KET 2021
Ahojte baby tak pre nas bol rok 2020 neuspesny. Verim ze rok 2021 bude pre nas priat a dockame sa nasho vytuzeneho uzlika. Dufam ze sa tu najdu aj baby ktore sa tiez chystaju na KET a budeme sa podporovat navzajom. Drzim nam vsetkym palce 🙏✊
@luckalatte 4x2tbl
@ancike01 to je dost vysoka davka podla mna. Aj ja chystam tento rok ale musim este poroesit imuno a hematologiu. Hematologiu mam v pondelok odbery a konzultaciu.
@luckalatte ides si to vysetrit mimo CAR? oni ta poslali? mne obe veci vysetrili v CAR ale podla mna len zakladne a tiez neviem, ci neist s tym dalej na viac vysetreni
@luckalatte ja som po neuspesnom kete a tiez som sa pytala v centre na tu imunologiu a lekarka mk hned aj dala ziadanku... keby sk nepytam tak to asi fakt riesia az po x-tom zlyhani... to si fakt neuvedomuju ake to je pre nas tazke sa neustale vyrovnavat s neuspechom 😕 ja trosku lutujem ze som nesla rovno do toho brna, ale zase riesit to v tejto dobe.... kde ides na imuno? Ja som objednana do Nr, tak som zvedava. To neustale cakanie je najhorsie
@zuzzi18 neurobili mi to v car
@gven idem do po na imuno vybavila mi to moja gynekologicka. V pondelok idem. A na hematilogiu idem k dr. Doc. Hulikovej.
@gven neuvedomuju si to vobec. Ja som po neuspesnom kete tiez a verila som im. Ale po telefonate s dr ked mi povedala ze tieto vysetrenia davaju len po 3 nezspesnom kete takym chudinkam co uz nevedia co robit akebo tak.
Empatia 0 bodov. Hrozne!!!!
@luckalatte ja som v Iscare BA a mam darovane vajicka..moja doktorka hned po prvom neuspesnom vklade povedala, ze ideme hladat priciny preco sa mi tak kvalitna blastocysta neujala a robila mi aj vysetrenie ktore robia az po tretom neuspesnom vklade a povedala, ze kedze mam darovane vajicka a bolo to drahe tak aby sme neminali tie embry zbytocne a ostalo nam aj na surodencov. A pred druhym KETOm ma pripravila tak, ze sa uz druhe embryo uchytilo..aj ked nasledne odislo ale predsa to je pokrok, lepsie akokeby ani netuklo. Som teda zvedava, co povie teraz, idem k nej v pondelok..ja som mala v CAR genetiku, imuno aj hemato spravene u nich uz na zaciatku, robia to hned ako prve a necakaju na neuspesne pokusy.
@luckalatte Aj si bola niekedy uz tehotna? Ja mam od toho imuna velke ocakavania, pretoze sa mi nikdy este embryjko neuhniezdilo, aj po IUI som mala chvilu taky pocit ze to ide, aj test slabucko pozitivny a dalej nic, po Kete to iste. To musi byt niekde pricina ked vsetko ostatns sa javi ok.
Dievcata, hovori vam nieco embryoglue? V CAR (Helios) zase raz nieco take nerobia lebo vraj neista uspesnost a pod. Aka je situacia inde?
@gven Nobola som este tehotna. Spontanne to neslo roky tak sme isli do centra a tam urobili vysetrenia ako hyfosy, celiakiu,protilatky proti spermiam, a este cosi a naplanovali iui. Neuspesna bola tak mi dr vravel ze ivf. No boli sme na vklad v devembri ale neboli sme uspesny. Aj ked dr na usg mi vravi ze ti vy mate dlhsie cykly tak nabuduce zaxneme s pripravou skor. Tak mi nasadil estrofem 3x2 sliznica bola nizka a tak usg o dva dni tak bola o 2mm vyssia. Pridal progesteron isli sme na vklad. No 31.12 som bola na odber jcg a nulove jodnoty boli. Cize neviem preco to nevyslo. A ani nepatrali ani nic. Tak som isla za gynekologickou a ona mi vybavila tu imuno a hematku.
@zuzzi18 S nami v Mt to vobec neriesili. Len na mna Dr nakricala ze som zdrava ze mam vypnut a take veci, ze oni to az po 3 neuspesnom vklade robia ale nie u kazdeho len u takych chudiniek kde uz nevedia co. Cize viac povedala ako chcela. Som z nich velmi sklamana. A atak som si spolu s mojiu gynekologyckou, no ona mi poriesila tu imuno a hematologiu.
A po PCT nam dr povedala ze moj hlien znefunkcny spermie mojho manzela cize preto som neotehotnela. Tak navrhla iui ale neuspesne.
Potom ivf a 1 vklad neuspesne.
Cize sama musim riesit.
@gven embryoglue je vlastne lepidlo, ktore sa pouziva pri ET/KET, niekto hovori, ze zvysi uspesnost, niekto, ze je to len marketing. Ja som nastavena tak, ze ked nieco moze co i len trochu pomoct, preco to neskusit... mala som dokopy 6vkladov, pri prvych 3 som ho nemala, pri 4-tom som si dala a vysiel nam syn, mozno nahoda, no ja verim, ze pomohlo. No teraz sme boli este na 2x KET(chceli sme surodenca), tiez s embryoglue a nevysiel ani jeden 🤷🏼♀️ no som uz o 3r starsia, aj diagnozy sa pridali, tak uvidime co prinesie dalsi rok
@zuzzi18
@luckalatte
@gven dievčatá ak vám môžem poradit z mojej skúsenosti určite si to dajte vysetrit (repro imuno) mimo centra. To co robia vo ferticente je len také "povrchové". Aj mne to tam robili a mala som 5 neúspešných vkladov (9 embryi). Neprajem nikomu aby toto musel absolvovať. Nakoniec sme prešli do iného centra a podarilo sa hneď na prvý krát. A to som mala 29 rokov čiže ma ubezpecovali ze všetko bude OK. Nespoliehajte sa na to,nemôžu vedieť v akom stave mate maternicu zvnútra pokiaľ sa neurobí napr histeroskopia, ERA test alebo PGT. Sonom to nevidno 🤷♀️ takže na rozprávky typu nabudúce sa podarí a neurobia žiadne ďalšie vysetrenia ja už neverím...
