icon

KET 2021

ancike01
14. dec 2020

Ahojte baby tak pre nas bol rok 2020 neuspesny. Verim ze rok 2021 bude pre nas priat a dockame sa nasho vytuzeneho uzlika. Dufam ze sa tu najdu aj baby ktore sa tiez chystaju na KET a budeme sa podporovat navzajom. Drzim nam vsetkym palce 🙏✊

ivado
15. feb 2021

@ddudu netreba to riešiť , bola som aj doma aj v práci , paradoxne keď som chodila do práve tak sa podarilo , len sa neudržalo.

zuzzi18
15. feb 2021

@ancike01 ahoj ako si dopadla?

ancike01
autor
15. feb 2021

@zuzzi18 ahoj krvicka bola pozitivna🙏🍀v piatok idem kontrolu😊. A ty?

zuzzi18
15. feb 2021

@ancike01 jeeej super, tak dufam ze budete pokracovat uspesne a vsetko bude v poriadku 🙂 ja sa teraz liecim, beriem prvy tyzden Medrol, takze ja si este zopad tyzdnov pockam kym ma pustia na vklad. Este ma caka aj hematologicka v marci.

milakrasna
15. feb 2021

@ddudu ja som chodila do prace a niekedy som bola doma. Aspon tie prve 2 dni po KET. 2 týždne som doma nikdy nebola. Nemyslim si ze to ma na to vplyv... Záleží ako to prežívaš 😊 niekedy je lepšie byť v praci a zamestnať si hlavu.

ancike01
autor
15. feb 2021

@zuzzi18 tak to dufam tosku som spinila ale mi predpisalo duphaston. V piatok sa uvidi ci je tam jedno alebo 2😊. A tebe drzim silno palce aby si mala vsetko v poriadku

zuzzi18
15. feb 2021

@ancike01 a ake si mala HCG? vyzera to aj na dve? 🙂 no super drzim palce 🙂
dakujem odratavam sekundy do vkladu 😀

ancike01
autor
15. feb 2021

@zuzzi18 hcg som mala 774🍀. Ani mi nehovor lebo ten cas tak pomalicky ide ze niekdy si myslim ze jeden den je vecnost😀

ivado
15. feb 2021

@ancike01 ahoj pri špinení ti dali duphaston, brala si ešte aj niečo iné ? Napr. Progesteron ?

ancike01
autor
15. feb 2021

@ivado ahoj ,beriem estrofem,fraxik,aj progesteron

ivado
15. feb 2021

@ancike01 je dôvod prečo berieš fraxik ? Ja som brala estrofem, progesteron a spinila som , nič mi na to nedali že mám brat iba ascorutin( voľnopredajný liek ) .

ancike01
autor
15. feb 2021

@ivado beriem 4×2tbl estrofem tocila sa mi hlava necitila som sa dobre a dr mi dal fraxik preventivne aby som nedostala trombozu. A pomohol ti?

ivado
15. feb 2021

@ancike01 nie nepomohlo , neudržalo sa to ... myslím že keby mi dali duphaston, tak by sa embryo udržalo , ale to sú už len moje dohady .

ancike01
autor
15. feb 2021

@ivado tak si ani neisla na sono?

mikasz
15. feb 2021

@ivado to ma mrzi 😔 len zial duphaston tiez nerobi zazraky, hlavne ked si uz brala progesteron.
Hematologiu mas ok?

andy238
15. feb 2021

Ahojte baby, mam otazku som po prvom KET (nevysiel), teraz cakam na kramy (vysadila som fraxiparin, estrofem,prednison, progestanelle) mam brat len lieky ako pred tym - euthyrox a siofor 500 (jeden na stitnu zlazu a druhy na cukrovku, na nic z toho sa neliecim). A otazka znie - beriete aj vy siofor ?(ucinna latka metformin alebo take nieco) V pribalovom letaku je ze sa nema brat ak sa chystate otehotniet alebo ste uz tehotna. Moze to byt dovodom ze sa KET nezdaril?

mikasz
15. feb 2021

@andy238 tak vela z tych liekov ma v pribalovom, ze sa nemaju brat, ked je zena tehotna, ale car ich pouziva. Napr.aj estrofem je primarne urceny na nieco ine, ale pouziva...
No ked sa neliecis na stitnu ani cukrovku preco ti ich potom nasadili? Mas nadvahu?

ivado
15. feb 2021

@mikasz áno to mám ok , človek už len hľadá dôvody prečo to nevyšlo ...

sofinkasarah
16. feb 2021

@mikasz aj ja beriem estrogén 3*2 od 19 dňa po menzese až do 12 tyz.tehotenstva

sofinkasarah
16. feb 2021

@andy238 Ahoj.urcite im nejde o to neotehotniet.Ved oni sú šťastný keď to vide,im sa robí dobre meno.Asi skôr nestuduj toľko letáčiky.Skus im tam viac dôverovať.S každej jednej chcú spraviť tehuľku,maminku.Ved sú tam od toho pomôcť.Nebojkaj teraz to už vide a budeš mať na testujú 2 krásne ciarky

sofinkasarah
16. feb 2021

@mikasz fuphaston je na udržanie plodu aby sa nepotratilo.sestra moja ho brala.pomohol jej

mikasz
16. feb 2021

@sofinkasarah ano, ale ked uz uziva progesteron, tak to nie je uplne standardne.
//duphaston obsahuje liečivo, nazývané „dydrogesterón“ a používa sa, ak telo nevytvára dostatočné množstvo progesterónu//

milakrasna
16. feb 2021

@sofinkasarah ale ak embryjko nie je tip top ani desať duphastonov mu nepomôže

sofinkasarah
16. feb 2021

@mikasz aj ja beriem progesterón

sofinkasarah
16. feb 2021

@milakrasna tak asi nebolo to embrijko 100/ keď sa neudržalo.musel tam byť dáky dôvod.lebo ak ty pochybujes o ich postupe v cár,tak to není bohvie čo.

andy238
16. feb 2021

@mikasz nadvahu nemam, povedala by som normalnu vahu

mikasz
16. feb 2021

@andy238 ani nezdvovodnilo teda preco ti to nasadili? Urcite by som sa viac pytala ked si si niecim nie ista
Euthyrox beriem aj ja, hodnoty som mala hranicne, ale v pripade planovania gravidity mi ho rndo odporucila.

milakrasna
16. feb 2021

@sofinkasarah koľko KETov si absolvovala a na koľkých klinikach si bola? Ja si po mojich skúsenostiach z 3 car nesiem svoje skúsenosti, bohužiaľ. Mohla by som aj knihu napísať 🤷‍♀️ Tiež som nosievala tvoje ružové okuliare...

sofinkasarah
16. feb 2021

@milakrasna Zlatko ja mám za sebou 2 mimomaternicové 2 krát z otravou krvy,kde my dávali márne šance na záchranu,samovoľny potrat ,zobrali my oba vajcovody,1 dieťa mám z priloženého tehu,1 ivf z toho mám doma 5 r slečnu a teraz 1 Keť ktoré vyšlo lebo som pozitivne nastavena.keby som sa opúšťala tak deti sú dávno bezomna.tiez to nemám na rukách ustlane

sofinkasarah
16. feb 2021

@milakrasna tiež mám kamarátku čo chodila do Brna a až na 16 krát im vyšla mala a to bola samoplatca.