KET - august 2022 - podporme sa
Ahojte je tu niektorá z Vás ktorá je po vklade ? Ja som 3 deň po vklade 2embryi☺️ .Nájde sa tu niekto ?
@lady_o ahaaa no to som nevedela ze az do Ba treba ist na vklad 😄😄 no dam este sancu tu mne ET nevysiel a vraj ET malo kedy vide tak ty si asi ta jedna z tych šťastných☺️☺️ A kolko si na dlhy protokol musela brat injekcii denne ?? Ja som mala ten soft kratky a mala som 8odobratych z toho 7zrelych vajicok asi tolko aj oplodnenych to si uz moc nepamätam ale 3mi prežili PK teraz co mi vkladali boli blastocysty 3BB a druha 4AB vsetko som tam mala napisane aj to ze po rozmrazeni boli take iste ako ked ich isli mraziť 🙃🙃a aj tak nic z toho 🥹si myslim 😅
@lussyaweiss aj nám povedali, že podľa ich štatistík ET vyjde n 30% a KET tuším vyše 50% 😊 takže áno, stal sa zázrak 😍
Fuha, to si vážne nepamätám. Tuším najskôr jednu, potom sa pridala druhá a tretia injekcia 🤔 take tie malé pod kožu len.
Ja vôbec netuším, akú sme mali kvalitu. Teraz nám embryolog povedal, že má viac ako 100 buniek... mne stačilo vedieť, že sa v poriadku rozmrazilo 😊
A máš aj nejaké pocity?
Lebo prvýkrát ma už o takomto čase boleli prsia, brucho, kríže a teraz cítim spodok brucha a minimálne kríže. Teda ráno som sa zobudila o pol5 na neskutocnu bolesť krížov, nevedela som sa nijak uložiť, no isla som s malou na prechádzku a prešlo to (teda nie o pol5 rano, isli sme von azbokolo 9tej😂)🤷♀️ tak som zmätená 🙈
@lady_o vies co... mna boleli uz prsia este pred vkladom a to som ich uz mala take naliate a bolestivé ze aj podprda mi je mala 😂😂a to ma bolia do teraz ... od vkladu 3dni nic v pohode uplne len tolko ze som sa v noci stale budila z tretieho dna na štvrtý v noci ma zacalo brucho boliet pichalo bolo to take cudne .. a od rana sol uz nevedela co ma skorej boli ci krize alebo brucho vsetko naraz a k veceru ma bolelo telo ako ked cvicis a mas riadnu svalovicu ... od vcera sa to trocha ustalilo a uz ma len tak popichava na lavej strane v jednom mieste a krize stale citim .. menzes viem ze nedostanem dokym lieky nevysadim tak dovtedy sa budem takto citit ... inac v marci som brala lieky ked som mala ist na vklad ale som nesla kvoli tej tekutine a ako som mala tieto lieky v sebe tak som sa tak isto citila ci uz s vkladom alebo bez ... cize asi podla pocitov sa moc riadiť neda lebo to podla mna sa hrajú len nase hormony s našim telom . A mna zvyknu velmi krize boliet hlavne preto ze ja mam otočenú maternicu do zadu este po mojom prvom pôrode sa otocila a tak tusim aj ostala tak nejako mi to povedal moj gyndos
@lussyaweiss síce to môže byť tiež pravda s tými pocitmi a príznakmi všetkými. Ťažko povedať, ako to vlastne je a čo to znamená 🤷♀️ ja som si to pri et vyhodnotila tak, že keď sa malá uhniezdila, asi v tom období som mala tieto pocity... potom všetko vymizlo a cca do 10tt som ani nevedela, že som tehotná... a na konci prvého trimestra to začalo 😂
@lady_o ja som zas pri mojej malej ani nevedela ze som tehotna 😂😂keby si nespravím test len tak ... a prve zakrvácanie som mala aj to len zopar kvapiek som hned isla na pohotovost moje prve sono kde som uz mala aj moju fazuľku so srdiečkom ... prče boli tych par kvapiek netusim vôbec .. a ja sa teraz riadiť ani podla menštruácie nemozem kedze krv idem v piatok a MS mam mat az v pondelok cca... to je akurat vyrAtane ked krv negativna vysadím lieky a paf v pondelok to dostanem 😂😂😂 nikdy som necakala na vysledok tak ze az do mojej ms ja vzdy len par dni pred nou a vklad som mala na 18DC lebo som mala vraj dobru sliznicu 10mm
@lussyaweiss 😁ozaj dobre vyratane 😊
Ja som teraz mala vklad tiež na 18dc, sliznicu som 6 dní predtým mala vyše 11mm😊 ms mam mat až 26.8., no testovať asi budem skôr 😁
@lady_o testuj testuj😁😁😁tesim sa ked mi napises aha mam koľajnice 😊😊nejako v tebe verim ... aj si brala lieky alebo si isla so svojim cyklom ?
