icon

KET 2021

ancike01
14. dec 2020

Ahojte baby tak pre nas bol rok 2020 neuspesny. Verim ze rok 2021 bude pre nas priat a dockame sa nasho vytuzeneho uzlika. Dufam ze sa tu najdu aj baby ktore sa tiez chystaju na KET a budeme sa podporovat navzajom. Drzim nam vsetkym palce 🙏✊

michaela329
14. jan 2021

@luckalatte to netreba, v inofolic je uz obsiahnuty.

denicajka
Autor odpoveď zmazal
denicajka
Autor odpoveď zmazal
butterfly333
14. jan 2021

@ddudu Nie ona je samoplatca.

ddudu
14. jan 2021

@butterfly333 ďakujem. a preto lebo uz ma viac ako 39rokov alebo, ze to chcela zrychlit? my sme sa rozhodli , ze ideme bez poistovne aby to holo rychlejsie

butterfly333
14. jan 2021

@ddudu ona už ma po 40

ddudu
14. jan 2021

@butterfly333 aha. chapem. no uvidime ako sa to pohne. od dnes nas registrovali tak dufam, ze to bude rychlejsie ako u nas 😊 na SK

butterfly333
14. jan 2021

@ddudu tiež chcem ísť do reprogenesis znova na vklad my chceme darované embryo no neviem kedy či v lete by sme išli.

zuzzi18
14. jan 2021

@ddudu to je trochu zvláštne že keď pôjdete bez poisťovne tak vám skôr nájdu darkynu? Ja som na SK išli sme na poisťovňu a darkynu (reálnu, nie takú co niekedy odovzdala vajíčka a zmrazili ich) nám našli tak ze sme prišli na prvé stretko s koordinátorkou, povedali sme naše parametre, poprosila ma ci by som si mohla dat dole rusko a keď som si ho zložila povedala, že ma pre mňa darkynu, že sa veľmi podobáme. Všetkých sme predbehli.

ddudu
14. jan 2021

@zuzzi18 nie. len ked by sme este zacali teraz riesit poistovnu tak tie papierovacky okolo toho to nam predlzi cely proces.nenajdu na skor darkynu len preto, ze neideme cez poistovnu. tak my uz cakame od septembra tu na SK od septembra a chceme to urychlit 🙏

zuzzi18
14. jan 2021

@ddudu ale to je len jedna ziadost odoslana do poistovne, nic viac. Podla mna ak mate narok aby vam poistovna nieco preplatila, tak to treba vyuzit. Ktore CAR na SK vam takto dlho nevie najst darkynu?

ddudu
14. jan 2021

@zuzzi18 na a SK je to Helios a to kde risime je Brno zahraniecie mozno by to bolo komplikovanejsie casovo

ddudu
14. jan 2021

@zuzzi18 to ze fakt mozno teraz aj poistovne pravuju obmedzene a nechcem aby sa nam to predlzovalo kvoli tomu...cakat kym to schvalia a tahalo by sa to... mne aj mesiac cakania je uz vela

mikasz
14. jan 2021

@ddudu co viem, ze kamaratka chodila do brna, tak poslali ziadost do poistovne, schvalili im, ale uz v praxi je to tak, ze ti nepreplacaju hned, ale ty zaplatis vsetko v car a oni ti potom cast preplatia. Cize by sa to nemalo nicim predlzovat

ddudu
20. jan 2021

baby, co mate alebo riesite s darovanymi vajickami otehotniet. Rozpravali ste sa o tom s vasimi blizkymi alebo riesite to vobec?

zuzzi18
20. jan 2021

@ddudu ahoj ja som povedala uzkemu okruhu blizkych. V podstate kazdy kto vie ze riesime IVF tak vie aj, ze su to darovane vajicka ale zas je to mozno max 10 ludi dokopy. Kedze mam taku diagnozu aku mam a nemam uz svoje vajicka v 32 rokoch tak bol kazdy stastny, ze vobec existuje taka moznost a je nadej mat dieta.

butterfly333
20. jan 2021

@ddudu ja tiež idem do DE znova prvý vklad nevyšiel no nikomu to nehovorím

ddudu
20. jan 2021

@butterfly333 @zuzzi18 aj ja som to povedal zatial iba dvom osobam. musela som to zo seba niekohu vyrozpravat. nechcem to nikomu inemu. len prave, ze v robote neviem co vymysliet...ideme v marci do brna 😉🤗❤️ mame zjednany termin. tak som bola zvedava ako to vy riesite. ci o tom vobec rozpravate...

