icon

Ako zvládnuť druhé dieťa po 10 rokoch?

Včera o 13:40

Baby mam už 10 ročného chalana teraz čakáme druhé príde mi to až divne neviem si to predstaviť mam zmiešané pocity ako to zvládnem …aké to bude … povecte že niesom “divná” 😁 a mali ste podobne pocity 🙏

anonym_abdba5
Včera o 13:47

@anonym_autor bude to v pohode. Práveže o desaťročného už sa nemusíš tak starať ako o menšie, skôr ti ešte pomôže.

anonym_eba074
Včera o 13:54

Keď sa narodila tretia dcéra, dve staršie mali 15 a 10 rokov.

autor
Včera o 13:58
@anonym_eba074

Keď sa narodila tretia dcéra, dve staršie mali 15 a 10 rokov.

@anonym_eba074 baby aj zabavili babo alebo pomáhali ? 🙂

anonym_6891dc
Včera o 14:05

@anonym_autor cakam v septembri druhé bábo. prve dieta za par mesiacov bude mat 15🙂 ja sa tešim. dufam ze budem užívať ako mama jedinacika)) a zo starsim budem chodiť do gymu, na rozne výstavy a festivale 😎 nepotrebujem z neho robit opatrovatelku malej, sama sa na to teším. ale aj sa velmi tesim ze mam uz aj takeho velkeho parťáka s kym môžem vypadnut z domu)))

anonym_eba074
Včera o 14:06
@anonym_autor

@anonym_autor jasne, prebalili, kočíkovali, boli s ňou doma, chodili do škôlky, do školy, dokonca neskôr aj na rodičko. Jedna je jej birmovná mama inak.

anonym_04d2b8

Občas pokecám s mladým chalanom.Mal 17, keď sa narodil jeho malý bratcek.Uprimne sa tešil na drobca,aj keď si uvedomoval, že bude potrebné ešte viac pomáhať doma.Neboj, dáš to.Ja som tiež Benjamínko po 12 rokoch...

anonym_abdba5
@anonym_autor

@anonym_autor u nás 6 ročný pomáhal s malou sestrou. Mal najväčšiu radosť keď mohol mame pomáhať.

ikuska27

Ja som mala 17ročného, 10ročnú a narodila sa mi tretia...keď som zistila, že ju čakám normálne som sa rozplakala....nevedela som si predstaviť, že zas všetko odznova 🤦ja som nemala už pre malé bábätko absolútne nič...nevedela som si predstaviť odísť znova z práce....bolo to pre mňa niečo nepredstaviteľné... detská boli normálne naštvané, že či sme neni normálni 😅ja som mala 38, manžel 48...

No a teraz???deti majú 20, 13 a 3...ja mám 41, manžel bude mať 51...babatko nás veľmi spája...opäť chodíme po výletoch, hráme sa spolu v izbe..pozeráme rozprávky...to už je taká naša parťáčka úžasná 😍😍nemenili by sme a nič lepšie sa nám nemohlo stať 🥹

anonym_c0c5c0
Včera o 14:14
@anonym_04d2b8

Občas pokecám s mladým chalanom.Mal 17, keď sa narodil jeho malý bratcek.Uprimne sa tešil na drobca,aj keď si uvedomoval, že bude potrebné ešte viac pomáhať doma.Neboj, dáš to.Ja som tiež Benjamínko po 12 rokoch...

@anonym_04d2b8 Je to bracek. Nie bratcek. Hrozne kolko zien to nevie napisat.

anonym_25e142
Včera o 14:22

Určite to zvládneš lepšie, keď má druhé dieťa 10 a nie 1 rok. V čom by mal byť problém? 10 ročný možno s niečím pomôže, tiež je už trochu samostatný a sám sa zabaví. Nevidím žiadnu nevýhodu oproti malému vekové u rozdielu alebo prvému dieťaťu.

anonym_04d2b8
Včera o 15:38
@anonym_c0c5c0

@anonym_c0c5c0 Za opravu ďakujem, človek sa učí, kým je živý.Vies , že čo je ešte hrozne? Hrozné je, keď niekto v oku iného aj triesku,vo svojom ani kladu nevidí

anonym_c0c5c0
Včera o 15:44
@anonym_04d2b8

@anonym_c0c5c0 Za opravu ďakujem, človek sa učí, kým je živý.Vies , že čo je ešte hrozne? Hrozné je, keď niekto v oku iného aj triesku,vo svojom ani kladu nevidí

@anonym_04d2b8 To je uplny zaklad pisania vediet napisat bracek. Tak o trieske v oku pis niekomu inemu. To si sa mala naucit este na ZS. A nie, ze clovek sa uci cely zivot. Pekny vecer este zelam.

anonym_04d2b8
Včera o 15:46
@anonym_c0c5c0

@anonym_04d2b8 To je uplny zaklad pisania vediet napisat bracek. Tak o trieske v oku pis niekomu inemu. To si sa mala naucit este na ZS. A nie, ze clovek sa uci cely zivot. Pekny vecer este zelam.

