KET 2021
Ahojte baby tak pre nas bol rok 2020 neuspesny. Verim ze rok 2021 bude pre nas priat a dockame sa nasho vytuzeneho uzlika. Dufam ze sa tu najdu aj baby ktore sa tiez chystaju na KET a budeme sa podporovat navzajom. Drzim nam vsetkym palce 🙏✊
Tak baby nám to nevyšlo , začala som krvácať a dnes povedali že hodnoty klesli na 12.... začneme asi riešiť Brno.
@ivado Bol to stimulovany vklad. A okrem progesteronu som brala aj estrofem a clexane kvoli hema problemu. Ale niekde ho davaju aj preventivne a klapne to.
Predtym, 4 transfery boli bez estrofemu a max MA v 5 tt.🤷♀️
Ale keby si chcela, mozno by ti dali aj nativ.
Mne vysiel az 7 transfer. Ale brala som aj wobenzym. Ten je dobry aj na uhniezdenie. A bola po kupeloch.
Co zafungovala, netusim. Treba skusat, ak ma clovek dost sil.
@kroketka7 neviem ci mi to odoslalo tak ešte raz ale chcela by som sa spýtať ci si užívala wobenzym aj v tehotenstve alebo len do vkladu? Ja som ho tiež užívala pred vkladom teraz som 18dpt a neviem ci ho ďalej užívať ci radšej nie
@kroketka7 no ja som vzdy brala estrofem 3x2 a amalgen 2x a vždy 5 deň po Ket som začala špiniť , aj keď hodnoty boli plusové , nikdy sa to neudržalo dlhšie ako do menštruácie . Mne dôjde zvláštne že vždy po kete začnem špiniť až do MS. Možno nepotrebujem žiadne hormóny a nativ by vyšiel . Nebol problém s prevozom do Brna ? V ktorom centre v Brne si bola ?
@niikoletka neviem aky mas problem, ale mne bol zisteny imunologicky problem a beriem ho stale, som v 10 tt a ak pojde vsetko ako ma, vysadim ho az v 16 tt. Aj ked v car mi pisali ze brat do 1 trimestra.
Ja by som sa ho asi bala skor vysadit, pre istotu aj ked je to des jest tolko liekov....drzim palce.
@ivado hm, to je zvlastne. Co ti nato povedali v car? Ja som bud zacala krvacat az po vysadeni liekov alebo tesne pred potvrdenim tehu.
S prevozom problem nebol, len chvilu to trvalo. Reprofit Brno.A stalo to cca 500 Eur (300 prevoz a 200 poplatok v srarom car za manipulaciu).
Byt tebou skusim este 1 ket nativ v terajsom car ak suhlasia.
A hysteroskopia by nieco nemohla odhalit?
Pripadne mne este v brne odporucili ERA test.
@ivado stimulaciu pred ket mas taku aka sa pouziva vacsinou vsade. estrofem na rast sliznice a potom progesteron. v brne (a podla mna aj v centrach v ba) robia vklad aj v nativ cykle, ale musis ovulovat. ak neovulujes sama tak ti ho musia nastimulovat tym estrofemom. progesteron beries vzdy, bez ohladu na to, ci beries estrofem alebo nie. strandardne davaju to co mas ty - 400mg rano, 400mg vecer.
pokial viem tak v brne (my sme boli v reprofite) nerobia genetiku uz zmrazenych embryii. lebo by ich museli rozmrazit, odobrat vzorku, zase zmrazit a potom pred vkladom ich zase rozmrazit a to je velka manipulacia.
jedine tam ist na cely cyklus nanovo. maju skvele referencie na embryologov atd. urcite to raz vyjde.
@ivado a aku mas vysku sliznice pri vkladoch? lebo estrofem sa berie na vysku sliznice
@kroketka7 baby myslite, ze ERA test je potrebny aj v pripade, ked sa embryo chyti ale z nejakeho ineho dovodu odide? Lebo ja sa tiez zamyslam nad ERA testom ale pokial mi vklad vysiel, HCG bolo v krvi potvrdene, tak asi by nemal byt problem s nacasovanim vkladu, ci sa mylim?
@rk123 super dakujem aj za tuto info 🙂 popytam sa na to urcite pri najblizsej konzultacii. teraz liecim imunitu ktora spravila problem po uchyteni, tak dufam, ze okno vkladu mam v poriadku. Mne doktorka hovorila ze celkovo ak sa chyti (aj ked to bolo len biochemicke) tak je to lepsie nez nic lebo vedia hladat priciny. U mna zarezonovala hlavne teplota na 15DPT a indikovali imunologicky problem kvoli tomu ktory sa aj potvrdil.
@kroketka7 no ja práve nemám problém brala som ho len preventívne a aké mas dávkovanie?

@sirka9 tak to je velmi zaujimave, o tom som este nepocula ale tak vidis, ocividne doktor vedel co robi a vyslo to 🙂 v ktorom si CAR?