michaela329
20. jan 2021

Ja uz o vkladoch nehovorím, ale v praci vedia, cim prechádzam. My sme ženský kolektiv a aj ma podporili. No ja som o druhom Kete uz nehovorila ani doma.

butterfly333
20. jan 2021

@ddudu ja idem 9.2 na imuno na kontrolný odber ale idem do NR a uvidím čo mi povedia aké mám cytokiny a ak sa bude dať tak tiež možno na jar začiatkom leta na vklad s DE.

ddudu
20. jan 2021

@michaela329 ved to prave, ze v robote...neviem co alebo vobec to povedat. prave mame take obdobie, ze dost makacka a ja sa v marci chcem dat potom vypisat na 2 tyzdne....tak neviem co vymysliet 😞

michaela329
20. jan 2021

@ddudu mam to podobne, mna musi v skole niekto zastúpiť a nerada klamem o dôvodoch PN.

ddudu
21. jan 2021

@michaela329 ani ja a hlavne ani neviem. presne kolegyna mala umele oplodnenie cize vie ako to ide. mozno nieco musim povedat no nerada to chcem riesit 😞

michaela329
21. jan 2021

@ddudu ja kvôli tomu som aj jeden KET naplanovala na prazdniny, ked mam dovolenku. Ale tento rok neviem akobto hude vychadzat. Co keby si to len nejednoznačne oznamila ako "zenske problemy"?

mikasz
21. jan 2021

@ddudu mala som kolegynu co povedala, ze ide na laparoskopiu lebo ma cystu 🤷🏼‍♀️ bola pn cely cas...
Ja som chodila vzdy normalne do prace, akurat jedna stimulka tak vysla, ze bolo leto a mala som 2t dovolenku, tak som si vtedy poriesila aj opu aj ket. Super bolo, ze bol aj muz doma, tak som aspon nemala cas nad tym tak rozmyslat. Lebo inak su tie 2t po ket pre mna vzdy psycho 🤦🏼‍♀️

zuzzi18
21. jan 2021

@michaela329
@ddudu
ja tiez uz o KEToch nehovorim, mam ale stastie ze od zaciatku korony robim len z domu a o druhom KETe vedela len moja mamina a moja sefka. Mame so sefkou super vztah, velmi ma podporuje a praje mi to. Neviem si predtsavit, ze by som si pred nou mala nieco vymyslat. predsa len kontroly, odbery, infuzie, dovolenka po vklade par dni..neviem si predtsavit co by som jej hovorila ze kde som, takze za toto som vdacna.

sirka9
21. jan 2021

u nás to vie iba moja mama a jedna kamoska a jedna kolegyna, ktora si tym tiez presla a radi mi a podporuje ma. inak nikto. dokonca ani partnerova rodina to nevie. ved sa dozvedia, ked sa podari. nemam potom totizto chut sa pozerat na tie ksichty, keby to nahodou nevyslo. neznasam ked ma niekto lutuje. co by sa urcite stalo zo strany jeho rodiny. a to na psychike prida este menej.

michaela329
21. jan 2021

@sirka9 tomuto rozumiem, u nas sa zase vsetci tvaria ako keby som "zmizla", neexistujem. Nemam sa o tom s kym porozprávať, len a babami na messengeri, co zazili to iste. Dokonca som bola posledna, co sa dozvedela, ze sestra otehotnela (v case ked mne nevysiel KET) a aj to napisala do skupinovky s kamoskou. Citila som sa mizerne, ako keby som bola odlud. Odvtedy nehovorim o KEToch.

sirka9
21. jan 2021

@michaela329 no, u nas v septembri otehotnela svagrina, ktorá vyhlasila, ze by bola radsej, keby nemohla mat deti, ze na to nikdy nebola a tak. cloveku sa chce plakat, ked take pocuje. aj preto som radsej ticho, snazim sa s nou stretavat co najmenej. navyse, v podstate do toho nikoho nic. akurat naozaj, ze clovek by obcas potreboval sa porozpravat. ale niekedy je to lepsie takto. drzim palce 🙂 ja som mala ET teraz v sobotu 16 a 29 idem na HCG, tak uvidime. 🙂

michaela329
21. jan 2021

@sirka9 tiez ti drzim palce, nech ti toto xskanue pokojne a rýchlo utečie 🤞No, svagrina otehotnela teraz, zena ktorá vyhlasila ze druhe dieta necgce, lebo ju tehotenstvo vycerpava a otravuje (doma nehne prstom a prvé dieta odlozi kade tade). A hlavne, je to zena, ktorá sa rada povysuje - ten arogantny pohľad na mna, keď to povedala...to neprajem nikomu.