ultrazvuku. Naozaj treba iba ležať?

anika02
autor
16. dec 2021

@darina85 tak aké máš pocity?

tekvicka29
16. dec 2021

@kristy32 určite sa uhniezďuje embryo, neboj 🙂

kristy32
16. dec 2021

@tekvicka29 zlata si... Uvidíme dnes mam proste deň blbec uvidím zajtra 🤗

marrilyn
16. dec 2021

@darina85 ja som mala 2 kety, pri prvom som mala 2 dni dovcu, lezala som v den ketu a potom este polihovala aj druhy den a potom uz normalne do prace, robila som v administrative - mam z neho syna. Teraz druhy ket 8.12., som na rodicovskej, v den ketu som lezala, kedze mal muz dovcu, na druhy den uz iba ked maly dovolil. A teda asi sa uchytilo, mam pozitivne testy. Ale snazim sa setrit v zmysle, ze nedvihat tazke, nejak sa extra neprepinat, ale fungujem normalne.

darina85
16. dec 2021

@anika02 tak v prvom rade verím, že sa to podarí, že ET bude úspešné ☺️ Vklad bol okolo 11tej, beriem progesteton, mám sa maximálne šetriť. Snažím sa hlavne ležať, aj keď sa to na 100% nedá, mám 8 ročnú dcérku. Troška ma bolia prsia, ale to bude z progesterónu. Ako sa cítiš ty? Kedy ideš na krv a UZV? Ja 27.12.

tekvicka29
16. dec 2021

@darina85 ja som hneď po vklade prešla peši hodný kus cesty k autu, potom 3 hodiny cesta domov v aute, potom nákup v Lidli a domov sme prišli večer. Ale dva dni potom som ozaj viac menej ležala. Tretí deň som už aj upratala aspoň zľahla, poobede som sa už hrala s dvojročnou neterou (samozrejme som ju nedvíhala na ruky ani nič také) a štvrtý deň som varila a poobede oddychovala. Od piateho dňa normálne chodím práce. Ale šetrím sa, nerobím nič fyzicky náročné.

darina85
16. dec 2021

@marrilyn to si ma potešila, pretože ležať 5 dní je veľmi dlho 🙂 dnes a zajtra to vydržím a potom šup na vianočne prípravy 👍 ale som PN, robím v zdravotníctve a nechcela som riskovať.

tekvicka29
16. dec 2021

@kristy32 to prejde isto 🙂 verím tomu 🙂

darina85
16. dec 2021

@tekvicka29 takže všetko s mierou a veriť, že sa nám všetkým splní sen ☺️

bytcanka10
16. dec 2021

@darina85 takže ja.aom.len prvý deň keď mi robili ket odpočívala...to bola nedeľa...od pondelka v práci...klasika..doma mám 6 ročného a on ma teda oddychovať nenecha...v centre mi povedali dva dni kludovy režim..a potom normálne fungovať len si dávať pozor..nákup, prudké pohyby atď,.keby že chcem skakat 😁..a ešte dodali, že uhniezdenie musí prísť v deň ket alebo na druhý deň..

tekvicka29
16. dec 2021

@darina85 presne tak 🙂 hlavne podľa mňa veľa robí aj psychika a to s akým pocitom ideš na vklad a z vkladu 🙂

tekvicka29
16. dec 2021

@bytcanka10 toto mne nepovedali kedy príde k uhniezdeniu, ale som presvedčená o tom, že sa mi uhniezdilo ešte v deň vkladu, lebo hodinu od vkladu som začala mať kŕče a raz ma neuveriteľne pichlo v maternici asi 5 hodín od vkladu.