@lussyaweiss och,bodaj by 🙏 ja by som nám všetkým dopriala... aj tebe, aby si bola ten prípad, že krv bude pozitivna ❤️
Ďakujem 😘 mám rovnaký pocit ako keď som čakala na výsledok ET... tak som zvedavá, či to dopadne rovnako 😁
Od 1.DC som brala estrofem, 14.DC som pridala Utrogestan 😊 z toho som ale zúfalá, lebo mam pocit, ze niekedy zo mňa aj celý vyjde 🙈 pri malej neviem ležať, kým sa nejak rozpustí alebo co 🙈😁
@lady_o moja z toho si nic nerob tie tabletky aj zo mna vypadávajú 😂😂😂je to take zvlastne ale vsak hadam staci tam tolko co vložíme 🤪
@lussyaweiss 😂 aj prvýkrát som mala tento problém a podarilo sa... tak uvidíme 😂
Ja keď čítam čo všetko vám od vkladu je, tak sa mi plakať chce 😀 mne od vkladu absolútne nič neni. Dnes je presne týždeň od vkladu a v nedeľu ráno som sa chcela testovať…
@jodo27 mne sa už aj to stalo, že nočný mi ráno vypadol... asi budem spávať dolu hlavou 😂
A čo sa týka tých pocitov. Raz niečo cítim, raz nie... 🤷♀️ momentálne je to jemný tlak v podbrušku a krížoch 😊 po prvom ET som mala uplne iné "príznaky". Ako som už písala, tie skončili deň pred očakávanou ms a snáď do polovice prvého trimestra som neverila, že som tehotná 😂 lebo absolútne ze nič 😁
@jodo27 bud len rada ze ti nic neni ja by som tie bolesti asi vymenila za to nic nebolenie 😅😅po ET som taketo nemala ale zas ja som aj dva mesiace po laparoskopii a tam sa mi dost sprtali dali mi pred vajcovod a este aj zrasty co som mala
@lady_o teraz mas Ket mozno to je preto ine lebo inac mas telo naprogramované hormonami preto ine pocity ... 😊😊 a ako sa hovori kazde tehotenstvo je ine pri prvom si ok a pri druhom mas opak 😉
@lussyaweiss je mi to úplne jasné 😊 necháme sa prekvapiť, čo to znamená 😊 a ty ako? 😊
@lady_o ja moja zajtra krvička uz a ta len potvrdi ze sa nepodarilo uz som prípravena ist do dalsieho kolá ☺️
@lussyaweiss tak ja ti rozumiem, len pocit že mi vôbec ale že vôbec nič neni ma núti premýšľať tak že “ no a uhniezdilo sa? Bude z toho niečo?” Tak rada by som sa ráno proste povracala 😀😀😀 … už nech je nedela
@lussyaweiss budem veľmi držať palce ❤️ ono to raz musí vyjsť 😊
@jodo27 ja som mala bolesti a podobne a nepodarilo sa mi... este nevracaj😁😁 bud rada ze budes mat kludne tehotenstvo🙈
@lady_o ano aj ja si to hovorim len kolko do toho musime dat ... zas same behacky predoperacne odber a podobne ... ale dam to kym mam moznost este na to ..a Dakujem ti moc moc pekne ❤️❤️ Aj ja tebe drzim palceky a urcite daj vediet o sebe ako si dopadla ja proste v tebe verim a velmi ti prajem aby tvoja princezna mala súrodenca🥰
@lussyaweiss všetky tie behačky za to stoja❤️
Aj ja ďakujem. Veriť. To jediné mi ostáva. Už to nedokážem zmeniť. Už len počkať ❤️❤️❤️
A ako ste na tom vy, ostatné spolučakateľky? 😊🤗

@lussyaweiss hej, dlhý protokol - 9 vajíčok, 6 vhodných na oplodnenie, 4 sa oplodnili a 2 embrya prezili PK 😊, hneď som išla na ET a podarilo sa 😊
Ja som chodila na injekcie k babke ( robila ako sestrička v nemocnici), nenávidím ihly a ak by som si to mala pichať sama, chytali ma mdloby 😅
Hej v gyn-fiv robia aj cez víkendy, napríklad ja som mala punkciu v sobotu a v nedeľu poobede ma informovali, ako sa nám dietky vyvijaju 😊😊 a v nr sú mega zlate sestričky 🤗 normalne som sa na ne tešila 😂
Ale to je divne, ze víkendy nerobia 🤔 teda v nr robia iba cez týždeň, no na punkciu a vklad sa chodí do BA 😊