KET - február 2023
Poďme sa podporiť 🙂 všetkým držím palce ☘️
Aj my sa pripájame 😊...15.10. sa Jakubko vypýtal na svet😊... TP nal byť 19.10. 😅
Ahojte neostal niekomu progestanelle?
Ahojte dievcata ako sa mate ? Uzivate si materstvo ?
@zdenkak87 no to poznáme to sme aj my mali teraz mame hipp antirefluxne Ale už som zúfalá môj pije 150ml cez deň na noc dávam 180ml aby spinkal aj 4hidinky Ale cez deň si pýta každé 3 hodiny niekedy aj 2.5 je to hrozne 7az 8x za 24hodin pije to je podla mňa veľa a aj kaka zakaždým. A až vo februári ideme na gastro.
Ahojte nemate skusenosti s 2m babatkom covid? Ako ste prezivali tieto chvile co pomahalo nasa ma teploty ma cipky, psychicky to nedavam bojim sa my s muzom sme negativ
@motylik273 my sme teraz prekonali covid cela rodina. Neboj, babatka su odolne, mala to znasala ovela lepsie nez starsi dvojrocny. Mala asi 2 dni horucky, davali sme paralen cipky. Bola taka viac spava, inak nic.
@motylik273 ahoj, aj my mame teraz covid. Maly (11 mes.) je prvykrat chory a tiez ma vystrasila horucka. Dala som sirup Nurofen (kedze cipky nemam). Zvysili sme prijem tekutin aj ked stym bojujeme (musela som pouzit striekacku) ale je zo dna na den lepsi.Drzim palce, deti to zvladaju lepsie.
@lacny_predaj dakujem malej je uz lepsie nema teplotky ale mna to chytilo lame mi kosti a 39 teploty nevladzem ju ani prebalit uplne som hotova a jedze kojim nemozem nic len paralen aj to mi bepomaha tak si davat studene zabaly
@motylik273 ahoj aj my sme po covide ja aj malý sme dostali v sobotu ako ja horšie ale malý to zvládal super mal teplotu sem tam tak sim dávala len sirupy striedala panadol a nurofen..a keď už dávaš čipky tak striedaj a dávaj aj narodeninám čipky sú aj od bolesti a aj protizápalové .neboj aj ja som bola z roho hotová keď som musela sama sa starať o malého keďže sme nechceli taktika nakaziť aké teplotou al cca 2dni a prešlo samo ...hlavne sim merala teplotu cez zadoček a až keď som hi postarala a nechala trochu odkryteho q až tak som merala mali sme po väčšine 38.2 takže 37.7 stále tak sme boli ale dalo sa to ..koľko má tvoje bábo teplotu?
@zdenkak87 toto 7minitove prípravy niekedy ani neobstojí a malý pije lebo by ma zjedol asi ..veru ako prvé som mala mliekao kendamil a mala som pocit ze je z neho hladny stále len jedol ajedol ...žeby som zase na neho prešla z toho zase nevracia len som mala pocit ze je stále hladny...alebo si hľadal režim kto vie ..skúsim počkať asi ešte na to gastro q uvidíme možno nám zmenia mlieko ach jaj to je hrôza toto veru hľadať mlieko...ale čo od každého počúvam ze to kendamil je dobre mlieko ...možno len ja som to zle videla w zmenila na nutrikon combiotik ale z roho tak vracal ze všetko sme mali doma ovracane ale ze všetko gauč ja podlaha úplne vsetko...keď sme začali to hipp tak super ale teraz za posledné dni sledujem veľa kaka som si to až začala písať lebo sama som nechápala a keď tak sledujem 7az 8x kaka na deň keď nejaká pri jedle tak pred jedlom ale stále...beriem aj to ze sme chori tak bola aj riedka stolica mone takže je to lepšie kasovita stolica ale zase stále to už není normálne a doktorka ze priberá no tak netreba riešiť..jasné sak keby nie ja nemenila mlieka tak neprídem na to co mu sadne a ani sa nevypytam na gastro..ach jaj dievčatá hrozne s rtmi mliekami...zachviľu prikrmi to bude..