@anonym_c0c5c0 Inde žiadna chyba v pravopise, len v mojom príspevku? Nájdi si iný objekt na poucovanie.Dakujem!

anonym_78c514
Včera o 16:14
@anonym_c0c5c0

@anonym_c0c5c0 ja som bola v tom, ze spisovne je "bratcek" odvodene od slova brat. Tak som si to vygooglila a spisovne spravne su obidva vyrazy. Netreba hned utocit.

anonym_c0c5c0
Včera o 16:33
@anonym_78c514

@anonym_c0c5c0 ja som bola v tom, ze spisovne je "bratcek" odvodene od slova brat. Tak som si to vygooglila a spisovne spravne su obidva vyrazy. Netreba hned utocit.

@anonym_78c514 Spisovne je len bracek. Nepis taketo bludy. Na ZS si sa to mala naucit.

autor
Včera o 17:23
@ikuska27

Ja som mala 17ročného, 10ročnú a narodila sa mi tretia...keď som zistila, že ju čakám normálne som sa rozplakala....nevedela som si predstaviť, že zas všetko odznova 🤦ja som nemala už pre malé bábätko absolútne nič...nevedela som si predstaviť odísť znova z práce....bolo to pre mňa niečo nepredstaviteľné... detská boli normálne naštvané, že či sme neni normálni 😅ja som mala 38, manžel 48...

No a teraz???deti majú 20, 13 a 3...ja mám 41, manžel bude mať 51...babatko nás veľmi spája...opäť chodíme po výletoch, hráme sa spolu v izbe..pozeráme rozprávky...to už je taká naša parťáčka úžasná 😍😍nemenili by sme a nič lepšie sa nám nemohlo stať 🥹

@ikuska27 to je krásne 🙂 ďakujem povzbudila si ma ❤️

anonym_71d82b
Včera o 18:12

Ja síce ešte tehotná nie som, ale snažíme sa a tiež mám doma 10 ročného. Podľa mňa to bude fajn, starší už je veľký chalan, budeš mať veľa času užiť si bábätko, neboj sa, zvykneš si na nový režim. Za mňa určite jednoduchšie a lepšie ako dve malé deti s dvojročným rozdielom napr.

anonym_78c514
Včera o 18:15
@anonym_c0c5c0

@anonym_78c514 Spisovne je len bracek. Nepis taketo bludy. Na ZS si sa to mala naucit.

@anonym_c0c5c0 a ty si sa mala naucit ako sa chovat k ludom a nie sa vyvysovat nad druhymi ale asi si tym len nieco potrebujes dokazovat

anonym_c0c5c0
Včera o 18:37
@anonym_78c514

@anonym_c0c5c0 a ty si sa mala naucit ako sa chovat k ludom a nie sa vyvysovat nad druhymi ale asi si tym len nieco potrebujes dokazovat

@anonym_78c514 Ty si sa tu vyvysovala a pisala, vraj aj bratcek je spravne 😀. A potom take nevzdelane zeny ti este uveria a budu pokracovat v pisani bratcek. Ja som slusne jednu zenu upozornila a este bola drza. Ale co cakat od zien, ktore ani zaklady pisania nevedia. Nic, len drzost. Snad sa vy dve aspon poucite a budete od dnes vediet, ze sa pise BRACEK. Lebo clovek sa uci vraj cely zivot, aj napisat taky zaklad 😀, som sa dnes ja dozvedela 😀.

ariannazara
Včera o 18:39

Moj mal 7 jedine co som si musela zvykat je nocne vstavanie 😂

anonym_04d2b8
Včera o 18:51
@anonym_c0c5c0

@anonym_78c514 Ty si sa tu vyvysovala a pisala, vraj aj bratcek je spravne 😀. A potom take nevzdelane zeny ti este uveria a budu pokracovat v pisani bratcek. Ja som slusne jednu zenu upozornila a este bola drza. Ale co cakat od zien, ktore ani zaklady pisania nevedia. Nic, len drzost. Snad sa vy dve aspon poucite a budete od dnes vediet, ze sa pise BRACEK. Lebo clovek sa uci vraj cely zivot, aj napisat taky zaklad 😀, som sa dnes ja dozvedela 😀.

@anonym_c0c5c0 Už som ti nechcela nič písať,ale predsa sa opýtam: Prispela si niečím k téme?

autor
Včera o 19:23
@anonym_71d82b

Ja síce ešte tehotná nie som, ale snažíme sa a tiež mám doma 10 ročného. Podľa mňa to bude fajn, starší už je veľký chalan, budeš mať veľa času užiť si bábätko, neboj sa, zvykneš si na nový režim. Za mňa určite jednoduchšie a lepšie ako dve malé deti s dvojročným rozdielom napr.

@anonym_71d82b áno áno aj my sme to tak chceli aj sa teším len skratka mi prídu také myšlienky sem tam 🙈 …

anonym_134594
Včera o 23:02

@anonym_autor My máme ttiež taký rozdiel v pohode. Má to veľmi veľa výhod, len u nás som vždy pokladala za najväčšiu nevýhodu, že to boli prakticky dvaja jedináčkovania. Úplne iné záujmy. Aj keď sne ích učili vždy mať pekné vzťahy bol to veľký rozdiel. Majú sa radi veľmi, ale najviac blízky az okolo puberty mladšieho a starší dávno dospelý .