@luckalatte toto co pises je podla mna na zmenu CAR. Musis mat proste doveru v doktora
@zuzzi18 len neviem ako to funguje, lebo mame este 4 embrya v Mt. Neviem ci sa da urobit previz a tak. Rozmyslala som nad tym.
@luckalatte skus si vybrat ine CAR a tam by ti s tym vsetkym urcite poradili aky je postup
@milakrasna co ti na repro imuno zistili? Ja som mala spravene komplet vysetrenia, aj laparoskopiu, aj hysteroskopiu, genetiku, vsetko ok. Problem u nas bol zly manzelov spg a moja endometrioza 😬
@luckalatte urcite sa daju previest. Je tam poplatok, ale robi sa to
@gven ja som si pri prvom ET embryoglue nedala a ani neťuklo a pri KET som si ho dala a embryjko sa aspoň chytilo aj keď nasledne odišlo. Je pravda že som mala upavené aj iné veci, schudla som 8kg, začala som brať lieky na štítnu žľazu. Ale určite si budem dávať embryoglue aj pri ďalších vkladoch.
@mikasz protilatky na embryo. Brala som medrol do 16tt cca. Dovtedy nič 🙈 ešte môžeš skúsiť ERA test. Kolo KETov si absolvovala?
@milakrasna dokopy 6-ketov, z toho jeden uspesny, mame 2,5r syna. Uvidim, co teda navrhne dr, zatial mame naplanove, ze pri dalsom odbere vajicok mi spravia rovno aj hysteroskopiu a odber nk buniek a tiez chcem zopakovat reprod.imunologiu
@gven pred druhým KETom mi odoberali vzorku z maternice a prístomnosť NK buniek v maternici. Názor mojej Dr. aj CAR je taký, že keď ti na reporimuno zistia NK bunky v krvi tak to neznamená ešte problém (v krvi môžu byť a v maternici nie). Problém je až, keď sú v maternici. Vtedy môžu zabiť embryo. Môj výsledok bol, že ich tam nemám takmer žiadne. Lenže to tiež nie je vraj dobre. Oni by tam v určitom množstve mali byť a keď tam nie sú žiadne, tak to naopak znamená, že telo to embryo odignoruje, teda tvári sa, akokeby tam embryo ani nebolo vložené. Dr. povedala, že jej sa aj v takýchto prípadoch osvedčilo dať infúziu intralipidov. Tými totiž nič nepokazíš, oni vytvoria lepšie prostrednie v maternici na uhniezdenie embrya. A tak aj bolo, KET vyšiel, HCG bolo 570. Ja som ozaj s Dr. Grossovou v Isacare veľmi spokojná a dôverujem jej.
ešte čo sa týka tej reproimuno čo si sa pýtala, tak robili mi asi 10 parametrov (antifosfolipidove protilatky a neviem popravde čo všetko ešte) všetko vyšlo v norme. Embryotoxické cytokiny nevyšetrovali, tie tuším ozaj už len v tých imuno centrách. Mne hneď pri prvej návšteve povedala Dr. že chodia si to ženy vyšetrovať samé a že potom im imunológovia ponasadzujú silné kortikoidy a že nikam sa s tým veľmi nedostali. Uvidím, čo mi povie v pondelok a dám Vám vedieť.
hematológiu mám vyšetrenú v CAR na trambofilné mutácie, to bolo tiež ok. Vyšetrili tri parametre takže zase len základ. Otázne je zase, či neísť podrobnejšie..
@zuzzi18 keby som sa riadila tým, že je to zbytočné tak nie som dnes tehotná. Mne napr pomohlo dat si to vysetrit a brat kortikoidy. To samozrejme neznamená, že čo pomohlo mne pomôže každej. Len keby si to nevysetrim tak idem na KET číslo XY a divím sa ze kde je problem 🤷♀️
@milakrasna ja beriem kortikoidy pred kazdym vkladom preventivne ale Prednison a v mensej davke (kvoli imuno) a anopyrin tiez (kvoli hemato), pritom mi realne zatial nezistili nic. Ale ja mam darovane vajicka.
@zuzzi18 ja som mala medrol a ten keď sa nasadil už sa musel brat s tým že ideálne do pol roka otehotniet. Tam je aj to vysadzanie cca 4-6 týždňov 🤔
@milakrasna hej ved práve, ze to uz je tak silný liek ze tam sa musí otehotniet no ale to sa predsa zariadit neda, ze kedy otehotnies a uz vobec nie pri IVF. Je super, ze Vam to vyslo
@zuzzi18 pre bábätko všetko (aj medrol) 🤷♀️ nastatie som na to dobre zareagovala a nemala som žiadne vedlajsie účinky. Skôr pozitivne, pekná pleť, vlasy atď. Netreba sa toho báť 😊

@ancike01 aka to bola dávka Estrofemu?