@mitkab veru je to tazke. Pri starsom sadol hipp hned od porodnice a neriesili sme, pri tejto malej sa hladame. Davam aj coliprev a probiofix (davala som biogaia ale strasne ju brusko z tpho bolelo) a sab simplex tak teraz sa nepuci, neplace tolko. Nam zas toho sunaru tolko pila ze vkuse hladna. 150 vypila a po hodine a pol znova pytala, to uz bol extrem. Teraz tiez kaka take dost riedke niekedy ale normalne 2x denne a neplace ani noc tak to neriesim zatial. Dnes ideme k dr tak sa spytam na to 🤷♀️
@zdenkak87 my máme poradný až vo februári lebo druhé očkovanie ale objednala som sa na 3tiegi aby sim sa s ňou poradila..lebo fakt je to extrém toto...my dávame coliprev tiež a espumisan rano na oved a večer ale na lyžičku ale už pomaly coliprev vysádzame dávam pomenej kvapiek a niektoré pitie nedam vibec nakoľko už budeme mať 4mesiace..o paru dni..ale to hľadanie mlieka fakt des a za chvíľku prikrmi tak žeby už človek konečne našiel správne mliečko.
@mitkab ja sa "tesim" na prikrmovanie. S malym led sme zacinali nebol problem, papal vsetko rad radom. Ovocie akurat odmietal asi 2 mesiace a potom sa rozbehol aj s tym. Do roka papal ukazkovo a zrazu ako keby ho vymenili- postupne odmietal ryzu, zemiaky, maso a plno dalsich veci, ostali sme na asi 4 jedlach co sme tocili dokola. Myslela som ze to prejde no uz ma 2 roky a 2 mesiace a stale je zly jedak, cely den vydrzi na ovocnych kapsickach a jogurte, normalne jedlo da 4-5 lyzic a koniec 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ snad mala bude lepsi papkac 😁😁 teraz po tom kendamile pribrala kilo za 3 tyzdne 🤣🤣🤣 nasa gulka 😁 ked konecne nehnackuje a negrcka tak pribera 🤣
@mitkab teraz uz nema chvalabohu sa z toho dostala je to hrdinka asi fakt je na tom nieco pravda ze deti to zvladaju lepsie teraz som to dostala ja mam 39 teplotu neviem zbit a mlieko mam pomenej nechce ani prsnik odmieta takze dokrmujeme um .. je taka spava este ale usmieva sa hrajka sa … ako dlho to u vas trvalo?
@motylik273 tak v sobotu sme zistili jeden deň má to držalo veľmi ale potom to prešlo na dutiny ktoré mam zapálené mome takže ale už sme z toho vin takže cca také 4dni nás to držalo..a už je dobre len ešte berie malý atb do noštek lebo ma zápal nosohltana..ale už to vyzerá byt lepšie až tak nechrci a nechripi dúfam že bude vsetko dobre...hlavne skóre uzdravenie ie prajeme.
@mitkab no na zaciatku ked sme zacinali tak nie, nijak sme nemenili mlieko lebo to boli len take ze 2-3 lyzicky zeleniny. Postupne ked uz dokazal zjest plnohodnotnu porciu jedla sme uz tu davku mlieka znizovali az uplne vynechali. Najprv obednajsie. Potom sme zavadzali desiatu, olovrant a tak mu ostalo mlieko len rano a vecer a cez den len prikrmy. Ale to trvalo par mesiacov.
@mitkab no ja som sa bala tych prikrmov, citala milion tabuliek, clankov, co ako kedy zavadzat postupne. Co smie, co nesmie. Teraz by som bola rada keby jedol cokolvek, hoci aj rezne kazdy den 🤣🤣🤣 ale maso nechce skoro vobec takze nic 😁😁 myslim ze pri tejto druhej to uz bude jednoduchsie s tym zavadzanim prikrmov. Dufam 🤣🤣

@katarinaforever dakujem 😊