federicca
16. dec 2021

@tekvicka29 presne ako píšeš, aj v centre mi prízvukovali, že na vklad treba byť v psychickej pohode, aj sa ma pýtali, ako som na tom, či je všetko ok, ak by nie, preloží sa to

federicca
16. dec 2021

Ja som na vklad šla busom a domov tiež, nemám to od centra ďaleko, autom do 10 minút max, busom tak 20, normálne som sa prešla. Aj pri prvom to tak bolo. V niektorom fóre som čítala, že rozhodujúce sú hneď prvé minúty po vklade, preto sa aj leží

anika02
autor
16. dec 2021

@darina85 ja idem na krv 28.12 . Prvý deň som ležala a teraz tiež viac menej ležím...navarím oddýchnem, dám prať oddych a tak dookola.

anika02
autor
16. dec 2021

@tekvicka29 mňa minulý vklad riadne pichlo na druhý deň no potom.dosli zdravotné komplikácie...teraz ma nepichlo tak veľmi jednorazovo ale viac krát slabšie a aj tlaky v podbrušku a v okolí vaječníkov. Tak sa obávam ze ak som nemala to pichnutie ci to bude ôk.

anika02
autor
16. dec 2021

@tekvicka29 ale zasa som bola taka kľudnejšia, a aj som...taka vyrovnaná, kľudná....beriem to dáko ako hotovú vec aj keď v podvedomí je ten otáznik.

tekvicka29
16. dec 2021

@federicca psychická pohoda pri vklade aj potom je dôležitá

tekvicka29
16. dec 2021

@anika02 určite aj toto pichanie je dobré 🙂 a zase niektoré baby necítia pichnutie a aj tak sa podarí. Tlaky som mala aj ja druhý a tretí deň. To je dobre, že si vyrovnaná 🙂 psychika je kľúčová

sasenka6
17. dec 2021

Ahojte, ak by niekto potreboval, zostal mi Progestanelle 200mg 30 tabliet ( 2platy). Viac v 💌

federicca
17. dec 2021

Dobré ránko, dievčatá. Ako sa máte? Lepšie ste sa vyspali? Ja vcelku ok, ale zobudila som sa s nádchou, akoby miernou zimnicou 🙄, dala som si Paralen, snáď to bude len chvíľkové a moje telo takto reaguje na zmenu 😀

anika02
autor
17. dec 2021

@federicca krásne ráno aj ja prajem....spala som lepšie aj keď nie tak dobre ako som zvykla.... aj ty máš taký pocit ako keby si mala miernu svalovicu na bruchu? Nie je to svalovica ale taky divný pocit, ani tlak, skôr napätie...neviem to opísať.

federicca
17. dec 2021

@anika02 ahojky, áno, také akoby pnutie, do noci ma stále pichalo, potom ustalo a dnes také nieže bolesti, ale napäté v podbrušku. Snáď to sú dobré znamenia 🙂. Mnaa skôr štve to prechladnutie, dávam na seba pozor, obliekam sa, nechodím skoro nikam, iba robím doma za Pc, keď vetrám izbu, idem mimo, dúfam, že čoskoro to prejde.

tekvicka29
17. dec 2021

Dobré ránko. Ja spánok nič moc, od pondelka zle spím a každú noc je to horšie a horšie (ale v nedeľu je spln tak to pripisujem hlavne tomu, ja som na toto citlivá).

adrika1912
17. dec 2021

Dobre ránko dievcata, no ja som sa nevyspala, ak som sa nezobudila aspon 10x tak ani raz 😁 a vever uz 3 den ked si lahnem mi je zle od zaludka, neviem ci jedlo, alebo... A rano vstavam s pocitom akoby na kramy...

tekvicka29
17. dec 2021

@federicca @anika02 ja mám tiež také napätie v podbrušku, bolesti už slabšie, na menzes sa cítim už menej, prsia bolia a kríže. A skúšala som test dnes ráno 🙂

federicca
17. dec 2021

@tekvicka29 dobré ránko, hneď krajší deň budeme mať po takej peknej fotke ☺️

federicca
17. dec 2021

@adrika1912 dobré ránko, tak snáď sú to len dobré znamenia 😀👍

adrika1912
17. dec 2021

@tekvicka29 gratulujem aj ja i napriek tomu ze konverzaciu mate len vy 3 😁🙈